Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä19.2.2017 - Jääkiekon kolminkertainen Suomenmestari Jari Jääskeläinen toiseksi nopein Riihivuoren rallisprintissä - Autourheiludebyytti Mikko Eskelisen WRC-auton kartanlukijana poiki heti palkintokorokesijoituksen

Pitkällä urallaan jääkiekon jyväskyläläistä SM-liigajoukkuetta 11 kautta edustanut ja yhteensä 555 runkosarjaottelua pelannut, kolminkertainen jääkiekon Suomenmestari Jari Jääskeläinen teki näyttävän debyytin autourheilun vauhdikkaaseen maailmaan ja oli Muuramen Riihivuoren laskettelukeskuksessa ajetussa rallisprintissä koko kilpailun toiseksi nopein.


Kolmen kilometrin mittaisella erikoiskokeella kartanlukijan työtehtäviä toiselle jyväskyläläiselle, Mitsubishi Lancer WRC-autolla ajaneelle Mikko Eskeliselle tehnyt Jääskeläinen oli haltioissaan saamastaan elämyksestä ja erittäin tyytyväinen palkintokorokesijoitukseen päättyneessä talvisessa vauhtikilpailussa. Eskelisen jousille Jääskeläinen päätyi Mikon Facebook fanisivujen arvonnan kautta, jonne Jarin oli ilmoittanut hänen puolisonsa Mirkka Jääskeläinen.

Kolme rallisprinttiä - kolme kakkossijaa

Viimeisen kuuden vuoden aikana Eskelinen on kilpaillut vain kahdessa rallisprintissä - ja ollut niissä kummassakin toiseksi nopein. Nyt kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan huhtikuista avausosakilpailua kuumeisesti odottava Eskelinen starttasi edustamansa Jyväskylän Urheiluautoilijoiden järjestämään kilpailuun ilman tulostavoitteita; Alla oli edellispäivänä tekniseen vikaan päättynyt Mikkelin SM-ralli ja toiveena vain saada ajaa kaksi ehjää kilpailukierrosta.

- Mikkelin SM-rallissa autostamme hajosi ensiksi takaperä ja yötauon jälkeen kardaani. Näiden teknisten murheiden seurauksena kohtalonamme oli jättää kilpailu kesken ja siirtyä hämmästelemään nuoren ja erittäin lahjakkaan Kalle Rovanperän vauhtia, joka teki kertaheitolla selväksi kuka vastaisuudessa määrää tahdin myös suomalaisilla ralliareenoilla, Eskelinen kiteyttää SM Vaakuna rallinsa tapahtumat.

- Sunnuntaina Riihivuoren rallisprintissä ajoin ensimmäisen kierroksen toimittaja Mika Puustellin kanssa ja olimme koko kilpailun nopein. Kuitenkin toiselle kierrokselle erikoiskokeen pito parani valtavasti ja vaikka pystyin Jari Jääskeläisen kanssa parantamaan aikaani 5,41 sekuntia niin se ei riittänyt tänään kakkossijaa korkeammalle - Voittaja Samuli Pokela paransi ensimmäisen kierroksen aikaansa lähes 10 sekunnilla ja nousi voittoon 0,79 sekunnin marginaalilla. Silti vaikka voittoa ei tullut niin alkuvuoden kahden Ralli SM-osakilpailun teknisten murheiden jälkeen tämä kakkossija on puhdasta balsamia haavoille, Eskelinen kertoo.

Jäärataa Sveitsissä

10-vuotista autourheiluvuottaan viettävä Eskelinen ei ehdi hengähtämään vaan parasta aikaa pakkailee varustekassiaan ja suuntaa Sveitsiin, jossa edessä on ns. jäsentenväliset jääratakilpailut Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa ajavan saksalaisen Leipert Motorsport tiimin henkilökunnan kanssa.

- Koska Aasian ratasarjan alkuun on vain 50 päivää niin valmistautuminen kilpailukauteen alkaa nyt tiimipalaverilla sekä yhteishengen kohottamisella tiimikaverini Fredy Barthin järjestämältä jääradalta, jossa samalla mitataan tiimimme paremmuusjärjestys Crosskart autoilla. Meillä on tiimissä vallinnut erittäin hyvä tunnelma ja nyt sitä entuudestaan nostatetaan sveitsiläisellä korkean paikan leirillä, Eskelinen kertoo.

- Myös täällä Suomessa Riku Sepän johtama Dynamo ja erityisesti päämekaanikkoni Teemu Vesala sekä huoltomies Harri Koskela ansaitsevat kunniamaininnan kun olemme yrittäneet ratkoa Arctic Lapland Rallissa ja Mikkelin SM-rallissa autoamme vaivanneita teknisiä ongelmia, jotka kieltämättä ovat seurausta siitä kun olemme tehneet kehitystyötä automme vauhdin parantamiseksi. Vaikka nyt Riihivuoren rallisprintissä auto palautettiin vuoden takaiseen tilaan niin siitä huolimatta jatkamme kehitystyön tekemistä talven ja kevään aikana ajatellen Suomen MM-rallin yhteydessä kilpailtavaa Nelivetomies rallia, Eskelinen jatkaa.

Lopputulokset Riihivuori Rallisprint 19.2.2017, Muurame, Yleiskilpailu Top-5:
1. Samuli Pokela, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 1:53.65
2. Mikko Eskelinen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +0,79sek
3. Veli-Matti Saarelainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +3,02sek
4. Ville Pynnönen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4,31sek
5. Veli Nisula, Mitsubishi Lancer Evolution IV, +5,94sek


15.2.2017 - Mikko Eskelinen nautiskellen Mikkelin SM-rallin kautta Muuramen rallisprinttiin - Yleisöarvonta kartanlukijan työtehtävästä!

Kolme viikkoa sitten Rovaniemen Arctic Lapland rallista käynnistyneellä kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjasta uuden haasteen 10-vuotiselle autourheilu-uralleen ottanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee nyt viikonloppuna Mitsubishi Lancer WRC Step2 autollaan niin Mikkelin ympäristössä ajettavassa SM Vaakuna rallissa kuin Muuramen Riihivuoressa kilpailtavassa rallisprintissä.


Tunturirallissa pettymyksellisen yhdeksännen sijan saavuttanut Eskelinen suuntaa luottokartanlukijansa Arto Kapasen kanssa Mikkelin yhdeksälle pikataipaleelle ja sen 127,23 erikoiskoekilometrille tarkoituksenaan nautiskella talvirallista ja mitata vauhtiaan kilpailun ehdottomaan tähtikuljettaja, toiseen jyväskyläläiseen ja 16-vuotiaaseen Kalle Rovanperään nähden.

Sen sijaan sunnuntaina Muuramen Riihivuoressa ajettavassa rallisprintissä Eskelinen on asettanut tavoitteekseen luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun palkintokorokesijoituksen. Erityisen huomioitavaa on, että hän haluaa antaa kokemuksen kilpailutoiminnasta yhdelle onnekkaalle, joka on osallistunut hänen Facebook ryhmässä (https://www.facebook.com/gtmikko) torstaihin klo 18 saakka avoinna olevaa arvontaan - Voittaja pääsee kilpailusuorituksessa nauttimaan WRC-autossa kartanlukijan työtehtävästä.

- Koska Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailu menee päällekäin toukokuisen SM-rallin kanssa niin en Arton kanssa voi siten ajaa kuin valikoituja sarjan osakilpailuja. Yksi niistä oli tammikuinen Arctic Lapland ralli ja toinen nyt Mikkelissä ajettava SM-ralli. Näin nyt edessä olevassa kilpailuviikonlopussa keskitymme nautiskelemaan ja vertailemaan vauhtiamme niin sarjan muita kantakuljettajia kuin vierailevia tähtiä kuten Kalle Rovanperään sekä kotikilpailuaan ajavaan Jari Ketomaahan, Eskelinen kertoo.

- Mikäli kilpailukalusto on SM Vaakuna rallin jälkeen kunnossa niin sunnuntaina kilpailen Facebook sivujeni arvonnan voittajan kanssa Muuramen Riihivuoren rallisprintissä. Kummallekin kilpailupäivälle ilmojen herra on luvannut poikkeuksellisen lämpösiä kelejä, joten erikoiskokeiden kunto on niin Mikkelissä kuin Muuramessa on varmasti erittäin haasteellisessa kunnossa. Pekka Pouta on luvannut jopa viittä lämpöastetta, joten kovapintaisen talvirallitien sijaan tulemme kilpailemaan lumipöperöillä ja pehmeällä tiellä. Näin ollen esiin kaivautuneessa hiekkaurassa olisi pysyttävä. Siitä huolimatta käy ihmeessä osallistumassa Facebook sivuillani arvontaan, joka ei edellytä minkäänlaista aikaisempaa kilpailukokemusta, Eskelinen jatkaa.

SM Vaakuna ralli käynnistyy perjantaina klo 19.15 Mikkeli raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja maaliin kilpailijoita odotellaan lauantai-iltana klo 18 aikoihin. Sunnuntaina Muuramen Riihivuoressa kilpailu käynnistyy klo 11.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi