Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft Tuoreimmat autourheilu-uutiseni Minä ja kilpailukalustoni Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset elämyspalveluni Yhteistyökumppanit vauhdissani mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

23.7.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä ei päivää ilman palkintokorokesijoitusta - Japanin Fujista lauantaina voitto ja sunnuntaina kakkossija

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruusarjan kilpailukauden neljäs osakilpailuviikonloppu sujui erinomaisissa suomalaistunnelmissa kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ylsivät jälleen lähes maksimisuoritukseen ja saalistivat 28 mestaruuspistettä 32 mahdollisesta. Eilen lauantaina kaksikko juhli kilpailukauden kolmatta luokkavoittoa ja tänään sarjan ainoa suomalaisautokunta piti PRO-AM luokan toiseksi kiireisintä kyytiä.


Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla ajavat johtivat luokkaa aina sen viimeiselle kierrokselle saakka kunnes mestaruustaistelun kannalta pahin kanssakilpailija painoi pääsuoran jarrutuksessa ohitse ja karkasi lopulta reilun sekunnin voittoon. Koska eilen lauantaina Juuso ja Mikko voitti ja tänään voittaneet olivat toiseksi nopeimmat, tipahtivat suomalaiskuljettajat jälleen PRO-AM luokan kakkossijalle ja ovat jälleen vain kaksi mestaruuspistettä sarjajohtajia perässä. Vaikka kakkossijasta sai repullisen mestaruuspisteitä, tuntui se härmäläisissä suurelta pettymykseltä.

- Eilisen voiton jälkeen lähdimme tavoittelemaan samanlaista tulosta ja siltä se näytti aina viimeiselle kierrokselle saakka. Starttasin yleiskilpailun kolmannelta sijalta ja sain erinomaisen lähdön, jonka myötä pystyin haastamaan kakkossijalla olleen Lamborghinin tehdaskuljettajan, italialaisen Andrea Amicin. Hän kuitenkin käänsi suoraan eteeni ja välttääkseni kolarin jouduin jarruttamaan osittain radan ulkopuolella. Siitä sitten kolmannella sijalla ajelin aina kuljettajan vaihtoon saakka jonka jälkeen Mikko teki jälleen hyvää työtä tuoden meille lopulta toiseksi korkeimmat PRO-AM luokan mestaruuspisteet ja yleiskilpailun neljännen sijan, Puhakka kertoo.

- Juuso on koko viikonlopun tehnyt kellontarkkaa ja virheetöntä työtä. Kuitenkin minulla oli eilen parempi vauhti päällä kuin tänään, jossa suoritin ajovuorini karvan verran liian pehmeästi ja pahin kanssakilpailija sai Juuson ajaman etumatkan kurottua umpeen. Sitten Fujin lähes kahden kilometrin mittaisen pääsuoran päässä tuo samainen autokunta pääsi jarrutuksessa rinnalle ja lopulta myös ohitse. Tottakai jossitella voidaan, että olisin voinut blokata kaverin suorituksen, mutta nyt kuitenkin täytyy muistaa, että ajamme pitkää sarjaa jossa on vielä neljä osakilpailua ajamatta. Kolari ja nollapisteet olisi ollut vielä suurempi pettymys kuin hävitty voitto ja siten kauden seitsemänteen palkintokorokesijoitukseen pitää olla tyytyväinen, 11 vuoden kansainvälisen kilpailukokemuksen omaava Eskelinen jatkaa.

Fujin osakilpailujen voittoihin ajoi hallitsevat Aasian sarjan mestarit eli japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Yazid. Eskelinen ja Puhakka ovat PRO-AM luokassa siis hopeasijalla, vain kaksi pistettä sarjajohtajia perässä ja jo 24 pistettä pronssisijalla olevia edessä. Näin huikea taistelu maineesta, kunniasta ja suurista uroteoista jatkuu syyskuun kolmantena viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla ajettavissa kahdessa seuraavassa osakilpailussa. Sitä ennen kaksikko nähdään Suomen MM-rallissa kun Juuso Puhakka on kilpailun huoltoalueella promotoimassa niin itseään kuin Autourheilun Kansallisen Keskusliiton kuljettaja-akatemiaa ja Eskelinen janoaa MM-rallin yhteydessä ajettan Vetomies kilpailun voittoa Mitsubishi Lancer WRC-autollaan.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #1, Japani, la 21.7.2018: Yleiskilpailu Top-5

1. Kei Cozzolino (JPN) & Afiq Yazid (MAS), 26 kierrosta (Pro 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +7,618sek (Pro 2.)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +10,908sek (Pro-AM 1.)
4. Ben Gersekowski (AUS) & Ricard Muscat (AUS), +16,176sek (Pro 3.)
5. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +17,028sek (PRO-AM 2.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #2, Japani, su 22.7.2018: Yleiskilpailu Top-5
1. Kei Cozzolino (JPN) & Afiq Yazid (MAS), 30 kierrosta (Pro 1.)
2. Artur Janoz (POL) & Andrea Amici (ITA), +18,499sek (Pro 2.)
3. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +46,155sek (PRO-AM 1.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +47,253sek (Pro-AM 2.)
5. Ben Gersekowski (AUS) & Ricard Muscat (AUS), +50,065sek (Pro 3.)

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 8/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-4:
1. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 96 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 94 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 70 pistettä
4. Prabakaran Kumar (IND), 64 pistettä


21.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle voitto Japanin Fujista - Suomalaiskuljettajat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan uudet sarjajohtajat!

Japanin Fuji tulivuoren juurella ajettu Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden seitsemäs osakilpailu päättyi makoisiin suomalaisjuhliin kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kilpailukautensa kuudennen palkintokorokesijoituksen ja kolmannen luokkavoiton, joiden myötä he siirtyivät tavoitteidensa mukaiselle sijalle eli PRO-AM -luokan sarjajohtoon. Täysien mestaruuspisteiden lisäksi kaksikko saavutti tähänastisen kilpailukautensa parhaimman yleiskilpailusijoituksen kun he toivat auton maalilipulle koko kilpailun kolmanneksi nopeimpina.


Helteisen aurinkoisissa olosuhteissa ajetuun kilpailuun sarjan ainoa suomalaisautokunta starttasi kuudennesta lähtöruudusta. Lähtökiihdytyksessä Eskelinen onnistui nousemaan yhden sijoituksen ja 22 minuutin kilvanajon jälkeen toi auton Puhakalle tuolla samalla yleiskilpailun sijalla. Ammattikuljettajan statuksella ajava Puhakka näytti oman 28 minuutin ajovuoronsa aikana jälleen olevansa tittelinsä arvoinen ja vakuuttavasti sipaisi ohitti niin PRO-AM luokkaa hallinneen sarjajohtajan kuin Leipert Motorsport tiimin toisen autokunnan eli tallitoverinsa. Maalissa kaksikko korosti voiton tärkeyttä eli pahimpien kanssakilpailijoidensa lyömistä heidän omalla kotiradallaan.

- Ajoin ehkä koko urani yhden parhaimmista aika-ajoista ja kuudes lähtöruutu oli meille hyvä perusta menestykselle. Sitten lähdössä olin kerrankin kunnolla hereillä ja pääsin yhdestä kanssakilpailijasta ohitse. Sen jälkeen sain koko ajovuoroni ajan tehdä omaa suoritusta ja sain pidin tuon sijoituksen kuljettajan vaihtoon saakka, Eskelinen kertoo ja jatkaa, - Juuso oli tänäänkin meidän sankari kun oman ajovuoronsa lopussa runttasi uusiksi niin tallimme sisäisen nokkimisjärjestyksen kuin PRO-AM sarjajohdon. Juuson ohitukset olivat kyllä todellisen ammattimiehen suoritukset ja sen myötä kilpailukauden viides palkintokorokesijoitus ja kolmas voitto maistuu oikein mukavalle, Eskelinen kertoo.

- Kun kilpailun loppupuolella saavutin pahimman kanssakilpailijamme niin kyllä siinä hetkessä päätin, että maalilipulle tullaan ihan toisenlaisessa järjestyksessä eikä siinä sitten montaa mutkaa mennyt kun tilaisuus avautui ja käytin sen heti hyväksemme. Lisäksi kun Mikko pystyi vastaamaan pyyntööni, eli jälleen parantamaan omaa suoritustaan niin tulos oli juuri sellainen kuin olimme ajatelleet. Erityisen ylpeä olen meidän kilpailuvauhdista, joka oli hyvin pitkälti maksimia mitä teoriassakin olisimme pystyneet ajamaan. Sarjajohtajina ei vielä olla oltukaan joten hetki nautiskellaan ja sitten nollataan tämä suoritus ja aletaan keskittymään huomiseen Fujin toiseen osakilpailuun, Puhakka jatkaa.

Kuuman kilpailun suvereeniseen yleiskilpailun voittoon ajoi hallitsevat sarjamestarit, japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Yazid. Eskelinen ja Puhakka jäivät heistä vain 10,908 sekuntia, joten suomalaisten suoritusta on pidettävä vähintäänkin täydellisenä. Kilpailukauden kahdeksas osakilpailu ajetaan huomenna sunnuntaina Suomen aikaa klo 4.05.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #1, Japani, la 21.7.2018: Yleiskilpailu Top-5
1. Kei Cozzolino (JPN) & Afiq Yazid (MAS), 26 kierrosta (Pro 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +7,618sek (Pro 2.)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +10,908sek (Pro-AM 1.)
4. Ben Gersekowski (AUS) & Ricard Muscat (AUS), +16,176sek (Pro 3.)
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +17,028sek (PRO-AM 2.)

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 7/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-4:
1. Mikko Eskelinen & Juuso Puhakka, 82 pistettä
2. Evan Chen & Akihiro Asai, 81 pistettä
3. Takeshi Matsumoto & Toshiyuki Ochiai, 60 pistettä
4. Prabakaran Kumar, 56 pistettä


20.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokorokesijoitukset Japanin Fujin tulivuoren pätsistä - Hurja helleaalto piinaa kuljettajia ja kilparataa

Paahtavan trooppisissa olosuhteissa nyt heinäkuun kolmantena viikonloppuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajettavassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailuviikonlopussa saksalaisenLeipert Motorsport tiimin Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpailevat sarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelevat vain ja ainoastaan PRO-AM luokan palkintokorokesijoituksia ja sitä kautta nousua sarjan uusiksi kärkimiehiksi.


Aikaisemmin Malesian Sepangin, Thaimaan Buriramin ja Japanin Suzukan osakilpailuissa yhteensä viisi kuudesta mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta napannut kaksikko aikoo jatkaa saavuttamallaan suoritustasolla ja sitä kautta tosissaan haastaa pahimmat japanilaiset kanssakilpailijat, jotka kotiradallaan tulevat varmasti antamaan enemmän kuin kovan vastuksen. Suomalaisten valmistautumista tuleviin kahteen 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin on vaikeuttanut hurja helleaalto, jonka noin 40 lämpöasteen olosuhteet on vaikeuttanut myös paikallisten asukkaiden elämää; Uutisissa raportoidaan sairaaloista, jotka ovat täyttyneet terveydellisistä ongelmista kärsineistä ihmisistä.

Myös Fujin kilparata on saanut osansa kun helteitä edelsi kaatosateet, jotka syövyttivät radan yhden tiukimmista mutkista käyttökieltoon ja siten autokunnat ajavat kilparadan kahta mutkaa normaalia lyhempänä. Eskelistä ja Puhakkaa olosuhteet eivät sinänsä huoleta, koska lähes vastaavanlaisissa on ajettu myös aikaisemmissa osakilpailuissa. Kaksikko aikookin olla kilpailujen ns. musta hevonen ja yksinkertaisesti saavuttaa enemmän mestaruuspisteitä kuin mestaruustaistelun kannalta kaksi pahimpaa japanilaista autokuntaa.

- Reseptiä meillä ei ole valmiina, mutta nyt aika-ajoja edeltäneissä harjoituksissa olemme olleet ihan kilpailukykyisessä vauhdissa. Mikon vuoden takainen kilpailukokemus on hyödynnetty ja teknisesti haastavan radan ominaisuudet on saatu hallintaan. Silti nöyrällä asenteella kilpailuihin lähdetään ja muistetaan, että 50 kiivaan kilpailuminuutin aikana voi sattua mitä tahansa. Eväät palkintokorokesijoituksiin on silti jälleen olemassa ja niistä tavoitteista on turha lähteä tinkimään - varsinkaan nyt kun mestaruustaistelun kannalta eletään erittäin jännittäviä vaiheita, Puhakka pohtii.

- Täällä tulivuoren vieressä radan alimman kohdan shikaanin sisämutka petti valtavien sateiden ja sitä seuranneen huikean helteen seurauksena alta. Näin järjestäjä oli pakotettu laittamaan sen osan käyttökieltoon ja me ajamme sen osuuden siis erilailla kuin vuosi sitten. Eli radalta lähti kaksi hitainta mutkaa pois ja samalla poistui yksi teknisesti haastava mutkayhdistelmä. Toisaalta sillä ei ole merkitystä, koska rata on edelleen kaikille sama - ja myös olosuhteet, jotka ovat todella haastavat. Silti parhaamme tulemme tekemään ja katsotaan sitten riittääkö se nostamaan meidät kahden mestaruuspisteen takaa-ajoasemasta sarjakärjeen. Eli panosta on hurjasti tässä japanilaisten toisessa kotikilpailussa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Fujin osakilpailun aika-ajot ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 3.45. Ensimmäinen osakilpailu käynnistyy myöskin lauantaina Suomen aikaa klo 6.30. Fujin toinen ja kilpailukauden kahdeksas osakilpailu ajetaan sunnuntaina Suomen aikaa klo 4.05. Kumpiakin osakilpailuja voi seurata internetin välityksellä ns. live-stream lähetyksinä Lamborghini Super Trofeon YouTube kanavalta osoitteesta: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo

Katso C More TV-kanavilla aikaisemmin näytetyt suomenkieliset koostelähetykset silloin kuin se sinulle parhaiten sopii! Lähetykset löydät Mikko Eskelisen kotisivuilta osoitteesta www.mikkoeskelinen.com

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 6/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-4:
1. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 68 pistettä
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 66 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 60 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 46 pistettä
5. Cedrcic Sbirrazzuoli (ITA), 30 pistettä
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi