Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä14.1.2022 - Mikko Eskelinen Fordin WRC-autolla Tunturiralliin - Eteen lähtee Jari-Matti Latvala ja perään hallitseva Suomenmestari Emil Lindholm

Vuodesta 2006 lähtien niin rallissa kuin kansainvälisessä rata-autoilussa useita Mestaruuksia ja muita mitalisijoituksia saavuttanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 49, startaa modernilla Ford Fiesta RS WRC autourheilu-uransa 16. Tunturiralliin. Petäjävetisen kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa toisena kilpailijaparina 10 pikataipaleen ja 222,80 erikoiskoekilometrin mittaiselle reitille suuntaava kaksikko tavoittelee ehjää kilpailusuoritusta uudella autolla, josta kokemusta on vain noin 50 testikilometrin verran.

- Vuosi sitten päätettiin, että vuoden 2022 Tunturiralliin tullaan ajamaan modernilla WRC-autolla. Sellainen löytyi Italiasta ja nyt tähän arvostettuun kansainväliseen kilpailuun lähdemme Toyota Gazoo Racing MM-tehdastiimin päällikön Jari-Matti Latvalan perään. Lisäksi kun meidän jälkeen matkaan starttaa Ralli SM-sarjan kärkikuljettajat niin kovaahan sitä pitäisi mennä, Mikko Eskelinen kertoo.

- Vuoden 2021 Tunturirallissa Valtteri Bottas ajoi hienosti vastavan ikäluokan WRC-autolla ja siten hänen ajamaan suoritukseen olisin myös itse tyytyväinen. Koska Ralli SM-sarjan pisteistä emme aja niin sen myötä voimme kepein mielin nauttia Arctic Lapland Rallin tunnelmasta sekä ennen kaikkea tuottaa yhteistyökumppaneillemme näkyvyyttä autolla, joka on ehdottomasti hienoin ralliauto, millä olen pitkällä autourheilu-urallani päässyt koskaan ajamaan, Eskelinen jatkaa.

Arto Kapasella juhlallinen 25. Arctic Lapland Ralli

Viimeisen seitsemän vuoden aikana Eskelinen on voittanut niin rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Aasian Mestaruuden kuin muita mitalisijoituksia samaisessa Euroopanmestaruussarjassa. Rallissa hän vuonna 2010 voitti Suomi Cup mestaruuden ja vuonna 2016 sijoittui viidenneksi Ralli SM-sarjassa. Kilpailukaudella 2022 hän aikoo ajaa useita ralleja kouvolalaisen Dynamo Teamin ylläpitämällä Ford Fiesta RS WRC autolla ja rata-autoilussa hänen ajatuskuplissaan poreilee himottu Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Euroopanmestaruus.

- Koronapandemian vuosi kausi 2021 oli minulle välivuosi. Nyt uuden WRC-auton myötä tunnelmat ovat kuin 16-vuotta sitten ensimmäisessä Tunturirallissani eli erittäin innostavat. Viikko sitten kokeilin ensimmäisen kerran tätä vielä viisi vuotta Rallin MM-sarjan pääluokan autoa ja sain todeta, että Fordin tehdastiimi M-Sport on aikoinaan suunnitellut erittäin hienon kilpa-ajoneuvon, Eskelinen jatkaa.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy perjantaina klo 11 Rovaniemen Lordi-aukiolta. Eskelistä ja jo 25. kertaa Arctic Lapland Rallissa kartanlukijan työtehtäviä hoitavaa Arto Kapasta odotellaan maaliin lauantaina klo 20 aikoihin.

16.1.2022 - Mikko Eskelinen nautti suunnattomasti ensimmäisestä kilpailustaan Ford Fiesta RS WRC-autolla - Moottorin sammumiset riesana

Tuore Dakar Rallin voittaja ja olympiamitalisti Nasser Al-Attiyahin entisellä Ford Fiesta RS WRC autolla Arctic Lapland Rallissa ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttasi 50 testikilometrin kokemuksella 57. kerran järjestettyyn ns. Tunturiralliin. Kahden kilpailupäivän, 10 pikataipaleen ja 222,80 erikoiskoekilometrin matkalla hän sai kerättyä runsaasti kilpailukokemusta tulevia kilpailuja varten. 


Eskelinen ja juhlallista 25. Tunturiralliaan kartturoinut Arto Kapanen pitivät erittäin kovatasoisessa kilpailussa kymmeneksi nopeinta vauhtia ja vaikka kovaa kilvanajoa latisti tekninen vika sekä kanssakilpailija Jari-Matti Latvalan keskeytys niin silti 50-vuotisjuhlia heinäkuussa viettävä kuljettaja oli tyytyväinen autourheilu-uransa 16. Arctic Lapland ralliinsa.

- Meillä oli Jari-Matin kanssa hieno kilpailu menossa kunnes tänään aamulla ensiksi hänen matkansa keskeytyi moottorin tekniseen vikaan ja sen jälkeen myös minun autoni moottori kärsi käyntihäiriöistä. Ensiksi perjantaina meiltä oli virrat loppua autosta ja sitten lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella moottori sammui kahdesti täysin yllättäen. Sähkövika saatiin paikallistettua akun virtakaapeliin ja tiimi teki hyvää työtä korjaamalla huollossa moottorin käyntihäiriön, Eskelinen kertoo kilpailunsa haasteita.

- Kaksi viikkoa sitten auto tuli asfalttiversioisena Italiasta. Sen jälkeen kouvolalainen Dynamo Team on tehnyt pitkiä päiviä auton muuttamiseksi niin lumelle kuin meille vanhoille miehille sopivaksi. Auto on fantastinen ja Tunturiralli ehdottomasti yksi suosikkikilpailuistani. Nyt kun meillä on ensimmäinen kilpailukokemus uudella autolla takana niin seuraavaksi palataan testierikoiskokeille ja lähdetään parantamaan vauhtia saatujen kokemusten perusteella, Eskelinen jatkaa.

57. Arctic Lapland Ralli tarjosi huikean jännitysnäytelmän hallitsevan Suomenmestari ja moninkertaisen Suomenmestari Teemu Asunmaan kesken. Lindholm näytti jo karkaavan voittoon, mutta Asunmaa kiri eron vain 0,1 sekunniksi ennen viimeistä erikoiskoetta. Sitten kuitenkin Asunmaa teki pienen mutta ratkaisevan virheen ja sen myötä vietti lumitöissä lähes 12 minuutin verran. Näin Arctic Lapland rallin voitto matkasi Lindholmin taskuun.

Lopputulokset 57. Arctic Lapland Ralli: 
1. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Skoda Fabia R5 EVO, 1:53:30,8    
2. Egon Kaur & Silver Simm, Volkswagen Polo R5, +1:23,7s
3. Mikko Heikkilä & Samu Vaaleri, Skoda Fabia R5 EVO, +1:50,0s
---
10. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +8.21,1s

Kisan videot:
- Kisakooste: https://youtu.be/AYTFztOYOVc
- Shakedown: https://youtu.be/5NtTi3CjE7Y
- SS1: Aittajärvi: https://youtu.be/IJuoux0-kSM
- SS2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/FYHa3hyp_R4
- SS3: Kaihuavaara: https://youtu.be/9-fv8i7XGCk
- SS4: Siikakämä: https://youtu.be/nLmAI2O-F9Y
- SS5: Mäntyvaara #2: https://youtu.be/U4J4K4-H3yg
- SS6: Ahmavaara: https://youtu.be/SMQvp3RDF2w
- SS7: Ounasvaara: https://youtu.be/2D3d3pPSU6g
- SS8: Heinunkierto: https://youtu.be/_LLgWwnLdpk
- SS9: Sarriojärvi: https://youtu.be/2m1sD5jFC98
- SS10: Ristilampi: https://youtu.be/HLd_PcVxFsk

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi