Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Kilpailukausi 2008: Rata-SM & Valikoituja Ralleja

Ajankohta
Moottorirata ja paikkakunta
Tulos
Raportti
17-18.05.2008
SM Ahvenisto, Hämeenlinna
Kesk. ja 1.
14-15.06.2008
SM Alastaro
1. ja 1.
28-29.06.2008
SM Pärnu, Viro
6. ja kesk.
26-27.07.2008
SM Vauhtiajot, Seinäjoki
2. ja 2.
09-10.08.2008
SM Botniaring, Jurva
1. ja 1.
05-06.09.2008
SM Ahvenisto final, Hämeenlinna
3. ja 1.
17-19.10.2008
FIA ETCC Salzburg, Itävalta
7. ja 8.


Kilpailukauden 2008 videot:
- Fiilistelyä Endurancessa vuonna 2007
- Tutustuminen BMW 320si Ruotsissa 2007
- BMW 320si ensitestit Alastarossa 2008
- Arctic Lapland Rally 2008 - Incar EK 1
- Arctic Lapland Rally 2008 - Incar EK 2
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 1
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 2
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 3
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 4
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 5
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 6
- SM Peurunka ralli 2008 - Incar EK 7
- BMW 320si ekat testit Alastarossa 2008
- BMW 320si toiset testit Alastarossa 2008
- BMW 320si ekat testit Botniaringillä 2008
- Endurance kevättestit Botniaringillä 2008
- Endurance kilpailu Botniaringillä 2008
- Rata SM Ahvenisto - Lähtö 1 2008
- Rata SM Ahvenisto - Lähtö 2 2008
- Rata SM Suomen nopein renkaanvaihto?
- Rata SM Alastaro 2008
- Rata SM Pärnu 2008
- Rata SM Seinäjoki 2008
- FIA ETCC Itävalta 2008

12.4.2008 - GTM Motorsport valmistautuu moottoriurheilun ratakauteen 2008

Highslide JSGTM Motorsport on jyväskyläläinen K1 Katsastajat yritysketjun luoneen Mikko Eskelisen uusi ja intohimoinen projekti, jonka tarkoituksena on monipuolisesti nautiskella moottoriurheilun vauhdin maailmasta aina SM Ratasarjasta Endurancen kautta ralliautoiluun saakka.

Yritysmaailmassa menestyksekkään uran luonut Eskelinen menetti sydämensä moottoriurheilulle jo 80-luvun loppupuolella hänen ajaessa motocrossissa yli 200 lähtöä. 90-luvun työkiireiden vuoksi motorsport jäi taka-alalle kunnes vuonna 2007 liekki roihahti uudestaan palaen nyt täydellä teholla.

Kaksi vuotta sitten Eskelinen debytoi radalla ajaen muutamia kilpailuja K1 Racing Endurance tiimissä. Rakkaus vauhtiin jäi päälle ja oman Endurance auton sekä tiimin perustaminen oli edessä. Kolme palkintokorokesijoitusta antoi ajatuksen haukata lisää rata-autoilusta ja nousta kaudella 2008 ajamaan sen arvokkaimman luokan, Super Touringin suomenmestaruudesta.

Tehokas auto Ruotsista

Jotta kilpaileminen SM ratasarjan kuninkuusluokan kärkisijoista olisi mahdollista, täytyi GTM Motorsportin löytää ja investoida kilpailukykyinen kalusto. PrintSport Racingin avustuksella sellainen löytyi Ruotsin vastaavasta sarjasta ja sen ylläpitäjältä Jan "Flash" Nilssonin Flash Engineering tiimiltä. Toukokuussa Ahveniston radalla ajettavassa SM ratakauden avauskisassa Eskelisen alta löytyy kuvankaunis ja luodin nopea BMW 320si Super Touring rata-auto.

– Isojen poikien kisoissa pitää olla asianmukainen kalusto. Se ei kuitenkaan automaattisesti takaa menestystä ja siksipä meillä SM debyyttivuotenamme on edessä uusien kujeiden opettelu. Olemme asettaneet tavoitteemme nähdä kilpailujen maalilippu ja sitä kautta kerätä mahdollisimman paljon arvokkaita SM-pisteitä. Nöyrillä mutta silti erittäin huumoripitoisin mielin lähdemme asfalttibaanoile, kertoi Eskelinen tiiminsä tavoitteista.

Ratakauden ensimmäinen testipäivä takana - puolivuotinen odotus päättyi erinomaisiin fiiliksiin

Uuden kilpa-ajoneuvon rantauduttua Suomeen marraskuussa 2007 alkoi GTM Motorsportilla tiukka opintojakso auton saloihin. Talvitauolle Eskelinen jäi odottavaisin mielin kunnes heti Pääsiäisen jälkeen hän pääsi ottamaan tuntumaa tehokkaan autonsa saloihin. Maaliskuun lopussa ajetuissa testeissä alle kertyi yhden kisaviikonlopun verran testikierroksia (60 kpl). Lähes ongelmattomasti sujunut ensitesti oli menestys.

- Alunperin meillä oli suunnitelmissa päästä kisabaanalle ennen pääsiäistä, mutta takatalven saapuminen vesitti ajatuksemme. Lopulta Pääsiäisen jälkeen pääsimme Alastaron radan erittäin ystävällisen ja palvelevan henkilökunnan toimesta ajamaan kauden ensitestit. Hauskaa oli niin kabiinissa kuin myös sen ulkopuolella - ja myös kierrosajat paranivat kuljettajan päästessä autonsa kanssa paremmin sinuiksi, raportoi Eskelinen.

- Nyt edessä on tiukka kuntotreeni, sillä testipäivän jälkeen kroppani jokainen lihas on kipeä. Ennen toukokuun kolmantena viikonloppuna ajettavaa SM Ratakauden avauskilpailua pyrimme etenemään tiukan treeniohjelmamme mukaisesti jotta olisimme kaikilta osa-alueilta valmiina kun moottorit Ahveniston radalla käynnistetään. Tätä varten tiimimme GTM Motorsport käy huhti-toukokuun vaihteessa ajamassa kaksi Endurance kilpailua sekä vietän mekaanikkojeni kanssa paljon aikaa uuden BMW rata-automme ympärillä, Eskelinen jatkoi.

Tavoite moottoriurheilusta nauttimisessa sekä menestymisessä

GTM Motorsportin jäsenille moottoriurheilu on ollut oiva rentoutumismuoto arkisesta aherruksesta. Osa tiimin jäsenistä - kuten Mikko Eskeliselle - moottoriurheiluhistoria juontaa juurensa 80-luvun loppupuolelta. Kokematon GTM Motorsport ei suinkaan ole ja siksi nyt alkavan kilpailukauden tavoitteet on suunnattu SM Ratasarjan kilpailuissa kolmen nopeimman kuljettajan joukkoon. Endurancessa GTM Motorsport taistelee pilke silmäkulmassa kilpailujen voitoista.

– Motorsport on meille hauskaa ja mukavaa touhua jota emme kuitenkaan ota turhan vakavasti. Luonnollisesti yritämme vakavoitua kun kypärä laitetaan päähän. Hauskaa homman pitää olla jotta kaikki tiimimme jäsenistä suorituksia seuraaviin katsojiin sekä yhteistyökumppaneihimme saakka tästä nauttivat, spekuloi GTM Motorsportin mekaanikko Pikku-Matti Hänninen.

– SM Ratasarjassa esittelemme uuden palvelukonseptin, jossa SM-lähtöjen välissä tulemme tarjoamaan moottoriurheiluelämyksiä tiimimme VIP-vieraille ajattamalla heitä tiimimme toisella Super Touring luokan autolla. Elämyksen VIP-vieraillemme tarjoaa Mika Heinonen, joka muistetaan vuoden 2007 SM-sarjasta hänen taistellessa kilpailujen kärkisijoista.

19.4.2008 - GTM Motorsport Mikko Eskelisen kiivas testiohjelma jatkui ongelmitta

Highslide JSKuluneen kevään aikana autourheilu-uransa ensimmäiseen kokonaiseen rata-autoilun SM-sarjaan valmistautuva jyväskyläläinen GTM Motorsport kuljettajansa Mikko Eskelisen kanssa ovat tehneet tiivistä testityötä toukokuussa alkavaan suomenmestaruussarjaan. Tiimin uuden BMW 320si Super Touring kilpa-ajoneuvon tuomat niksit ovat tiiviin testirupeaman myötä tulleet tutuksi ja jyvä vauhdille löytynyt.

Kuluneena viikkona GTM Motorsport testasi kaksi kokonaista päivää Alastaron radalla. Keväinen kymmenen lämpöasteen sää ja kirkas auringonpaiste antoi tiimille ihanteelliset olosuhteet ajaa kauden ensimmäiset kuivan kelin testipäivät.

– Kahden testipäivän aikana ajoimme noin 140 kierrosta ilman teknisiä ongelmia keskittyen löytämään optimaaliset alustan säädöt tulevaan kilpailukauteen. Haimme myös maksiminopeutta sekä kovia mutta silti ennen kaikkea tasaisia kierrosaikoja. Luotto autoon ja sen käyttäytymiseen löytyi nopeasti vaikkakin kaarrenopeudet ovat kieltämättä paikoitellen jopa niin hurjia että vanhaa miestä huimasi. Silti testipäivistä jäi käteen erittäin hyvä fiilis, raportoi Eskelinen.

Kilpailutoiminnan ohella GTM Motorsport tarjoaa muistorikkaita moottoriurheilun elämyspalveluja. Alastaron testien ensimmäisen päivän yhteydessä tiimi organisoi asiakastilaisuuden K1 Katsastajien aluejohtajille. Moottoriurheilun vauhdikkaasta maailmasta silmin nähden syvästi nauttineet henkilöt pääsivät tutustumaan rata-autoiluun lähempää kuin he koskaan aikaisemmin olivat kokeneet. GTM Motorsportin kuljettajat antoivat elämyksiä ensiksi istuttamalla heidät tiimin BMW 320i Super Touring Vip-taksin II-kuljettajan paikalle ja toiseksi järjestämällä heille oman Endurance -tyylisen tunnin mittaisen kilpailun, jonka voittoon ajoi Eero Saastamoinen ja Hannu Vittaniemi.

Kausi käynnistyy kahden viikon päästä Endurancesta

Alkavalla kilpailukaudella GTM Motorsport osallistuu SM-ratasarjan lisäksi valikoituihin Endurance kilpailuihin tiimin BMW 325iM rata-autolla. Huhtikuun viimeisenä sunnuntaina ajettava Botniaring Endurance Saloon -kilpailuun valmistautuminen alkoi viikko sitten sunnuntaina Alastarolla kaatosateessa ajetuissa testeissä. Neljän lämpöasteen säässä ajettu sessio sujui ilman teknisiä murheita radan ollessa erittäin liukas, kylmä ja märkä.

– Talven aikana tiimimme on tehnyt totaalisen huollon myös Endurance kilpa-ajoneuvollemme ja nyt kävimme Alastarossa kokeilemassa, että autossamme kaikki toimii niin kuin pitääkin. Kaatosateessa ja viileissä olosuhteissa ajettu testipäivä ei yhden ulosajon lisäksi sinänsä muita ihmeitä kuljettajillemme tarjonnut. Kuljettajat saivat mitä lähtivät hakemaan eli ravisteltua menneen talven lumet ranteistaan, raportoi pikku-Matti Hänninen, joka on yksi tiimin kuljettajista.

Ohjelmassa lisää testiä ennen ensimmäisiä kilpailuja

GTM Motorsportin valmistautuminen kauden alkuun jatkuu jo tulevana viikonloppuna tiimin ajaessa lisää niin STCC kuin Endurance testiä. Testien jälkeen SM-sarjan BMW 320si Super Touring auto saa nokalleen BMW Motorsportilla päivitettävänä olleen moottorin, jolla Mikko Eskelinen starttaa kauden ensimmäiseen SM-osakilpailuun. Tiimin kilpailukausi starttaa 3.5 Alastaron Endurance kilpailusta.

25.4.2008 - GTM Motorsportin kilpailukausi käynnistyy Botniaringiltä

Highslide JSJyväskyläläisen GTM Motorsportin ja sen kuuden kuljettajan rata-autoilun kilpailukausi käynnistyy sunnuntaina Jurvan Botniaringillä ajettavassa Endurance -kauden avauskilpailussa. Kuuden tunnin kestävyyskilpailuun BMW 325iM rata-autolla starttaava tiimi tähtää hyvään menestykseen ja hauskan pitoon.

Tiimin ykköskuljettajalle Mikko Eskeliselle kilpailu toimii erinomaisena valmistautumisena toukokuun kolmantena viikonloppuna ajettavaan SM ratasarjan avauskilpailuun. Historiansa ensimmäiseen kokonaiseen SM- ja toiseen Endurance -kauteen starttaava tiimi on valmistautunut huolella; Sunnuntaista Endurance kilpailua on edeltänyt kaksipäiväiset Super Touring ja Endurance -testit Jurvan Botniaringillä.

– Kahden pitkän testipäivän aikana ajoimme BMW 320i Super Touring autolla noin 120 kierrosta ja BMW 325iM Endurance autolla noin 180 kierrosta. Ensimmäinen testipäivä meni täysin rataa ja sen mielenkiintoisia erikoispiirteitä opiskellessa. Toisena testipäivänä keskityimme löytämään optimaaliset säädöt kumpaankin tiimimme kilpuriin, kertoi Eskelinen.

– Testit eivät olleet täysin onnistuneet, sillä mutkia edeltävissä jarrutuksissa kummankin kilpurin oikea etupyörä lukkiutui liian usein. Oikean jarrutuspaikan löytämisestä sekä alustan säädöistä muodostautui testiemme pääteema. Vaikka saimme autojemme käyttäytymistä paremmaksi, emme silti saaneet autojamme meitä miellyttävälle tasolle, Eskelinen jatkoi.

Endurancen sääntömuutos mietityttää

Sunnuntain kuusituntisessa kilpailussa GTM Motorsport ajattaa kuutta kuljettajaa. Ratin takana nähdään tiimin ykköskuuman Mikko Eskelisen lisäksi Mika Heinonen, Harri Koskela, Isto Keinänen, Mika Toukola ja Pikku-Matti Hänninen. Kauden uutuutena on kaikille tiimeille pakollinen Hankookin ratarengas.

– Olemme testeissä useaan otteeseen ajaneet uudella renkaalla ja todenneet sen olevan 1-2 sekuntia viimevuotista rengastamme hitaampi sekä pidoltaan heikompi. Kuitenkin pitkässä ajossa se kestää paremmin, joten Hankookin rengas vaatii myös kuljettajiltamme pientä ajotavan muutosta, mietiskeli Matti Hänninen.

– Endurancessa on jokaisen kuljettajan tärkeää ajaa tasaisesti lujaa sekä ennen kaikkea virheettömästi. Kuusi tuntia kilvanajoa on pitkä aika jossa punnitaan niin koko tiimin kuin erityisesti sen kuljettajien panos. Tämä on hieno ja edullinen tapa harrastaa moottoriurheilua, Hänninen jatkoi.

27.4.2008 - GTM Motorsport pettyi ratakauden avaukseen - Kolari pudotti tiimin kärkitaistelusta

Highslide JSJyväskyläläinen GTM Motorsport avasi ratakautensa Botniaringin Endurance Saloon kilpailussa sijoittuen kuusituntisen ajorupeaman ja monien tapahtumien jälkeen sijalle 11. BMW 325iM autolla pohjanmaan Botniaringin radalla vauhtiaan mitanneet tiimin kuusi kuljettajaa joutuivat hautaamaan toiveet menestymisestä 30 minuutin kohdalla sattuneeseen kolaritilanteeseen.

Erinomaisessa kevätkelissä ajettu kilpailu tarjosi 26 tiimille yli 220 vauhdikasta kierrosta sekä monia mieleenpainuvia hetkiä moottoriurheilun nautinnollisessa maailmassa. GTM Motorsportille päivä oli hikinen kolarin jälkeisten korjaustoimenpiteiden sekä kilpailun viimeiseltä sijalta nousun seurauksena.

Kuuden tunnin urakan jälkeen ja maalilipun liehuessa GTM Motorsport oli raivannut tiensä sijalle 11. Tappiota voittaneelle kokkolalaiselle Westman Racingille kertyi lopulta kahdeksan kierrosta - eli saman verran kuin kolarin jälkeiset korjaustoimenpiteet olivat tiimiltä vieneet.

– Aika-ajoissa saavutimme seitsemännen lähtöruudun ja kilpailun 18 ensimmäistä kierrosta ajoimme tasaisesti sijoilla 7-9. Tiukka kilvanajo kostautui radan yhdessä vaativassa mutkassa emmekä voineet välttää osumaa, jonka seurauksena spinnasimme ja osuimme uudestaan saman kanssakilpailijan autoon. Seuraavat kahdeksan minuuttia tiimimme korjasi autoamme varikolla. Tänä aikana kilpailun kärkitiimit pääsivät ratkaisevan kahdeksan kierroksen karkumatkalle, raportoi GTM Motorsportin Mikko "Crash" Eskelinen.

– Osumat olivat niin rajuja, että auton ajo-ominaisuudet huononivat niin paljon, ettemme koko kilpailun aikana saaneet palautettua kuljettajillemme luottoa automme hallintaan. 11. sija on tiimillemme syvä pettymys, sillä palkintokoroketta lähdimme hakemaan. Onneksi kilpailumme ei kuitenkaan päättynyt kolariin vaan jokainen kuljettaja sai ajaa oman ajovuoronsa ja siten nautiskella kevään hienosta moottoriurheilupäivästä, jatkoi Eskelinen.

GTM Motorsportin ja sen ykköskuljettajan Mikko Eskelisen kilpailukauden todellinen taistelutanner alkaa toukokuun kolmantena viikonloppuna Ahveniston radalla ajettavassa Rata SM-sarjan avauskilpailussa. Eskelinen hakee onnistumisia Rata SM-sarjan pääluokassa, Super Touringissa BMW 320si rata-autollaan.

16.5.2008 - Mikko Eskelinen valmis SM-ratakauden avaukseen

Highslide JSTulevana viikonloppuna rata-autoilun kansalliset arvosarjat pyörähtävät käyntiin Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriurheilupyhätössä. Kaksipäiväisessä tapahtumassa radalla nähdään runsaasti kuljettajia heidän mitatessa ajotaitojaan Suomen kivenkovissa ratasarjoissa. Edessä on kauden ensimmäinen SM-osakilpailu ja radalla kilpa-autoja pikkuformuloista huipputehokkaisiin SuperTouringiin saakka.

Jyväskyläläinen Mikko Eskelisellä ja hänen GTM Motorsport -tiimillään on edessä debyyttikilpailu Rata SM-sarjan pääluokassa, SuperTouringissa. Ruotsista Flash Motorsportilta puoli vuotta sitten investoitu kuvankaunis BMW 320si toimii Eskelisen työkaluna hänen taistellessa paremmuudesta lauantaina 10 kierroksen sprinttikilpailussa ja sunnuntaina 23 kierroksen päälähdössä. Eskelinen on huolellisesti valmistautunut alkavaan kilpailukauteen.

– Olemme puoli vuotta tehneet tiivistä työtä nyt viikonloppuna alkavaa SM-ratasarjaa varten. Viimeiset kaksi kuukautta on ollut todella intensiivistä aikaa niin minun kuin tiimini opetellessa sarjan tuomia uusia kujeita. Onnistuneen testi- ja harjoitusohjelman myötä olemme mielestäni valmiit taistelemaan palkintokorokesijoituksista, mietiskeli Eskelinen suunnatessaan kohti kauden aloittavaa kisaviikonloppua.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että testityö ja itse kilpailu on kokonaan kaksi eri asiaa. Testeissä ja aika-ajoissa ajetaan kelloa vastaan kun itse kilpailussa kaasutellaan paremmuudesta mies miestä vastaan. Leveä rata käy nopeasti varsin ahtaaksi kun vierellä ajaa nippu kanssakilpailijoita. Esimakua tästä saimme keskiviikkona Ahvenistolla ajetuissa treeneissä, jossa yhtaikaisesti kanssamme radalla oli 30 muuta hitaampien luokkien kuljettajaa. Ohiteltavaa riitti ja se antoi kokonaan uuden aspektin 60 kierroksen testisessiollemme, Eskelinen jatkoi.

Kaksi tavoitetta - maalilippu ja palkintokoroke

Lauantaina 2x10 minuutin mittaiset aika-ajot ratkaisevat lähtöjärjestyksen niin saman iltapäivän 10 kierroksen sprinttikilpailuin kuin sunnuntai-iltapäivän 23 kierroksen päälähtöön. Onnistuminen aika-ajoissa takaisi hyvät asetelmat kumpaankin starttiin, joissa Eskelisellä päätavoitteena on maalilipun näkeminen sekä potentiaalinen palkintokorokesijoitus. Myös Ahveniston rataprofiili mietityttää Mikkoa.

– Nöyrällä asenteella on kilpailuun lähdettävä, sillä vastassa on monta kokenutta ratakettua. Vaikka olen paljon testejä sekä kaksi Endurance -kilpailua Ahveniston radalla ajanut, on Suomen tunnetuin rata silti hieman tuntematon minulle. Tähän tietysti saattaa vaikuttaa se, että nyt alla on huomattavasti Endurance -autoa tehokkaampi kilpuri, jolloin myös nopeudet radalla ovat korkeampia eikä Ahveniston moottoriurheilupyhättöä voi kiertää saman lailla kuin olen aikaisemmin ajanut, Eskelinen pohti.

– Olen tyytyväinen jos onnistumme aika-ajoissa sekä näemme maalilipun viikonlopun kummassakin kilpailulähdössä. Mukavana bonuksena olisi palkintokorokesijoitus, mutta sitä emme väkisin lähde hakemaan. Nyt edessä on ensimmäinen kilpailu huippuhienolla sekä tehokkaalla BMW 320si rata-autolla enkä siten voi vielä analysoida kilpailukykyämme. Katsotaan asioita uudestaan sunnuntaina sekä toivotaan onnettaren näyttävän peukkua tiimillemme, tsemppasi Eskelinen.

Rata-autoilun SM-sarjan ohjelma: SuperTouring
- Perjantai 16.5 vapaat harjoitukset alkaen klo 12
- Lauantai 16.5 aika-ajot klo 10.30 (2x10min)
- Lauantai 16.5 10 kierroksen sprinttikisa klo 15.00
- Sunnuntai 17.5 23 kierroksen päälähtö klo 14.00

18.5.2008 - Mikko Eskelinen avasi Rata SM-kauden voitolla - vaihdelaatikkovika oli pilata kilpailuviikonlopun

Highslide JSRata-autoilun SM-sarjan Super Touring luokassa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 35, saavutti niin alkaneen kilpailukauden, kuin tähänastisen autourheilu-uransa arvokkaimman voiton. Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriurheiluradalla sadesäässä ajetussa SM-ratasarjan avausviikonloppuna BMW 320si kilpa-autoa ohjastanut Eskelinen voitti sunnuntain päälähdön ja otti samalla SM-sarjan piikkipaikan.

Pitkä kilpailuviikonloppu oli Eskeliselle lauantaista sprinttikilpailua lukuun ottamatta erittäin onnistunut kokonaisuus. Aika-ajojen kaksi paalupaikkaa ja niiden tuomat kuusi (6) SM-pistettä sekä sunnuntaisen päälähdön voittaminen ja täydet 21 SM-pistettä laittoivat herrasmiehen hymyn leveäksi.

– Saimme fantastisen startin pitkään SM-ratakauteen. Onnistuneiden testien myötä elätimme toiveita palkintokorokesijoituksista, mutta kaksi paalupaikkaa ja päälähdön voittaminen ylitti täydellisesti odotuksemme. Hampaankoloon jäi ainoastaan lauantain sprinttikilpailun tekninen ongelma ja sitä seurannut ulosajo, mutta SM-sarjan kärkipaikka unohduttaa nopeasti epäonnen hetket, iloitsi onnellinen Eskelinen.

– Lauantain 10 kierroksen sprinttilähdössä vaihdelaatikko rikkoontui ja kilpaileminen päättyi seuraavalla kierroksella kanssakilpailijan osumiseen autoni keulaan. Isku oli niin kova, että se katkaisi raidetangon ja minusta tuli matkustaja. Kilpailun jälkeisissä tarkasteluissa vaihdelaatikon ensimmäisen vaihteen rattaat olivat silppuna ja ajoin sunnuntain päälähdön ilman ensimmäistä vaihdetta. Tällä kertaa se onneksi riitti voittoon, Eskelinen jatkoi.

Kiitosta tiimin toiminnalle sekä Rata SM-sarjan järjestäjälle

Mikko Eskelisen ja GTM Motorsportin pitkä kilpailuviikonloppu alkoi jo keskiviikkona tiimin osallistuessa avauskilpailun vapaisiin harjoituksiin, jotka jatkuivat perjantaina. Ongelmattomasti sujunut valmistautuminen karahti kiville lauantaisten aika-ajojen jälkeen ajetussa sprinttikilpailussa, jossa rikkoontunut vaihdelaatikko sekä ulosajon vauriot aiheuttivat GTM Motorsportille ylimääräistä jumppaa.

– Ralliautoilun maailmasta paremmin tunnetun vuoden 2002 suomenmestari Eero Räikkösen ja hänen PrintSport Racingin johdolla työskennellyt tiimini todisti tietotaitonsa nyt myös rata-autoilun puolella. Tiimini teki erinomaista työtä heidän parsiessa lauantaina rikkoontunut automme voittajaksi. Myös Ahveniston kilpailun järjestelyt onnistuivat erinomaisesti ja siksipä haluankin antaa erittäin ison käden niin tiimilleni kuin Rata SM-sarjan organisaatiolle hienosta kilpailuviikonlopusta, Eskelinen raportoi.

Huoltohommia, testityötä sekä Endurancea ennen seuraavaa SM-kilpailua

Rata SM-sarja jatkuu kuukauden kuluttua Alastarossa. Sitä ennen GTM Motorsport jatkaa kotiläksyjen tekemistä auton tekniikan huoltotöiden ja testien merkeissä. Myös osallistuminen Endurance kestävyyskilpailuun kuuluu alkukesäisiin suunnitelmiin.

– Voittoa juhlitaan nyt tämä päivä ja maanantaina aloitamme valmistautumisen seuraavaan SM-kilpailuun, johon lähdetään avauskisan tapaan nöyrällä asenteella. Ajotuntumaa aion ylläpitää testityön lisäksi osallistumalla tiimini kanssa yhteen tai useampaan Endurance -kilpailuun. Moottoriurheilu on minulle erinomainen harrastus ja loistava tapa irtaantua arjen kiireisestä työelämästä, kertoi monipuolisesti autourheilua harrastava Eskelinen.

Super Touring sunnuntain päälähtö: Top-3:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si
2. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R
3. Jarno Ollikainen, Honda Civic Type-R

Rata-autoilun SM-sarjan pistetilanne, Super Touring:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 27 pistettä
2. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, 26 pistettä
3. Jarno Ollikainen, Honda Civic Type-R, 23 pistettä
4. Urmas Kitsing, BMW 320si, 20 pistettä
5. Joni Arpiainen, Honda Civic Type-R, 18 pistettä
6. Raimo Haukka, VW Golf, 15 pistettä
7. Jukka Helpi, Honda Civic Type-R, 9 pistettä
6. Jere Welin, BMW 325i, 6 pistettä
9. Martin Merisaar, Honda Civic Type-R, 4 pistettä

11.6.2008 - Mikko Eskelinen janoaa lisää Rata SM-pisteitä Alastarosta

Highslide JSRata-autoilun SM-sarjan toinen kilpailuviikonloppu kaasutellaan tulevana viikonvaihteena Varsinais-Suomessa Alastaron moottoriurheiluradalla. Kaksipäiväisen kilpailuviikonlopun lähtöviivalla nähdään lukuisia toinen toistaan kauniita ja nopeita kilpa-autoja aina pikkuformuloista Super Touring rata-autoihin saakka. Bensan- ja kuminkäryinen kisaviikonloppu alkaa perjantaina vapaiden harjoitusten merkeissä jatkuen lauantaina sprinttilähdön kautta sunnuntain päälähtöihin saakka.

Jyväskyläläinen GTM Motorsport kuljettajansa Mikko Eskelisen kanssa otti kolme viikkoa sitten Ahveniston avauskilpailussa paikkansa Super Touring luokan kärjestä. Lauantain sprinttilähdössä teknisen vian takia epäonnistunut Eskelinen sisuuntui sunnuntain päälähtöön saalistaen voiton lähes näytöstyyliin. Myös kummankin lähdön aika-ajojen nopeimmat kierrosajat kirjattiin Eskeliselle. Alastaron osakilpailuun SM-sarjan keltanokka starttaa sarjajohdosta huolimatta nöyrällä asenteella.

– Ahveniston kilpailuun olimme hartiavoimin tehneet töitä koko lopputalven ja alkukevään ajan. Hyvin tehdyt kotiläksyt näkyivät aika-ajojen sekä sunnuntain tuloksissa. Nyt kolme viikkoa Ahveniston kilpailun jälkeen uskon, että tulevan Alastaron viikonlopun kapinoissa tulemme saamaan vastaamme kilpailijoita, jotka ovat intensiivisesti kolme viikkoa tehneet kotiläksynsä. Todellinen kilpailukykymme ja kanssakilpailijoidemme vauhti tullaan ensimmäisen kerran punnitsemaan lauantain aika-ajoissa, raportoi Eskelinen.

– Tavoitteenamme on olla viikonlopun kummassakin lähdössä kolmen nopeimman joukossa. Helppoa se ei varmasti tule olemaan, sillä siitä huolen tulee pitämään tiimimme endurance -sektorilta paremmin tunnettu jäsen Mika Heinonen. Hän sai Saksa Autolta kutsun ajaa heidän Skoda Octavia RS Super Touring -autoa ja uskon, että Heinosella on varmasti sanansa sanottavana. Olen ajanut monta kisaa Mikan kanssa endurancessa ja hän on ollut useissa kilpailuissa menestyksemme salaisuus. Onkin mielenkiintoista nähdä pureeko oma koira tulevana viikonloppuna, arvuutteli Eskelinen pilke silmäkulmassa.

Kahden viikon täydellinen moottoriurheilutauko

Välittömästi menestyksekkään SM-avausosakilpailun jälkeen Eskelinen tiimeineen suuntasi eteläiseen naapurivaltioon Viroon hakeakseen tuntumaa radalle, jolle hän ei ikinä aikaisemmin ole jalallaan astunut. Pärnussa ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Rata SM-sarjan kolmas osakilpailu ja siihen valmistautuakseen GTM Motorsport haki tuntumaa yhden viikonlopun verran. Sen jälkeen Eskelinen otti kahden viikon kesäloman moottoriurheilusta.

– Talven ja kevään intensiivisen treenauksen jälkeen olen viimeiset kaksi kokonaista viikkoa ollut tuuliajolla moottoriurheilusta. Pärnussa ajoimme ensimmäiset kierrokset yli 300 hevosvoimaisella BMW 335xi siviiliautolla ennen kuin aloitimme tutustumaan rataan BMW 320si kilpa-autollamme. Ensivaikutelma radasta jäi vähän laimeaksi radan likaisuuden ja röykkyisyyden myötä. Tätä silmällä pitäen tulemmekin torstaina Alastaron testipäivänä kokeilemaan toisenlaista alustaa BMW 320si rata-automme alle toivoaksemme sen tuovan myös lisää vauhtia, Eskelinen mietiskeli.

– Ilmojen herra lupailee viikonlopuksi lämmintä kesäkeliä joten erinomaiset olosuhteet vauhdikkaalle kilpailuviikonlopulle on olemassa. Ajatukset ovat kovasti jo ratin takana eikä enää puutu kuin ukko vääntämästä rattia. Toivotaan myös, että rouva Fortuna olisi puolellani ja pääsisin SM-sarjajohtajana starttaamaan myös kolmanteen kilpailuun. En myöskään panisi pahaksi jos sinne starttaisin hieman suuremmalla kuin yhden pisteen johtoasemasta. Tätä teemaa mukaillen pidetään tulevana viikonloppuna kaasu pohjassa ja katsotaan kuinka korkealle se riittää, Eskelinen jatkoi.

13.6.2008 - Viime hetken muutoksia Rata-SM sarjan Super Touring luokassa - Mika Heinonen ajaa Alastarossa GTM Motorsportin kilpailukalustolla

Highslide JSKesäkuun toisena viikonloppuna Alastaron moottoriurheiluradalla ajettavassa Rata SM-sarjan toisessa osakilpailussa ja sen Super Touring luokassa on tapahtunut jyväskyläläisen GTM Motorsportin kannalta mieluisa muutos. Alunperin Saksa Auto Skoda Octavia RS kilpurilla kisabaanalle kutsun saanut Mika Heinonen ajaa kilpailuviikonlopun suunnitelmista poiketen GTM Motorsportin kilpailukalustolla. Näin Alastaron rataa GTM Motorsportin väreissä kiertää kaksi kilpuria sarjajohtaja Mikko Eskelisen ajaessa BMW 320si'llä ja Heinosen taistellessa menestyksestä hieman vanhentuneella BMW 320i'lla.

- Saksa Auto Skoda Octavia RS rata-auto ei valmistunut ajoissa ja sen seurauksena Heinosen olisi pitänyt jättää kilpailu ajamatta. Tämä ratkaisumalli kariutui varsin pian tiimimme ojentaessa auttavan käden hänelle ja näin Mika nähdään kilpailussa GTM Motorsportin toisella BMW rata-autolla. Heinonen kilpailee samalla autolla, jolla hän antaa yhteistyökumppaneillemme sekä VIP-matkalaisille elämyksellisiä kyydityspalveluja. Olemme erittäin tyytyväisiä nähdessämme kaksi tiimimme identtisesti teipattua autoa kiertämässä rataa, Eskelinen tuumaili.

- Vaikka BMW 320i rata-auto on iältään ja ajo-ominaisuuksiltaan karvan verran tiimin ykköskuuman kilpuria perässä en suinkaan lähde kilpailuviikonloppuun Mikon perävaloja katselemaan. Jo lauantaisista aika-ajoista lähtien tulen tosissani yrittämään GTM Motorsportin ykköskuuman Mikko Eskelisen päänahkaa. Vapaissa harjoituksissa olen jo hieman antanut myrskyvaroitusta - mutta niin on moni muukin kanssakilpailija. Joka tapauksessa uskon, että meillä tulee olemaan hieno moottoriurheiluviikonloppu eikä vapaissa harjoituksissa omilla sekuntiluvuillaan ajanut Eskelinen tule pääsemään helpolla, jatkoi Heinonen.

Kahdet aika-ajot sekä ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan lauantaina. Sunnuntaina edessä on kilpailun päälähtö. Koska SM-pisteitä jaetaan jo aika-ajoista lähtien saavat kaikki kilpailijat puristaa tosissaan. Eskelinen hyökkää radalle maltillisin odotuksin.

- Sarjajohtajana olen Alastarolle saapunut - ja sarjajohtajana aion täältä myös poistua. Tiedän, että tavoite on kova, mutta silti täysin realistinen. Avauskilpailun tapaan podium eli kolmen nopeimman joukossa kiinnostaa niin lauantain sprinttilähdössä kuin sunnuntain kilpailustartissa. Lauantain aika-ajoissa Heinosen ja kanssakilpailijoiden ässät lyödään pöytään ja verrataan sen jälkeen kilpailukykyämme, Eskelinen analysoi.

14.6.2008 - Mikko Eskelinen dominoi Rata SM-sarjan Super Touring luokan lauantain tapahtumia

Highslide JSRata-autoilun SM-sarjan Alastaron kilpailuviikonloppu on Super Touring luokassa alkanut jyväskyläläisen Mikko Eskelisen, hallinnassa. BMW 320si kilpuria ohjastava sarjajohtaja aloitti kilpailuviikonlopun kellottamalla paalupaikan niin lauantain sprinttilähtöön kuin sunnuntain päälähtöön. Kauniin, lämpöisen sekä ennen kaikkea vauhdikkaan lauantaisen kesäpäivän kruunasi sprinttilähdön voitto ja täydet SM-pisteet.

– Kilpailupäivä ei oikeastaan paremmin voisi sujua - Paalupaikat ja voitto on erinomainen saavutus, iloitsi Eskelinen jatkaen - Aika-ajoissa kärsimäämme rengasrikkoa lukuun ottamatta BMW 320si automme on toiminut erinomaisesti ja sen myötä ajoimme kilpailussa sekunnin kierrosta kohti kanssakilpailijoiltamme karkuun. Voitto heltisi lopulta 10 sekunnin marginaalilta toiseksi tulleeseen ja moottoriurheilua monipuolisesti harrastavaan Ari Laivolaan nähden.

Heinonen jätettiin kahdeksanneksi

GTM Motorsportin toista autoa ohjastavan Mika Heinosen kohtalona oli tyytyä kahdeksanteen sijaan. Aika-ajoissa seitsemännen lähtöruudun napannut Heinonen ei hieman GTM Motorsportin vanhentuneella Super Touringin BMW 320i rata-autolla päässyt tallikaverinsa Mikko Eskelisen vauhtiin. Silti Heinonen oli tyytyväinen saavutukseensa.

– Hieman iäkäs kilpurini ei vedä vertoja Mikon saatikka monen muun kanssakilpailijan kalustoon. Oli täysin luonnollista etten lyhyessä kilpailussa pystynyt venymään kahdeksatta sijaa korkeammaksi. Yritetään huomenna tuloslistalla olla korkeammalla sijalla, suunnitteli Heinonen.

Menestystä ei saavuteta sattumalta vaan se on kovan työn tulos. GTM Motorsportin tiivis harjoitusohjelma on tuottanut hedelmää ja odotukset sunnuntain päälähdöltä kasvavat sen mukaiseksi. Eskelinen ei paineita hartioilleen kasaa vaikka myöntääkin perhosten pörräävän vatsassa. Sunnuntaisessa päälähdössä sarjajohtoaan kasvattaneelle Eskeliselle tarjolla on todellinen jackpot.

– Voitto sunnuntain päälähdöstä erinomaisesti kruunaisi pitkän kilpailuviikonlopun. Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle vaan valmistaudutaan kilpailuun normaalilla tavalla ja toivotaan, että kaikki menee nappiin. Itse asiassa valmistautuminen alkoi välittömästi lauantaisen kilpailun jälkeen ja ilta vierähti renkaanvaihtoharjoitusten merkeissä, raportoi Eskelinen.

Lopputulokset Rata SM Alastaro, Super Touring lähtö 1:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 15,26 mins
2. Ari Laivola, Seat Toledo Cupra, +10,211 sek
3. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, +14,856sek
---
8. Mika Heinonen, BMW 320i, +39,126sek

15.6.2008 - Mikko Eskelinen saalisti maksimipisteet Rata-autoilun SM-sarjan Alastaron kilpailuviikonlopusta

Highslide JSEnsimmäistä kilpailukauttaan rata-autoilun SM-sarjassa ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on liekissä. Alastaron moottoriradalla ajettu ratakauden toinen kilpailuviikonloppu oli BMW 320si Super Touring kilpuria ohjastaneen Eskelisen ja hänen GTM Motorsport tiimin vahvaa hallintaa aina ensimmäisistä harjoituksista aika-ajoihin ja kahteen kilpailulähtöön saakka. Eskelinen huristeli aika-ajojen kahden pohja-ajan lisäksi lauantaisen sprinttilähdön ja sunnuntaisen päälähdön palkintokorokkeen korkeimmalle pallille.

Lauantaisen 11 kierroksen sprinttilähdön reilun 10 sekunnin marginaalilla voittanut Eskelinen starttasi sunnuntain päälähtöön paalupaikalta - Erinomaisesti alkaneen kauden teeman mukaisesti. Lähtölipun heilahdettua GTM Motorsportin BMW 320si rata-autoa ohjastanut Eskelinen oli pitelemätön aina maalilipulle saakka ja 25 kierroksen jälkeen hänen tulossarakkeeseen kirjattiin kauden kolmas voitto neljästä mahdollisesta. Näin Alastaron kilpailuviikonlopulta Jyvässeudulle matkasi täysi pistepotti. Aina iloinen Eskelinen hehkui tyytyväisyyttään.

– Ratakausi on alkanut paremmin kuin koskaan osasimme odottaa. Erityisen iloinen olen tästä Alastaron täysin ongelmattomasta ja menestyksekkäästä kilpailuviikonlopusta. Tiimi teki fantastista työtä auton ympärillä mahdollistaen minulle nautinnolliset kilpailut. Kaikki sujui kuin elokuvissa ja oli ilo kahteen kertaan suihkuttaa shampanjaa podiumin korkeimmalta korokkeelta, fiilisteli Eskelinen.

– Koko kilpailuviikonlopun olimme kanssakilpailijoihimme nähden tasaisesti noin sekunnin kierrosta nopeampi. Tiukkaa ei tehnyt missään vaiheessa eikä täysillä tarvinnut puristaa. Sen seurauksena keskittyminen pääsi pariin otteeseen herpaantumaan ja sorruin typeriin ajovirheisiin. Onneksi mitään peruttamatonta ei päässyt tapahtumaan ja maalilipulla juhlittiin kolmatta kertaa GTM Motorsportin menestystä, Eskelinen jatkoi.

GTM Motorsportin toinen Super Touring -luokan kuljettaja Mika Heinonen starttasi sunnuntain kilpailuun seitsemännestä lähtöruudusta. Valitettavasti hänen matkansa jäi kesken pakollisen varikkopysähdyksen jälkeen voimansiirron rikkoontuessa. Keskeytyshetkellä Heinonen oli kuudentena.

Juhannuksen jälkeen kohti Viroa

Rata SM-sarja jatkuu jo kahden viikon kuluttua Viron Pärnussa ajettavalla kauden kolmannella kisaviikonlopulla. Juhannuksen sekoittaessa kuvioita on GTM Motorsport jo aloittanut valmistautumisen ulkomaan debyyttiinsä. Eskelistä mietityttää täysien lisäpainojen tuoma kuorma.

– Huomenna maanantaina rata-automme teknisestä toimivuudesta ja huoltotoiminnasta vastaava PrintSport Racing läpikäy automme tekniset komponentit. Tällä toimenpiteellä pyrimme minimoimaan kilpailuviikonlopun mahdolliset ongelmatilanteet, jotta saisimme ajaa mahdollisimman ongelmattoman kilpailuviikonlopun. Ainoa asia mikä minua huolestuttaa on sarjajohtoni seurauksena autooni asennettavat lisäpainot. Niitä tulee 60 kilon edestä, joten Juhannuksen keskiyön juhlien tohinassa meidän on otettava suunnittelupöytä esille ja mietittävä miten säilytämme kilpailukykymme kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Pärnussa ajettavassa kauden kolmannessa kilpailuviikonlopussa. Eiköhän tässä jotain keksitä, tuumaili Eskelinen tuttu pilke silmäkulmassaan.

Lopputulokset Rata SM Alastaro, Super Touring sunnuntain päälähtö: top-5
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 38.28mins
2. Ari Laivola, Seat Toledo Cupra, +32.341sek
3. Raimo Haukka, VW Golf, +34,282sek
4. Urmas Kitsing, BMW 320si, +51.988sek
5. Mikko Tiainen, BMW 320i, +57.950sek

Rata SM-sarjan epäviralliset yhteispisteet 4/14 kilpailua: Top-5:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 65 pistettä
2. Raimo Haukka, VW Golf, 44 pistettä
3. Urmas Kitsing, BMW 320si, 42 pistettä
4. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, 37 pistettä
5. Jarno Ollikainen, Honda Civic Type-R, 23 pistettä

27.6.2008 - Mikko Eskelinen starttaa rentoutuneena autourheilu-uransa ensimmäiseen kansainväliseen ratakilpailuun

Highslide JSRata-autoilun SM-sarjan Super Touring luokkaa 24 pisteellä johtava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 35, tekee kansainvälisen autourheiludebyyttinsä tulevana viikonloppuna Viron Pärnussa ajettavassa rata-autoilun SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa. Kuvankaunista ja tuulennopeaa BMW 320si rata-autoa ohjastava Eskelinen yhdessä GTM-motorsport -tiiminsä kanssa aikovat jatkaa erinomaisia otteita tähtäämällä kolmen aikaisemman osakilpailustartin tapaan palkintokorokkeen korkeimmalle paikalle. Eskelinen suuntaa Pärnun radalle rennolla asenteella.

– Kaksi viikkoa sitten ajetusta Alastaron kilpailuviikonlopusta jäi erittäin positiivinen fiilis. Täydellisesti sujuneen kilpailuviikonlopun päätteeksi suuntasin perheeni kanssa kesälomalle, joka huipentui erittäin mieleenpainuvaan seikkailuun Suomenlahdella. Vaikka rata- ja ralliautourheilu on erittäin haastavaa niin pikkuveneellä kurvaileminen Hangosta Suomenlahden yli Viron Pärnuun kolmimetrisessä aallokossa se vasta haastavaa olikin. Toisaalta nyt ei enää tarvitse ajella ranteita lämpimiksi, sillä veneen ruorihommat hoitivat sen puolen erinomaisesti, humorisoi Eskelinen valmistautumistaan tulevaan koitokseen.

Lisäpainot ja Pärnun likainen rata askarruttavaa sarjajohtajaa

Pärnun kilpailuviikonloppu sujuu normaalin kaavan mukaisesti. Perjantaina ajettavien harjoitusten jälkeen lauantaina ajetaan kahdet aika-ajot sekä sprinttikilpailu. Kilpailuviikonloppu huipentuu sunnuntaina kurvailtavaan päälähtöön. Sääennuste tarjoaa kilpailijoille kosteaa keliä, joka asettaa omat vaatimuksensa Pärnun likaiselle radalle ja sen korkeille kanttareille. Eskelinen sarjajohtajana ajaa viikonlopun 60kg lisäpainon turvin.

– Rata SM-sarjan sääntöjen mukaisesti sarjajohtajan rooli on nyt ajaa huomattavasti painavammalla autolla. Vaikeutta lisää myös Pärnun radan korkeat kanttareet, joihin on helppoa rikkoa kilpuri ja oman mausteensa antaa ilmojen herra, joka on luvannut liukasta ratapintaa koko viikonlopuksi. Bonuksena virolaiset kanssakilpailijani ajavat kotiradallaan, joten missään nimessä ennakko-asetelmat eivät meille ole kovinkaan helpot. Lupaamme kuitenkin tehdä kaikkemme jatkaaksemme menestyksen tiellä, raportoi Eskelinen.

– Rata on todella röykkyinen, joka tuo oman mausteen kilpailemiseen. Täällä jos missä on alustan säädöt oltava kohdallaan ja kuskin oltava hereillä radan jokaisessa mutkassa sekä varikkoalueella, joka on poikkeuksellisen pieni. Radalta löytyy myös autourheilu-urani haastavin mutka, joka herättää kunnioitusta. Se on ajettava täysin oikealla linjalla tai muuten kuljettaja löytää itsensä radan turva-alueeksi rakennetulta hiekka-alueelta. Tällä radalla punnitaan kilpa-autoilijan veri, Eskelinen jatkoi.

Uusi yhteistyökumppani tukemaan menestystä

K1 Katsastajat -ketjun Suomeen luonut Mikko Eskelinen ja hänen GTM Motorsport tiiminsä on kahden menestyksekkään osakilpailun seurauksena luonut kiinnostusta niin Suomessa kuin maamme rajojen ulkopuolella. Ratojen WRC-autolla, BMW 320si'llä matkaa taittava Eskelinen on saanut uuden merkittävän tukijan jyvässeudulla jätehuoltoa harjoittavasta Sihvari Oy'stä. Lisäksi GTM Motorsportin vauhtiin on hyppäämässä useita muita yhteistyökumppaneita.

– Tiimimme sekä ennen kaikkea sen yhteistyökumppanit ovat saaneet hyvin medianäkyvyyttä niin radoilla kuin niiden ulkopuolella. MTV3 televisiokanava on televisioinut kilpailut seuraten hyvin tiimimme toiminta ja lehdistö on hienosti ottanut meidät omakseen. Myös kotisivuillamme käy fantastinen kuhina autourheilua seuraavien tahojen kannustaessa vauhtiamme. Erityisesti kotisivujemme ripeä päivitystoiminta sekä kuva- ja videokoosteet ovat saaneet positiivista palautetta. Näiden turvin olemme saaneet uusia kontakteja uusien yhteistyökuvioiden solmimiseen, Eskelinen kertoo toivottaen Sihvari Oyn tervetulleeksi mukaan GTM Motorsportin vauhtiin.

29.6.2008 - Mikko Eskelisellä murheellinen SM Rataviikonloppu Virossa - Super Touringin sarjajohto säilyi ongelmista huolimatta

Rata-autoilun SM-sarjassa debyttikauttaan ajavan jyväskyläläisen Mikko Eskelisen ja tiiminsä GTM Motorsportin uran ensimmäinen ulkomaan kilpailuviikonloppu sujui mollivoittoisissa merkeissä. Viron Pärnussa ajetussa kauden kolmannessa osakilpailussa Eskelinen ei päässyt samaan hurmokseen kuin kahdessa aikaisemmassa ajaen aika-ajoissa neljännen sijan ja sijoittuen lauantaisen sprinttilähdön kuudennelle sijalle. Sunnuntain päälähdössä yhteentörmäys kanssakilpailijan kanssa päätti Eskelisen matkanteon ja näin Rata SM-sarjan sarjatilanne kaventui huippujännittäväksi kun kilpailukausi on puolivälin krouvissa.

Rata-autoilun SM-sarja sai uutta väriä WTCC-sarjasta tutun virolaisen Aleksander Lvovin ja Andrey Smetskyn tiimin aloittaessa kilpailukautensa kotikilpailustaan. Honda Accord Euro 8 kilpurilla ajaneelle Lvoville kilpailuviikonloppu oli erittäin hieno hänen saalistaessa 34 pistettä jaossa olleista 38 maksimipisteestä. Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen joutui ongelmallisen kilpailuviikonlopun myötä tyytymään 12 sarjapisteeseen eikä ollut tyytyväinen kilpailuviikonloppunsa tapahtumien kulkuun.

– 60 lisäkiloa autossani vaikutti vauhtiini siten, että jäimme aika-ajoissa niukasti bonuspisteiltä sijoittuen kummassakin erässä neljänneksi. Lauantain sprinttikilpailussa en pystynyt vastaamaan kanssakilpailijoideni vauhtiin vaan tasaisen taistelun päätteeksi maalilippu heilahti kuudennelta sijalta. Lvov meni menojaan, mutta toisen ja kuudennen sijan välinen ero oli vain nelisen sekuntia, joten se hienosti kuvastaa kuinka kovaa kaikki ajoimme hopeasijasta, analysoi kuudenneksi jäänyt Eskelinen lauantain lähtöään.

– Sunnuntaille tiimini sai muutettua autoni käyttäytymistä paremmaksi ja nopeammaksi. Valitettavasti lähtöviivalla sattunut oma moka pilasi päälähdön eli nostin kytkintä liian aikaisin. Varaslähdön myötä jouduin kärsimään Stop and Go eli varikon läpiajorangaistuksen ja tipahdin viimeiseksi. En kuitenkaan lannistunut vaan ajoin omaa ajoani ajaen ehjiä ja nopeita kierrosaikoja nousten aina neljännelle sijalle kunnes yhteenotto kanssakilpailijani Janis Horeliksin kanssa lopetti matkanteon vain kolme kierrosta ennen maalia. Horeliks käänsi yllättäen eteeni jolloin tilannetta oli vaikea ennakoida. Osuma oli niin kova, että etuiskunvaimennin katkesi ja murheellinen kilpailuviikonloppu päättyi teemansa mukaisesti, Eskelinen jatkoi.

Valtavasti kotiläksyjä ennen Seinäjoen Vauhtiajoja

Eskelisen epäonni oli kanssakilpailijoiden onni. Alkukaudella tiukasti Mikon vanavedessä ajanut Raimo Haukka voitti Pärnun päälähdön ja kavensi näin Eskelisen etumatkaa kun kaudesta on ajamatta vielä kolme kilpailuviikonloppua. GTM Motorsportin ensimmäisestä kansainvälisestä kilpailuviikonlopusta tuliaisina on SM-jäännöspisteiden lisäksi huikea määrä kotiläksyjä, jotka tiimin olisi tehtävä ennen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoen Vauhtiajoissa ajettavaa kauden neljättä osakilpailua. Eskelinen lupaa ettei tiimin jäseniä näy helteisen heinäkuun rantahietikolla.

– 11 sekunnin varikkopysähdys on lähes kalenterikuukauden verran. Jos Ahvenistolla pääsimme kahdeksaan sekuntiin niin mihin kolme arvokasta sekuntia on kadonnut tässä välissä, kyseli Eskelinen tiimiltään.

– Pyyhkeitä on jaettava myös sarjajohdossa jatkavalle kuljettajalle, sillä varastaminen kilpailuviikonlopun päälähdössä on anteeksiantamatonta. Käsittämätön moka joka ei saa toistua, puuskutteli Eskelinen itselleen.

Rata SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoen Vauhtiajoissa. Tätä ennen GTM Motorsportin on tehtävä hartiavoimin töitä saadakseen Pärnussa repsahtanut paketti parsittua kasaan.

Lopputulokset Rata SM-sarja, Pärnun osakilpailun sunnuntain lähtö:
1. Raimo Haukka, VW Golf, 25:38
2. Alexander Lvov, Honda Accord Euro, +4.347
3. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, +30.665
4. Alexander Smetsky, Honda Accord Euro R, +42.717
---
8. Mikko Eskelinen, BMW 320 si, keskeytys

Rata SM-sarjan Super Touringin epävirallinen pistetilanne (6/12 kilpailua):
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 77 pistettä
2. Raimo Haukka, VW Golf, 68 pistettä
3. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, 59 pistettä
4. Urmas Kitsing, BMW 320si, 45 pistettä
5. Ari Laivola, Seat Toledo Cupra, 44 pistettä
6. Jarno Ollikainen, Honda Civic Type-R, 36 pistettä
7. Alexander Lvov, Honda Accord Euro 8, 34 pistettä
8. Martin Merisaar, Honda Civic Type-R, 30 pistettä
9. Jere Welin, Ford Focus, 27 pistettä
10. Andrey Smetsky, Honda Accord Euro 8, 16 pistettä

27.7.2008 - Mikko Eskelinen kasvatti Rata-SM sarjan johtoa Seinäjoen osakilpailussa - Super Touringissa karkumatka nyt 15 pistettä

Highslide JSEnsimmäistä kilpailukauttaan rata-autoilun SM-sarjassa ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen palasi palkintokorokkeelle Seinäjoella helteisenä viikonloppuna ajetussa rata-autoilun SM-sarjan viidennessä osakilpailussa. Kuvankaunista ja tuulennopeaa Super Touring luokan BMW 320si rata-autoa ohjastava Eskelinen saalisti kilpailuviikonlopusta kaksi hopeatilaa pronssisten aika-ajosijoitusten lisäksi. Eskelistä paremmin viikonlopusta suoriutui vain venäläinen Alexander Lvov, joka on edellisen osakilpailun tapaan hurjassa tuloskunnossa; Kahden voiton myötä Lvov nousi SM-sarjan pisteissä kolmanneksi ollen 34 pistettä Eskelistä perässä.

Lauantaisesta kilpailusta ei dramatiikkaa puuttunut. Aika-ajoissa kolmannelle sijalle ajanut Mikko Eskelinen sai kilpailuun parhaan lähdön, mutta Aleksander Lvov kuittasi ohituksen heti ensimmäisellä kierroksella. Lvov kaasutteli ylivoimaisessa johdossa maaliin asti kasvattaen eron Eskelisen lopulta yli seitsemään sekuntiin. Maalissa selvisi, että Lvovin ohitus olikin ollut laiton, sillä se oli tehty keltaisen liputuksen aikana. Näin ollen kilpailun ajamalla ylivoimaisesti voittanut Lvov pudottiin rangaistukseksi kilpailussa neljänneksi.

Golden Motors –tallin tekemän vastaprotestin jälkeen Lvovin rangaistus kuitenkin peruutettiin ja hän sai pitää voittonsa, sillä hänen tekemänsä Mikko Eskelisen ohituksen aikana ei oltu vielä liputettu keltaista. Lvovin ja Eskelisen takana kolmanneksi ajoi Urmas Kitsing ja neljänneksi Raimo Haukka. Eskelinen oli tyytyväinen toiseen sijaan, vaikkakin voittoa hän ehti juhlia pitkään lauantai-iltaan saakka ennen kuin sai kuulla tuomariston tehneen toisen päätöksen.

– Aika-ajoissa en olisi lisäpainoineni pystynyt kolmatta lähtöruutua parempaan sijaan ja kilpailussa toinenkin sija lämmittää todella paljon epäonnisen edellisen kilpailun jälkeen. Kun huomasin etten Aleksander Lvovin vauhtiin pystynyt, annoin hänen mennä menojaan, kertoi Eskelinen.

Dramatiikka jatkui myös sunnuntaina - romurallin eleet ilmassa

Sunnuntain päälähdössä oli ahdasta jälleen Eskelisen noustua lähtökiihdytyksessä paalulta startanneen Lvovin rinnalle. Ensimmäisessä mutkassa pienen kontaktin seurauksena GTM Motorsportin kilpurista hävisi toinen peili ja takapää sai pusun Urmas Kitsingiltä, joka joutui myöhemmin toisen kolaritilanteen jälkeen jättämään leikin kesken.

Kilpailun voittoon ajoi ylivoimaiseen tyylin Aleksander Lvov, joka ajoi jälleen nopeampia kierrosaikoja kuin Eskelinen. Varikkotyöskentely ei ollut Lvovin edustaman Golden Motors –tallin vahvimpia puolia, sillä varikkopysähdyksen jälkeen reilusti perässä ollut Eskelinen pääsi lähes Lvovin kantaan. Maalissa Lvov oli kuitenkin kasvattanut eron takaisin aiempiin mittoihinsa.

– Ahdasta oli, mutta niinhän näissä kilpailussa kuulukin olla. Lisäpainot pidättelivät minua myös sunnuntaina enkä pystynyt vastaamaan Lvovin vauhtiin. Tiimini erittäin ripeän varikkotoiminnan myötä sain kurottua eron jo lähes iskuetäisyydelle, mutta lopulta annoin Lvovin jälleen mennä menojaan ja tyytyä toiseksi korkeisiin SM-pisteisiin. Ne pisteet olivat tänään kultaakin kalliimpia, Eskelinen raportoi.

– SM-pisteissä ero kasvoi nyt 15 pisteeseen koko viikonlopun tasaisesti ajaneeseen Raimo Haukkaan nähden. Meillä on vielä kaksi osakilpailuviikonloppua ajamatta ja SM-tilanne on täysin auki. Lvov nousi jo kolmanneksi ja on hurjassa liekissä. Uskon kuitenkin, että seuraavassa kilpailussa voimasuhteet muuttuvat, sillä Lvovilla on autossaan meitä enemmän lisäpainoja. SM-pistetilanne on hyvä ja mahdollisuudet menestyä on täysin omissa käsissä, Eskelinen jatkoi.

Lopputulokset Rata-SM, Seinäjoki, sunnuntain lähtö: Top-3:
1. Aleksander Lvov, Venäjä, 29:53.397
2. Mikko Eskelinen, +8.9sek
3. Raimo Haukka, +49,1sek

Rata SM-pisteet 5/7 osakilpailua: Top-5:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320 si, 105 pistettä
2. Raimo Haukka, VW Golf, 90 pistettä
3. Alexander Lvov, Honda Accord Euro R, 71 pistettä
4. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, 67 pistettä
5. Urmas Kitsing, BMW 320 si, 53 pistettä

7.8.2008 - Mikko Eskelisellä edessä kuuma rataviikonloppu - Kilpailu rata-autoilun suomenmestaruudesta kiihtyy

Highslide JSRata-autoilun Super Touring luokkaa johtava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen suuntaa kilpailukauden toiseksi viimeiseen kilpailuviikonloppuun luottavaisin mielin. Sarjajohtajana kauden ensimmäisestä osakilpailusta lähtien BMW 320si rata-autollaan ajanut Eskelinen hakee Jurvan Botniaringillä ajettavasta kauden viidennestä Rata SM-viikonlopusta maksimipisteitä sekä hurjassa tuloskunnossa olevan venäläisen Alexander Lvovin pysäyttämistä.

Kaksi viikkoa sitten sarjan edellisessä osakilpailussa Seinäjoella Eskelinen vastasi Lvovin vauhtiin ajaen kahden kilpailulähdön maalilipulle tiukasti venäläisen vanavedessä. GTM Motorsportin tähtikuljettaja uskoo tulevana viikonloppuna asetelman kääntyvän vastakkaiseksi - Lvovin kilpuriin asennetaan 50kg lisäpainoja Eskelisen ajaessa edelleen 60kg lisäpainoilla. Kilpailuolosuhteillakaan ei ole SM-sarjan keltanokalle mitään merkitystä; Kaikki käy viileästä vesisateesta tulikuumaan hellesäähän saakka.

– Nyt jos koskaan on äärimmäisen tärkeää saada kerättyä mahdollisimman paljon huipputärkeitä sarjapisteitä. 15 pisteen johtoasema toisena olevaan Raimo Haukkaan tai 34 pisteen karkumatka kolmantena kaasuttelevaan ja kylmää kyytiä tarjoavaan Lvoviin ei merkitse mitään kun yhdestä kilpailuviikonlopusta on tarjolla 36 SM-pistettä. Epäonnistumiseen ei ole varaa, joten täysillä startataan tulevaan koitokseen, spekuloi Eskelinen kilpailustrategiaansa.

– Säämies tarjoaa kilpailijoille kovin epävakaita olosuhteita ja se tuo runsaasti lisähaastetta kilpailuille. Meille sopii mikä tahansa keli kuumasta auringosta koleaan vesisateeseen saakka emmekä panisi pahaksi vaikka kilpailusuorituksemme aikana olosuhteet radikaalisti muuttuisivat. Rymistelemään emme silti lähde, vaan järkevällä mutta silti erittäin nopealla suorituksella aiomme hoitaa homman kotiin, Eskelinen suunnitteli.

Rata-autoilun SM-sarjan viides osakilpailuviikonloppu ajetaan elokuun toisena viikonloppuna Jurvan Botniaringillä.

10.8.2008 - Mikko Eskelisestä rata-autoilun Suomenmestari - Voitto sinetöityi täydellisellä kilpailuviikonlopulla

Highslide JSRata-autoilun SM-sarjan Super Touring luokan uudeksi mestariksi tullaan tänä vuonna kruunaamaan jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, jonka autourheilu-uran ensimmäinen mestaruus varmistui kilpailukauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Jurvan Botniaringillä. Vakuuttavasti BMW 320si kilpa-autolla täydellisen kilpailuviikonlopun ajanut Eskelinen karkasi pistetilanteessa tavoittamattomaan 40 pisteen johtoasemaan kun kilpailukaudesta on ajamatta vielä kaksi syyskuista finaalilähtöä. Eskelinen sinetöi mestaruuden saavuttamalla Botniaringiltä kaiken mitä jaossa oli halliten Super Touringin tapahtumia aika-ajoista sunnuntaiseen finaalilähtöön saakka.

Lauantaina GTM Motorsportin kuljettaja ajoi kahden paalupaikan lisäksi 11 kierroksen sprinttilähdön voittoon ennen virolaista Urmas Kitsingiä, aikaisemmissa kilpailuissa hurjassa vireessä ollutta venäläistä Alexander Lvovia sekä mestaruustaiston kannalta pahinta kilpakumppania Raimo Haukkaa, joka jätettiin seitsemänneksi.

– Voitto irtosi lopulta varsin helposti, sillä johdin kilpailua lähdöstä maalilipulle saakka. Lvov sai huonon startin ja se edesauttoi täysien SM-pisteiden ropisemista tilipussiin, kiteytti Eskelinen.

Sunnuntain päälähdössä nähtiin dramatiikkaa Eskelisen saadessa huonon startin ja Lvovin ottaessa varaslähdön. Johtoon pinkaisi virolainen Kitsing, joka ajovirheen seurauksena radan neljännessä mutkassa spinnasi pudoten näin viimeiselle sijalle. Lvovin joutuessa varaslähtönsä seurauksena kärsimään Stop & Go -rangaistuksen kiitti GTM Motorsportin Eskelinen kumartaen tyylikkään 41,498 sekunnin voiton. Raimo Haukan jäätyä palkintopallin ulkopuolelle ja Eskelisen kahmittua täyden pistepotin oli GTM Motorsportin mestaruusjuhlat valmiit alkamaan.

– Sunnuntain lähdössä huomattuani Kitsingin ylimääräiset kuviot ja saatuani tiedon Lvovin varaslähdöstä tiesin voittavani kilpailun. Raimo Haukan epäonnisen ja meidän täydellisen viikonlopun myötä saavutimme tavoitteemme eli rata-autoilun suomenmestaruuden, joka kieltämättä tuli kuin varkain, iloitsi Eskelinen.

– Olemme kuluneen kauden aikana paljon testanneet täällä Botniaringillä joten siinä kilpailuviikonloppumme menestyksen salaisuus. Unohtaa ei tietenkään sovi koko GTM Motorsportin panosta, sillä tiimimme jokainen jäsen teki koko kilpailuviikonlopun ajan täysin virheetöntä työtä. Myös BMW 320si autoni toimi kuin kello, joten en usko olemassa parempaa tapaa mestaruuden sinetöimiseksi kuin se mitä tänä elokuisena viikonloppuna teimme, kiitteli Eskelinen tiiminsä panosta.

Paineeton viimeinen osakilpailu

Rata-autoilun SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Hämeenlinnan Ahvenistolla. Suomen kiistattomassa moottoriurheilupyhätössä tullaan näkemään mestaruutta maisteleva GTM Motorsport lukuisien VIP-vieraidensa kanssa. Eskelinen haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat olleet niin hänen kuin koko GTM Motorsportin vauhdissa mukana.

– Autourheilu-urani ensimmäinen mestaruus ei tullut helpolla. Meillä on ollut koko kauden aikana paljon niin ylä- kuin alamäkiä joissa kaikissa vankat yhteistyökumppanimme ovat olleet tiiviisti mukana. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet edesauttamatta tavoitteemme saavuttamista. Neljän viikon päästä Hämeenlinnassa fiilistellään ja nautitaan täysin rinnoin, iloitsi Eskelinen.

Rata-SM Botniaring, Super Touring, lauantain sprinttilähtö:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 12,42 mins
2. Urmas Kitsing, BMW 320si, +4,783sec
3. Alexander Lvov, Honda Accord Euro-R, +9,597sec

Rata-SM Botniaring, Super Touring, sunnuntain päälähtö:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 32,02 mins
2. Alexander Lvov, Honda Accord Euro-R, +41.498sec
3. Urmas Kitsing, BMW 320si, +53.280sec

Super Touringin SM-pistetilanne 10/12 osakilpailua: Top-4:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320 si, 143 pistettä
2. Raimo Haukka, VW Golf, 103 pistettä
3. Alexander Lvov, Honda Accord Euro R, 100 pistettä
4. Urmas Kitsing, BMW 320 si, 79 pistettä

2.9.2008 - Mikko Eskelinen nautiskelee SM-titteliään Ahvenistossa Rata-SM sarjan finaalikilpailussa

Highslide JSRata-autoilun vielä kruunaamaton, mutta edellisessä osakilpailussa mestaruuden varmistanut jyväskyläläinen autourheilija Mikko Eskelinen starttaa tulevana viikonloppuna ajettavaan rata-autoilun SM-sarjan finaalikilpailuun rennoin ja vapautunein mielin. Reilu kolme viikkoa sitten uransa ensimmäisen Suomenmestaruuden sinetöinyt Eskelinen aikoo nauttia Ahveniston autourheiluviikonlopusta lukuisten VIP-vieraidensa kanssa. Pitkältä kilpailuviikonlopulta BMW 320si Super Touring rata-autoa ohjastava hurjapää hakee silti samaa kuin kaikista aikaisemmistakin osakilpailuista - aika-ajojen pohja-aikojen lisäksi kahden kilpailulähdön voitot ovat Eskelisen GTM Motorsport tiimin tavoitelistalla.

Tunnetusti Rata-autoilun SM-sarjan finaalikilpailusta ei glamouria puutu. Tiimit panostavat Suomen moottoriurheilun legendaarisessa pyhätössä käytävään kilpailuun ehkäpä enemmän kuin koko kauden aikana yhteensä. GTM Motorsport haluaa Hämeenlinnassa kiittää yhteistyökumppaneitaan erinomaisesti sujuneesta kilpailukaudesta kutsuen paikalle VIP-vieraidensa lisäksi sankan joukon rata-autoilun faneja tutustumaan moottoriurheilun vauhdikkaaseen sekä ennen kaikkea mielenkiintoiseen maailmaan.

– Mestaruustittelin varmistuttua tiimimme ei ole siirtynyt kesälomalle vaan on valmistautunut Ahveniston finaalikilpailuun aivan samoin kuin aikaisempiinkin osakilpailuihin. Mikäs sen mukavampi tapa voittaa rata-autoilun Suomenmestaruus ja jäädä historian kirjoihin kuin ottamalla täydet mestaruuspisteet myös viimeisestä kilpailusta. Palkintokorokkeen korkein sija on siis edelleen tavoitteenamme, suunnitteli Eskelinen.

– Voin taata ja vannoa, että hauskaa meiltä ei ainakaan tule puuttumaan. Olemme kutsuneet paikalle runsaasti VIP-vieraitamme ja niin heidän kuin toivottavasti paikalle tulevan monituhatpäisen katsojajoukon kannustamana haluamme kaikki varmasti nauttia hienosta autourheiluviikonlopusta. Radan keskeinen sijainti Suomen metropoleista houkuttelee varmasti paljon kannustajia radan varrelle. Haluankin toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan tiimimme toimintaan niin kilpailuissa kuin sen ulkopuolella varikkomme äärelle, Eskelinen jatkoi.

Rata-autoilun SM-sarjan kuudes ja samalla viimeinen kilpailuviikonloppu starttaa perjantaina vapailla harjoituksilla. Lauantaina edessä on kahdet aika-ajot sekä sprinttikilpailu ja sunnuntaina kilpailijat mittaavat paremmuuttaan sarjan päälähdössä.

7.9.2008 - Mikko Eskelinen päätti kilpailukautensa mestarilliseen tapaan - Ahveniston päätöskilpailusta voitto

Highslide JSRata-autoilun Super Touring luokan Suomenmestaruuden jo kuukausi sitten SM-sarjan viimeistä edellisessä osakilpailussa varmistanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen näytti Ahveniston päätöskilpailussa ettei mestaruus ollut sattumaa. BMW 320si autolla GTM Motorsportin väreissä ajanut Eskelinen ajoi aika-ajojen toiseksi nopeimmat suoritukset, oli lauantaisen sprinttilähdön kolmas ja nousi sunnuntaina päälähdön korkeimmalle palkintokorokkeelle. Näin debyyttikausi Suomen rata-autoilun kuninkuusluokassa päättyi lähes täydellisellä tavalla.

Lauantaina ajetuissa kahdessa aika-ajossa Eskelinen ajoi sen minkä autonsa lisäpainoilta pystyi - Virheettömät suoritukset palkittiin kummankin kilpailulähdön toiseksi korkeimmalla lähtöruudulla. Lauantaisessa sprinttilähdössä Eskelinen sai fantastisen startin ja karkasi kärkeen. Kuitenkin 11 kierroksen kilpailussa liian aggressiivinen ajo lämmitti renkaita liikaa ja pieni ajovirhe aiheutti spinnauksen, jonka seurauksena kaksi kanssakilpailijaa pääsi livahtamaan ohitse. GTM Motorsportin tähtikuljettaja onnistui kuitenkin pitämään kolmannen sijan maalilipulle saakka.

Sunnuntaina Eskelinen uusi edellispäiväisen startin nousten kärkeen ja ajaen karkuun. Tiimin strategiana oli tehdä kaikille kilpailijoille pakollinen varikkopysähdys heti kilpailun alussa. Ripeän renkaanvaihdon ja sitä seuranneiden nopeiden kierrosten jälkeen Eskelinen johti kilpailua 4,5 sekunnin marginaalilla kasvattaen sitä kierros kierrokselta tasaisesti aina maalilipulle saakka. Näin kilpailuviikonloppu ja koko kilpailukausi päättyi parhaimmalla mahdollisella tavalla tiimin 50 VIP-vieraan juhliessa mestaruutta jyväskyläläisen hurjapään kanssa.

– Ilman lauantaista spinnausta kilpailuviikonlopusta olisi saatu tuplavoitto. Kolmas sija ei kuitenkaan tunnu hävityltä, koska sillä ei ollut mitään merkitystä jo varmistettua mestaruutta ajatellen. Sunnuntainen voitto kruunasi ensimmäisen mestaruuteni ja vain sillä on merkitystä. Kiitos kanssakilpailijoilleni koko kauden kestäneestä erittäin hyvästä vastuksesta sekä niistä monista uskomattoman hyvistä muistoista mitä niin kilpailuissa kuin kilpailujen väleissä on toisillemme jaettu, herkisteli Eskelinen.

– Nyt jos koskaan tuntuu uskomattoman hyvälle. Oli fantastista päättää kausi voittoon yhteistyökumppaneiden täyden tuen säestämänä. Meillä on ollut menestyksekäs sekä ennen kaikkea mieleenpainuva debyyttikausi, josta todella iso kiitos kuuluu yhteistyökumppaneiden lisäksi koko GTM Motorsport tiimille sekä perheelleni. Sanotaan, että ensimmäinen tuntuu parhaimmalle - ja kieltämättä tämä tuntuu juuri siltä, Eskelinen jatkoi suunnatessaan yhteistyökumppaneiden ja tiiminsä kanssa kohti voitonjuhlia.

Lopputulokset Rata-SM Ahvenisto, Super Touring: Top-5:
1. Mikko Eskelinen, BMW 320si, 33:38mins
2. Janis Horeliks, Honda Civic Type-R, +10sek
3. Aleksander Lvov, Honda Accord Euro-R, +16sek
4. Raimo Haukka, VW Golf, +32sek
5. Ari Laivola, Seat Toledo Cupra, +44sek

10.10.2008 - GTM Motorsportilla tuskainen Endurance kilpailukausi

Highslide JSKilpailukausi 2008 tullaan muistamaan GTM Motorsportin Mikko Eskelisen mestarillisena debyyttivuotena rata-autoilun SM-sarjassa. Super Touring luokan mestaruuden lisäksi Eskelinen sekä ennen kaikkea GTM Motorsport tiimin muut kuljettajat ajoivat kiireisen kilpailukauden aikana viisi kuusituntista Endurance kilpailua.

Kestävyyskilpailuna ajettavissa Endurance ratakilpailuissa GTM Motorsportin kilpailukalustona on ollut huolellisesti viime talvena uudelleenrakennettu BMW 325im ja kilpailuissa sitä käskytti vuorottain neljästä kuuteen kuljettajaa. Mikko Eskelisen lisäksi vauhdista kauden aikana nauttivat Mika Heinonen, Harri Koskela, Isto Keinänen, Mika Toukola, Matti Hänninen sekä Ville Uusitalo.

GTM motorsport avasi kilpailukauden huhtikuun lopulla Botniaringiltä, jossa kovin odotuksin matkaan lähtenyt tiimi sai kylmää vetää niskaansa - Ensimmäisen ajovuoron aikana kanssakilpailija vaihtoi yllättävästi ajolinjaa osuen Mikko Eskelisen ohjastaman bemarin keulaan kohtalokkain seurauksin. Kolarin jälkeisissä korjaustoimenpiteissä tiimin sijoitus putosi viimeiseksi, josta reilussa viidessä tunnissa tiimin kuljettajat yksitellen poimivat sijoituksia nousten maalilipulla lopulta sijalle 11 - kahdeksan kierrosta voittajaa perässä.

Kilpailun jälkeisenä viikkona tiimin pajalla vietettiin pitkiä päiviä, jotta talven aikana hienoksi loihdittu auto saatiin kolarin jälkeen näyttämään yhtä makealta kuin se oli onnetonta tapahtumaa ennen. Korjaustoimenpiteiden jälkeen GTM Motorsport suuntasi koko tiimin voimin Virtasalmen Motoparkin radalle testaamaan sekä hakemaan tuntumaa seuraaviin kilpailuihin. Testipäivän aikana ilmaantui moottoriongelma, joka myöhemmissä tarkasteluissa paljastuivat kansiviaksi. Kotikonstein moottori saatiin toimimaan halutulla tavalla ja matka kohti kauden toista Endurance kilpailua sai alkaa.

Toukokuun kolmantena viikonloppuna GTM Motorsportin ykkösmies Mikko Eskelinen oli menestyksekkäästi avannut rata-autoilun SM-sarjan Ahveniston legendaarisella radalla. Viikkoa voitokkaan SM-sarjan avauksen jälkeen tiimi suuntasi Alastaroon, jossa Matti, Isto, Harri, Mika Toukola ja Ville taistelivat GTM Motorsportille seitsemännen sijan Endurance Saloon kilpailussa. Kilpailupäivä ei sujunut ongelmitta, sillä auton alustasäädöt eivät sopineet Alastaron vauhdikkaalle radalle ja sen seurauksena tiimi taisteli koko kuuden tunnin ajan pidon puutteesta. Lopputulokseen palkintokorokesijasta ajamaan lähtenyt GTM Motorsport ei ollut tyytyväinen.

Kesä-, heinä- ja elokuun GTM Motorsport panosti täysillä rata-autoilun SM-sarjaan eikä tänä aikana tiimin värejä nähty Endurance kilpailuissa. Vasta syyskuussa viikkoa rata-autoilun SM-sarjan viimeisen osakilpailun sekä Mikko Eskelisen mestaruusjuhlien jälkeen tutut värit palasivat Endurance -ympyröihin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen syyskuun kolmantena viikonloppuna Matti, Ville ja kummatkin Mikat taluttivat tiimin kilpurin Ahveniston radalle mitatakseen paremmuuttaan yli 50 muun Endurance tiimin joukossa.

Aika-ajoista irtosi kolmas lähtöruutu tiimin nopeiden kierrosten erikoismiehen Mika Heinosen toimesta. Valitettavasti kilpailussa tankkauksen yhteydessä bensatankkiin livahti yksi desi liikaa menovettä, jolloin Stop & Go rangaistuksen seurauksena sijoitus huononi neljänneksi kunnes ironisesti koko kuusituntisen kilpailun viimeisellä kierroksella GTM Motorsportin autosta loppui bensa. Tankkaustoimenpiteiden jälkeen sijoitus huonontui lopulta kahdeksanneksi. Mollivoittoinen teema jatkui näin myös syksyn avauskilpailussa.

Seuraavana syksyisenä viikonloppuna GTM Motorsport matkasi Jurvan Botniaringille, jossa Mika Toukola aloitti kilpailupäivän ajamalla aika-ajoissa kuudenneksi nopeimman suorituksen. Sadesäässä alkanut kilpailu sujui vaihtelevissa merkeissä jonka aikana tiimin BMW 325im kilpurissa alettiin havaita jälleen moottoriongelma; Voiman puutteen seurauksena kärkikamppailuun ei ollut asiaa ja näin GTM Motorsportin tiimi jäi kilpailussa lopulta kuudenneksi. Tässä vaiheessa oli selvää, että baijerilaisen kilpa-auton moottori oli menossa rikki.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna edessä oli koko ratakauden viimeinen Endurance kilpailu Alastarossa, jonne GTM Motorsport suuntasi Matin, Iston, Harrin ja Mika Heinosen voimin. Kilpailua edeltäneenä päivänä PrintSport Racingin suunnalta kantautui iloisia uutisia kauan kaivatun uuden ProTrac alustan saapuessa GTM Motorsportin moottoriurheilupyhättöön. Vaikka alustaongelmiin tuli ratkaisu, ei se tuonut helpotusta moottoria vaivanneeseen tehohäviöön. Silti tiimi suunnisti Alastaroon toiveikkaana moottorin kestämisestä kauden viimeisen kilpailun.

Lauantaina aika-ajoissa karu totuus kuitenkin paljastui GTM Motorsportin rataässä Mika Heinosen todetessa autossa olleiden hevosten laukanneen talvilomille; Normaalisti aika-ajoissa kärkipaikoille ajanut Heinonen löysi itsensä sijalta 31. Käyntihäiriöt vaivasivat itse kilpailusuoritusta Heinosen raivatessa tiimin sijalle 21 kunnes kanssakilpailija osui kilpurin takanurkkaan aiheuttaen spinnauksen ja moottorin sammumisen. Muutamaa kierrosta myöhemmin auton kytkin alkoi luistaa ja tankkaukseen tultaessa GTM Motorsportin kilpuria seurannut öljyvana kertoi tiimille sen, että oli aika laittaa pillit pussiin ja suunnata kohti Jyväskylää. Lopputuloksissa GTM Motorsport oli listattu sijalle 40 ja todettu keskeyttäneen kilpailu moottoririkkoon.

Ongelmista huolimatta hyvä sijoitus Hanaa Rankingissa

Vaikka kilpailukausi ei Endurancessa tuonut haluttua menestystä, rankkasi Suomen toinen johtavasta moottoriurheilujulkaisusta GTM Motorsportin 131 tiimin joukosta Hanaa Rankingin sijalle 8. Sijoitusta täytyy pitää hyvänä, sillä ajoihan tiimi vain viisi ongelmallista kilpailua yhdeksästä mahdollisesta. Talven aikana GTM Motorsportin tallissa palaa valot moottori- sekä korihuollon merkeissä. Uusi alusta sekä sopivien välitysten löytyminen kilparadoille on antanut lisää virtaa tiimille sen jo suunnitellessa kilpailukautta 2009.

GTM Motorsport Endurance 2008 tulokset:
- 27.4.2008: Endurance Saloon Botniaring: 11. sija
- 25.5.2008: XVIII Circuit Endurance Saloon Alastaro: 7. sija
- 13.9.2008: UAU Endurance Ahvenisto: 8. sija
- 20.9.2008: Endurance Saloon Botniaring: 6.
- 28.9.2008: Momo Endurance Saloon Alastaro: 40. (moottoririkko)

15.10.2008 - Rata-autoilun tuore Suomenmestari Mikko Eskelinen ajaa Euroopanmestaruudesta Itävallan Salzburgringillä - Suomalaiskuski debytoi kovassa seurassa

Highslide JSRata-autoilun SM-sarjan Super Touringissa kyntensä debyyttikautena näyttänyt jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 36, jatkaa kilpailukauttaan lokakuun kolmantena viikonloppuna Itävallan Salzburgringillä ajettavassa kansainvälisen autourheiluliitto FIAn Touring autojen Euroopan mestaruuskilpailussa.

Ainoana suomalaiskuljettajana kahteen 12 kierroksen kilpailuun osallistuva Eskelinen kilpailee Salzburgringillä tutulla Suomenmestaruuden tuoneella BMW 320si autollaan. Lähtöviivalle Eskelisen rinnalle asettuu 33 kivenkovaa kuljettajaa hallitsevan Euroopan mestarin, tanskalaisen Michel Nykjærin ja Eskelisen kilpa-auton rakentaneen ruotsalaisen Flash Engineering tiimin Richard Göranssonin sekä Jan Nilssonin johdolla. Lisäksi tittelistä taistelevat myös mm. SM-sarjasta tutut venäläiset Alexander Lvov, Andrey Smetsky, latvialainen Janis Horeliks sekä Virolainen Urmas Kitsing.

Eskelinen tarttuu kansainväliseen haasteeseen tutulla asenteellaan - huumorilla.

- Debyyttivuosi rata-autoilun SM-sarjassa toi heti kirkkaimman mitalin kaulaan, joten en panisi pahakseni mikäli sama teema jatkuisi autourheilu-urani ensimmäisessä todellisessa kansainvälisessä kilpailussa, Eskelinen suunnitteli leveän hymyn säestämänä.

- Todellisuudessa kilpailun taso on todella kova ja olen tyytyväinen mikäli molemmissa kilpailuissa ilman ongelmia näen maalilipun. Flash Engineering taluttaa viivalle tuoreimman version BMW 320si autosta, jonka vauhtiin minä yritän pari vuotta vanhemmalla versiolla vastata. Hallitsevan Euroopan mestari Michel Nykjærin vauhdista en osaa sanoa mitään, mutta ilmeisesti varsin lujaa kaveri etenee. Sitten on vielä SM-sarjasta tutut muut kovat kilpakumppanit, joten hikinen mutta takuuvarmasti nautinnollinen kilpailuviikonloppu on edessä, Eskelinen jatkoi.

Rataopettelua Mini Challengella

Tuttuun tapaansa Eskelinen GTM Motorsport tiimeineen suuntaa kilpailuun huolellisesti valmistautuen. Matkallaan Suomesta Itävaltaan tiimi tekee pysähdyksen Saksassa BMW Motorsportin päämajassa mm. noutamalla kyytiinsä kilpurin upouuden voimanlähteen. Lisäksi Eskelinen on harjoitellut Salzburgringin rataa kiertäen sen Lechner Racingin Mini Challenge autolla lähes 100 kierroksen verran.

- Nyt kun olen huolella tutustunut tulevaan kilpa-areenaan, on helppo lähteä kilpailun virallisiin treeneihin. Lechner Racingin Mini Challenge auton 210 hevosvoimaa tarjosivat Salzburgringillä maksimissaan 215km/h vauhdin. En lähde edes arvaamaan paljonko lukema on BMW 320si rata-autollani, mietiskeli Eskelinen.

Televisiointi Eurosportin välityksellä

Eurosport televisioi FIA Touring Car Cup kilpailun sunnuntaina 19.10.2008 alkaen klo 14 (Suomen aikaa), jolloin ajetaan ensimmäinen kahdesta kilpailusta. Toinen kilpailu on nähtävissä jälkilähetyksenä samalta kanavalta klo 20.30 (Suomen aikaa).

Tärkeinpien kilpailijoiden numeroita:
1. Michel Nykjær (DEN) - Chevrolet Lacetti
2. Tomas Engström (SWE) - Honda Accord Euro R
3. Richard Göransson (SWE) - BMW 320si
4. Alexander Lvov (RUS) - Honda Accord Euro R
5. Andrey Smetsky (RUS) - Honda Accord Euro R
7. Oscar Nogués (ESP) - SEAT León
9. Jan Nilsson (SWE) - BMW 320si
10. Kristian Poulsen (DEN) - BMW 320si
14. Mikko Eskelinen (FIN) - BMW 320si
18. Janis Horeliks (LAT) - Honda Civic Type-R
19. Urmas Kitsing (EST) - BMW 320si

17.10.2008 - Mikko Eskelinen FIA ETCC ensimmäisten harjoitusten neljäs

Highslide JSRata-autoilun Suomenmestari Mikko Eskelinen avasi Itävallan Salzburgringillä rata-autoilun Euroopan mestaruuskilpailun kellottamalla ensimmäisten harjoitusten neljänneksi nopeimman ajan.

Kosteassa 10 lämpöasteen kelissä ajetussa sessiossa Eskelinen antoi kanssakilpailijoilleen varoituksen osaamisestaan.

- Suurella jännityksellä odotin autourheilu-urani ensimmäistä todellista kansainvälistä koitosta alkavaksi. Lähdin harjoituksiin hakemaan tuntumaa Salzburgringin rataan ja positiivisesksi yllätykseksi kiersin sen neljänneksi nopeiten 32 kanssakilpailijani joukossa, iloitsi Eskelinen.

- Tavoitteeni kilpailuviikonlopulta on ajaa viiden sakkiin ja taistella palkintokorokesijasta. Olemme siis tavoitevauhdissamme, Eskelinen jatkoi.

FIA European Touring Car Cup ajetaan ns. kerrasta poikki menetelmällä Itävallan Salzburgringin radalla. Eskelinen on kilpailussa ainoa suomalaiskuljettaja. Seuraavaksi kilpailijat ajavat toisen harjoitusjakson jota seuraa huomenna lauantaina ajettavat aika-ajot. Sunnuntaina kilpailijat taituroivat kaksi starttia, joissa ratkaistaan Touring autojen Euroopanmestaruus.

Ensimmäisten harjoitusten tulokset: Top-4
1. Franz Engstler, BMW 320si, 1:35,578
2. Michael Nykjaer, Chevrolet Lagetti, +0,704sek
3. Richard Göransson, BMW 320si, +0,844sek
4. Mikko Eskelinen, BMW 320si, +1,493sek

18.10.2008 - Mikko Eskelinen starttaa autourheilu-uransa ensimmäiseen ETCC-kilpailuun lähtöruudusta 10

Highslide JSItävallan Salzburgringillä ajettava rata-autoilun Euroopan mestaruuskilpailu pyörähtää sunnuntaina jyväskyläläisen Mikko Eskelisen osalta käyntiin lähtöruudusta 10. BMW 320si kilpuria ohjastava tuore Super Touringin Suomenmestari kiersi radan 16 kertaa jääden nopeimmalla kierroksellaan 1,925 sekuntia aika-ajojen voittajasta, tanskalaisesta Michel Nykjaerin vauhdista.

- Viidenteen lähtöriviin olen tyytyväinen, mutta aika-ero kärkeen kieltämättä hieman huolestuttaa. Nyt aamulla MM-sarjaa kiertävien tehdaskuljettajien tiimit kaivoivat ässät hihasta ja asensivat kilpureihinsa uudet viimeisen kehitysversion moottorit. Emme tänään pystyneet asiakasversioisella voimanlähteellä vastaamaan heidän vauhtiinsa, tuskasteli Eskelinen.

Sunnuntaina ajetaan kaksi intensiivistä kilpailua. Eskelinen starttaa ensimmäiseen 10 lähtöruudusta ja toiseen ensimmäisen kilpailun sijoituksella siten, että ensimmäiset kahdeksan parasta starttaavat käännetyssä järjestyksessä. Eskelisen tavoite ensimmäisestä kilpailusta on rutistaa kahdeksan parhaimman joukkoon ja sitä kautta saada erinomaiset asetelmat heti perään ajettavaan varsinaiseen päälähtöön.

- Ensimmäiseen kilpailuun lähdemme kyttäystaktiikalla tarkoituksenamme olla kahdeksan nopeimman nipussa ja sitä kautta avata kaasuhanat viikonlopun toisessa lähdössä. Heti radan alussa on tiukat shikaanit jossa varmasti tulee ahdasta. Kolareihin tai teknisiin ongelmiin ei ole varaa, joten varovaisen ripeästi lähdetään matkaan ja katsotaan mihin strategiamme kaksi vuotta vanhalla kilpurilla riittää, Eskelinen suunnitteli.

Tulokset FIA European Touring Car Cup aika-ajot:
1. Michel Nykjaer, Tanska, Chevrolet Lacetti, 1:27,609
2. Richard Göransson, Ruotsi, BMW 320si, +0,283sek
3. Franz Engstler, Saksa, BMW 320si, +0,463sek
---
10. Mikko Eskelinen, Suomi, BMW 320si, +1,925sek

19.10.2008 - Mikko Eskelinen seitsemäs FIA ETCC avauskilpailussa Itävallassa

Highslide JSViidennestä lähtörivistä ja kymmenestä lähtöruudusta autourheilu-uransa ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuun startannut rata-autoilun Suomenmestari Mikko Eskelinen ajoi Itävallan Salzburgringin avauslähdössä seitsemänneksi.

12 kierroksen kilpailussa Eskelinen pystyi tarkalla ja virheettömällä ajolla nousemaan kolme sijaa ollen maalilipulla 30,363 sekuntia kilpailun voittanutta, hallitsevaa Euroopan mestaria Michel Nykjaeria hitaampana. Kanssakilpailijoiden aggressiivisuus yllätti suomalaiskuljettajan.

- Seitsemäs sija tyydyttää - varsinkin kun yksi kolmesta ohittamastani kuljettajasta oli autoni edellinen omistaja, Jan 'Flash' Nielssen. Toiseen 12 kierroksen kilpailuun startataan kahdeksan ensimmäisen kuljettajan osalta käännetyssä järjestyksessä, joten eturivistä starttaan kivenkovaan toiseen lähtöön, kertoi Eskelinen.

– Herrasmiessopimukset ovat kaukana tästä kilvanajosta. Maailmanluokan kuljettajat ajavat todella aggressiivisesti osumia ja pusuja yhtään kainostelematta. Suomen SM-sarjassa ajetaan todella siististi kanssakilpailijoita kunnioittaen, mutta täällä kaverit ajavat tarpeen vaatiessa vaikka sivuovesta sisään. Huimaa hommaa, Eskelinen jatkoi.

Toisessa kilpailulähdössä Eskelinen aikoo toiselta lähtösijalta suunnata kärkeen ja karkuun.

- Avauslähdöstä opin sen, että kaveria ei säälitä ja ajolinjaa vaihdetaan niin monta kertaa ettei kaveri varmasti pääse helpolla yrittämään ohitusta. Otetaan tämä strategia käyttöön ja katsotaan mihin se toisessa kilpailulähdössä riittää.

Eurosport lähettää jälkilähetyksenä toisen lähdön alkaen klo 19:30 Suomen aikaa.

Lopuutulokset FIA European Touring Car Cup, Salzburg, lähtö 1:
1. Michel Nykjaer, Chevrolet Lacetti, 17:51.594
2. Richard Goransson, BMW 320si, +0,190sek
3. Oscar Nogues, Seat Leon, +11.506sek
---
7. Mikko Eskelinen, BMW 320si, +30,363sek

19.10.2008 - Mikko Eskelinen yhdeksänneksi rata-autoilun EM-kilpailussa

Highslide JSAinoana Suomalaisena Itävallan Salzburgringillä ajetuissa rata-autoilun EM-kilpailuissa ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saalisti autourheilu-uransa ensimmäiseltä kansainväliseltä kilpailuviikonlopulta sijat seitsemän ja kahdeksan. Niiden tuomien pisteiden myötä Eskelinen saavutti EM-pisteiden yhdeksännen sijan.

Rata-autoilun Suomenmestaruuden debyyttivuotenaan saavuttanut Eskelinen aloitti kilpailuviikonlopun ajamalla aika-ajojen kymmenenteen lähtöruutuun. Sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa varma suoritus toi seitsemännen sijan, jonka myötä hän pääsi starttaamaan eturivistä viikonlopun toiseen kilpailuun.

Lähtökiihdytyksessä Eskelinen kaasutteli kilpailustrategiansa mukaisesti kärkeen kunnes ensimmäisessä mutkassa hieman liian myöhäisen jarrutuksen myötä ajautui radan reunaan osuen radan reunustalla olleeseen rengastötteröön. Mikon epäonneksi tötterö matkasi kilpurin alle nostaen etupyörät ilmaan ja aiheutti spinnauksen, jonka myötä kilpailun ainoa suomalainen putosi letkan viimeiseksi.

Kahdentoista kierroksen aikana Eskelinen onnistui nousemaan viimeiseltä sijalta kahdeksanneksi.

– Koko sunnuntaipäivän ajan olin hyvässä vauhdissa. Avauslähdön seitsemäs sija ja sen tuoma toinen lähtöruutu piti adrenaliinitasot korkealla. Sain fantastisen startin ja nousin ensimmäiseksi kunnes tein yhden pienen virheen ja taistelu palkintokorokesijoista oli ohitse, Eskelinen analysoi.

– Siinä kohtaa ei auttanut kuin purra hammasta ja kerätä suomalaista sisua jonka myötä nousin kahdeksannelle sijalle. Seitsemäs ja kahdeksas sija huippukovassa seurassa on mielestäni erinomainen saavutus. Tänään tarjolla olisi ollut huippu taistelu palkintokorokesijasta mutta nyt kävi näin. Olen silti tyytyväinen kilpailuviikonlopun antiin, Eskelinen jatkoi.

Yhteistyökumppaneille kansainvälistä näkyvyyttä

Tanskalainen Michel Nykjaer uusi Euroopanmestaruutensa ajamalla kilpailujen ensimmäisen ja toisen sijan. Kovan vastuksen Nykjaerille antoi toiseksi tullut espanjalainen Oscar Nogues ja kolmanneksi kaasutellut ruotsalainen Richard Göransson. Kärkikolmikon jälkeen neljännen sijan saavutti Cesar Campanico, jonka kahden kilpailun pistesaldo oli vain kolme pistettä enemmän kuin Eskelisellä.

- Jos jossitella halutaan niin realistisesti ilman spinnausta olisin saavuttanut tuon neljännen sijan. Tosin taistelu kilpailun kärkisijoista on erittäin raakaa peliä, jossa röyhkeällä ajolla pärjätään, analysoi Eskelinen MM-sarjaa kiertävien kuljettajien ajotyylejä.

– Uskon, että nimeni jäi kanssakilpailijoiden mieleen. Pystyin kaksi vuotta vanhalla autolla hyvin vauhdissa ja sain tehtyä muutamia makeita ohituksia. Sulan laitan hattuun pystyessäni kaksi kertaa ohittamaan ruotsalaisen Flash Engineeringin Jan Nilssonin, jolta vuosi sitten kilpurini investoin, Eskelinen jatkoi.

Suuressa roolissa olleet Eskelisen yhteistyökumppanit saivat kansainvälistä näkyvyyttä Eurosport televisiokanavan televisioidessa kilpailut. Sunnuntaina ns. prime time aikaan jälkilähetyksenä esitetty toinen kilpailulähtö oli mannaa Eskelisen GTM Motorsport -tiimille.

– Täytimme tavoitteemme myös näkyvyyden osalta kuvaajien seuratessa tarkasti toimintaamme. Oli fantastinen päättää menestyksekäs kilpailukausi kivenkovaan kilpailuun ja sen tuomaan sijaan. Kiitos siitä kuuluu niin yhteistyökumppaneille, faneille kuin erityisesti perheelleni, Eskelinen viestitti.

Lopputulokset FIA European Touring Car Cup, lähtö 2:
1. Oscal Nogues, Seat Leon, 18:05.232sek
2. Michel Nykjaer, Chevrolet Lacetti, +3.313sek
3. Richard Göransson, BMW 320si, +6.502sek
---
8. Mikko Eskelinen, BMW 320si, +38.397sek

Lopulliset yhteispisteet:
1. Michel Nykjaer, Chevrolet Lacetti, 18 pistettä
2. Oscar Nogues, Seat Leon, 16 pistettä
3. Richard Göransson, 14 pistettä
4. Cesar Campanico, BMW 320si, 6 pistettä
5. Jens Reno Moller, Honda Accord Euro-R, 6 pistettä
6. Kristian Poulsen, BMW 320si, 5 pistettä
7. Franz Engstler, BMW 320si, 5 pistettä
8. Tomas Engström, Honda Accord Euro-R, 4 pistettä
9. Mikko Eskelinen, 3 pistettä
10. Jan Nilsson, BMW 320si, 1 piste

04.12.2008 - Eskelinen myös Viron ratamestari

Highslide JSAutourheilun keskusliiton Drivers on the Rocks risteilyä ja sen SM-palkintogaalaa odotellessa vielä tovin Super Tourigin kruunaamaton Suomenmestari Mikko Eskelinen kävi menneenä viikonloppuna Virossa pokkaamassa mainetta, kunniaa ja Viron rata-autoilun mestaruuskannun.

- Viron mestaruussarjaan kuului Alastaron, Pärnun ja Ahveniston osakilpailut. Saavutin näissä kilpailuissa enemmän pisteitä kuin toiseksi ajanut latvialainen Janis Horeliks ja kolmanneksi kaasutellut virolainen Raimo Haukka. Ei hullumpi saavutus debyyttivuodeltani, kommentoi tuplamestaruuden ensimmäisenä rata-autoilun kilpailukautenaan ajanut Eskelinen.

GTM Motorsportin sisäinen paremmuusjärjestys selvillä

Drivers on the Rocks palkintogaalaan huolellisesti valmistautuva jyväskyläläistiimi teki marraskuun lopulla tuttavuutta uudistettuun Jyväskylän Karting Center Paviljonkiin, jossa tiimin jäsenet Ville Uusitalo, Matti Hänninen, Tero Korhonen, Mikko Eskelinen sekä Harri Koskela kävivät nautiskelemassa moottoriurheilusta kartingin vauhdikkaassa maailmassa.

Nopeiten 270 metrin mittaisen radan kiersi Ville Uusitalo kellottaen parhaimmalla kierroksellaan 29,679 ajan. Toiseksi ripeämmin uuden kisabaanan kiersi Pikku-Matti Hänninen jääden Uusitalosta vain ajatuksen verran.

Kaikkien pienimuotoiseksi yllätykseksi tuore Suomen- ja Viron mestari Mikko Eskelinen jätettiin kylmästi podiumilta, jonka myötä spekulaatiot GTM Motorsportin kauden 2009 ykköskuumasta kuljettajasta saivat alkunsa...
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi