Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä9.4.2017 - Mikko Eskeliselle toinen peräkkäinen palkintosijoitus Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Malesian osakilpailuista - Sarjapisteissä PRO-AM luokan toisena kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen

Malesian Sepangin Formula-1 radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausviikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat tavoitteensa kun he, eiliseen tapaan, juhlivat palkintokorokkeella ansaittua PRO-AM luokan hopeasijaa.


Eilen trooppisessa sadesäässä ajetussa sarjan avausosakilpailun haasteet upeasti selättänyt kaksikko jatkoi tänään siitä mihin eilen jäivät; Ebenal starttasi matkaan kuudennesta lähtöruudusta ja virheettömän ajosuorituksen jälkeen toi auton varikkopysähdykselle neljännellä sijalla ja samalla PRO-AM luokan johtajana. Omalla ajovuorollaan Eskelinen ajoi myös vahvasti ja virheettömästi, mutta ei kuitenkaan pystynyt pidättelemään kolmea nopeampaa kanssakilpailijaa ja maalilipulle hän toi saksalaisen Leipert Motorsportin tiimin 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin yleiskilpailun seitsemännellä ja PRO-AM luokan hopeasijalla.

Kilpailuviikonlopulle urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut jyväskyläläinen antaa arvosanan kiitettävä.

- Tallitoverini Maxx Ebenal otti vahvan startin ja ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa hän pystyi nousemaan viidenneksi ja ennen varikkopysähdystä neljänneksi. Kuitenkaan ero pahimpaan kanssakilpailijaamme Rik Breukersin autokuntaan ei kasvanut tarpeeksi ja minä en omalla ajovuorollani hänen menoaan kauaa pystynyt pidättelemään. Kuitenkin kun ajatellaan, että tänään kuivassa kelissä jäimme luokkavoitosta vain 26 sekuntia ja eilen ero oli yli minuutin niin tyytyväinen voimme kaikesta huolimatta seuraavan kuukauden ajan olla. Seuraavissa Thaimaassa ajettavissa osakilpailuissa jatketaan tästä mihin nyt jäätiin ja vaikka kyseessä on jälleen minulle entuudestaan tuntematon rata niin palkintokorokesijoituksista on turha sielläkään tinkiä, koska vauhtia meillä on vielä reservissä, Eskelinen pohtii.

- Olosuhteet koko viikonlopun ajan olivat todella haastavat kun ulkolämpötila ja siellä vallinnut kosteusprosentti oli jo itsestään tukala. Aurinko porotti mustan automme ohjaamon tulikuumaksi ja siellä kilpailuvarusteet päällä ollessa tunnelma oli sama kuin olisin ajanut kilpaa rantasaunani ylälauteelta. Formulakuskeilla sentään ilmavirta viilentää, mutta meillä GT-autojen kuljettajilla ei ilma vaihtunut ohjaamossa edes huonosti. Vaikka kuumuus oli melkoinen niin silti en valita tippaakaan, koska kilpailuviikonlopun lopputulos oli tavoitteidemme mukainen - Kaksi palkintokorokesijoitusta kahdesta mahdollisesta on erinomainen tulos urani ensimmäiselle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukaudelle, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toisen osakilpailun voitti indonesialainen Afiq Yazed ja hänen japanilainen tallitoveri Kei Francesco Cozzolino. MTV3 Max näyttää ns. koostelähetyksen näistä Malesian osakilpailuista torstaina 18.05.2017 klo 20:35. Seuraavat kaksi Thaimaan Buriramin Chang-circuitilla ajettavat osakilpailut ajetaan 19.-21.05.2017.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #1 osakilpailu, 8.4.2017:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 22 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +22,788sek
3. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, +22,813sek
---
6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:15.498sek (2. Pro-AM)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #2 osakilpailu, 9.4.2017:
1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 23 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +6.252sek
3. Armaan Ebrahim & Jack Bartholomew, +45,904sek
---
7. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:12.188sek (2. Pro-AM)


8.4.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal avasivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan palkintokorokesijoituksella - Kakkossijasta runsaasti itseluottamusta sunnuntain osakilpailuun

620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjasta uuden haasteen pitkälle, ja myös menestyksekkäälle, moottoriurheilu-uralleen ottanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen sai lähes täydellisen startin kun hän ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal ylsivät palkintokorokkeen kakkosijalle Malesian Sepangin Formula-1 radalla ajetussa 50 minuutin mittaisessa avausosakilpailussa.


Haasteellisissa tropiikin paahtavissa olosuhteissa ajetuun osakilpailuun Eskelinen starttasi kymmenestä lähtöruudusta ja pystyi 26 minuutin mittaisen ajovuoronsa aikana nousemaan yhden sijan samalla kun radan ylitse liikkui sadealue, joka kuljettajan vaihdon yhteydessä pakotti tiimit vaihdattamaan autojensa alle sadekelin pyörät. Kanadalainen Maxx Ebenal hoiti ajovuoronsa virheettömästi ja kolmen ohituksen jälkeen saapui maalilipulle koko kilpailun kuudenneksi nopeimpana. Tulos riitti PRO-AM luokan toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin ja hopeisiin palkintokorokejuhlallisuuksiin.

Eskelinen, Ebenal ja koko saksalainen Leipert Motorsport oli erittäin tyytyväinen ensimmäisen osakilpailun antiin, varsinkin kun tiimin toinen PRO-luokassa ajava autokunta oli koko kilpailun neljänneksi nopein.

- Sain hyvän startin ja nousin yhdeksänneksi heti radan ensimmäisessä mutkassa. Kuitenkin täällä Aasiassa sarjan taso on erittäin kova ja sen sain huomata kun toisen kierroksen aikana hitaasti radan ylitse liikkunut sadekuuro alkoi kastella rataa ja PRO-luokan ammattilaiskuljettajat karkasivat maisemaan. Liukkaudesta huolimatta sain pidettyä yhdeksännen sijan ja vielä kun kuljettajan vaihdon jälkeen tallitoverini pystyi ohittamaan kolme kanssakilpailijaa niin en voi oikein muuta olla kuin tyytyväinen kilpailukauden avaukseemme, Eskelinen kertoo.

- Tämä oli tärkeä onnistuminen ja koska tiedetään, että mikäli mestaruuteen haluamme yltää niin jokaisesta osakilpailusta olisi kerättävä palkintokorokesijoituksen verran pisteitä. Meillä onkin sunnuntain toisessa osakilpailussa erinomainen mahdollisuus parantaa suoritustamme vähintään yhdellä sijalla kun matkaan lähdetään kuudennesta lähtöruudusta. Eteemme lähtee avausosakilpailun ja PRO-AM luokan voittaja, joten haastamaan ehdottomasti lähdetään. Olisihan se upea saada urani ensimmäinen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan voitto kun kakkos- ja kolmossijoja onkin kolmen viimeisen vuoden aikana kertynyt 21 kappaletta, useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia voittanut suomalainen jatkaa.

Yleiskilpailun, ja PRO-AM luokan voittoon ajoi hallitseva Lamborghini Super Trofeo PRO-AM luokan mestari Rik Breukers, joka tallitoverinsa Nigel Farmerin kanssa kiersivät Sepangin F1-radan 22 kierrosta 22,788 sekuntia PRO-luokan nopeinta Artur Janozia ja Meindart van Buurenia nopeammin. Suomalaismenestystä täydensi Jesse Krohin palkintokorokesijoitus Blancpain GT-Aasian ratamestaruussarjassa. Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Malesian toinen osakilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 9.10 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #1 osakilpailu:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 22 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +22,788sek
3. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, +22,813sek
---
6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:15.498sek


7.4.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal tyydyttävistä asetelmista Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avauskilpailuihin - Tavoitteena palkintokorokesijoitukset

Kuuden kilpailuviikonlopun ja 12 osakilpailun mittainen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja polkaistaan käyntiin nyt lauantaina ja sunnuntaina Malesian Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella Formula-1 radalla ajettavilla kahdella 50 minuutin mittaisella osakilpailulla.


Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen taituroi aika-ajoissa 10. lähtöruudun lauantain ja vastaavasti kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal otti kuudennen lähtöruudun sunnuntain osakilpailuun. PRO-AM luokassa ajava kaksikko oli suhteellisen tyytyväinen suorituksiinsa vaikka eväät korkeimmillekin sijoille oli olemassa.

- Aika-ajoja edeltävissä harjoituksissa olemme olleet hieman paremmassa vauhdissa, joten uutuuden viehätyksen piikkiin menee niin minun 10. ja tallitoverini 6. ajamat lähtöruudut. Parempaakin olisi ollut luvassa, mutta, ilmeisesti paahtavasta kuumuudesta johtuen, auton yksi moottorin antureista rikkoontui ja kojetaulu oli kuin joulukuusi, jonka vikakoodeja selvitellessä meni anteeksiantamattoman verran aikaa. Jäin pohja-ajasta 4,572 sekuntia kun tallitoverini jäi omalla ajovuorollaan vastaavasti 2,766 sekuntia, Eskelinen kertoo.

- No mutta huomenna edessä on kansainvälisen ratakauden ensimmäinen kilpailupäivä ja meillä tyydyttävä lähtöruutu. Kieltämättä kärkikuljettajat ajavat huikeaa kyytiä ja sen myötä huomisesta kilpailusta on odotettavissa todellinen jännitysnäytelmä, jossa meillä tavoitteena on vain ja ainoastaan palkintokorokesijoitus. Näin ollen laitetaan kaikki osaaminen peliin ja katsotaan mihin se sitten riittääkään. Kuitenkin samalla meidän täytyy muistaa, että nyt on kyseessä pitkän sarjan ensimmäiset kaksi osakilpailua, joten hulluttelemaan ei missään tapauksessa saa lähteä. Viimeiset kolme vuotta Lamborghini Super Trofeo EM-sarjaa ajaessani sain, paikotellen jopa karvaastikin oppia, että tasaisesti pitää jokaisesta osakilpailusta mestaruuspisteitä kerätä mikäli tavoitteisiin haluaa päästä - ja yhteenkään keskeytykseen ei tässä kovatasoisessa sarjassa ole varaa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeon lauantainen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 12.35 ja sunnuntain 620 hevosvoimaiset autot kuljettajineen päästetään irti klo 9.10. Kummastakin osakilpailusta on nähtävissä ns. Live-Stream lähetys internetissä osoitteessa http://squadracorse.lamborghini.com. Eskelinen ja Ebenal ajavat musta-oranssisella autolla, jonka ovissa komeilee numero 33.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, aika-ajot Malesia #1 osakilpailuun:
1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 2:03.566sek
2. Rik Breukers & Nigel Farmer, +0.772sek
3. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +1.155sek
---
10. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +4,572sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, aika-ajot Malesia #2 osakilpailuun:
1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 2:04.260
2. Antinio D'Amigo & Nicolas Costa, +0,212sek
3. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +1,495se
---
6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +2,766sek


6.4.2017 - Mikko Eskelinen tähtää palkintokorokkeelle Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan avauksessa Malesiassa - Tallitoverina kanadalainen kestomenestyjä Maxx Ebenal

Kolme aikaisempaa kilpailukautta Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa kilpaillut, ja siinä myös useiden palkintokorokesijoitusten lisäksi EM-hopean ja MM-pronssimitalin voittanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tekee sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa kun hän nyt viikonloppuna mittaa vauhtiaan kahdella malesialaisella osakilpailulla käynnistyvässä 12 osakilpailun mittaisessa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa. Koskaan aikaisemmin sarjan historiassa ei suomalaiskuljettaja ole Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa ajanut - eikä siinä siten myöskään menestynyt.


Eskelinen ajaa aikaisemmalta kahdelta kilpailukaudelta entuudestaan tutussa saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä tallitoverinaan kanadalainen, mutta Hong Kongissa asuva, Aasian kilparatojen erikoismies Maxx Ebenal, jonka kokemus niin Malesian kuin Thaimaan, Japanin ja Kiinan radoilta on vertaansa vailla. Vaikka Ebenal ei 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla aikaisemmin kilpaa ajanut, on hän Malesian osakilpailun vapaissa harjoituksissa ollut tasonsa mukaisessa, eli erinomaisessa vauhdissa.

Eskelinen ja Ebenal kilpailevat PRO-AM luokassa, jossa 50 minuutin mittaisen kilpailun ajovuoro jakautuu siten, että Ebenal ajaa kilpailuista noin 30 ja Eskelinen 20 minuuttia. Erikoishaasteen tukalan kuumassa Malesiassa antaa ilmojen herra, joka paahtavan lämpötilan ja lähes maksimaalisen kosteusprosentin lisäksi tulee muistamaan kilpailijoita rankoin ukkoskuuroin. Eskelinen tietää, että noin 40 lämpöasteen säässä ajettavissa kilpailuissa renkaiden kestävyys tulee näyttelemään isoa roolia.

- Nyt perjantai-iltana ajettavia aika-ajoja edeltävissä harjoituksissa olemme saaneet todeta kuinka renkaat käytännössä ovat, kuumuudesta johtuen, sulaneet alle. Lisäksi lämpötila kauttaaltaan mustan autoni ohjaamossa on tuttu rantasaunani ylälauteelta ja näin ollen niin auton renkaat ja tekniikka kuin itse kuljettaja on äärimmäisen rasituksen äärellä. Tiedän myös olevani parhaimmillani kun mennään mukavuusalueen ulkopuolella - Nyt edessä olevassa sarjan kahdessa avauskilpailussa mennään isosti tuon alueen ulkopuolelle, Eskelinen kertoo.

- Yhteistyö uuden tallitoverini Maxx Ebenalin kanssa on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Hän on täydellisesti kesyttänyt Huracanin 620 hevosvoimaa ja ollut harjoituksissa aivan kärkivauhdissa. Itse olen myös päässyt tavoitteideni mukaisiin kierrosaikoihin tällä Sepangin Formula-1 radalla ja uskon, että huomenna alkuillasta ajettavissa aika-ajoissa tulemme olemaan vahvoilla. Muutenkin olen äärimmäisen motivoitunut alkavaan kilpailukauteen jonka tavoitteena on kerätä mahdollisimman monta palkintokorokesijoitusta ja syksyllä katsoa mihin ne pisteet sitten riittävätkään. So far so good, Eskelinen jatkaa.

Live-Stream nettilähetys sekä koostelähetys MTV3 Max kanavalla

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista nähdään formulatasoinen Live-Stream nettilähetys osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com. Lauantain osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 13.10 ja sunnuntain toinen klo 9.50. Live-Stream lähetysten lisäksi avausosakilpailun parhaimmat palat tulevat näkymään ns. koostelähetyksenä MTV3 Max TV-kanavalla torstaina 18.05.2017 klo 20:35.


6.2.2017 - Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruutta - Taskussa sarjan EM-hopea ja MM-pronssi

Viikko sitten Arctic Lapland rallista käynnistyneellä kilpailukaudella jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 44, juhlistaa 10-vuotista autourheilu-uraansa niin kotimaisen rallin kuin kansainvälisen rata-autoilun parissa. Valikoitujen Ralli SM-sarjan osakilpailujen ja Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavan Nelivetomies rallin lisäksi viimeiset vuodet kansainvälisillä kilpa-areenoilla menestyksekkäästi viihtynyt Eskelinen kiidättää sveitsiläisen Frédéric Nicolas "Fredy" Barthin kanssa kahden huhtikuussa käynnistyvässä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracán autoa. Näin suomalaiskuljettaja hakee jatkoa vuonna 2015 voittamilleen EM-hopealle ja MM-pronssille.

Kuuden osakilpailuviikonlopun ja 12 kilpailulähdön pituinen mestaruussarja käynnistyy kahden kuukauden päästä Malesian Sepangin Formula-1 radalta, jonka jälkeen kesän ja syksyn aikana kuljettajat mittaavat taitojaan niin Thaimaan, Japanin ja Kiinan osakilpailuissa kuin Italian Imolan perinteikkäällä radalla ajettavissa Aasian, Euroopan ja Ameriikan sarjojen huipennuksissa sekä erillisissä kahden osakilpailun mittaisissa MM-kilpailuissa.

Kolmen Lamborghini Super Trofeo Euroopan Mestaruussarjavuoden jälkeen Eskelinen hakee Aasiasta uusia haasteita tutun tiimin ja nopean tallitoverin voimin.

- Vuonna 2015 alkanut yhteistyö saksalaisen Leipert Motorsportin kanssa jatkuu myös tänä vuonna kun he halusivat jatkaa minun ja sveitsiläisen Fredy Barthin sopimusta kilpailla heidän autollaan Aasian Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa. Kuluneet kaksi kilpailukautta olen erittäin hyvin viihtynyt heidän kuljettajanaan ja siitä todisteena on vuoden 2015 EM-hopea ja MM-pronssi. Näin ollen olen erittäin tyytyväinen uusia kilparatoja sisältävään ja 14 kilpailulähtöä kattavaan, mutta silti erittäin haastavaan ohjelmaan, joka kuitenkin takaa minulle ja Barthille erinomaiset lähtökohdat haastaa Aasian tähtikuljettajat, Eskelinen kertoo.

Jokainen osakilpailuviikonloppu sisältää kahdet tunnin mittaiset vapaat harjoitukset, kaksi 15 minuutin mittaista aika-ajoa sekä sekä kaksi 50 minuutin mittaista osakilpailua, jonka puolivälissä on PRO-AM luokassa suoritettava pakollinen kuljettajan vaihto. Eskelinen laskee edukseen laajan kokemuksen Lamborghini Huracánista sekä tutun tallitoverin kun koko tiimi kuljettajineen suuntaa entuudestaan tuntemattomille radoille.

- Kymmenen vuotta sitten aloittelin autourheilu-uraani, joka heti debyyttivuotenani toi minulle ensimmäisen rata-autoilun Suomenmestaruuden. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin palkintovitriinissä koreilee useita kansainvälisiä palkintoja ja autourheilumestaruuksia. Aasiastakin minulla on hyviä muistoja kun kolme vuotta sitten Malesian Sepangin radalla saavutin kaksi Lamborghini Super Trofeo palkintokorokesijoitusta, joten odotukset ja motivaatio on korkealla. Luvassa on jälleen reppukaupalla uusia elämyksiä rakastamani asian eli kovavauhtisen moottoriurheilun parissa, Eskelinen jatkaa.

Mahdollisuus ajaa itse Lamborghini Huracán Super Trofeo kilpa-ajoneuvoa

Mikko Eskelinen ja saksalainen Leipert Motorsport järjestää kesäkuussa Alastaron Moottoriurheiluradalla ainutlaatuisen tilaisuuden kokeilla miltä tuntuu ajaa 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo -viritteinen kilpa-ajoneuvolla turvallisessa ympäristössä.

- Minulta on usein yksityishenkilöt pyytäneet mahdollisuutta päästä kokeilemaan autoa, jonka ratin takana erinomaisesti viihdyn. Nyt sellainen on luvassa kun tiimini tulee kilpailukaluston kanssa Alastarolle ja näin kuka tahansa pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta suljetulla ja vain tähän käyttöön varatulla moottoriradalla, Eskelinen kertoo.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asia 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi