Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

>

13.5.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle karvas pettymys Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan toisesta osakilpailusta

Lauantaina upean PRO-AM -luokan avausvoiton napanneet Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen saivat tänään sunnuntain toisessa osakilpailussa karvaasti kokea moottoriurheilun toisen puolen kun kaksikko joutui lähtemään kotimatkalle keskeytysilmoituksen saattelemana. Tuloksena oli nollapisteet ja putoaminen sarjatilanteessa sen kolmannelle sijalle.


Puhakka starttasi kilpailuun upeasta yleiskilpailun kolmannesta ja PRO-AM -luokan paalupaikkasijalta. Kuitenkin lähtökiihdytyksessä nuori suomalainen jäi kanssakilpailijoiden pussittamaksi ja tippui useita sijoja taaksepäin kunnes lopulta vielä ensimmäisessä mutkassa takana tullut kanssakilpailija osui auton takapäähän ja aiheutti spinnauksen. Samassa rytäkässä toinen kanssakilpailija osui Puhakan auton takarenkaaseen ja rusinoi kilpurin keskeytyskuntoon. Eskelinen ei siis kilpailussa päässyt ajamaan metriäkään ja Puhakankin osalta 50 minuutin mittainen taisto jäi vain 400 metrin matkaksi.

Nollapisteet olivat kova kolaus kaksikon mestaruushaaveille.

- Eilisen tiimimme tuplavoiton jälkeen meillä oli erittäin hyvä tunnelma tiimissä ja itseluottamusta puhkuen startattiin kisaan. Kuitenkin lähdössä nimenomaisesti tiimikaverini sai huonon lähdön ja minä hänen perässä jouduin myös nostamaan etten olisi osunut hänen autoonsa. Näin takaa tuli kanssakilpailijoita meistä molemmista ohitse. Sitten ensimmäisen mutkaan jarrutuksessa sain osuman takana tulleelta, jonka seurauksena menetin takapään pidon ja spinnasin. Siinä sitten vielä toinen kanssakilpailija kopsahti oikeaan takarenkaaseen rikkoen sen ja näin kilpailumme päättyi siihen. Harmittaa niin vietävästi, Puhakka kertoo.

- Nämä tilanteet kuuluvat kovaan kilvanajoon eikä Juuso olisi mitenkään voinut sitä tilannetta välttää. Vaikka harmillisesti kilpailumme jäi kesken ja jäimme arvokkaita mestaruuspisteittä niin siitä huolimatta täytyy olla kiitollinen, että osuma sattui juuri renkaaseen eikä kylkeen, koska sitten olisi vaarantunut myös seuraaviin Japaniin osakilpailuihin osallistuminen. Vaikka sunnuntaiset nollapisteet himmensivät lauantain voitokasta suoritusta niin tämä murheellinen päivä on jo nollattu ja ajatukset käännetty kesäkuun Suzukan osakilpailuihin, joihin starttaamme 12 pisteen takaa-ajoasemasta, Eskelinen jatkaa.

Sunnuntain osakilpailussa draamaa riitti useiden muidenkin ulosajojen myötä. Yleiskilpailun voittoon ajoi Lamborghinin tehdaskuljettaja Andrea Amici parinsa Artur Janozin kanssa. He olivat lopulta vain reilun sekunnin nopeampia Puhakan ja Eskelisen australialaisia tallitovereita Ben Gersekowskia ja Richard Muscatia. PRO-AM luokan voittaja ja sarjajohtoon siirtyneet japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyuki Ochiai jäivät Amicin vauhdista vain hieman alle kaksi sekuntia. Voiton myötä he karkasivat kuuden pisteen sarjajohtoon ennen Akihiro Asain ja Evan Chenin autokuntaa. Eskelinen ja Puhakka ovat siis neljän osakilpailun jälkeen PRO-AM -luokan sarjatilanteessa kolmannella sijalla, 12 pistettä Matsumoton ja seitsemän pistettä Asain autokuntia perässä.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Japanin Suzukan F1-radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2018, Buriram, Thaimaa, la 12.5.2018: Yleiskilpailu top-6:
1. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), 31 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +21,849sek (PRO 2.)
3. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (GBR), +35,478sek (PRO 3.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +44.541sek (PRO-AM 1.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +51.454sek (PRO-AM 2.)
6. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 1:08.899sek (PRO-AM 3.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2018, Buriram, Thaimaa, su 13.5.2018: Yleiskilpailu top-6:
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (GBR), 27 kierrosta (PRO 1.)
2. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), +1,026sek (PRO 2.)
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +1,672sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +4,110sek (PRO 3.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +7,531sek (PRO-AM 2.)
6. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +15,376sek (PRO-AM 3.)
---
kesk. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), kolari

Epävirallinen sarjatilanne 4/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-5:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 51 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 46 pistettä
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 39 pistettä
4. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), 24 pistettä
5. Prabakaran Kumar (MAS) & Cedric Sbirrazzuoli, 16 pistettä


12.5.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen historialliseen voittoon Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailussa - Kaksikko venyi uskomattomaan suoritukseen kilpailun 14. lähtöruudusta

Kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tekivät suomalaista autourheiluhistoriaa kun he Thaimaan Buriramin kansainvälisellä kilparadalla saavuttivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan PRO-AM -luokan osakilpailuvoiton ensimmäisinä kokonaan suomalaisena autokuntana sarjan 10 vuotisen historian aikana.


14. lähtöruudusta startannut kaksikko teki hurjan nousun kärkitaisteluun ja 50 minuutin kiihkeän kilvanajon jälkeen saapuivat maalilipulle upeasti viidenneksi nopeimpana ja PRO-AM luokan hopeasijalla. Voittajaksi suomalaiset julistettiin palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen kun tuomaristo antoi 30 sekunnin aikarangaistuksen luokkavoittoon ajaneille ja näin suomalaiset juhlivat autourheilu-uriensa ensimmäistä ykkössijaansa. Puhakalle siihen vaadittiin kolme ja Eskeliselle 30 osakilpailua.

Paahtavissa lähes 40 lämpöasteen olosuhteissa ajetussa kilpailuun kaksikon piti startata seitsemännestä lähtöruudusta, mutta tuomaristo hylkäsi Eskelisen nopeimmat kierrosajat ja siten 14. lähtöruutu oli pettymys. Kuitenkin saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä vallitsi todellinen taistelumieliala kun sen toinen autokunta oli ajanut koko kilpailun paalupaikalle ja siten eväät menestymiselle oli olemassa.

Eskelinen avasi täydellisesti ja huikean ensimmäisen kierroksen aikana ohitti viisi kanssakilpailijaa ja hetkeä myöhemmin vielä kaksi. Vastaavasti Puhakka ajovuorollaan nakutti tasaisesti koko kilpailun nopeimpia kierrosaikoja ja sai loppua kohden toisen PRO-AM -luokan kärkikuljettajan kiinni, jolle kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella tuomaristo langetti varikon läpiajorangaistuksen kilparadan liiallisesta oikomisesta ja näin suomalaisautokunta saapui maalilipulle hopeasijalla. Palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen myös PRO-AM voittajille langetettiin samainen rangaistus, joka muunnettiin 30 sekunnin aikasakoksi ja näin hekin putosivat Puhakan ja Eskelisen taakse.

Kumpikin suomalaiskuljettaja eivät voinut uskoa tapahtunutta kun Lamborghinin kilpailuorganisaation päällikkö vei kakkospalkinnot pois ja antoi samalla parhaimmat tilalle. Puhakalla ja Eskelisellä oli muutenkin tänään kaikki tuurit kohdillaan kun Juuso vältti edellä spinnanneen kanssakilpailijan osuman vain hyvien refleksiensä ansiosta.

- Olin todella tyytyväinen aika-ajosuoritukseeni. Saavuin varikolle ja hyppäsin autosta ulos. Sitten tuomaristo päätti hylätä kaksi parhainta aikaa ja tipahdimme sijalle 14. Kyllä siinä muutama voimasana tuli päästettyä ulos ennen kuin päätimme, että kilpailussa on kummankin laitettava ihan kaikki osaaminen peliin. Tällä kertaa se kannatti, koska ei tällaista tulosta olisi voinut edes karmean aika-ajon jälkeen ikinä uskoa. En varmasti ikinä ole 11 vuotisen moottoriurheilu-urani aikana noin vihaista ensimmäistä kierrosta ajanut kun viidestä kanssakilpailijasta nakutin ohitse, Eskelinen kertoo.

- Kun Mikko toi kilpailun puolivälissä auton minulle PRO-AM luokan nelossijalla niin päätin, että palkintokorokeelle ajan vaikka väkisin. Muutaman kierroksen jälkeen kilpailuinsinöörini kertoi radion välityksellä, että saan eron kyllä kurottua umpeen ja se tieto auttoi rentoutumaan. Sitten hetkeä myöhemmin kohtasin karmean tilanteen kun kierroksella hitaampi kanssakilpailija spinnasi eteeni ja vain muutaman sentin erolla sain sen kolarin vältettyä. Sitten viimeisellä kierroksella edellä mennyt kanssakilpailija oli saanut rangaistuksen ja päästi minut ohitse. Näin palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen ensiksi juhlittiin kakkossijaa ja sitten täysin hölmistyneenä voittoa. Käsittämätön kilpailu, mutta onneksi nyt näin että korkeimmat mestaruuspisteet tulivat meille, Puhakka kertoo.

Huomenna sunnuntaina ajettavaan Thaimaan osakilpailuviikonlopun toiseen kilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista kun lähtöruutu on yleiskilpailun kolmas ja PRO-AM luokan paalupaikka. Juuso aloittaa ja tuo auton Mikolle kun kilpailusta on ajettu noin puolet. Edellisessä Malesian osakilpailussa samanlainen tilanne palkittiin palkintokorokeeen toisella sijalla, joten odotukset suomalaismenestyksen osalta on huomennakin korkealla.

- Tänään nähtiin, että nämä kilpailut on ajettava maaliin saakka - ja sittenkin vielä odoteltava virallisten tulosten julkistamista. Mikko ajoi kyllä erittäin miehekkäästi ja minä pystyin tasaisesti jälleen vastaamaan myös yleiskilpailun ja PRO-luokan voittoon ajeneiden tallitovereideni Ben Gersekowskin ja Richard Muscatin vauhtiin. Huomenna jatketaan siihen mihin tänään jäätiin eli palkintokorokesijoitus on edelleen minimitavoitteemme. Lisäksi kun nousimme kolmella pisteellä sarjajohtoon niin helpottuneena ja itseluottamusta puhisevana, mutta siltikin nöyrällä mielialalla tulemme huomenna uuteen haasteeseen starttamaan, Puhakka kertoo.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan neljäs ja Thaimaan toinen osakilpailu käynnistyy huomenna Suomen aikaa klo 6.50. Sen reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta: http://www.tsl-timing.com.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2018, Buriram, Thaimaa, la 12.5.2018:
1. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), 31 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +21,849sek (PRO 2.)
3. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (GBR), +35,478sek (PRO 3.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +44.541sek (PRO-AM 1.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +51.454sek (PRO-AM 2.)
6. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 1:08.899sek (PRO-AM 3.)


10.5.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuviikonloppuun - Minimitavoitteena palkintokorokesijoitukset

Kuukausi sitten kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kaksi palkintokorokesijoitusta Malesian Sepangin radalta kahdella ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista. Nyt lauantaina ja sunnuntaina kaksikko aikoo jatkaa kilpailukauttaan samanlaisilla tavoitteilla kun sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Thaimaan Buriramin kaupungin Chang Circuitin kansainvälisellä kilparadalla.


Kuluneet viikot sarjan kymmenenvuotisen historian ensimmäinen kokonaan suomalaisautokunta on käyttänyt tiukasti keskittymistä hakien. Erinomaisesti sujuneen avausosakilpailuviikonlopun jälkeen Juuso on tiukasti analysoinut autourheilu-uransa ensimmäisiä ns. GT-autolla ajettuja kilpailuja ja Mikko on viihtynyt Espanjan Golf-kentillä rentoutta tuleviin suorituksiinsa etsien. Vaikka Malesiassa kumpikin kuljettaja ajoi lähes täydelliset suoritukset, jäivät he silti 50 minuutin mittaisen kilpailun luokkavoitosta vain 2,8 sekuntia. Näitä lukemia saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajava kaksikko lähtee kuromaan umpeen.

- Täällä Thaimaassa eletään vuoden kuuminta aikaa ja sen myötä paahtava aurinko on tehnyt päivistä erittäin kuumat. Täällä rata-alueella ei juurikaan tuule joten olo on kuin saunassa istuisi. Lisäksi on tämäkin kilparata on minulle täysin uusi niin haastetta tulee riittämään. Onneksi kuitenkin tiimikaverillani Mikko Eskelisellä on kilpailukokemusta tältäkin radalta ja sitä hyödyntäen lähdetään uusia haasteita selättämään, Puhakka kertoo.

- Vuosi sitten pääsin nopeasti samalle kartalle tämän kimurantin radan kanssa ja sen myötä pääsin kaksi kertaa juhlimaan palkintokorokkeen kolmatta sijaa. Kuukausi sitten Malesiassa Juuso näytti osaamistaan ja pystyi erinomaisesti vastaamaan Lamborghinin tehdastiimien autokuntien vauhtiin. Uskon, että Juuso jatkaa samanlaisella suoritustasolla huolimatta siitä, että hän ei ole tälläkään radalla aikaisemmin kilpaillut. Kokemustani hyödyntäen lähdemme parantamaan minun vuoden takaisia sijoituksia ja sitä kautta nousemaan sarjapisteissäkin kolmannelta sijalta ylöspäin, Eskelinen jatkaa.

Thaimaan osakilpailujen harjoitukset ajetaan perjantaina. Lauantaina edessä on ensiksi aika-ajot ja siihen perään ensimmäinen osakilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 9. Sunnuntain toinen lähtö käynnistyy Suomen aikaa klo 6.50. Kummastakin osakilpailusta on nähtävissä ns. Live-Stream lähetys eli kilpailuja voi seurata reaaliaikaisesti internetin välityksellä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse.

Buriramin osakilpailuja odotellessa katso aikaisemman Malesian Sepangin osakilpailujen koostelähetys C More televisiokanavilta:
- to 10.05.2018 - C More MAX klo 23:00
- pe 11.05.2018 - C More Sport 2 klo 12:10
- la 12.05.2018 - C More MAX klo 21:00
- su 13.05.2018 - C More MAX klo 13:50
- ma 14.05.2018 - C More Sport 2 klo 20:35
- pe 18.05.2018 - C More Sport 2 klo 20:00

Katso myös mitä tapahtui ennen varsinaisia kilpailuja eli kuinka suomalaiskuljettajat valmistautuivat Malesian tropiikin avausosakilpailuihin: https://www.youtube.com/watch?v=vrzulByLYxM
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi