Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

20.8.2017 - Mikko Eskeliselle ja Maxx Ebenalille upea kakkossija Lamborghini Super Trofeo Japanin Fujista - Kilpailuviikonloppu täynnä draamaa

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa, ja nyt ensimmäistä kokonaista sen Aasian mestaruussarjassa, urakoiva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat upean PRO-AM luokan kakkossijan Suomen aikaa sunnuntai-aamuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajetusta kilpailukauden kahdeksannesta osakilpailuista. Kauden kolmannen hopeasijan ja yhteensä kuudennen palkintokorokesijoituksen myötä suomalaiskuljettaja pitää tukevasti hallussaan sarjan hopeasijaa kun ajamatta on vielä Kiinan Shanghain ja Italian Imolan osakilpailuviikonloput.


Lauantaisessa seitsemännessä kilpailussa jarrumurheiden takia neljännelle sijalle jäänyt saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko starttasi PRO-AM luokan kärkisijalta toiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Draamaa ei vaihtelevissa olosuhteissa ajetulta puuttunut kun se alkoi jo heti ensimmäisestä mutkasta, jossa edelliset kolme osakilpailua luokkansa voittanut japanilaiskuljettaja Toshiyaki Ochiai syöksyi pääsuoran päässä olleeseen tiukkaan oikealle kääntyneeseen mutkaan puolittain radan ulkopuolelta eikä hän saanut autoa pysähtymään ajoissa vaan osui niin Eskelisen autokunnan Maxx Ebenalin ajamaan autoon kuin kahteen muuhun kanssakilpailijaan. Osuman myötä Ebenal putosi kärkisijalta kolmanneksi ja samalla yleiskilpailun kymmeneksi, josta hän kuitenkin pystyi 23 minuutin ajovuoronsa aikana nousemaan takaisin PRO-AM luokan johtoasemaan.

Epäonnistuneen syöksyn seurauksena kilpailun tuomaristo langetti Ochiaille varikon läpiajorangaistuksen ja hänen autokuntansa jäi sen myötä kolmanneksi. Eilinen hopeatyttö, saksalainen Carrie Schreiner joutui myös osalliseksi kolariin, jonka myötä hän kärsi rengasrikon ja sen seurauksena jäi tänään palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle. Kilpailun puolivälissä Ebenal toi auton Eskeliselle, joka pitkään yritti pidätellä suvereenisesti PRO-AM luokan sarjajohtajaa Rik Breukersia takanaan. Kuitenkin, avausmutkan osumasta johtuen auton ohjaus ei ollut enää iskussa ja Eskelinen joutui vikuroivalla autollaan lopulta taipumaan ammattilaiskuljettajan painostuksen alla. Silti kauden kolmas hopeasija ja toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitivät suomalaiskuljettajan hymyn herkässä.

- Kun televisiokuvista näin kanssakilpailijan syöksyn ja osumisen tallitoveriini Maxx Ebenaliin niin olin satavarma, että kilpailumme loppuisi siihen. Onneksi Maxx pääsi jatkamaan ja suorituksensa päätteeksi toi auton minulle PRO-AM luokan kärkisijalla. Kun omaa kilpailusuoritustani lähdin tekemään niin välittömästi huomasin, että ainakin renkaiden aurauskulmat olivat sekaisin ja se näkyi alavireisissä kierrosajoissani enkä siten voinut taistella Breukersia vastaan. Kun hän lopulta suhahti ohitseni niin päätin jättää taistelun sikseen ja tyytyä toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, jotka olivat enemmän kuin tervetulleita eilisen jarrumurheiden jälkeen, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanteessa kahdeksan osakilpailun jälkeen hollantilainen Rik Breukers ja hänen hongkongilainen tallitoveri Nigel Farmer ovat jo karanneet 21 pisteen karkumatkalle. Vastaavasti kolmantena oleva saksalainen Carrie Schreider ja hänen australialainen tallitoveri Richard Goddard ovat meistä 16 pistettä, joten luottavaisin mielin saamme kuukauden päästä jatkaa kilvanajoa Kiinan Shanghaissa. Realistisesti ajateltuna mikäli Breukers ei seuraavissa keskeytyksiä ota niin hänen autokuntansa tulee tämän sarjan voittamaan ja vastaavasti ilman murheita meille on tarjolla hopeasija. Toisaalta kun muistetaan, että moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa niin nöyränä kilpailu kerralla mennään ja katsotaan miten meidän niissä käy, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi, eiliseen tapaan, japanilainen Kei Francesco Cozzolino ja hänen malesialainen Afiq Yaziz. Käytännössä eilisenkin voiton myötä he ovat jo varmistaneet PRO-luokan Aasian sarjamestaruuden kun kakkossijalla ollut, Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui varaslähtöön ja liian lyhyeen varikkopysähdykseen, joiden myötä heille jäi käteen vain kaksi viidettä sijaa. Muutenkin koko kilpailua sävytti tuomariston langettamat ns. Stop and Go rangaistukset niin varaslähdöistä kuin osumisista kanssakilpailijoihin.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan viides ja samalla viimeistä edellinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun neljäntenä viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #1 osakilpailu, la 19.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN), 28 kierrosta
2. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU)
3. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG)
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #2 osakilpailu, su 20.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 29 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +17,245sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN), +59,235sek
4. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), +1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 8/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 97 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 76 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 60 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan osakilpailuviikonloput 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia


19.8.2017 - Jarrumurheet jättivät Mikko Eskelisen neljänneksi Japanin Fujin Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan lauantaisessa osakilpailussa - Kärkisijalta sunnuntain toiseen kilpailuun

Aasian parhaimmilla kilparadoilla ajettavassa Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa sen ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal kärsivät jarrumurheista ja jäivät ulos palkintokorokesijoituksilta. Silti neljänneksi korkeimmat PRO-AM -luokan sarjapisteet pitävät kaksikon sarjatilanteen toisella sijalla kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Aika-ajoissa Eskelinen saavutti PRO-AM luokan neljännen lähtöruudun ja lähtösuoran jälkeiseen tiukkaan ns. hevosenkenkä -mutkaan saavuttaessa hän välittömästi huomasi vian auton jarrujärjestelmässä, joka kilpailun jälkeisissä tarkastuksissa paljastui murtuneeksi ja siten nestettä vuotavaksi jarruliittimeksi. Silti, teknisestä viasta huolimatta Eskelinen selviytyi kunnialla ajovuorostaan ja toi auton Ebenalille samalla PRO-AM luokan neljännellä sijalla.

Omalla ajovuorollaan Ebenal naputti koko kilpailun kärkiaikoja, mutta, ylimääräisen varikkopysähdyksen seurauksena, he joutuivat tyytymään tuohon samaiseen ns. ensimmäiseen hävittyyn sijaan. Ilman jarrumurheita kaksikko olisi juhlinut palkintokorokkeen hopeista sijoitusta ja toiseksi korkempia mestaruuspisteitä. Neljäs sija oli siten karvas pettymys, varsinkin kun pahimmat kanssakilpailijat pääsivät entisestään kasvattamaan etumatkaansa ja pronssisijalla oleva kaksikko hengittää nyt tiukasti saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajien niskaan.

- Ennen kilpailua pohdimme, että palkintokorokkeelle meillä olisi mahdollisuus ja kun itse kilpailussa pahin kanssakilpailijamme, PRO-AM luokan sarjajohtaja Rik Breukersin autokunnan Nigel Farmer ensiksi spinnasi ja sen jälkeen sai tuomaristolta ns. Stop and Go -rangaistuksen niin olisimme heidät tänään voittaneet. Kuitenkin, erittäin harmillisesti, meitä vaivanneet jarrumurheet aiheuttivat yhden ylimääräisen varikkopysähdyksen myös meille ja näin jouduimme tyytymään neljänneksi korkeimpiin pisteisiin. Vietävästi harmittaa, Eskelinen kertoo.

Nyt yötauon aikana Eskelisen ja Ebenalin on nieltävä kyyneleet ja syötävä ämpärillinen käärmekeittoa, koska huomenna sunnuntaina ja ensimmäistä kertaa koko pitkän kilpailukauden aikana kaksikko starttaa viikonlopun toiseen kilpailuun PRO-AM luokan johtoasemasta. Ebenal ja Eskelinen ovat kummatkin, koko kilpailuviikonlopun ajan, olleet kauden parhaimmassa vauhdissaan ja siten sunnuntaille on korkeat odotukset.

- Lähtökohdat ovat herkulliset kun aika-ajoissa tallitoverini Maxx Ebenal latasi meille kärkisijan. Huomenna strategiamme on varsin yksinkertainen, koska kärkeen ollaan nyt päästy niin karkuun olisi tarkoitus mennä. Kun Ebenal on ajanut kilpailusta noin 27 minuuttia niin minä hyppään ruoriin ja aion sisupastilli suussa taistella meille palkintokorokesijoituksen, Eskelinen avaa yksinkertaista suunnitelmaansa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Aziz. Kaksikkolle ei löydy pysäyttäjää, koska tämä oli heidän kuudes yleiskilpailuvoitto seitsemästä mahdollisesta. PRO-AM luokassa japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyaki Ochial saavuttivat myös kauden kolmannen peräkkäisen luokkavoiton ja ovat siten nousemassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan PRO-AM luokan mitalitaisteluun.

Leipert Motorsportin toinen, australialaisen Ben Gersekowskin ja britti Rory Collingbournen autokunta teki kahta sekunttia liian lyhyen varikkopysähdyksen ja sen myötä tuomaristo langetti heille ns. Stop and Go rangaistuksen. Tämä virhe jätti kaksikon yleiskilpailun kahdeksanneksi ja PRO-luokan viidenneksi.

Huomenna sunnuntaina kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan klo 4.35 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #1 osakilpailu, la 19.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN)
2. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (GER)
3. Rik Breukers (UK) & Nigel Farmer (HKG)
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN)

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 7/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (UK) & Nigel Farmer (HKG), 88 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 63 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (GER), 58 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 45 pistettä17.8.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal haastajina Japanin Fujin Formula 1 -radalle - Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan neljäs osakilpailuviikonloppu ajetaan kuuluisan tulivuoren juurella

Malesian, Thaimaan, Japanin ja Kiinan parhaimmilla kilparadoilla ajettavassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa sen ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa napannut viisi palkintokorokesijoitusta kuudesta ajetusta osakilpailusta. Nyt edessä on Japanin Fujissa ajettava sarjan neljäs osakilpailuviikonloppu eli järjestyksessään seitsemäs ja kahdeksas 50 minuutin mittainen kilpailu.

Malesian kahden PRO-AM luokan hopeisen palkintokorokesijoituksen lisäksi Eskelinen ja Ebenal ovat juhlineet luokan kolmatta sijaa niin Thaimaan Buriramissa kuin viimeksi Juhannuksena Japanin Suzukan radalla. Viiden palkintokorokkeen myötä kaksikko pitää hallussaan PRO-AM luokan sarjantilanteen kakkossijaa. Fujin viikonlopusta heillä on tavoitteenaan olla jälleen kolmen nopeimman joukossa ja sitä kautta petrata asetelmia kun kausi jatkuu syyskuussa Kiinan Shanghaissa ja huipentuu marraskuussa Italian Imolan radalla.

Eskelinen silti toivoo pystyvänsä haastamaan sarjajohtaja Rik Breukersin ja Nigel Farmerin autokunnat.

- Aikaisemmin Suzukan ensimmäisessä kilpailussa jouduimme keskeyttämään vaihdelaatikkovian takia ja siksi sarjajohtajat Breukers ja Farmer pääsivät karkaamaan 23 pisteen päähän. Lisäksi kun kolmantena oleva Carrie Fisherin ja Richard Goddardin autokunta on vain yhdeksän pisteen päässä meistä niin kyllä tässä painetta on heille annettava, jotta kilpailukauden toisesta puoliskosta olisi tuotavana muutakin kuin kakkos- ja kolmossijoja. Voitto on antanut odottaa jo liiankin kauan, joten siinä meille haaste jota nyt ehdottomasti täällä tulivuoren juurella tullaan tavoittelemaan, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen kilpailuviikonloppuun on mennyt mukavasti; Saksalainen Leipert Motorsport tiimi on huoltanut ja täysin läpikäynyt auton ja vastaavasti tallitoverini Maxx Ebenal on ylläpitänyt ajotuntumaa kilpailemalla Kiinassa sikäläisessä GT3-autojen sarjassa. Omalta osaltani hyppään, seitsemän viikon tauon jälkeen, erittäin motivoituneena 620 hevosvoimaisen auton rattiin ja nautiskelemaan Fujin isoja korkeuseroja sisältävästä ja todellateknisestä radasta, jolta ei G-voimia ja huippunopeutta puutu, sarjan vuoden 2015 EM-hopea ja MM-pronssimitalisti jatkaa.

Suzukan kilpailuviikonlopun TV-lähetys C More Max kanavalla


Juhannuksena Japanin Suzukan Formula 1 radalla ajetusta osakilpailuviikonlopusta nähdään koostelähetys tänään torstaina klo 20:35 C More Max kanavalla. Lähetyksessä pureudutaan syvälle sarjan saloihin ja kerrotaan mitä, kilpailutoiminnan lisäksi kuuluu kuljettajien viikonloppuun. Lähetystä voi, perjantaista alkaen katsoa myös Mikon kotisivuilta osoitteessa: www.mikkoeskelinen.com.

Live-lähetys Fujin osakilpailuista

Fujin osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina ajettavilla kahdella tunnin mittaisella harjoituksilla. Lauantaina edessä on kummankin osakilpailun aika-ajot ja ensimmäinen osakilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 6.40. Sunnuntain toinen osakilpailu starttaa klo 4.30. Kumpikin kilpailu on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä Mikon Facebook sivujen välityksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/gtmikko.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 6/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-3:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 78 pistettä
2. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, 55 pistettä
3. Carrie Schreiner & Richard Goddard, 46 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asian mestaruussarjan osakilpailuviikonloput 2017:
- 07.-09.04.2017 - Sepang, Malesia
- 19.-21.05.2017 - Burinam, Thaimaa
- 23.-25.06.2017 - Suzuka, Japani
- 18.-20.08.2017 - Fuji, Japani
- 22.-24.09.2017 - Shanghai, Kiina
- 16.-19.11.2017 - Imola, Italia

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi