Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä25.6.2017 - Mikko Eskelinen juhli Juhannusta Suzukan Formula 1 radan palkintokorokkeella - Iso maanjäristys säikäytti

Japanin Suzukan Formula-1 radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kolmannessa viikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat makoisan palkintokorokesijoituksen lauantaisen vaihdelaatikkoviasta johtuneen keskeytyksen jälkeen.

Sateisessa kelissä ajetussa toisessa ja samalla kilpailukauden kuudennessa osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla kilpaillut kaksikko juhli, värikkäiden vaiheiiden jälkeen PRO-AM luokan kolmatta sijaa. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle koko kilpailun kahdeksanneksi nopeimpana.

Sateisesta kelistä johtuen 50 minuutin mittainen kilpailu käynnistyi turva-auton takana ja kun se poistui, ajoi kymmennestä lähtöruudusta startannut Eskelinen vahvan suorituksen ja toi, 22 minuutin kilvanajon jälkeen kuljettajan vaihtoon PRO-AM luokan kolmannella sijalla.

Kanadalainen Maxx Ebenal jatkoi ja upeasti taisteli toisesta sijoituksesta kunnes sortui ajovirheeseen joka pudotti hänet luokan neljänneksi. Virheen jälkeen Ebenal upeasti keräsi itsensä ja kävi kiivasta taistelua aina hopeasijasta saakka, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja kaksikko joutui tyytymään PRO-AM luokan hopeasijoitukseen.

Eskelinen oli lauantaisen teknisen vian aiheuttaman keskeytyksen jälkeen tyytyväinen mies, jota ei kilpailua edeltänyt 5,7 Richetrin asteikolla sattunut maanjäristys juurikaan hetkauttanut.

- Lauantaisessa kilpailussa vaihdelaatikkomme kirjaimellisesti räjähti eikä siitä paljoakaan jäänyt hyödynnettäväksi. Onneksi saimme nyt sunnuntaina kakkossijalle ajaneelta, kilpailevalta tiimiltä heidän vara-vaihdelaatikon käyttöömme ja sen siivittämänä saimme ajaa teknisesti murheettoman kilpailun. Omalla ajovuorollani pystyin puolustamaan aika-ajoissa saavuttamaani sijoitusta ja kun Maxx, huimasta 360 asteen pyörähdyksestä huolimatta, teki myös samoin niin palkintokorokkeen pronssisijoitus oli tavoitteidemme mukainen tulos. Luokkamme voittoon yli 38 sekunnilla ajanut japanilaiskaksikolle ei kukaan PRO-AM luokan kuljettaja mahtanut mitään. Heillä kun ei ollut kansainvälisen autourheiluliiton määrittelemää sijoitusta niin mielestäni heidän olisi tullut aja PRO-luokassa eikä meidän PRO-AM luokkalaisten kanssa. He eivät kuitenkaan aja sarjan muita kilpailuja, joten sarjatilanteen kannalta heidän kummankin päivän suvereeniset luokkavoitot eivät meitä juuri hetkauta, Eskelinen kertoo.

- Suzukan Formularata on kyllä yksi vaikeimmistä millä olen yli 10-vuotisella kansainvälisellä autourheilu-urallani kokenut. Vielä kun tälle päivälle taivaalta tuli ämpäreittäin vettä niin en näin vaikeissa olosuhteissa ole koskaan saanut kilpailla. Sen vuoksi palkintokorokesijoitus tuntuu täysin ansaitulta ja tästä on hyvä jatkaa kohti sarjan elokuun puolivälissä Japanin Fujin Formularadalla ajettavia osakilpailuja. Toivotaan, ettei silloinkaan meitä häiritse maanjäristyksetkään vaikkakin sunnuntai-aamuna kokemani 5,7 Richterin asteikolla sattunut, erittäin tuntuvasti ravistellut maanjäristys aiheutti kokonaan uusia tuntemuksia, Eskelinen jatkaa.

PRO-AM luokan suvereeniseen voittoon ajoi kotiradallaan kilpailleet japanilaisen Takeshi Matsumoton autokunta. Yleiskilpailussa kilpailukauden kuudenteen voittoon ajoi japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Aziz. He ovat olleet nopein autokunta kaikissa sarjan kuudessa osakilpailussa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja jatkuu elokuun kolmantena viikonloppuna Fuji -tulivuoren kupeessa ajettavalla moottoriradalla. Eskelinen ja Ebenal jäävät nyt viettämään ansaittua kauden kuukauden kesätaukoa PRO-AM luokan Aasian mestaruussarjan hopeasijalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka 2. osakilpailu su 25.6.2017: Pro-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto & Toshiyuki Ochiai, 20 kierrosta
2. Carrie Schreiner & Richard Goddard, +38,246sek
3. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +43,274sek
4. Rik Breukers & Neil Farmer, +1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 6/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-3:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 78 pistettä
2. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, 55 pistettä
3. Carrie Schreiner & Richard Goddard, 46 pistettä


24.6.2017 - Mikko Eskeliselle kitkerä pettymys Japanin Suzukan formularadalta - Kaikki kolme kärkikuljettajaa keskeytti kilpailun

Juhannusviikonloppuna Aasian parhaimmilla radoilla ajettava Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kolmas osakilpailuviikonloppu alkoi sinivalkoisin silmin katsottuna pettymyksellisin merkein kun aika-ajoissa mukavasti kahdeksannen lähtöruudun ajanut, jyväskyläläisen Mikko Eskelisen autokunnan kanadalainen Maxx Ebenal joutui teknisen vian seurauksena parkkeeraamaan saksalaisen Leipert Motorsport tiimin Lamborghini Huracanin auton Suzukan Formularadan varteen kun ajamatta oli 14 kierrosta. Samalla myös katkesi Eskelisen neljän osakilpailun mittainen palkintokorokeputki eikä sarjan ainoa suomalaiskuljettaja päässyt kilpailussa ajamaan metriäkään.


Dramatiikka alkoi jo kilpailun aika-ajoissa kun usea kilpailija sortui ajovirheeseen Suzukan erittäin vaativalla Formula 1 radalla. Katkonaisen aika-ajon aikana Eskelinen raportoi insinöörilleen autossa tuntuneesta vapinasta kunnes lopulta sen viimeisellä kierroksella auton vaihdelaatikosta alkoi kuulua ilkeä kilkatus. Nopeasti vika paikallistettiin vaihdelaatikon lukkoon, mutta aika ei riittänyt vaihtotöihin ja kilpailuun oli startattava toiveena, että se kestäisi maaliin saakka. Näin ei kuitenkaan käynyt ja nollapisteet olivat suuri pettymys.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon ajoi jälleen kaikki aikaisemmatkin osakilpailut voittanut japanilainen Kei Cozzolinon ja malesialaisen Afiq Yazidin autokunta ennen puolalaisen Artur Janozin ja britti Toby Soweryn autokuntaa. PRO-AM luokassa kukaan sarjan kärkikolmikosta ei maalilippua nähnyt kun sarjajohtaja britti Nigel Farmerin autokunta sikaili radalla mustan lipun arvoisesti ja uusiseelantilaisen Richard Goddardin autokunnan autosta hajosi jäähdyttäjä. Koska kukaan kärkikolmikosta ei saanut pisteitä, säilytti Eskelinen ja hänen tallitoveri Maxx Ebenal sarjatilanteen kakkossijan.

- Jo kilpailua edeltäneissä harjoituksissa valitin insinöörilleni autossani olleesta pienestä vapinasta, joka kuitenkin laitettiin renkaiden tasapainotuksen piikkiin. Kuitenkin aika-ajoissa tuo vapina koveni ja lopulta se muuttui metalliseksi meteliksi. Kun vika löytyi niin aika ei vaan riittänyt rikkoontuneen osan vaihtamiseen ja näin Maxx starttasi kilpailuun tietäen, että maalilippua tuskin näemme. Hän ei ehtinyt edes ajaa puolia omasta ajovuorostaan kun veto loppui ja auto jäi varikolta katsottuna radan kauimmaiseen mutkaan, Eskelinen kertoo.

- Kieltämättä suuresti harmitti katsoa kilpailun etenemistä kun mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ajoivat siellä missä meidänkin olisi pitänyt olla. Sitten ensiksi sarjajohtaja Nigel Farmer liputettiin pois radalta ja heti sen perään sarjakolmonen keskeytti tekniseen vikaan. Koska kukaan meistä ei saanut mestaruuspisteitä niin huomenna olkoot päivä uusi ja palkintokorokesijoitusta lähdetään hakemaan yleiskilpailun yhdeksännestä lähtöruudusta, Eskelinen jatkaa ja päättää, - Jos jossitella halutaan niin ilman tuota teknistä vikaa olisimme luokkavoiton ajaneet. Toivotaan, että huomenna tekniset murheet välttelevät meitä.

PRO-AM luokan voittoon ajoi japanilainen Toshiyuki Ochiai, joka ei kuitenkaan aja sarjan kaikkia osakilpailuja. Huomenna sunnuntaina Suzukan toinen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 7.35.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka #1 kilpailu 24.6.2017, Yleiskilpailu top-3:
1. Afiq Yazid (MAS) & Kei Cozzolino (JPN), 19 kierrosta
2. Artur Janoz (POL) & Toby Sowery (UK), +16,494sek
3. Ben Gersekowski (AUS) & Rory Collingbourne (UK), +40,930sek


22.6.2017 - Mikko Eskelinen hakee kauden viidettä palkintokorokesijoitusta Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin Suzukan viikonlopusta - Jääradan Suomenmestari Ville Jauhiainen vauhditti valmistautumista

Kuluvalla kilpailukaudella kansainvälistä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa urakoiva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Japanin Suzukan Formula-1 radalla, jossa edessä on sarjan viides ja kuudes osakilpailu. Aikaisemmin Malesian Sepangin Formula-1 sekä Thaimaan Buriramin radoilla ajetuissa osakilpailuissa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja on saavuttanut neljä PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta, joten nyt hän hakee menestysputkelleen jatkoa. Kahden kakkossijan ja kahden kolmossijan myötä Eskelinen ja Ebenal ovat sarjapisteissä toisena, vain 14 pistettä sarjajohtajia, hollantilaista Rik Breukersia ja uusiseelantilaista Nigel Farmeria perässä.

Japanin Suzukan kilparata on Eskeliselle täysin uusi tuttavuus. Sen sijaan tallitoveri Maxx Ebenal on tällä erittäin arvostetulla radalla aikaisemmin kilpaillut - ja myös erinomaisesti menestynyt. On sanottu, että tämä 5,8 kilometrin mittainen rata on nykypäivän formularadoista neljänneksi nopein ja ehdottomasti yksi teknisesti vaativimmista radoista, joten haastetta tulee riittämään. Vaikka vasta perjantaina Eskelinen pääsee 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan -kilpurilla rataan tutustumaan, on hän silti ehtinyt sitä simulaattorissa harjoitella - ja saanut todeta radan olevan maineensa veroinen. Kimi Räikkönen pitää tämän 18 monenmoista mutkaa sisältävän radan kierrosennätystä hallussaan.

- Valmistautuminen on mennyt erinomaisesti. Saavutetun menestyksen myötä olemme erittäin motivoituneita ja valmis jatkamaan siihen mihin edellisessä osakilpailussa jäimme. Olemme nyt sarjatilanteessa hopeasijalla ja tavoitteenamme on palkintokorokesijoituksen lisäksi yrittää haastaa sarjajohtaja Rik Breukers ja Nigel Farmer. Vaikka emme aikaisemmissa kilpailuissa ole heidän vauhtiinsa ihan yltäneet niin silti nyt ehdottomasti lähdemme yrittämään, koska tämä rata on uusi kaikille muille paitsi tallitoverilleni Maxx Ebenalille, Eskelinen kertoo.

- Edelleenkin hulluttelemaan on turha lähteä, mutta kovaa pitää silti ajaa jotta tavoitteemme täyttyisi. Entuudestaan tiedän, että Suzukan rata on teknisesti erittäin haastava, mutta samalla todella nautinnollinen. Siitä kertoo myös Kimi Räikkösen kellottama rataennätys 1:31,540 ja vaikka tuosta Formula-autolla ajetusta ennätyksestä tulemme jäämään noin 30 sekunttia niin siitä huolimatta kovaa kilvanajoa se silti meillä teknisesti samanlaisilla autoilla ajavillakin on, useita kansainvälisiä mestaruuksia saavuttanut jatkaa.

Jääradan Suomenmestari Ville Jauhiainen nautiskeli Lamborghini Huracanin vauhdista Alastaro Circuitilla

JR Lites A-luokan jääradan Suomenmestaruuden talvella voittanut sekä urallaan useita muita Suomenmestaruuksia saavuttanut Ville Jauhiainen istahti Eskelisen kilpa-ajoneuvoon viikko sitten Alastaro Circuitilla ajetussa LamboDrive tilaisuudessa, jossa hän pääsi niin kyytiin kuin sai itse ajaa eli kokeilla miltä tehokas takavetoinen Lamborghini Huracan Super Trofeo ajoneuvo tuntuu kaksivetoisen enduropyörän jälkeen. Jauhiainen piti kokemastaan ja oli yhtä hymyä kaartaessaan autolla radalta varikolle.

- Vaikka kokemusta haittasi kesäinen sadesää niin siitä huolimatta Jauhiainen, kuin moni muu tapahtumaan osallistunut, pääsi nauttimaan vauhdin hurmasta. Auton huikea kiihtyvyys, jarrut sekä ennen kaikkea vauhti, jolla superautolla voi mutkiin ajaa, laittoi hymyn Suomenmestarin huulille. Oli hienoa saada jakaa sitä mitä itse koen ollessani saman auton ratin takana ja uskon, että järjestämäni tilaisuuden asiakkaat olivat kaikki yhtä nautinnollista kokemusta rikkaampia, Eskelinen kertoo.

Buriramin kilpailuviikonlopun TV-lähetys tänään C More Max kanavalla

Kuukausi sitten Thaimaan Buriramin radalla ajetusta osakilpailuviikonlopusta nähdään koostelähetys tänään torstaina klo 20:35 C More Max kanavalla. Lähetyksessä pureudutaan syvälle sarjan saloihin ja kerrotaan mitä, kilpailutoiminnan lisäksi kuuluu kuljettajien viikonloppuun. Lähetystä voi, perjantaista alkaen katsoa myös Mikon kotisivuilta osoitteessa: www.mikkoeskelinen.com.

Live-lähetys Suzukan osakilpailuista

Suzukan osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina ajettavilla kahdella tunnin mittaisella harjoituksilla. Lauantaina edessä on kummankin osakilpailun aika-ajot ja ensimmäinen osakilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 6.30. Sunnuntain toinen osakilpailu starttaa klo 7.35. Kumpikin kilpailu on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä Mikon Facebook sivujen välityksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/gtmikko.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 sarjatilanne, 4/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-3:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 59 pistettä
2. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, 45 pistettä
3. Carrie Schreiner & Richard Goddard, 34 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asia 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi