Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto GTM Motorsport ja Luka Nurmi yhteistyö Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä14.7.2019 - Mikko Eskelinen jatkaa hopeasijalla Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa - Hollannin Zandvoortin kilparata näytti jälleen vaativuutensa


Hollannin Zandvoortin entisellä, ja myös tulevalla, Formula-1 kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan kolmannessa osakilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei brittiläisen tiimikaveri Jake Rattenburyn kanssa yltänyt tavoitteisiinsa vaan kaksikko joutui tyytymään ensimmäisen kilpailähdön palkintokorokkeen alimman sijan lisäksi toisen lähdön kuudenneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin. Vaikka ranskalainen sarjajohtaja Nicolas Gomar nappasi 10 sarjapistettä enemmän, on Eskelinen ja Rattenbury tukevasti sarjan hopeasijalla kun puolet kilpailukauden 12 osakilpailusta on nyt ajettu.


Lauantain osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin kaksikko ajoi erinomaisen ja tiukan 50 minuutin mittaisen kilpailun, joka värikkäiden vaihden jälkeen päättyi lopulta AM-luokan kolmanteen sijaan, vain 1,5 sekuntia voittajalle ja 0,4 sekuntia kakkossijalle ajaneita kanssakilpailijoita hitaampana. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi neljänneksi, sai Eskelinen ja Rattenbury kaksi pistettä kurottua hänen etumatkaansa umpeen.

Sunnuntain kilpailupäivä valkeni sateisissa merkeissä ja epävakaan sään myötä kilpailussa sattui ja tapahtui rengasruletin ja kahden turva-autoa vaatineen tapahtuman seurauksena. Sarjan ainoan suomalaiskuljettajan kilpailu meni pipariksi kun väärinkäsitys renkaan vaihdon kanssa pakotti Mikon vierailemaan ylimääräisen kerran varikolla. Lisäksi kun hetkeä myöhemmin liukkaat olosuhteet pääsivät yllättämään kovavauhtisen radalta suistumisen verran niin tuloksena oli pettymyksellinen AM-luokan kuudes sija. Kaiken kukkuraksi kun mestaruustaistelun kannalta pahin kanssakilpailija jätti sortumatta amatöörimäisiin virheisiin niin Eskelinen ja Rattenbury lähtevät 15 pisteen takaa-ajomatkasta sarjan seuraavan Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajettavaan osakilpailuviikonloppuun.

- Kun lauantaina hävittiin voitto vain 1,5 sekunnilla ja sunnuntaina tehtiin typerä virhe renkaan vaihdon kanssa niin kyllä isosti nyt harmittaa. Minulle ja uudelle insinöörilleni sattui kommunikaatiossa virhe kun ymmärsin hänen radiosanomat lähtöluvaksi kuljettajan vaihdosta. Kuitenkin se viesti oli tarkoitettu mekaanikoille renkaan vaihdon suhteen ja kun minä lähdin matkaan niin kierrosta myöhemmin minun oli sitten tultava vaihdattamaan sadekelin renkaat alle. Siinä hävittiin voiton lisäksi kaikki muutkin palkintokorokesijoitukset, Eskelinen kertoo.

- Kaksi sijaa lisää tuli takkiin kun kilpailun loppupuolella ohitin hitaamman auton, joka pääsuoran päähän jarrutti aivan liian aikaisin - ja minä taas aivan liian myöhään. Siitä mentiin kauas hiekoille, josta kuitenkin pääsin palaamaan radalle lähes 15 sekuntia myöhemmin ja näin kaksi kanssakilpailijaa lisää pääsi ohitse. Koska nämä virheet maksoivat meille 10 mestaruuspistettä niin sen myötä loppukauden teemana tulee olemaan vain omaan ajoon keskittyminen ja virheiden minimoiminen, koska tiedämme, että ajamalla voimme sarjajohtajan jokaisessa kilpailussa voittaa, mutta näitä typeriä virheitä tekemällä ei, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarja jatkuu jo kahden viikon päästä Belgian SPA-Francorchampsin osakilpailuviikonlopulla, jonka ns. päälähtönä on legendaarinen 24 tunnin kilpailu. Suomalaismenestystä Hollannin Zandvoortin radalta saavutti Aaro Vainio, joka lauantain GT3-luokan EM-osakilpailussa nappasi upeasti Silver -luokan voiton.

Lamborghini Super Trofeo Europe, Zandvoort #1, lauantai 13.7.2019, AM-luokka, top-5:
1. Robert Zwinger (SLK), 29 kierrosta
2. Bakker & Harkema, +1,102sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), +1,574sek
4. Nicolas Gomar (FRA), +14,798sek
5. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Europe, Zandvoort #2, sunnuntai 14.7.2019, AM-luokka, top-3:
1. Nicolas Gomar (FRA), 26 kierrosta
2. Mathis Bakker (NDL) & Paul Horkema (NDL), +0,245sek
3. Antonios Wossos (GRE), +21,277sek
---
6. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 1 kierros

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 6/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 77 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 62 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 46 pistettä
4. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä
5. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 37 pistettä

Klikkaa ja katso kuvia kisasta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

12.7.2019 - Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeon Euroopanmestaruussarjassa jatkuu Hollannin Zandvoortin entisellä F1-radalla - Kahdeksan vuotta sitten 220km vauhdista ratavalliin

Neljän ajetun osakilpailun jälkeen hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury pitävät hallussaan sarjan AM-luokan hopeasijaa kun kilpailukauden kolmas osakilpailuviikonloppu ajetaan nyt Hollannin Zandvoortin ns. vanhan liiton kilparadalla. Kaksi viikkoa sitten Italian Misanossa Eskelinen ja Rattenbury saavuttivat lähes täyden pistepussin ja sillä samalla kaavalla he aikovat nyt jatkaa teknisesti erittäin haastavalla kilparadalla, jossa 25-vuoden tauon myötä, vuonna 2020, ajetaan jälleen Formula-1 osakilpailu.


Zandvoortin 4,1 kilometrin mittaiselle areenalle Eskelinen astelee kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2011 hän kilpaili Rata-autoilun GT3-luokan Euroopanmestaruussarjassa ja silloin tuloksena oli koko hänen 12-vuotisen autourheilu-uran hurjin ulosajo; Aika-ajoissa hän, 220km vauhdista meneetti Ford GT kilpa-ajoneuvon hallinnan ja kova osuma ratavalliin päättyi ambulanssikyytiin. Traumoja tilanteesta ei kuitenkaan jäänyt ja sen myötä hän luottavaisin mielin suuntaa tuleviin kahteen vapaaseen tunnin mittaisen harjoitusjaksoon, aika-ajoihin sekä kahteen 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun radalla, joka on lähes kaikille sarjan kuljettajille kokonaan uusi tuttavuus.

- Sarjatilanne kertoo sen, että olemme mestaruustelussa hyvin mukana ja sen myötä tavoitteemme on asetettu sellaisiksi, että sunnuntaina tältä radalta kotiin lähdetään sarjajohdossa. Olen niitä harvoja kuljettajia, jolta löytyy kilpailukokemusta tältä todella syheröiseltä ja teknisesti erittäin haastavalta radalta, jolla on vuonna 1985 edellisen kerran ajettu Formula-1 kilpailu. Sen myötä olen myös niitä harvoja kuljettajia, jotka ovat täällä välittömästi rataa reunustavaan seinään kolahtanut, joten tiedän myös sen, että yhteenkään ajovirheeseen ei ole varaa, koska radan reunustan turva-alueet ovat olemattomat ja siten erityisen tarkkana pitää koko ajosuorituksen ajan olla, Eskelinen kertoo.

- Tällä todella kapealla ns. 70-luvun perinteikkäällä kilparadalla ei oikein kunnollisia ohituspaikkoja tahdo olla ja siten aika-ajojen merkitys tulee korostumaan. Haastetta ei siis kilpailuviikonlopusta tule puuttumaan myöskään sen takia, että tiimikaverini Jake Rattenbury ei myöskään tällä radalla ole ikinä aikaisemmin kilpaillut. Siltikään pelkäämään ei lähdetä vaan otetaan italialaista härkää sarvista ja lähdetään tekemään työt niin hyvin kuin vain osaamme, jotta lauantain ja sunnuntain osakilpailuissa olisimme paremmat kuin mestaruustaistelun kannalta pahimmat kilpakumppanit, ranskalainen Nicolas Gomar ja italialainen Raffaele Giannoni, Eskelinen jatkaa.

Lauantain osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 17.05 ja sunnuntaina klo 11.05. Kummatkin osakilpailut on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä internetin välityksellä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo. Edellisen Misanon osakilpailun TV-koostelähetyksen ns. ensiesitys näkyy C More Max TV-kanavalla sunnuntaina 14.7.2019 klo 14:30 vain hetkeä ennen Silverstonen F1-kilpailua. Lisäksi C More lähettää yhteensä seitsemän uusintalähetystä. Lisäksi lähetys on ensiesityksen jälkeen nähtävissä Mikon kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Italia Misano TV-koostelähetys:
- Su 14.07.2019 klo 14:30: C More Max
- Ma 16.07.2019 klo 23:05: C More Sport 1
- Ti 17.07.2019 klo 18:40: C More Sport 2
- Ke 18.07.2019 klo 21:50: C More Max
- To 19.07.2019 klo 20:00: C More Sport 2
- La 21.07.2019 klo 20:05: C More Sport 1
- Su 22.07.2019 klo 16:00: C More Max
- Ke 25.07.2019 klo 21:25: C More Sport 1

Muista katsoa myös:
- Zandvoort 2011 Crash: https://youtu.be/N0HIndMns9A?t=132
- Lamborghini Super Trofeo Europe Misano: MikkoCam: https://youtu.be/nVrI5aZQX4s
- Lamborghini Super Trofeo Europe Silverstone: TV-lähetys: https://youtu.be/1pl50Hhtgj0
- Lamborghini Super Trofeo Europe Silverstone: MikkoCam: https://youtu.be/gW5Oe-qYAC4
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi