Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä1.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu luokkavoitto Japanista - Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan johtajat enää vain kahden pisteen päässä

Aasian parhaimmilla moottoriradoilla ajettavan Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin Suzukan kilpailuviikonlopussa sarjan ainoat suomalaiskuljettajat ylsivät miltei täyteen pistepottiin kun lauantaisen PRO-AM luokan kakkossijan lisäksi tänään sunnuntaina tuloksena oli erittäin nautinnollinen luokkavoitto ja nouseminen vain kahden mestaruuspisteen päähän johtoasemassa olevista japanilaisista kanssakilpailijoista.

Paahtavan helteisessä säässä ajetuissa kilpailuissa kummatkin suomalaiskuljettajat ajoivat virheettömät suoritukset kilpailuissa, joissa draamaa ei puuttunut; Lauantain osakilpailussa PRO-AM luokan sarjajohtajien auto paloi pahasti ja sunnuntaina lauantaisen osakilpailun voittanut kaksikko ajautui rengasvalliin. Kanssakilpailijoiden osittaisen epäonnen myötä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin suomalaiskaksikko saavutti 27 mestaruuspistettä 32 mahdollisesta ja niiden turvin on jälleen vahvasti mestaruustaistelussa mukana.

Sunnuntaisen kilpailun Eskelinen starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja 22 minuutin kilvanajon jälkeen toi auton Puhakalle PRO-AM luokan nelossijalla. Täydellisesti ajoitetun kuljettajanvaihdon myötä Puhakka nousi pahimpien kanssakilpailijoiden tuntumaan kunnes valtavan paineen alla PRO-AM luokan kärkimies suistui ratavalliin. Kun kymmentä minuuttia myöhemmin turva-auto poistui radalta, Puhakka painoi kaasupolkimen pohjaan ja vakuuttavasti nousi luokkavoittoon. Maalilipulle hän toi tiimin auton yleiskilpailun neljännellä sijalla.

- Mikko ajoi vahvasti ja tasaisesti nakutti kovia kierrosaikoja ja sai pidettyä siedettävänä eron kanssakilpailijoihimme. Kun odottelin ajovuoroni alkua niin päätin, että tänään meidän auto tulee maalilipulle voittajina. Sitten hetkeä myöhemmin lauantainen luokkavoittaja ajautui ulos radalta ja turva-auton myötä erot kutistuivat. Näin pääsin kanssakilpailijoideni iholle ja hyökkäsin heti kun kilvanajo jatkui. Lopulta pääsin suhteellisen helposti ohitse ja lopputulos oli toivomustemme mukainen, Puhakka kertoo.

- Kuudessa kilpailussa viisi palkintokorokesijoitusta, joista kaksi on voittoa. Herkullisen sarjatilanteen myötä tämä kilpailuviikonloppu näytti meille sen, että mestaruustaistelu on täysin omissa käsissä. Juuso oli tänäänkin yksi koko kilpailun nopeimmista kuljettajista ja kun minä myös pystyin tasaisesti ajamaan kärkiaikoja niin tulos oli parempi kuin olimme tavoitteeksemme asettaneet. Nyt seuraavaksi käydään pyörähtämässä kotona Suomessa ja heinäkuun puolivälissä tullaan takaisin Japaniin, jossa edessä on Fujin tulivuoren juurella ajettavat osakilpailut, Eskelinen jatkaa.

Suzukan toisen osakilpailun yleiskilpailun voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici ja hänen puolalainen tallitoveri Artur Janoz. Eilen yleiskilpailun voiton saavuttanut Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui tänään ylinopeuteen varikkosuoralla ja heidän kohtalona oli jäädä palkintosijojen ulkopuolelle.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka #1, la 30.6.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Prabakaran Kumar (MAS) & Massimiliano Wiser (ITA), 20 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,146sek
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +3,635sek
---
kesk. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), tulipalo

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka #2, su 1.7.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 22 kierrosta
2. Asahiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +0,479sek
3. Kang Ling (CHN) & Iban Bian (CHN), +4,234sek
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +59,234sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 6/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 68 pistettä
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 66 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 60 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 46 pistettä
5. Cedrcic Sbirrazzuoli (ITA), 30 pistettä


30.6.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen upeasti kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Japanin ensimmäisessä osakilpailussa - Sarjajohtajan auto paloi kuin Juhannuskokko

Japanin Suzukan Formularadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin ensimmäisessä osakilpailussa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasivat upeasti toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet ja sen myötä saivat tasoitettua sarjatilannetta 50 minuutin mittaisessa kilpailussa, jossa PRO-AM luokan sarjajohtajien auto syttyi tuleen ja ehti moottoririkon seurauksena puolittain palaa. Koska japanilaisten kanssakilpailijoiden osallistuminen huomiseen Suzukan toiseen osakilpailuun on nyt vaakalaudalla, on sunnuntai-aamuna suomalaiskuskeilla mitä mainioin tilaisuus nousta sarjajohtoon.


Paahtavan kuumissa +36 lämpöasteen olosuhteissa ajettu kilpailu käynnistyi Juuso Puhakan neljänneksi nopeimmalla aika-ajosuorituksella, jossa hallitsevat sarjamestarit, japanilainen Kei Cozzolino ja malesialainen Afiq Yazid ajoivat ylivoimaisen paalupaikka-ajan. Kuitenkin hetkeä myöhemmin auton tarkastuksissa ilmeni, että mestareiden kilpuri oli reilusti alipainoinen ja näin tuomaristo pudotti heidät viimeiseen lähtöruutuun, jonka myötä sarjan ainoiden suomalaiskuljettajien autokunta nousi kolmanteen ruutuun.

Itse kilpailussa Puhakka ajoi jälleen erinomaisen suorituksen ja toi auton nelossijalla Eskeliselle, jonka kohtalona oli suurimman osan ajasta ajella turva-auton perässä; Ensiksi kanssakilpailija suistui ulos radalta ja kun kilpailu jatkui niin hetkeä myöhemmin PRO-AM -luokan mestaruustaistelun kannalta pahimman autokunnan tulipalo johti siihen, että kilpailun loppuosa ajettiin pitkälti turva-auton perässä. Näin Mikko toi 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo kilpurin maalilipulle kakkossijalla, vain kolme sekuntia yllätysvoittoon ajanutta malesialaista Prabakaran Kumaria ja hänen italialaista tallitoveria Massimiliano Wiseria, jotka paremman taktiikan turvin saavuttivat kilpailukauden avausvoiton ja korkeimmat mestaruuspisteet.

Suomalaiskuljettajille maistui saavutettu hopeasija ja se, että mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat jäivät taakse.

- Vaikka en ihan täysin ole tyytyväinen omaan suoritukseeni, niin siltikin tavoitteiden täyttyminen tuntuu oikein mukavalle. Turva-auton myötä varikkopysähdyksen ajoitus sekä ennakkoon päättämämme kuljettajan ajojärjestys oli tänään syy miksi emme voittoon yltäneet. Sen sijaan meitä reilusti hitaampi autokunta oli liikkeellä toisenlaisella kuljettajien ajojärjestyksellä ja heidän kilpailuaan turva-auton perässä ajaminen suosi meitä enemmän. Lisäksi kun Mikko pystyi ajovuorollaan pitämään pahimmat kilpailijat takanamme ja vaikka voitosta jäimme vain ajatuksen verran niin siitä huolimatta tulos oli tavoitteiden mukainen, Puhakka kertoo.

- Japanilaisten kanssakilpailijoidemme valtava Juhannuskokko toi kilpailuun suurta draamaa, jossa onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Kuitenkin heidän auto näyttää siltä, ettei sillä huomenna ole asiaa lähtöviivalle. Siltikin nyt keskitytään omiin hommiin eli nollataan tilanne ja käännetään ajatukset ehkäpä tähänastisen kilpailukauden tärkeimpään osakilpailuun, jossa minimitavoitteemme on edelleen palkintokorokesijoitus. Helppoa se ei tule olemaan, koska lähdemme matkaan yleiskilpailun yhdeksännestä ruudusta ja edessä on jälleen yksi 11-vuotisen autourheilu-urani yksi vaikeimmista kilparadoista, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen ja Puhakan menestyksen lisäksi heidän saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä riemu on ylimmillään, koska tiimin toinen autokunta oli suvereenisesti koko kilpailun nopein ja sen myötä australialainen Ben Gersekowski ja tanskalainen Frerick Schandorff keräsivät PRO-luokan korkeimmat sarjapisteet.

Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan Suzukan radalla huomenna aamusta klo 7.10 Suomen aikaa ja sitä voi katsoa internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä Lamborghini Squadra Corsen Facebook sivuilta osoitteesta: https://www.facebook.com/LamborghiniSquadraCorse

Lopputulokset Lamborgihin Super Trofeo Asia, Suzuka #1, la 30.6.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Prabakaran Kumar (MAS) & Massimiliano Wiser (ITA), 20 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,146sek
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +3,635sek
---
kesk. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), tulipalo


28.6.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorojesijoituksia Lamborghini Super Trofeo Japanin Suzukan osakilpailuista - Suomalaiskaksikko nöyrällä asenteella Suzukan vaikealle formularadalle

Kymmenettä vuotta ajettavassa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa suomalaiskuljettajat ovat erinomaisesti näyttäneet osaamistaan kun Juhannuksena nuori Tuomas Tujula voitti Euroopan ratasarjan Italian Misanon osakilpailun ja sarjan moninkertainen mestari Patrick Kujala saavutti pistesijoja. Nyt tulevana viikonloppuna Aasian ratasarjassa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen mittaavat paremmuuttaan Japanin Suzukan teknisesti erittäin vaativalla radalla, jossa sarjan ainoana suomalaisautokuntana heillä on tavoitteenaan vain ja ainoastaan PRO-AM luokan palkintokorokesijoitukset.

Aikaisemmin Malesian ja Thaimaan osakilpailuissa Puhakka ja Eskelinen saavuttivat yhteensä kolme palkintokorokesijoitusta, joista yksi oli kummankin kuljettajan autourheilu-uran ensimmäinen luokkavoitto. Yhden voiton, kakkossijan ja kolmossijan myötä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kuljettajat ovat sarjatilanteessa kolmannella sijalla, vain 12 mestaruuspistettä sarjajohtajia ja seitsemän hopeasijalla olevia perässä. Suzukan lähes kuuden kilometrin mittaisella radalla suomalaisten tavoiteenna on saada ero kutistumaan ja sitä kautta nousta sarjapisteissä ylöspäin.

Kaksi viikkoa sitten Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK'n Driver Academyyn kuuluva Puhakka kävi nappaamassa kaksi voittoa Kiinan Zhuhaissa ajetussa Pan Delta Super Racing Festivaalissa ja menestyksen myötä hän ja Eskelinen lähtevät toiveikkaana, mutta silti nöyrällä asenteella tulevana lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun.

- Alkukausi on mennyt odotuksiin nähden erittäin positiivisissa merkeissä kun olemme olleet vakiovirailija palkintokorokkeella. Kuitenkin tämä sarja on sellainen, että pisteittä ei saisi missään kilpailussa jäädä tai heti putoamme sarjatilanteessa alaspäin. Näin meille kävi Thaimaan Buriramissa, jossa toisessa osakilpailussa jäimme pisteittä ja tipahdimme sarjatilanteessa kolmanneksi. Näin haastajina siis tähän kuumaan 30 lämpöasteen kilpailuviikonloppuun starttaamme ja uskon, että se lähtökohta sopii meille oikein hyvin, Puhakka pohtii.

- Juuso on kuluvalla kilpailukaudella ajanut kuusi kansainvälistä kilpailua 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla ja viisi niistä on päättynyt palkintokorokesijoituksiin. Erityisen huomioitavaa on se, että kaikki tulokset hän on tehnyt kilparadoilla, joilla hän ei ole metriäkään ennen kilpailuviikonloppua ajanut. Näin myös täällä Suzukassa, jossa tosin minulla on kokemusta kun vuosi sitten täällä yhden PRO-AM luokan palkintokorokesijoituksen saavutin. Olemme siis todellakin motivoituneita ottamaan Suzukan erittäin teknisen radan haasteet vastaan, Eskelinen jatkaa.

Nyt perjantaina kilpailijat ajavat kaksi tunnin mittaista harjoitusjaksoa ja lauantaina on edessä molempien osakilpailujen aika-ajot. Varsinaiset kilpailut ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 6.35 ja sunnuntaina klo 7.10. Kummastakin osakilpailut on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksinä ja ne löytyvät niin YouTubessa kuin Facebookissa Lamborghini Squadra Corsen kanavilta.

Thaimaan Buriramissa ajetun Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toisen osakilpailun kooste on nähtävissä nyt kesä-heinäkuun vaihteessa C More TV-kanavilla. Lisäksi ensiesityksen jälkeen lähetys on nähtävissä myös Mikko Eskelisen kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi