Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä28.1.2018 - Mikko Eskeliselle syvä pettymys Arctic Lapland Rallista - Nuoriso jätti kaikki konkarikuljettajat statistin rooleihin

53. kerran Rovaniemen ympäristössä ajettu Arctic Lapland Ralli oli tänä vuonna nuorten kuljettajien juhlaa kun kahden intensiivisen kilpailupäivän jälkeen maalilipulla voittoa juhli hallitseva SM2-luokan Suomenmestari Eerik Pietarinen ja hopeasijan nappasi hallitseva SM3-luokan hopeamitalisti Emil Lindholm. Tunturirallin ns. konkarikuljettaja eli jo 11. kertaa siinä ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen joutui kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa karvaasti pettymään koska heidän vauhti uuden Skoda Fabia R5 auton ratissa riitti vasta SM1-luokan 12. sijaan.


14. kilpailijaparina kansainvälisen rallin 11 pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 254,65 erikoiskoekilometrille Riku Sepän Dynamo rallitiimin ylläpitämällä Skoda Fabia R5 autolla startannut Eskelinen ei koko kilpailun aikana päässyt toivomaansa vauhtiin; Tiestön ajouralla ollut runsas irtolumi ja kireän pakkasen myötä ilmassa leijunut sankka lumipöly häiritsi ajamista eikä siten kello tykännyt kahdeksatta yhteistä Tunturirallia ajaneiden vauhdista.

Myöskään rallin kymmenkertainen Suomenmestari Juha Salo ei pystynyt vastaamaan ns. seuraavan sukupolven vauhtiin ja hän joutui tyytymään hänelle erittäin poikkeukselliseen yhdeksänteen sijaan.

– Mielestäni olimme hyvin valmistautuneet kilpailuun ja luulin pystyväni haastamaan kärkikuljettajat. Kuitenkin ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien erikoiskokeiden pinta oli edellä menneiden toimesta täynnä irtolunta ja kun pimeä saapui niin kireän pakkasen myötä lumipöly jäi leijumaan eikä siten lisävaloista ollut kuin haittaa. Samanlaiset murheet oli kaikilla kärkikuljettajien jälkeen ajaneilla ja siten vauhti oli meillä kaikilla sen mukaista. Toki pienemmällä lähtönumerolla tulos olisi voinut olla karvan verran parempi, mutta suoraselkäisesti on todettava, että ei ikämiehillä ole mitään asiaa nuorten ja maailmalle pyrkivien lahjakkaiden kuljettajien vauhtiin, Eskelinen kertoo ja nostaa hattua Pietarisen ylivoimaiselle suoritukselle.

– Kolmeen kertaan ajettu Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe oli ainoa missä pystyimme edes jotenkin pysymään nuoriso-osaston vauhdissa mutta metsässä korkeiden lumipenkkojen välissä ei vaan rohkeutta riittänyt käskyttää autoa niin kuin sitä olisi pitänyt. Siltikin, että ajoimme 254,65 erikoiskoekilometriä yli yhdeksän minuuttia voittajaa hitaammin, oli minulla ja Artolla jälleen erittäin hauska ralliviikko. Tämä oli meidän yhteinen kahdeksas kerta ja siitä iso kiitos Riku Sepän luotsaamalle Dynamo tiimille, jonka palveluista olen viimeiset kolme vuotta suuresti nauttinut. Rikulle kiitos myös Skoda Fabia R5 auton lainasta ja siihen liittyneistä huoltopalveluista. Samanlaisella autolla voitettiin yleiskilpailun kaksi ensimmäistä palkintokoroketta ja siten Dynamolta löytyy voittaja-auto tuleviin kilpailuihin, Eskelinen kiitteli usean kilpailukauden jatkunutta yhteistyötä.

Lopputulokset 53. Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi 2018: SM1-luokka, top-3:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Skoda Fabia R5, 2:08:49,3
2. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5, +2:25,4sek
3. Takamoto Katsuta & Marko Salminen, Ford Fiesta R5, +2:36,2sek
---
12. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Skoda Fabia R5, +9:15,8sek

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

25.1.2018 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen valmiina suureen Arktiseen seikkailuun - Panoksena perinteikkäät Arctic Lapland Rallin poronsarvet

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen starttaavat luottavaisina nyt viikonloppuna jo 53. kerran ajettavaan Arctic Lapland Ralliin. Kilpailua edeltäneenä testijaksona kaksikko sai hyvän tuntuman Dynamo rallitiimin Skoda Fabia R5 autoon ja sen myötä kovin odotuksin kaksikko suuntaa Rovaniemen ympäristön 11 pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 254,65 erikoiskoekilometrille.


Aikaisemmin Mäntyharjun ja nyt alkuviikon Vanttauskosken testeissä Eskelinen ja Kapanen yhdessä Riku Sepän Dynamo rallitiimin kanssa löysi yhteisen sävelen modernin R5 auton säätöjen kanssa. Näin perjantaina 14. kilpailijaparina rallin reitille suuntaava kaksikko tähtää SM1-luokan kärkitaisteluun ja hakee paikkaa viiden nopeimman joukosta. Eskelinen tietää, että tavoite on kova mutta silti tavoiteltavissa vaikkakin vastassa on samanveroisella kilpailukalustolla niin moninkertaisia rallin Suomenmestareita kuin sellaisiksi aikovia.

- Kahden Mitsubishi Lancer WRC-kilpailukauden jälkeen uusi ja nykyaikainen sekä turboahdettu nelivetoinen Skoda Fabia R5 ralliauto sopi käsiini yllättävän vaivattomasti. Harjoitusjaksolla pääsin heti samalle aaltopituudelle auton ominaisuuksien kanssa ja uskon, että olemme kilpailukykyisiä perjantaina käynnistyvään suureen seikkailuun, joka on minulle jo järjestyksessään 11 ja Kapaselle 21. Arctic Lapland Ralli, Eskelinen kertoo.

- Kun verrataan 2012 vuosimallin Mitsubishi Lancer WRC-autoani ja tätä uutta 2018 vuosimallin Skoda Fabia R5 kilpuria niin onhan tämä Dynamon ylläpitämä auto jokaisella osa-alueella hieman iäkästä WRC-autoani parempi sekä ennen kaikkea ketterämpi. Tosin WRC-autossa moottorin tuottama voima tuntuu paljon enemmän, mutta esimerkiksi mutkaominaisuuksiltaan sekä moottorin vääntöalueeltaan tämä R5-luokan Skoda on aivan omalla tasollaan, Eskelinen jatkaa.

Rovaniemen perinteikkäitä erikoiskokeita reunustaa korkeat lumivallit sekä kovat tien pohjat. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratamestaruussarjan hopeamitalisti povaa sekuntitaisteluja aina viimeisen erikoiskokeen maalilipulle saakka.

- Tiestö on nautillisen vauhdikkaassa kunnossa joita reunustaa korkeat lumipenkat. Olen Arton kanssa reitillä neljäntenätoista kilpailijaparina, mikä on meille ihan hyvä; Erikoiskokeiden pinta on puhdistunut irtolumesta ja meillä on siten puhdas latu mitä laskea menemään. Ennusteet näyttävät kirkasta auringonpaistetta ja kipakkaa -15 asteen säätä, joten tulossa on varmasti erittäin nautinnollinen kilpailu. Olen Arton ja Riku Sepän Dynamo rallitiimin kanssa satavalmis tähän isoon haasteeseen, Eskelinen napauttaa.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

10.01.2018 - Mikko Eskelinen tuliterällä Skoda Fabia R5 autolla Arctic Lapland Ralliin - Tulossa kovin kilpailu miesmuistiin

Tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä 53. kerran ajettavassa Arctic Lapland Rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja kartanlukija Arto Kapanen kilpailevat yleiskilpailun kärkisijoista täysin uudella ja nyt tulevana lauantaina Tsekeistä Suomeen saapuvalla Skoda Fabia R5 autolla.

Pitkän autourheilu-uransa yhdettätoista kertaa kaksipäiväisessä 11 pikataipaleen ja 254,65 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa kilpaileva Eskelinen ajaa Riku Sepän Dynamo-rallitiimin ylläpitämällä kalustolla, jonka valmistusnumero on 194. Dynamo tekee tiivistä yhteistyötä Toni Gardemeisterin TGS Worldwiden kanssa, joka tunnetaan mm. vuoden 2017 Kalle Rovanperän huimasta vauhdista.

Urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia sekä muita mitaleja voittanut, hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan hopeamitalisti starttaa haastajana arktiseen seikkailuun. Vastaansa hän saa mm. vastaavalla kilpailukalustolla ajavat hallitsevat Rallin Suomenmestarit Teemu Asunmaan ja Eerik Pietarisen sekä tukun tulevaisuuden tähtiä kuten rallin kahdeksankertaisen Suomenmestari Sebastian Lindholmin pojan Emil Lindholmin.

- Viimeiset kaksi kokonaista kilpailukautta olen Mitsubishi Lancer WRC-projektin myötä tehnyt tiivistä yhteistyötä Kymen Septechin eli Dynamon kanssa. Koska yhteistyö on pelannut moitteetta niin nyt minulla on kunnia saada kilpailla autolla, joka on vasta valmistunut Skodan ralliautotehtaalta. Kilpuri saapuu lauantaina Suomeen ja jo tiistaina olemme testierikoiskokeella säätämässä autoa kilpailukuntoon, Eskelinen kertoo.

- Tänä vuonna niin Arctic Lapland Rallissa kuin koko Ralli SM-sarjassa taistelu niin voitosta kuin muista palkintokorokesijoituksista tulee olemaan tasollisesti erittäin kovaa. Olen itse ajanut Tunturirallin jo kymmenen kertaa peräkkäin ja niistä seitsemän on päättynyt hyvillä sijoituksilla sekä ennen kaikkea korkeilla SM-pisteillä. Vaikka odotukset kieltämättä ovat jälleen korkealla niin silti tavoitteenamme on vain saada uudella autolla ajettua ehjä kilpailu ja katsoa mihin vauhtimme riittää. Luottavainen silti olen kun tiedän Dynamon tekevän tiivistä yhteistyötä mm. auton säätöihin liittyvissä asioissa Toni Gardemeisterin menestyksekkään TGS Worldwiden kanssa, vuosien saatossa niin Mitsubishi Lancer N-, R4- ja WRC- sekä Ford Fiesta S2000 ja R5 autoilla Arctic Lapland Rallissa kilpaillut jatkaa.

Uransa yhdenteentoista Arctic Lapland Ralliin starttaava Eskelinen on ilmoittautunut myös seitsemän osakilpailua kattavaan Ralli SM-sarjaan. Kuitenkaan hän ei pysty vielä vahvistamaan osallistumistaan kaikissa sarjan kilpailuissa, koska neuvottelut tulevan kesän kansainvälisistä rata-autoilukuvioista ovat vielä kesken. Näin ollen uusi Skoda Fabia R5 auto on vuokrattavissa niin talven kuin kesän rallikilpailuihin kera Dynamon laadukkain huoltopalveluin.

53. Arctic Lapland Rally ajetaan Rovaniemen ympäristössä 26.-27.1.2018.

Klikkaa ja katso kuvia Skoda R5 talvitesteistä:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi