Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Klikkaa ja lue kisalehti!
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

16.11.2018 - Kansainvälisen Lamborghini ratasarjan voitto Suomeen - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen uudet Lamborghini Super Trofeo Aasian mestarit!

Italian Vallelungan kilparadalla ajetut Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan finaalikilpailut sujuivat suomalaisittain erinomaisesti kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasivat aamupäivän kilpailusta viidennen voittonsa ja iltapäivän kilpailusta kauden kolmannen kolmossijan. Näiden lisäksi kaksikko pokkasi kolme kakkossijaa eli puolen vuoden aikana olivat palkintokorokkeella yhteensä 11/12 kertaa. Erittäin jännittävien finaalikilpailujen jälkeen kaksikko kruunattiin kautta aikain ensimmäisiksi suomalaisiksi Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestareiksi.


Edelliset kaksi osakilpailuviikonloppua Puhakka ja Eskelinen ovat tehneet virheetöntä työtä ja samanlaisella suoritustasolla he jatkoivat myös Vallelungassa, josta aamulla voitto heltisi erittäin tiukan taistelun jälkeen; Eskelinen avasi kilpailun ja pystyi vastaamaan mestaruustaistelun kannalta pahimman kanssakilpailijansa eli taiwanilaisen Evan Chenin ja hänen japanilaisen tiimikaveri Akihiro Asain vauhtiin. Kuljettajan vaihdon jälkeen Puhakka pitkään painosti johdossa ajaneita kanssakilpailijoitaan kunnes kilpailun viimeisillä kierroksilla käytännössä väkisin painoi ohitse ja näin voiton myötä suomalaiset siirtyivät sarjajohtoon kolmen mestaruuspisteen turvin.

Iltapäivän toiseen kilpailuun Puhakka starttasi eturivistä ja oli jo ehtinyt hyvälle karkumatkalle kunnes, kanssakilpailijan pyörähtämisen seurauksena, turva-auto tuli radalle ja keräsi kilpailijat yhteen letkaan. Uusintalähdön jälkeen Juuso pystyi jälleen tekemään eroa kanssakilpailijoihin ja toi auton PRO-AM luokan johtoasemassa Eskeliselle, joka pystyi puolustamaan tuota sijaa aina kilpailun loppumetreille saakka.

Hallitseva Aasian ratasarjan hopeamitalisti kuitenkin kaatui saappaat jalassa kun ensiksi japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyuki Ochiai sekä hetkeä myöhemmin pahimmat kanssakilpailijat eli Asai ja Chen osuivat Eskelisen ja Puhakan autoon siten, että autosta varisi radan varteen niin etu- kuin takapuskurin aerodynamiisia osia eikä 620 hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO auto ollut enää parhaimmillaan.

Kuitenkaan, koska Asai ja Chen eivät voittaneet niin palkintokorokkeen alin sija riitti tuomaan mestaruuteen tarvittavat pisteet. 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa Eskelisen ja Puhakan pistesaldo oli 146 pistettä kun Asain ja Chenin 144 pistettä.

- Olemme viimeisessä kolmessa osakilpailuviikonlopussa olleet 2-3 mestaruuspistettä Asaita ja Cheniä parempia, joten tiesimme olevamme vahvoilla myös näissä finaaleissa, joka tuloksellisesti oli myös toisinto edellisestä Kiinan Shanghain kilpailusta. Eli meillä oli käsikirjoitus olemassa, jota orjallisesti noudattamalla saimme tavoitteet täytettyä eli nyt olemme suomalaisen moottoriurheiluhistorian ensimmäiset Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan mestarit, Puhakka kertoo ja jatkaa, - Kaikkemme annettiin ja tulos oli sen mukainen. Myöskään olotila ei voisi olla onnellisempi, koska tämä oli täydellinen huipentuma tähänastisen autourheilu-urani menestyksekkäimmälle kilpailukaudelle.

- Mestaruus ei tullut helpolla vaan koko pitkän kilpailukauden ajan olemme periksiantamattomasti töitä sen eteen tehneet. Erinomaisesti hyödynsimme minun sekä Leipert Motorsport tiimin lähes kymmenen vuoden kilpailukokemuksen tästä sarjasta; Pystyin osakilpailusta toiseen parantamaan omaa suoritustasoani ja kun Juuso on jokaisessa ajosessiossa ollut radan nopeimpia kuljettajia niin voidaan todeta, että tämä mestaruus oli ansaittu. Iso kiitos huikeasta vastuksesta kanssakilpailijoillemme, jotka viimeisen osakilpailun viimeiseen metriin saakka yrittivät päästä tähän tulokseen. Tämä päivä on ehdottomasti koko 11-vuotisen autourheilu-urani huikein, Eskelinen jatkaa.

Kaksikko ei kauaa ehdi titteliään juhlistamaan, koska aikaisin lauantaina heillä on edessään Lamborghini Super Trofeo MM-osakilpailujen aika-ajot ja myöhemmin iltapäivästä sen ensimmäinen osakilpailu, jossa Eskelinen ja Puhakka saavat vastaansa niin Euroopan ja Amerikan kuin Aasian parhaimmat kuljettajat. Lisäksi kilpailussa ajaa myös kolmas suomalaiskuljettaja, lappeenrantalainen Tuomas Tujula.

- Vaikka kilpailukautemme tärkein tavoite eli Aasian mestaruus on nyt saavutettu niin siitä huolimatta meillä riittää tavoiteltavaa myös MM-kilpailuissa, joissa kaikki menestys otetaan kiitollisena vastaan. Ehkäpä kokeilemme tätä samaista menestysreseptiä ja katsotaan mihin se riittää, Eskelinen pohtii edessä olevia kilpailukauden kahta viimeistä kilpailua.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 11/12, 16.11.2018 Vallelunga (Italia), PRO-AM, Top-3:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 32 kierrosta

2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +0,190sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 17,523sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 12/12, 16.11.2018 Vallelunga (Italia), PRO-AM, Top-3:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 29 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +10,633sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), +15,238sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLISET loppupisteet: 12/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 146 pistettä

2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 144 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 122 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 96 pistettä
5. Max Wiser (ITA), 66 pistettä


15.11.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä edessä autourheilun superviikonloppu - Panoksena Lamborghini Super Trofeo ratasarjan tittelit

Seuraavien neljän päivän ajan kansainvälisesti suurta arvostusta nauttiva Lamborghini Super Trofeo ratasarja kerää yhteensä 65 autokuntaa huipentamaan kilpailukautensa Italian Vallelungan radalle, jossa ajetaan niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan maanosien sarjojen kaksi viimeistä osakilpailua kuin ns. World Finals eli MM-kilpailut.


Sarjan ainoa kokonaan suomalainen autokunta eli kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on kuluneella kilpailukaudella napannut yhdeksän kymmenestä mahdollisesta Aasian ratasarjan palkintokorokesijoituksesta ja sen myötä starttaa jaetussa sarjajohdossa perjantaina ajettaviin kahteen finaalilähtöön, jossa samanaikaisesti ajaa myös Amerikan sarjalaiset.

Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko suuntaa tänään torstaina ajettaviin virallisiin harjoituksiin sekä aika-ajoihin toiveikkain mielin; Suomalaiset eivät poikkeuksellisesti tavoittele palkintokorokkeen korkeinta sijaa vaan heidän tavoitteenaan on puhtaasti olla vähintään hieman parempi kuin pahimmat kanssakilpailijat eli japanilainen Akihiro Asai ja hänen taiwanilainen tiimikaveri Evan Chen. Kahdessa aikaisemmassa osakilpailussa Puhakka ja Eskelinen ovat heitä kaksi mestaruuspistettä parempia olleet ja siten samanlaisella taktiikalla he näihin finaaleihin suuntaavat.

- Vallelungan neljän kilometrin mittainen kilparata on todella ahdas ja syheröinen. Tiistaina ajetuissa epävirallisissa harjoituksissa nähtiin paljon ulosajoja ja uskon, että samanlaisia suorituksia tullaan näkemään myös kaikissa viikonlopun useissa ajosessioissa. Kaikilla kilpailijoilla tuntuu virtaa olevan kun jokaiselle tämä finaaliviikonloppu on paras mahdollinen näytön paikka. Niin se on myös meille ja sen myötä tulemme tekemään kaikkemme, että kotisuomeen tuliaisina olisi sinivalkoisen moottoriurheiluhistoriamme ensimmäinen Aasian ratasarjan mestaruus, Juuso Puhakka kertoo.

- Tämä on minulle urani viides MM-viikonloppu ja siten kokemuksesta tiedän, että kukaan ei tule antamaan metriäkään periksi. Tätä mantraa olemme myös itsellemme kertoneet ja siten nyt katsotaan kuinka kovasti me tuon tarjottimella olevan Aasian tittelin haluamme. Toisaalta tiedämme myös, että meidän ei tarvitse olla koko joukon parhain vaan riittää, että olemme parempi kuin Chen ja Asai, joita varsinkin nyt loppukautena olemme karvan verran parempia olleet. Olisihan se oikein mukavaa voittaa titteli ja siten saada palkintokaappiin täytettä saavuttamani vuoden 2015 EM-hopean ja MM-pronssin sekä vuoden 2017 Aasian hopeamitalin rinnalle, Eskelinen jatkaa.

Aasian finaalien aika-ajot ajetaan tänään torstaina Suomen aikaa klo 14.30 ja kaksi viimeistä 50 minuutin mittaista osakilpailua kaasutellaan perjantaina aamu- ja iltapäivästä. Lauantaina edessä on MM-osakilpailujen aika-ajot sekä ensimmäinen osakilpailu ja kilpailukausi päättyy sunnuntaina ajettavaan toiseen MM-osakilpailuun, jossa Eskelinen ja Puhakka saa vastaansa mm. toisen suomalaiskuljettaja Tuomas Tujulan.

Perjantaista sunnuntaihin voit seurata kilpailutapahtumia ns. Live Stream lähetyksin, jotka näkyvät YouTubessa osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Valmistaudu kilpailuihin katsomalla edellisen Shanghain osakilpailun koostelähetys C More TV-kanavilta. Lähetys on nähtävissä perjantaista eteenpäin myös Mikko Eskelisen kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai TV-lähetykset:

- 15.11.2018 klo 18:00 - C More Max
- 16.11.2018 klo 20:50 - C More Max
- 17.11.2018 klo 18:30 - C More Sport 1
- 18.11.2018 klo 22:05 - C More Max
- 19.11.2018 klo 21:30 - C More Sport 2
- 21.11.2018 klo 18:30 - C More Sport 1


5.11.2018 - GTM Motorsport etsii ratakuljettajaa Euroopan tai Aasian ratasarjoihin kilpailukaudelle 2019 - Testipäivä Joulukuussa Espanjan Almeriassa

Kuluneella kilpailukaudella kirkkonummelainen Juuso Puhakka on erinomaisesti näyttänyt osaamistaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa, jonka marraskuun puolivälin finaaleihin hän ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen starttaavat jaetussa PRO-AM -luokan sarjajohdossa.


Puhakan tie 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpurin rattiin vei vuosi sitten Espanjassa ajetun testipäivän kautta. Nyt suomalainen GTM Motorsport ja saksalainen Leipert Motorsport tarjoavat samaisen tilaisuuden seuraavalle menestystä janoavalle suomalaiselle kuljettajalle.

- Vuosi sitten järjestimme ensimmäistä kertaa ns. Shoot Out tilaisuuden, josta kuljettajaksi valikoitui kansainvälistä autourheilu-uraa rakentava Juuso Puhakka. Sen jälkeen hän onkin saavuttanut yhdeksän kymmenestä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan palkintokorokkeesta ja bonuksena hänelle avautui mahdollisuus käydä näyttämässä taitojaan myös Kiinan ratasarjassa, josta kolmessa osakilpailussa tuloksena oli kolme voittoa. Nyt marraskuun puolivälissä Italian Vallelungassa hänellä on mahdollisuus tehdä sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa eli Puhakalle Shoot Out tilaisuutemme oli tärkeä ponnahduslauta kansainvälisen rata-autoilun kuumaan kärkeen, Eskelinen kertoo.

- Nyt kun Juuson pöydällä on useita sopimustarjouksia tulevalle vuodelle niin on aika järjestää seuraava ns. Shoot Out -tilaisuus ja katsoa löytyisikö sieltä lahjakas suomalainen ratakuski näyttämään osaamistaan joko Euroopan tai Aasian mestaruussarjoihin. Eli joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Etelä-Espanjan Almerian 5,2 kilometrin mittaisella radalla GTM Motorsport ja Leipert Motorsport järjestävät testipäivän, jossa uraansa rakentavat nuoret kuljettajat pääsevät testaamaan joko 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO tai 510 hevosvoimaista Mercedes AMG GT4 autoa ja sitä kautta suunnittelemaan kansainvälistä kilpailuohjelmaa, Eskelinen jatkaa.

Eskelinen tietää mistä puhuu, koska hän on erinomaisesti viihtynyt, sekä myös kehittynyt, saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajana niin Lamborghini Super Trofeo Euroopan kuin Aasian mestaruussarjoissa, jossa hän vuonna 2015 saavutti EM-hopeaa ja MM-pronssia sekä vuonna 2017 Aasian mestaruussarjan hopeaa. Myös Puhakka kokee valtavasti kehittyneensä kuluneen kilpailukauden aikana.

- Ennen GT-auton rattiin siirtymistä olin ajanut niin Kartingissa kuin Formula-4 sarjoissa. Siitä oli suhteellisen helppo hypätä ns. koppiauton hytiin ja tulokset kertovat puolestaan; Alkukautena saavutimme pronssi- ja hopeasijoja kun taas loppukautta kohdin olemme neljä kertaa juhlineet voittoa. Tämä on pitkälti Leipert Motorsportin ansiosta, koska nimenomaisesti heidän tarkoituksenaan on kehittää kuljettajiaan. Kuluvalla kilpailukaudella meillä on kilpailuinsinöörinä ollut todellinen huippuammattilainen, jonka alaisuudessa olemme pystyneet parantamaan suoritustasoamme. Olen erittäin tyytyväinen Leipert Motorsportin toimintaan ja saanut näyttää osaamistani, jonka myötä olen valmis ottamaan seuraavan askeleen kansainvälisellä autourheilu-urallani. Lämpimästi suosittelen osallistumaan ns. Shoot Out tilaisuuteen, koska vuosi sitten se oli minulle autourheilu-uraani kovasti kehittänyt asia, Puhakka kertoo.

Lisätietoja Almerian testipäivästä saat Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.


Aikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 23.9.2018 - Suomalaiskuljettajille kaksi palkintokoroketta Shanghain F1-radalta - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen jaetussa sarjajohdossa Italian finaaliviikonloppuun
- 22.09.2018 - Puhakka ja Eskelinen voittoon Shanghaissa - Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja siirtyi suomalaiskomentoon
- 20.09.2018 - Puhakka ja Eskelinen määrätietoisina Shanghain F1-radalle - Aasian ratasarjan mestaruustaistelu kiihtyy
- 31.07.2018 - Voimansiirtovika pilasi Mikko Eskelisen ja Henri Arpiaisen Vetomies rallin - Keskeytys kolmannelta sijalta
- 23.07.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä ei päivää ilman palkintokorokesijoitusta - Japanista kaksi podiumia!
- 21.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle voitto Japanin Fujista - Suomalaiskuljettajat uudet sarjajohtajat
- 20.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokorokesijoitukset Japanin Fujin tulivuoren pätsistä
- 01.07.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu luokkavoitto Japanista
- 30.06.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen upeasti kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Japanin ensimmäisessä osakilpailussa
- 28.06.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorojesijoituksia Lamborghini Super Trofeo Suzukan osakilpailuista
- 13.05.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle karvas pettymys Thaimaan toisesta osakilpailusta
- 12.05.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen historialliseen voittoon Thaimaan osakilpailussa - Kaksikko venyi uskomattomaan suoritukseen
- 10.05.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuviikonloppuun
- 15.04.2018 - Puhakalle ja Eskeliselle ansaittu hopeasija Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Malesian toisesta osakilpailusta
- 14.04.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen vakuuttavasti palkintokorokkeelle Malesiassa - Eskeliselle hulppea 28 saman sarjan palkintosija
- 14.04.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen sensaatiomaisesti eturiviin Malesiassa - Kilpailuista tulossa huikeat jännitysnäytelmät
- 13.04.2018 - Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa alkaa Malesian helteestä
- 09.03.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen suomalaisparina ajamaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan voitosta
- 28.01.2018 - Mikko Eskeliselle syvä pettymys Arctic Lapland Rallista - Nuoriso jätti kaikki konkarikuljettajat statistin rooleihin
- 25.01.2018 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen valmiina suureen Arktiseen seikkailuun
- 10.01.2018 - Mikko Eskelinen tuliterällä Skoda Fabia R5 autolla Arctic Lapland Ralliin - Tulossa kovin kilpailu miesmuistiin
- Kauden 2017 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Aasian tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi