Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä7.3.2022 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen pitivät Ruuhimäen hyppyreillä neljänneksi nopeinta vauhtia - Rallisprintin SM-sarjan erikoismiehet miehittivät palkintokorokesijoitukset

Kesäisen Suomen MM-rallin loppuhuipennuksen eli kilpailun ns. Power Stagen maalipäässä ajetussa Rallisprintin SM-sarjan toisessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen hyödynsi rallisprintin tuoreen sääntömuutoksen ja sen myötä osallistui kahteen kertaan 4,2 kilometrin mittasella erikoiskokeella ajettuun kilpailuun kartanlukija Arto Kapasen kanssa.


- Koska sääntömuutoksen myötä myös rallisprintissä saa nykyään kartanlukijan kanssa tehdä nuotit niin päätimme Arton ja autoamme ylläpitävän kouvolalaisen Dynamo Teamin kanssa lähteä viettämään vauhdikasta talvista rallipäivää Suomen MM-rallista tutussa maastossa. Samalla pääsimme vertailemaan vauhtimme rallisprintin erikoismiehiä vastaan sekä myös tuottamaan näkyvyyttä yhteistyökumppaneillemme, Eskelinen kertoo.

Ford Fiesta RS WRC autolla kilpailussa ajanut kaksikko kellotti kilpailun ensimmäiselle kierrokselle yleiskilpailun kolmanneksi nopeimman ajan. Vaikka he toisella kierroksella pystyivät sitä 0,47 sekuntia parantamaan niin siitä huolimatta tuloksena oli neljäs sija kun Niko Riikonen paransi omaansa 2,66 sekuntia ja sen myötä nousi kovavauhtisen kilpailun toiselle sijalle. Suvereeniin voittoon ajoi rallisprintin erikoismies Tuukka Hallia ja pronssia saalisti myöskin rallisprintissä vuodesta toiseen lukemattomia palkintokorokesijoituksia napsinut Jari Lamminsivu.

- Vaikka automme on Fordin tehdastiimi M-Sportin rakentama ja siten täysiverinen WRC-auto niin silti hevosvoimissa annettiin tasoitusta rallisprintin SS-luokan erikoisautoille. Lisäksi kun tein pieniä, mutta silti ratkaisevia ajovirheitä niin ne maksosivat meille hopeasijan. Siltikin kilpailun suvereenisti voittaneen Tuukka Hallian vauhtiin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, mutta kakkossija olisi ollut otettavissa. Parannettavaa jäi, tuumaili edellisen rallisprint -kilpailunsa viisi vuotta sitten ajanut Eskelinen.

Lopputulokset Laukaa SM-sprint 2022, Lievestuore: Yleiskilpailu Top-5:
1. Tuukka Hallia, Mitsubishi Lancer Evo VI, 2:41,05
2. Niko Riikonen, Ford Fiesta RS, +5,08s
3. Jari Lamminsivu, Skoda Fabia R5, +5.48s
4. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +6,45s
5. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evo IX, +6,77s

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

7.2.2022 - Mikko Eskelinen tuskaili SM Riihimäki rallin haastavissa olosuhteissa - Terävä kivi rikkoi renkaan, vanteen ja myös jarrut

Ralli SM-sarjan ulkopuolisena kilpailijana Ford Fiesta RS WRC autolla SM Riihimäki rallissa ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei erittäin haastavissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa päässyt toivomaansa vauhtiin; Tien pintaa runsaasti kuorruttanut märkä irtolumi sekä runsaat avauserikoiskokeen penkkaosumat muuttivat kilvanajon luonteen selvitymiskamppailuksi.


Lisäksi kun hän ja kartanlukija Arto Kapanen spinnasivat toisella erikoiskokeella niin toiveet hyvästä yleiskilpailun sijoituksesta muuttuivat vain maalilipun näkemiseksi. Kuitenkin sekin haave hukkui loppelaiseen metsään kun kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ajourassa vaaninut terävä kivi rikkoi oikean eturenkaan sekä vanteen. Pikataipaleen maalissa kilpailussa sen ainoalla WRC-autolla ajanut kaksikko sai huomata myös jarrulevyn hävinneen matkalle ja näin Eskelinen ja Kapanen olivat pakotettuja jättämään ralli kesken.

- Toiveissa oli ajaa kauden toinen kovavauhtinen talviralli, mutta kuitenkin jo ensimmäisellä erikoiskokeella se meidän osalta muuttui täysin selvitymiskamppailuksi maalilipulle. Avauserikoiskokeen ensimmäisellä neljällä kilometrillä osuin penkkaan niin useasti, että en sen jälkeen luottanut nuottiin ja siten pystynyt ajamaan sen mukaisesti. Lisäksi kun sitten seuraavalla spinnattiin ja siinä vekslailussa menetettiin isosti aikaa niin sitten vain ajeltiin kohti maalilippua, Eskelinen kertoo.

- Nollakelin märkää irtolunta oli runsaasti tien pinnassa ja sen myötä pitoa ei ollut ajouran ulkopuolella juuri mitään. Sitten mentiin sitä vauhtia mitä vanha mies uskalsi ajaa kunnes seitsemännellä erikoiskokeella ajourassa vaaninut kivi iski niin kovasti, että rengas ja vanne hajosi täysin. Ei jääty vaihtamaan asioita vaan ajeltiin hitaasti erikoiskokeen maaliin, jossa huomattiin myös jarrulevyn lähteneen omille teilleen. Koska huoltoa ei ennen viimeistä erikoiskoetta ollut niin sen myötä jouduttiin jättämään kilpailu kesken, Eskelinen jatkaa.

Rallin voitosta nähtiin tiukka kamppailu hallitsevan Suomenmestari Emil Lindholmin, moninkertaisen Suomenmestari Teemu Asunmaan ja Mestariksi haluavan Mikko Heikkilän kesken. Kuitenkin kun Lindholm pyörähteli ulos tieltä ja vastaavasti Asunmaa lisäsi vauhtia niin kisan voitto matkasi kolme viikkoa sitten Arctic Lapland rallissa Lindholmin kohtalon kokeneelle Asunmaalle 22,3 sekunnin erolla Mikko Heikkilään. Lindholmin murheiden myötä kolmanneksi nousi myöskin moninkertainen Suomenmestari ja kotiteillään ajanut Juha Salo. Hän jäi Asunmaan voittoisasta vauhdista 38,9 sekuntia.

Lopputulokset SM Riihimäki ralli 2022, Yleiskilpailu Top-3:
1. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki, Skoda Fabia R5 EVO, 57:49,8
2. Mikko Heikkilä & Samu Vaaleri, Skoda Fabia R5 EVO, +22,3s
3. Juha Salo & Mikko Markkula, Skoda Fabia R5 EVO, 38,9s
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, tekninen vika ek7j

Mikko Eskelisen ja Arto Kapasen kisan incar videot:
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK1: Hirvijärvi: https://youtu.be/QhrN2I1KKbo
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK2: Ojajoki #1: https://youtu.be/C_Us1JD3_-k
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK3: Ourajoki: https://youtu.be/DbV4K51x7Ms
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK4: Nummenkylä: https://youtu.be/CJrj1aDOFCs
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK5: Ahoinen: https://youtu.be/V2xBxbt8P4g
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK6: Pappilanlääni: https://youtu.be/087R4j6fQmk
- SM Riihimäki Ralli 2022 - EK7: Ojajoki #2: https://youtu.be/J2LRE96M57E

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS16.1.2022 - Mikko Eskelinen nautti suunnattomasti ensimmäisestä kilpailustaan Ford Fiesta RS WRC-autolla - Moottorin sammumiset riesana

Tuore Dakar Rallin voittaja ja olympiamitalisti Nasser Al-Attiyahin entisellä Ford Fiesta RS WRC autolla Arctic Lapland Rallissa ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttasi 50 testikilometrin kokemuksella 57. kerran järjestettyyn ns. Tunturiralliin. Kahden kilpailupäivän, 10 pikataipaleen ja 222,80 erikoiskoekilometrin matkalla hän sai kerättyä runsaasti kilpailukokemusta tulevia kilpailuja varten. 


Eskelinen ja juhlallista 25. Tunturiralliaan kartturoinut Arto Kapanen pitivät erittäin kovatasoisessa kilpailussa kymmeneksi nopeinta vauhtia ja vaikka kovaa kilvanajoa latisti tekninen vika sekä kanssakilpailija Jari-Matti Latvalan keskeytys niin silti 50-vuotisjuhlia heinäkuussa viettävä kuljettaja oli tyytyväinen autourheilu-uransa 16. Arctic Lapland ralliinsa.

- Meillä oli Jari-Matin kanssa hieno kilpailu menossa kunnes tänään aamulla ensiksi hänen matkansa keskeytyi moottorin tekniseen vikaan ja sen jälkeen myös minun autoni moottori kärsi käyntihäiriöistä. Ensiksi perjantaina meiltä oli virrat loppua autosta ja sitten lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella moottori sammui kahdesti täysin yllättäen. Sähkövika saatiin paikallistettua akun virtakaapeliin ja tiimi teki hyvää työtä korjaamalla huollossa moottorin käyntihäiriön, Eskelinen kertoo kilpailunsa haasteita.

- Kaksi viikkoa sitten auto tuli asfalttiversioisena Italiasta. Sen jälkeen kouvolalainen Dynamo Team on tehnyt pitkiä päiviä auton muuttamiseksi niin lumelle kuin meille vanhoille miehille sopivaksi. Auto on fantastinen ja Tunturiralli ehdottomasti yksi suosikkikilpailuistani. Nyt kun meillä on ensimmäinen kilpailukokemus uudella autolla takana niin seuraavaksi palataan testierikoiskokeille ja lähdetään parantamaan vauhtia saatujen kokemusten perusteella, Eskelinen jatkaa.

57. Arctic Lapland Ralli tarjosi huikean jännitysnäytelmän hallitsevan Suomenmestari ja moninkertaisen Suomenmestari Teemu Asunmaan kesken. Lindholm näytti jo karkaavan voittoon, mutta Asunmaa kiri eron vain 0,1 sekunniksi ennen viimeistä erikoiskoetta. Sitten kuitenkin Asunmaa teki pienen mutta ratkaisevan virheen ja sen myötä vietti lumitöissä lähes 12 minuutin verran. Näin Arctic Lapland rallin voitto matkasi Lindholmin taskuun.

Lopputulokset 57. Arctic Lapland Ralli: 
1. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Skoda Fabia R5 EVO, 1:53:30,8    
2. Egon Kaur & Silver Simm, Volkswagen Polo R5, +1:23,7s
3. Mikko Heikkilä & Samu Vaaleri, Skoda Fabia R5 EVO, +1:50,0s
---
10. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +8.21,1s

Kisan videot:
- Kisakooste: https://youtu.be/AYTFztOYOVc
- Shakedown: https://youtu.be/5NtTi3CjE7Y
- SS1: Aittajärvi: https://youtu.be/IJuoux0-kSM
- SS2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/FYHa3hyp_R4
- SS3: Kaihuavaara: https://youtu.be/9-fv8i7XGCk
- SS4: Siikakämä: https://youtu.be/nLmAI2O-F9Y
- SS5: Mäntyvaara #2: https://youtu.be/U4J4K4-H3yg
- SS6: Ahmavaara: https://youtu.be/SMQvp3RDF2w
- SS7: Ounasvaara: https://youtu.be/2D3d3pPSU6g
- SS8: Heinunkierto: https://youtu.be/_LLgWwnLdpk
- SS9: Sarriojärvi: https://youtu.be/2m1sD5jFC98
- SS10: Ristilampi: https://youtu.be/HLd_PcVxFsk

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JSAikaisemmat moottoriurheilu-uutiseni:
- 04.02.2022 - Mikko Eskelinen ainoa WRC-autolla ajava kuljettaja Riihimäen SM-rallissa
- 14.01.2022 - Mikko Eskelinen Fordin WRC-autolla Tunturiralliin - Eteen lähtee Jari-Matti Latvala ja perään Suomenmestari Emil Lindholm
- 02.01.2022 - Rasmus Tuominen omilla sekuntiluvuilla GTM Finlandin Shoot Out Lamborghini testeissä Portugalissa
- Kauden 2021 Valikoituja ralleja WRC-autolla -tiedotteet
- Kauden 2020 Lamborghini Super Trofeo Europe -tiedotteet
- Kauden 2019 Lamborghini Super Trofeo Europe -tiedotteet
- Kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasia -tiedotteet
- Kauden 2017 Lamborghini Super Trofeo Aasia -tiedotteet
- Kauden 2016 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe -tiedotteet
- Kauden 2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe -tiedotteet
- Kauden 2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe -tiedotteet
- Kauden 2013 Portugal SuperCars Series mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2012 SpanisGT mestaruusvuoden tiedotteet
- Kauden 2011 FIA GT3 & Rallin SM-sarjan tiedotteet
- Kauden 2010 FIA GT3 & Suomi Cup vuoden tiedotteet
- Kauden 2009 Rata SM GT3 Suomenmestaruuden tiedotteet
- Kauden 2008 STCC Suomenmestaruuden tiedotteet
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi