Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

29.7.2017 - Mikko Eskelinen jälleen palkintokorokkeelle Nelivetomies rallissa - Kolmas sija silti syvä pettymys

Perjantai-iltana Jyväskylän Harjun yleisöerikoiskokeelle koko Nelivetomies rallin nopeimman erikoskoeajan ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei yltänyt tavoitteeseensa kotikulmillaan Suomen MM-rallin sisällä ajetussa kansallisessa kuuden erikoiskokeen mittaisessa kilpailussa vaan joutui kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa tyytymään palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Aikaisemmin Eskelinen on Nelivetomies rallin shampanjaa suihkutellut vuonna 2013, jolloin hän ja Kapanen olivat toiseksi nopeimpia.


Yötauon jälkeen arvostetun rallin johtoasemassa Jämsän eteläpuolisille pikataipaleille matkannut kaksikko jäi 101,85 erikoiskoekilometrin mittaisella matkalla 48,1 sekuntia kilpailun voittaneesta Mika Rampasesta ja 43,3 sekuntia Janne Erosesta. Vastaavasti neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt Mika Krouvi jäi Eskelisen ja Kapasen vauhdista yli minuutin. Kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa tahkova - ja siinä kuuden osakilpailun jälkeen upeasti PRO-AM luokan hopeasijalla oleva kuljettaja kertoi syyn vauhdin puuteeseen löytyvän ratin ja penkin välistä.

- Vaikka tilanteita ei ollut ja puhtaasti täysin ilman suurempia murheita saimme kilpaa ajaa niin nyt ei vaan vauhti riittänyt. Molemmilla ajokerroilla ajoin aivan liian varovasti Pihlajakosken pikkutien osuuden ja muutenkin tuli jarruteltua aivan liikaa. Lisäksi kun kummallakin ajokerralla sammutin kilpurin moottorin Päijälän erikoiskokeen lähtöviivalle ja kun vihdoin pääsimme matkaan niin olin jo ehtinyt kadottaa rytmin mitä en sitten koskaan koko erikoiskokeen aikana saanut takaisin, Eskelinen kertoo.

- Voitosta lähdimme ajamaan mutta tuloksena oli jälleen tavoitteiden ulkopuolinen tulos. Mika Rampanen ja Janne Eronen olivat tällä kertaa suvereenisesti parempia ja siitä ison hatun nosto kummallekin autokunnalle. Nyt siirrytään katsomoon jännittämään voittako Esapekka Lappi uransa ensimmäisen MM-rallin ja samalla alan valmistautumaan elokuun kolmantena viikonlopuna Japanin Fuji-tulivuoren läheisyydessä ajettaviin Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kahteen seuraavaan osakilpailuun, Eskelinen jatkaa.

Nelivetomies rallin voitto oli Mika Rampaselle ralliharrastuksensa ensimmäinen. Janne Eronen hukkasi voiton Ouninpohjan pikataipaleella sattuneeseen ajovirheeseen, joka ilman metallikaidetta olisi päättynyt ulosajoon.

Lopputulokset Nelivetomies Ralli 2017
1. Mika Rampanen & Veikko Kanninen, Subaru Impreza WRX STi, 51:02.1
2. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4.8sek
3. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +48.1sek
4. Mika Krouvi & Jere Nurmela, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:59.0sek
5. Juha Salminen & Mikko Laakso, Subaru Impreza WRX STi, +2:46.9sek


26.7.2017 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen tavoittelevat Nelivetomies ralli voittoa - Vastassa mm. rallin Suomen Mestari ja Suomen MM-rallin voittaja

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomen MM-rallin yhteydessä ajaettavassa Nelivetomies rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen petäjävetinen luottokartanlukija Arto Kapanen suuntaavat Jyväskylän keskustassa ja Jämsän ympäristössä ajettaville kuudelle pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 101,85 erikoiskoekilometrille luottavaisin mielin. Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpailussa ajava kaksikko saa vastaansa mm. rallin vuoden 2000 Suomenmestari Jukka Ketomäen ja vuoden 2015 Suomen MM-rallin N-ryhmän voittaja Janne Erosen, joka on samalla yksi rakkaimmista kilpakumppaneista.


Nelivetomies ralli starttaa perjantaina klo 18.30 Jyväskylän Harjun yleisöerikoiskokeella, jonka kilpailijat ajavat ennen Suomen MM-rallissa ajavia autokuntia. Yötauon jälkeen ralli jatkuu viidellä Jämsän eteläpuolella ajettavilla erikoiskokeilla, joita kilpailijat sahaavat MM-sarjaa ajavien tähtikuljettajien jälkeen. Kolmea nopeinta autokuntaa juhlitaan Jyväskylän Paviljongissa sijaitsevalla maalilavalla lauantaina klo 19.

Eskelinen ja Kapanen valmistautuivat kilpailuun Pertunmaalla sijainneella erikoiskokeella, jossa Riku Sepän Dynamo tiimin ylläpitämä WRC-auto kiisi kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa ajavan kuljettajan käsissä. Vuonna 2010 Rallin Suomi Cup mestaruuden voittanut kaksikko starttaa Pihlajakosken, Päijälän ja Ouninpohjan erittäin vaativille erikoiskokeille toiveikkaana - ajatuskuplissa poreilee koko kilpailun voitto.

- Valmistautuminen on mennyt erinomaisesti; vietinhän kolme viikkoa perheeni kanssa Päijännettä ristiin rastiin veneellä ajaen. Maanantaina sitten sipaistiin erittäin haastavaa testipätkää, joka samalla toimi mitä mainioimpana Ouninpohjan erikoiskokeen simulaattorina. Sieltä löydettiin hyvät säädöt autoon - ja myös kuljettajan ranteisiin, joten kyllä tässä luottavaisin mielin kilpailuun startataan; Varsinkin kun minuuttia myöhemmin reitille lähtee minulle erittäin rakas kilpakumppani Janne Erosen, jolle ei tunnetusti myöskään kelpaa mikään muu kuin Nelivetomies rallin voitto - samoin kuin minuutti ennen minua Artoa reitille lähtevälle rallin vuoden 2000 Suomenmestari Jukka Ketomäelle. Varmasti myös peräämme lähtevällä, hallitsevalla Rallin SM-mitalisti Juha Koljosella sekä 20 muulla kanssakilpailijalla on sanottavansa asiaan, joten nautinnollisen mukavat kilpailut meillä on varmasti luvassa, Eskelinen kertoo.

- Erikoiskokeisiin tutustutaan perjantaina samaan aikaan kun MM-kilpailijat suuntaavat Petäjäveden ja Keuruun rallipoluille. Mitä olen kuullut niin ajettavat pikataipaleet ovat erinomaisessa rallikunnossa, joten odotukset ovat korkealla. Aikaisempina vuosina olen kilpavauhtia ajanut Harjun, Päijälän ja Ouninpohjan erikoiskokeet - niillä on siis paljon tuttua. Sen sijaan Pihlajakoski ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten se on kaikille kilpailijoille uutta latua. Lisähaasteita aiheuttaa uudet ns. keinotekoiset hidasteshikaanit ja siten tarkkana pitää olla jokaisen erikoiskokeen ensimetristä lähtien. Uskon, että kun vältetään rengasrikot ja tuodaan auto ehjänä maaliin niin tuloskin voi olla tavoitteidemme mukainen, Eskelinen jatkaa.

Nelivetomies rallin vuoden 2015 voittaja Jarkko Nikara ei aja kilpailussa ja vuoden 2016 voittaja Teemu Asunmaa mittaa vauhtiaan WRC2-luokan MM-tähtiä vastaan. Vuonna 2013 Eskelinen ja Kapanen olivat toiseksi nopein autokunta ja vuosina 2014 sekä 2015 he joutuivat keskeyttämään teknisen vian seurauksena. Vuosi sitten Eskelinen kilpaili samanaikaisesti Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan osakilpailussa Belgiassa.

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi