Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

4.2.2022 - Mikko Eskelinen ainoa WRC-autolla ajava kuljettaja Riihimäen SM-rallissa - Kilpailun pääpaino yhteistyökumppaneiden näkyvyyden toteuttamisessa

Kolme viikkoa sitten Rovaniemen Napapiirillä ajetussa Arctic Lapland Rallissa WRC-luokkavoiton saavuttanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelee kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa samanlaista tulosta nyt lauantaina Riihimäen ympäristössä ajettavasta kauden toisesta Ralli SM-sarjan osakilpailusta.


Kahdeksan pikataipaleen ja 100 erikoiskoekilometrin mittaisessa talvirallissa sen ainoalla WRC-autolla ajava kaksikko ajaa kilpailussa Ralli SM-sarjan ulkopuolisena kuljettajana ja sen myötä he saavat kilpailla ilman menestymispaineita. Silti vuoden 2010 Rallin Suomi Cup Mestari ja urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia voittaneella kuljettaja lähtee kilpailuun vertaamaan vauhtiaan myös Ralli SM-sarjan kärkikuljettajiin nähden.

- Arctic Lapland Rallista meille jäi palava halu päästä takaisin jatkamaan kilpailutoimintaa upean Ford Fiesta RS WRC-auton ohjaamossa. Lisäksi kun Tunturirallissa yhteistyökumppanit saivat ansaitsemaansa näkyvyyttä niin nyt lähdetään sellaista tuottamaan myös eteläiseen Suomeen, Eskelinen kertoo.

- Lauantaina reitille lähdetään numerolla 12 eli jonkinlainen ajoura meitä silloin odottaa. Kovaa lumisadetta on luvattu koko päiväksi ja sen myötä uskoisin, että ei ole helppoa ajaa ensimmäisinä kilpailijoina ja putsata latua. Näin lähtöpaikkamme on mielestäni erittäin hyvä, suoraan Andalucian Golf-viheriöiltä Riihimäelle saapunut Eskelinen jatkaa.

Riihimäen SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 11 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 18 aikoihin. Tulos- ja GPS-seuranta sekä myös LIVE-lähetykset löytyvät osoitteesta www.rallism.fi.

7.2.2022 - Mikko Eskelinen tuskaili SM Riihimäki rallin haastavissa olosuhteissa - Terävä kivi rikkoi renkaan, vanteen ja myös jarrut

Ralli SM-sarjan ulkopuolisena kilpailijana Ford Fiesta RS WRC autolla SM Riihimäki rallissa ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei erittäin haastavissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa päässyt toivomaansa vauhtiin; Tien pintaa runsaasti kuorruttanut märkä irtolumi sekä runsaat avauserikoiskokeen penkkaosumat muuttivat kilvanajon luonteen selvitymiskamppailuksi.


Lisäksi kun hän ja kartanlukija Arto Kapanen spinnasivat toisella erikoiskokeella niin toiveet hyvästä yleiskilpailun sijoituksesta muuttuivat vain maalilipun näkemiseksi. Kuitenkin sekin haave hukkui loppelaiseen metsään kun kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ajourassa vaaninut terävä kivi rikkoi oikean eturenkaan sekä vanteen. Pikataipaleen maalissa kilpailussa sen ainoalla WRC-autolla ajanut kaksikko sai huomata myös jarrulevyn hävinneen matkalle ja näin Eskelinen ja Kapanen olivat pakotettuja jättämään ralli kesken.

- Toiveissa oli ajaa kauden toinen kovavauhtinen talviralli, mutta kuitenkin jo ensimmäisellä erikoiskokeella se meidän osalta muuttui täysin selvitymiskamppailuksi maalilipulle. Avauserikoiskokeen ensimmäisellä neljällä kilometrillä osuin penkkaan niin useasti, että en sen jälkeen luottanut nuottiin ja siten pystynyt ajamaan sen mukaisesti. Lisäksi kun sitten seuraavalla spinnattiin ja siinä vekslailussa menetettiin isosti aikaa niin sitten vain ajeltiin kohti maalilippua, Eskelinen kertoo.

- Nollakelin märkää irtolunta oli runsaasti tien pinnassa ja sen myötä pitoa ei ollut ajouran ulkopuolella juuri mitään. Sitten mentiin sitä vauhtia mitä vanha mies uskalsi ajaa kunnes seitsemännellä erikoiskokeella ajourassa vaaninut kivi iski niin kovasti, että rengas ja vanne hajosi täysin. Ei jääty vaihtamaan asioita vaan ajeltiin hitaasti erikoiskokeen maaliin, jossa huomattiin myös jarrulevyn lähteneen omille teilleen. Koska huoltoa ei ennen viimeistä erikoiskoetta ollut niin sen myötä jouduttiin jättämään kilpailu kesken, Eskelinen jatkaa.

Rallin voitosta nähtiin tiukka kamppailu hallitsevan Suomenmestari Emil Lindholmin, moninkertaisen Suomenmestari Teemu Asunmaan ja Mestariksi haluavan Mikko Heikkilän kesken. Kuitenkin kun Lindholm pyörähteli ulos tieltä ja vastaavasti Asunmaa lisäsi vauhtia niin kisan voitto matkasi kolme viikkoa sitten Arctic Lapland rallissa Lindholmin kohtalon kokeneelle Asunmaalle 22,3 sekunnin erolla Mikko Heikkilään. Lindholmin murheiden myötä kolmanneksi nousi myöskin moninkertainen Suomenmestari ja kotiteillään ajanut Juha Salo. Hän jäi Asunmaan voittoisasta vauhdista 38,9 sekuntia.

Lopputulokset SM Riihimäki ralli 2022, Yleiskilpailu Top-3:
1. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki, Skoda Fabia R5 EVO, 57:49,8
2. Mikko Heikkilä & Samu Vaaleri, Skoda Fabia R5 EVO, +22,3s
3. Juha Salo & Mikko Markkula, Skoda Fabia R5 EVO, 38,9s
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, tekninen vika ek7j

Mikko Eskelisen ja Arto Kapasen kisan incar videot:
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK1: Hirvijärvi: https://youtu.be/QhrN2I1KKbo
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK2: Ojajoki #1: https://youtu.be/C_Us1JD3_-k
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK3: Ourajoki: https://youtu.be/DbV4K51x7Ms
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK4: Nummenkylä: https://youtu.be/CJrj1aDOFCs
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK5: Ahoinen: https://youtu.be/V2xBxbt8P4g
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK6: Pappilanlääni: https://youtu.be/087R4j6fQmk
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK7: Ojajoki #2: https://youtu.be/J2LRE96M57E

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi