Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
Moottoriurheilua suurella sydämellä

28.1.2017 - Mikko Eskelinen nopein WRC-kuljettaja Arctic Lapland Rallissa - R5-kuljettajien vauhtiin ei mitään mahdollisuutta

Vaikka Rovaniemen Napapiirin ympäristössä 52. kerran ajetussa Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpaillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saapui kymmenen vaativan pikataipaleen ja 251,61 erikoiskoekilometrin jälkeen maalilipulle nopeimpana WRC-autolla ajaneena kilpailijana, riitti se modernien R5-autoilla ajaneiden kanssakilpailijoiden seassa vasta pettymykselliseen SM1-luokan yhdeksänneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Kaksipäivästä ns. Tunturirallia edeltäneissä testeissä Eskelinen oli kartanlukijansa Arto Kapasen ja Riku Sepän luotsaaman Dynamo -rallitiimin kanssa löytänyt autoonsa hyvät ja lupaavia odotuksia herättävät säädöt. Suurella itseluottamuksella Arctic Lapland Rallin perinteikkäille erikoiskokeille suunnannut kaksikko sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa jo heti ensimmäisillä erikoiskokeilla kun auto ei, varsinkaan hitaissa mutkayhdistelmissä eikä ahtaissa risteyksissä, käyttäytynyt toivotulla tavalla. Sen seurauksena ansaittu itseluottamus hävisi kuin kirpakka pakkanen auringon lämmittämiltä keväthangilta eikä Eskelinen pystynyt vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin.

Kymmenen pikataipaleen jälkeen aikaero Arctic Lapland rallin ensimmäisen kerran urallaan voittaneeseen, modernilla Skoda Fabia R5 autolla ajaneeseen hallitsevaan kaksinkertaiseen SM2-luokan Suomenmestari Teemu Asunmaahan venähti lopulta yli kuuden minuutin mittaiseksi.

- Mielestäni meillä oli erinomaisesti sujunut harjoitusjakso ja kaikki piti olla kunnossa. Kuitenkin erikoiskokeet olivat edellisvuosia nopeammassa ja paremmassa kunnossa, jonka myötä testitiellä löydetyt säädöt eivät sopineet tämän vuoden kilpailuun. Erikoiskoeaikoja kun katsoo niin vaikka pystyimme jokaisella pikataipaleella parantamaan edellisvuoden aikojamme niin siitä huolimatta kanssakilpailijamme pystyivät parantamaan kaksin tai jopa kolminverroin enemmän omia aikojaan, Eskelinen kertoo.

- Kyllä tässä peiliin pitää katsoa ja nöyrästi pyydellä anteeksi menemistämme seurannelta tahoilta. Tiedän, että jäimme eniten ahtaissa risteyksissä sekä hitaissa mutkayhdistelmissä, joihin ei vain yksinkertaisesti riittänyt luottoa syöksyä niin kuin niihin olisi pitänyt. Tiedän myös, että iäkkään Mitsubishi Lancer WRC Step2 automme suorituskyky ei ole samaa tasoa kanssakilpailijoidemme modernien R5-autojen kanssa, joten siksi nyt on laitettava mietintämyssy päähän miten saisimme kilpailukykyämme parannettua, Eskelinen jatkaa.

Arctic Lapland Rallin voittokamppailussa nähtiin hurja jännitysnäytelmä kun alavutelainen Teemu Asunmaa puristi viimeisellä 52 kilometrin mittaisella erikoiskokeella hallitsevasta yhdeksänkertaisesta Suomenmestari Juha Salosta ohitse ja otti siten pitkän ralliuransa ensimmäiset poronsarvet. Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan kuukauden päästä Mikkelissä.

Lopputulokset 52. Arctic Lapland Rally 2017, Rovaniemi, SM1-luokka, Super4
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Skoda Fabia R5, 2:06:56,4
2. Juha Salo & Jarno Ottman, Peugeot 208 T16 R5, +7,7sek
3. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Citroën DS3 R5, +3:03,1sek
---
9. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +6:04,7sek26.1.2017 - Mikko Eskelinen toiveikkaana WRC-autollaan Tunturirallin upeille erikoiskokeille - 11. lähtöpaikka takaa ideaaliset olosuhteet

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu ajetaan nyt perjantaina ja lauantaina Rovaniemen Napapiirin ympäristössä. Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpailun ns. kuumaan kärkiryhmään kuuluva Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen starttaavat toiveikkain mielin kaksipäiväiseen, 10 erikoiskokeen koitokseen.

Pikkupakkasessa eli täydellisessä talvikelissä ajettavaan kilpailuun Eskelinen on saanut huolellisesti valmistautua - Riku Sepän luotsaama Dynamo ammattilaistiimi on viettänyt pitkiä päiviä kilpailua edeltäneillä testierikoiskokeilla joissa, hieman jo iäkkääseen WRC-autoon on löydetty kokonaan uutta vauhtia. Eskelinen oli Arctic Lapland Rallin torstaisella, virallisella testierikoiskokeella itseluottamusta nostattavassa vauhdissa.

Kansainvälistä Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarjaa ja Ralli SM-sarjaa kuluneet vuodet tahkonut jyväskyläläinen malttamattomana odottelee perjantaina puolenpäivän aikaan käynnistyvää, 52. kerran ajettavan Arctic Lapland Rallin alkua.

- Valmistautuminen on mennyt nuottien mukaisesti ja auto tuntuu paremmalta kuin koskaan. Kilpailun torstaiselta testierikoiskokeelta saimme vahvistuksen siihen, että olemme löytäneet hyvät säädöt näille Napapiirin täydellisessä rallikunnossa oleville pikataipaleille. 11. lähtöpaikka takaa sen, että erikoiskokeet ovat edellä lähteneiden kanssakilpailijoiden toimesta puhdistuneet irtolumesta ja siten meitä palvelee pitoa runsaasti sisältävä jääkerros, Eskelinen kertoo.

- Tavoitteemme on edelleen saapua lauantai-illan maalilavalle SM1- eli ns. superautojen luokan viiden nopeimman joukossa. Tottakai pitkässä yli 230 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa voi sattua mitä tahansa, mutta silti uskon, että ehjällä suorituksella yllämme asetettuihin tavoitteisiin, vuosi sitten SM1-luokan palkintokorokeen alimman sijan saavuttanut Eskelinen jatkaa.

Arctic Lapland Ralli käynnistyy Rovaniemen keskustan Lordi-aukiolta perjantaina klo 12 ja samassa paikassa sijaitsevalle maalilavalle kilpailijoita odotellaan lauantaina klo 17.43 aikohin. Kilpailua voi seurata mm. sen reaaliaikaisen tulospalvelun sekä GPS-seurannan avulla osoitteessa: www.rallism.fi.17.01.2017 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen nautiskelemaan kovatasoiseen Arctic Lapland Ralliin - Vuoden 2016 palkintokorokesijoitus puolustettavana

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä ajettavassa Ralli SM-sarjan perinteikkäässä avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpaileva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen saavat vastaansa nimekkään ja erittäin kilpailukykyisillä autoilla ajavan joukon kanssakilpailijoita taistelemaan niin palkintokorokesijoituksista kuin ennen kaikkea erittäin arvostetusta palkinnosta eli poronsarvista.

Järjestyksessään 52. kerran ajettavassa ns. Tunturirallissa luvassa on 10 vaativaa pikataivalta kattaen 251,61 erikoiskoekilometriä. Kaksipäiväinen koitos saa jälleen arvoisensa huipennuksen kun, aikaisempien vuosien tapaan perinteikäs Ristilammen 52 kilometrin mittainen erikoiskoe mittaa miehet pojista. Nöyrällä asenteella arktiseen koitokseen suuntaava Eskelinen tietää, että vuoden 2016 SM1- eli ns. superautojen luokan pronssisen palkintokorokesijoituksen puolustamisesta ei tule helppoa.

- Arctic Lapland Rallin osallistujalistaa kun katsotaan niin voidaan todeta laman loppuneen Suomesta kun niin Ralli SM-sarjan vakiokuljettajat kuin uudet tulokkaat ovat toinen toisensa perään päivittäneet kilpailukalustonsa moderniin R5-aikaan. Onneksi olen kartanlukijani Arto Kapasen sekä Riku Sepän Dynamo tiimin kanssa myös löytänyt talven testierikoiskokeilta lisää vauhtia hieman jo iäkääseen WRC-autoomme ja näin silti uskon pystyvämme vastaamaan kanssakilpailijoidemme parantuneeseen kilpailukykyyn, Eskelinen kertoo.

- Vuosi sitten sain erinomaisen startin kilpailukauteen kun kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet pitivät meidät mitalikannassa aina viimeisen osakilpailun kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen lähtoviivalle saakka kunnes ns. euron anturivika tiputti meidät yhteispisteissä viidenneksi. Vaikka nyt jälleen haemme hyvää starttia niin tiedämme olevamme haastajan roolissa - hallitsevat SM-mitalistit sekä lukuisat sellaisiksi aikovat ovat myös viettäneet paljon aikaa testierikoiskokeilla. Luvassa on siis takuuvarmasti huikein Tunturiralli miesmuistiin, Eskelinen pohtii.

Arctic Lapland ralli käynnistyy perjantaina 27.1 klo 12 ja Lordi-aukion maalilavalle kilpailijoita odotellaan lauantaina 28.1 klo 17.45. SM1 eli ns. superautojen luokan tähtikuljettajien lisäksi kilpailussa nähdään myös runsas joukko muita neli- ja kaksivetokuljettajia sekä MM-sarjasta tuttuja kotimaisia ja ulkomaisia kilpailijoita.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi