Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Kilpailukausi 2014: Lamborghini Super Trofeo Europe & Ralli SM-sarja

Highslide JS
Ajankohta
Kilpailun nimi ja paikkakunta
Tulos
Raportti
23.-25.01.2014
Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi
4.
21.-22.02.2014
SM Vaakuna Ralli, Mikkeli
6.
07.-08.03.2014
SM Itäralli, Joensuu
kesk.
09.03.2014
1. Riihivuori Rallisprint
2.
12.-13.04.2014
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Monza
kesk.
23.-25.05.2014
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Silverstone
4. ja 3.
13.-14.06.2014
Porsche GT3 Cup Trophy Finland, Ahvenisto
kesk. ja 2.
28.-29.06.2014
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Paul Ricard
6. ja 4.
23.-27.07.2014
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, SPA Francochamps
3. ja 3.
29.-31.07.2014
Vetomies ralli, Jyväskylä
kesk.
06.-07.09.2014
Barcelona 24h Endurance
6.
20.-21.09.2014
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Nurburgring
5. ja 3.
20.-22.11.2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Sepang kesk. ja 3.
23.11.2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo, World Final Sepang kesk. ja 2.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2014 Pro-AM -luokan viralliset loppupisteet 12/12 osakilpailua:
1. Alberto Di Folco, 129 pistettä
2. Gerhard Tweraser, 113 pistettä
3. Sebastian Merchan, 107 pistettä
4. Mirko Bortolotti, 87 pistettä
4. Mikko Eskelinen 87 pistettä
4. Dimitri Enjalbert, 87 pistettä

5. Aristotelis Vavarouissis, 80 pistettä
6. Sandro Bickel, 73 pistettä


Kilpailukauden 2014 videot:
- Arctic Lapland Rally 2014: Testit
- Arctic Lapland Rally 2014: EK1: Mäntyvaara
- Arctic Lapland Rally 2014: EK2: Aittajärvi
- Riihivuori Rallisprint 2014
- Lamborghini Super Trofeo testit Italiassa
- Lamborghini Super Trofeo Monza 2014 TV
- Lamborghini Super Trofeo Silverstone incar
- Lamborghini Super Trofeo Silverstone TV
- Porsche GT3 CUP Trophy Ahvenisto Testit
- Porsche GT3 CUP Trophy Ahvenisto Race
- Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard TV
- Lamborghini Super Trofeo Belgia SPA TV
- Nelivetomies ralli 2014 Incar EK1: Pihlajakoski
- Nelivetomies ralli 2014 Incar EK2: Päijälä
- Lamborghini Super Trofeo Nurburgring TV
- Lamborghini Super Trofeo Nurburgring MikkoCam
- Lamborghini Super Trofeo Malesia TV
- Lamborghini Super Trofeo Malesia MikkoCam
- Lamborghini Super Trofeo World Final TV


22.1.2014 - Mikko Eskelinen nöyränä Arctic Lapland Ralliin - Tavoitteet kymmenen nopeimman joukossa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rata-autoilussa Portugalin, Espanjan ja kaksi Suomenmestaruutta urallaan voittanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, starttaa nöyränä mutta silti toiveikkaana nyt viikonloppuna ajettavaan 10 pikataipaleen ja 244,32 erikoiskoekilometrin mittaiseen, järjestyksessään 49. kerran ajettavaan arvostettuun kansainväliseen Arctic Lapland Ralliin.

Rovaniemen ympäristössä ajettavassa Ralli SM-sarjan avauskilpailussa pitkäaikaisen kartanlukija Arto Kapasen, 50, kanssa kilpaileva Eskelinen taittaa matkaa Mitsubishi Lancer Evolution IX FIN-R ja R4 -viritysasteet omaavalla turboahdetulla nelivetoisella autolla. Vastaansa kahdeksannen kerran Tunturirallin erikoiskokeille suuntaava kansainvälisesti menestynyt ratakuljettaja saa mm. rallin kuusinkertaisen Suomenmestari Juha Salon, kaksinkertaisen Suomenmestari Janne Tuohinon sekä nuoren virolaisen Karl Kruudan, joka viime syyskuussa voitti Tampereella ajetun SM-päätösrallin.

Vuosi sitten kilpailun kuudenneksi nopeinta vauhtia pitänyt Eskelinen toivoo teknisesti murheetonta sekä ennen kaikkea täysin omista tekemisistä riippuvaista suoritusta erikoiskokeilla, jotka eivät miesmuistiin ole koskaan olleet näin vauhdikkaassa kunnossa. Oman mausteen kisaan tuo ilmojen herra, joka on luvannut arktisia lämpötiloja nostattamaan näkyvyyttä haittaavaa lumipölyä.

- Vuosi sitten meillä oli Super2000 auton kanssa teknisiä murheita ja kärsimme myös edellä lähteneen kanssakilpailijan aiheuttamasta tukoksesta. Toivotaan, että tänä vuonna latu pysyisi auki ja saisimme ajettua kaikin puolin ehjän kilpailun. Lumipöly tulee taatusti jälleen olemaan ongelma, mutta se vaivaa tasapuolisesti meitä kaikkia kuljettajia, Eskelinen kertoo.

- Työkiireiden sekä myös Keski-Suomen lumettomien olosuhteiden myötä testit ovat jääneet vain 35 kilometrin mittaisiksi, mutta ei anneta sen haitata vaan painetaan kaasu pohjaan ja kiirehditään kymmenen nopeimman kuljettajan joukkoon. Helppoa se ei tule olemaan, mutta varovaisen toiveikkaana olemme, että tavoitteet tulevat jälleen täytettyä, vuoden 2010 rallin Suomi Cup mestari jatkaa.

Kansainvälistä rata-autoilua myös tulevana kesänä

Vuonna 2008 käynnistyneellä ja menestyksekkäällä kansainvälisellä autourheilu-urallaan moottoriurheilun ammattilaiskuljettaja on pokannut mestaruuksia niin Suomessa, Virossa, Espanjassa kuin Portugalissa. Nyt pikipintojen erikoismiehellä on neuvottelussa Keski- ja Etelä-Euroopassa ajettavia kovatasoisia kilpasarjoja ja päätöksiä on odotettavissa viimeistään maalis-huhtikuun vaihteessa. Sitä ennen Eskelinen ja Kapanen ajavat mahdollisuuksien mukaisesti rallin SM-osakilpailuja.

Arctic Lapland ralli starttaa perjantaina klo 12 ja maalilipulle lähtönumerolla 12 ajavaa ja Printsport Racingin huoltamaa kilpailijaparia on odotettavissa lauantaina klo 17.50 aikoihin.

25.1.2014 - Mikko Eskelinen Arctic Lapland rallissa uransa parhaimpaan SM-sijaan - palkintokoroke luisui käsistä Siikakämän legendaarisella erikoiskokeella

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, saavutti tavoitteensa 49. kerran Rovaniemellä järjestetyssä Arctic Lapland rallissa ja kiiruhti luottokartanlukijansa Arto Kapasen, 50, kanssa SM1-luokan neljänneksi nopeinta kyytiä. Turboahdetulla nelivetoisella Mitsubishi Lancer Evolution ralliautolla kaksipäiväisen rallin 10 pikataivalta ja 244,32 erikoiskoekilometriä ajanut rata-autoilun hallitseva Portugalin SuperCars mestari ajoi yhtä isoa ajovirhettä lukuun ottamatta makoisan rallin.

Koko hyytävän arktisissa olosuhteissa ajetun kilpailun, lukuun ottamatta kolmatta Siikakämän erikoiskoetta, Eskelinen ajoi tasaisesti tavoitteidensa mukaisesti eli kymmenen nopeimman joukkoon ja lähes virheettömän suorituksen sekä kanssakilpailijoidensa epäonnen myötä onnistui upeasti pokkaamaan neljänneksi korkeimmat SM-pisteet. Lähes -30c asteen pakkasessa ajetulla Siikakämän pikataipaleella rata-autoilussa mestaruuksia niin Suomessa kuin Iberian niemimaalla pokannut pikipintojen erikoismies sortui pieneen ajovirheeseen, joka johti kovavauhtiseen spinnaukseen ja lähes kahden minuutin aikatappioon. Ilman tätä virhettä hän olisi ollut palkintokorokesijassa kiinni.

- Sain hienon avauksen rallille kun Mäntyvaaran yleisöpyörityksessä tuloslistalle ilmestyi kolmanneksi nopein aika. Ja kun vielä Aittajärven pikataipaleella hyvä suoritustaso jatkui niin sen myötä nostin riskikynnystä ehkä pikkaisen liikaa ja Siikakämän täyden kyydin vasemmalle taittavassa mutkassa etupyörä haukkasi penkkaan ja olimme hetken aikaa matkustajina. Siinä autoa käynnistellessä ja oikeaan suuntaan käännellessä hukkui palkintokorokesijan verran aikaa, Eskelinen kertoo kilpailunsa käännekohtaa.

- Virheestä sisuuntuneena päätin jatkaa samalla suoritustasolla ja se piti meidät tasaisesti kahdeksantena kunnes viimeisen erikoiskokeen maalilipulla saimme huomata kolmen edellämme olleen kanssakilpailijan hukkuneen ongelmiin ja näin kuin varkain pääsimme nousemaan neljänneksi, mikä myös on mitä mainioin tulos hieman jo vanhentuneella ralliautollani, rallin vuoden 2010 Suomi Cup mestari jatkaa.

Eskelinen kävi kovaa kilvanajoa samassa Printsport Racing tallissa ajaneen Mattias Thermanin kanssa, joka vain viisi kilometriä ennen viimeisen erikoiskokeen maalia suistui tieltä. Eskelinen ei vielä tee päätöstä kuukauden päästä ajettavan seuraavan SM-osakilpailun ajamisesta.

- Harmillisesti tallitoverini lipsahti ladulta kesken mielenkiintoisimman kilvanajon ja muutenkin tosi monta kärkikuljettajaa huilasi viimeisen huiman 49 erikoiskoekilometrin varrella. Tästä menestyksestä todella iso osa kuuluu yhteistyökumppaneideni lisäksi autourheilun ammattitiimi Printsport Racingille, joka sitä mukaa korjasi autoa kun minä pikataipaleilla sitä rikoin, Eskelinen kiittelee taustalla hääriviä tahoja.

- Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan helmikuun neljäntenä viikonloppuna Mikkelissä ja onneksi päätöstä sen ajamisesta ei tarvitse vielä tehdä. Nyt juhlistellaan ralliurani korkeimpia yksittäisen kilpailun SM-pisteitä ja ensi viikolla mietitään jatkoa, rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari päättää.

Arctic Lapland rallin voittoon ajoi paluun rallipoluille kolmen vuoden ajotauon jälkeen tehnyt kiiminkiläinen Janne Tuohino, joka kartanlukija Markku Tuohinon kanssa ajoi Printsport Racingin uuden Ford Fiesta R5 autolle voitokkaan debyytin. Saarijärveläinen Jarkko Nikara jäi Tuohinosta yli kaksi minuuttia. Hallitseva rallin kuusinkertainen Suomenmestari Juha Salo joutui teknisten murheden saattelemana keskeyttämään kilpailun.

Lopputulokset 49. Arctic Lapland Rally 2014: SM1: Super4, Top-6:
1. Janne Tuohino & Markku Tuohino, Ford Fiesta R5, 2:08:02,4
2. Jarkko Nikara & Timo Hantunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:30,4sek
3. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4:33,4
4. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +5:40,3sek
5. Roland Murakas & Kalle Adler, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +5:42,3sek
6. Riku Tahko & Markus Soininen, Mini John Cooper Works S2, +7:43,8sek


20.2.2014 - Mikko Eskelinen etanolikäyttöisella ralliautolla Mikkelin SM-ralliin - Tavoitteena kärkiviisikko

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kolme viikkoa sitten Rovaniemellä ajetusta Ralli SM-sarjan avausosakilpailusta neljänneksi korkeimmat SM-pisteet napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, ja kartanlukija Arto Kapanen, 50, tähtäävät nyt viikonloppuna Mikkelissä ajettavassa sarjan toisessa osakilpailussa viiden nopeimman SM1-luokan kilpailijaparin joukkoon.

Savon sydämessä ajettavassa seitsemän pikataipaleen ja 120,21 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa huikealla urallaan rallin Suomi Cupin sekä rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet voittanut Eskelinen kilpailee tutulla Mitsubishi Lancer Evolution IX Fin-R R4 viritteisellä autolla, joka on muutettu etanolikäyttöiseksi.

Eskelinen tietää tavoitteen olevan kova ja että se on saavutettava mikäli SM-mitalia kaulaansa loppuvuonna ripustetaan.

- Sarjan avauksessa, Tunturirallissa, ajoimme 98-bensiinillä kanssakilpailijoiden etanolikäyttöisiä sekä 104-oktaanisella kilpabensalla kulkevia Super2000 ja R5-autoja vastaan. Jotta saisimme hieman jo vanhentuneen auton kilpailukykyisemmäksi, päätimme päivittää sen myös kulkemaan etanolilla ja sitä kautta saada lisää hevosvoimia moottoriin, Eskelinen kertoo.

- Tunturirallissa kovat kuljettajat kuten Karl Kruuda, Ari Vihavainen, Riku Tahko ja Jussi Tiippana epäonnistuivat ja siten heillä on taatusti vähintään samat tavoitteet kuin minulla. Kun tähän listaan lisätään SM-pisteissä edelläni olevat Jarkko Nikara ja Jussi Vainionpää niin missään tapauksessa helpolla ei edes vitossija ole otettavissa. Mutta siihen ehdottomasti tähdätään, rallia ja kansainvälistä rata-autoilua myös tänä vuonna ajava moottoriurheilun moniosaaja kertoo.

Vauhtia ystävänpäivän asiakastilaisuudesta

Eskelinen valmistautui SM Vaakuna ralliin ystävänpäivänä Petäjäveden Hirvimäen moottoriurheilukeskuksessa järjestämässä rallin asiakastilaisuudessa, jossa lukuisa joukko rallista kiinnostuneita pääsi Eskelisen kartanlukijana nauttimaan vauhdin hurmasta. Yksi näistä oli rata-autoilun ammattilaiskuljettaja Markus Palttala. Katso video tapahtumasta http://www.youtube.com/watch?v=jpY26sUVhlg.

23.2.2014 - Mikko Eskelinen jatkaa neljäntenä ralli SM-sarjassa - Mikkelistä tekniikkamurheiden sävyttämä kuudes sija

Mikkelin ympäristössä ajetussa ralli SM-sarjan toisessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, ja kartanlukija Arto Kapanen, 50, saavuttivat tyydyttävän kuudennen sijan SM1-luokan eli ns. superautojen sarjassa.


Poikkeuksellisissa talviolosuhteissa ajetussa kilpailussa Eskelinen hieman jo vanhentuneella Mitsubishi Lancer Evolution IX FIN-R R4-viritysasteen autolla kärsi koko kilpailun ajan moottorin ylikuumenemisesta ja sitä seuranneesta tehohäviöstä eikä päässyt kolmen viikon takaisen sarjan avauskilpailussa esittämään neljännen sijan vauhtiin.

Teknisten murheiden lisäksi viidennellä pikataipaleella sattuneen kovavauhtisen ulosajon myötä rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestarin joutui pettymyksellisesti tyytymään tavoitteiden ulkopuolisen sijan tarjoamiin jäännöspisteisiin, jotka kuitenkin riittivät pitämään hänet sarjan neljännellä sijalla kun ajamatta on vielä yksi talvinen ja kolme kesäistä osakilpailua.

- Kaksi vuotta sitten SM-osakilpailun kuudes sija olisi ollut huippujuttu, mutta nyt parantuneen kilpailukyvyn myötä se jätti karvaan pettymyksen maun suuhun. Jo rallin 120,21 erikoiskoekilometrin ensimetreillä tunsin ettei hevosvoimat laukanneet tuttuun tahtiin ja pian sen jälkeen varoitusvalot välkkyivät häiritsevästi auton tietokoneen ruudussa. Kilpailun aikana huoltotiimini totesi tilanteen ja teki tarvittavat ensiavulliset toimenpiteet jotka onneksemme rittivät tuomaan meidät maalikorokkeelle, Eskelinen kertoo.

- Kun kanssakilpailijat myös kohtasivat murheita, päätimme viidennellä 24 kilometrin erikoiskokeella ajaa yli riskikynnyksen ja sitä kautta päästä tavoitteeseen eli viidennelle sijalle. Lumipöperöisellä tiellä hyökkäys kuitenkin kostautui kovavauhtisena ulosajona ja sen seurauksena mm. jäähdytin tukkeutui lumesta ja moottorin lämmöt karkasivat kriittiseen pisteeseen. Onneksi tällä kertaa onnetar oli puolellamme ja pääsimme maaliin sijalla, joka pitää meidät edelleen tiukasti mitallikannassa mukana, kuumalla keskieurooppalaisella pikipinnalla paremmin viihtyvä Eskelinen jatkaa.

SM Vaakuna rallin superautojen luokan voittoon ajoi kotiteillään WRC-autolla ajanut Ari Vihavainen, joka kiersi vaativan rallireitin 18,3 sekunttia Eskelisen virolaista tallitoveria Karl Kruudaa nopeammin. Sarjan kolmas ja samalla viimeinen talviosakilpailu ajetaan jo vajaan kahden viikon päästä Joensuussa.

Lopputulokset SM Vaakuna ralli 2014, Mikkeli, SM1 Super4-luokka:
1. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer WRC, 1:03:56,2
2. Karl Kruuda & Martin Järveoja, Ford Fiesta S2000, +18,3sek
3. Veli-Pekka Karttunen & Topi Luhtinen, Subaru Impreza WRX STi, +49,1sek
---
6. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX FIN-R R4, +3:40,9sek


9.3.2014 - Mikko Eskelinen hopealle historian ensimmäisessä Riihivuori Rallisprintissä - Lamborghinin ratti kutsuu

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvana vuonna rallissa kohinalla kansalliseen kärkeen noussut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen taituroi toiseksi nopeiten Suomen rallihistorian ensimmäisen kerran Muuramen Riihivuoressa ajetussa kovavauhtisessa rallisprintissä ja näin edellisenä päivänä Joensuun SM-rallissa lumitöiden seurauksena epäonnistunut 41-vuotias autourheilun ammattilainen hyvillä mielin matkaa kohti tulevana perjantaina Italiassa Monzan radalla nelivetoisella Lamborghini Gallardolla ajettavia Lamborghini Blancplain Super Trofeo Europe ratasarjan ensitestejä.

Keski-Suomen Pikes Peakilla eli Riihivuoren laskettelukeskuksessa ajetulla noin kolmen kilometrin mittaisella erikoiskokeella Eskelinen jäi täysin lumettomalla pinnalla ajetulla tiellä vain 0,68 sekuntia kilpailun voittaneesta rallisprintin kuusinkertaisesta Suomenmestari Tomi Halliasta. Hopea ei ollut Eskeliselle häpeä vaan pettymyksellisen Joensuun SM-rallin jälkeen toiseksi korkein palkinto maistui lähes voitolta.

- Lauantaina Joensuun SM-rallin ensimmäisen erikoiskokeen lopussa ajauduin kovavauhtisessa ja ahtaassa alamäkiristeyksessä lumipöperölle siten, että mutka venähti leveäksi ja jäin kartanlukijani Arto Kapasen kanssa jumiin lumipenkkaan. Koska lumitöissä meni noin kahdeksan minuuttia ja sen myötä menetin mahdollisuudet kärkitaisteluun niin päätimme jättää leikin kesken, kertoi SM-sarjan SM1-luokan seitsemännelle sijalle tipahtanut Eskelinen.

- Sunnuntain Riihivuoren Rallisprintissä lähdin ajamaan omalla tasollani ja se riitti hienosti hopeasijaan. Koska ero rallisprintin kuusinkertaiseen Suomenmestari Tomi Halliaan jäi vain marginaaliseksi niin olen todella tyytyväinen täysin kevätkelin sorapinnalla ajetun kilpailun tulokseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Italiaa ja tulevan kilpailukauden Lamborghini ratasarjan testeihin, Eskelinen jatkaa.

Joensuun SM-Itärallissa voittoon ajoi Saarijärven Jarkko Nikara, joka samalla vankisti SM-pistejohtoaan. Seuraavaksi Mikko Eskelinen nähdään kilpurin ratissa huhtikuun toisena viikonloppuna Italian Monzassa ajettavassa Lamborghini Blancplain Super Trofeo Europe ratasarjan avausosakilpailussa

Lopputulokset 1. Riihivuori Rallisprint 2014: Yleiskilpailu Top-5:
1. Tomi Hallia, Mitsubishi Lancer E6, 1.40,99
2. Mikko Eskelinen, Mitsubishi Lancer E9, +0,68sek
3. Jani Itkonen, Mitsubishi Lancer E6, +4,44sek
4. Jarno Häkkinen, Ford Escort RS Cosworth, +5,90sek
5. Ari Könönen, Mitsubishi Lancer E9, +9,69sek


11.4.2014 - Mikko Eskelisen debytoi maailman nopeimmassa yksityyppi-autosarjassa - Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarja käynnistyy Italian Monzassa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Nyt huhtikuun toisena viikonloppuna rata-autoilun ammattiurallaan niin Suomen kuin muiden maiden mestaruuksia voittanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, polkaisee käyntiin urakkansa kuuden kilpailuviikonlopun ja 12 osakilpailun mittaisessa maailman nopeimmassa yksityyppisten kilpa-autojen, Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjassa.

Luxemburgilaisen Racetrax tiimin Lamborghini Gallardo LP 570-4 autolla ranskalaisen tallitoveri Dimitri Enjalbertin kanssa ajovuoron jakava sarjan ainoa suomalaiskuljettaja povaa huipputasokasta kilpailukautta, jossa 25 autokuntaa mittaa paremmuudestaan samanlaisilla nelivetoisilla autoilla. Racetrax ajattaa kilpailussa yhteensä kolmea autokuntaa.

Periksiantamattomana kilpailijana rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet urallaan voittanut Eskelinen tavoittelee vuoden 2002 Lamborghini -sarjan hopeamitalistin kanssa palkintokorokesijaa nyt Italian Monzassa ajettavassa avausviikonlopussa.

- Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti: Racetrax ammattitiimi on huolellisesti tehnyt kotiläksyt ja auto on kaikin puolin täysin valmis kilvanajoon. Vapaiden harjoitusten kautta edetään aika-ajoihin joista kahteen 50 minuutin osakilpailuun ja tottakai tavoitteena olisi seisoa palkintokorokkeella, Eskelinen pohdiskeli.

- Tiimissämme on henkilökuntaa 10 eri maasta ja muutenkin Monzan radalla on melkoinen kuhina koko viikonlopun päällä kun noin 150 eri luokan autoa aina GT3-autoista GP3-formuloihin ajaa omia kilpailujaan. Koska meidän ns. maailman nopeimmassa yksityyppiluokassa rataa kiertää 25 autokuntaa niin aika-ajot tulevat näyttelemään erittäin suurta roolia. On täysin eri asias lähteä kilpailuihin kärkipäästä kuin takajoukoista ja lisäksi kun autoissa ei ole suuria eroja niin hereillä on oltava koko kilpailuviikonlopun ajan, autourheilun ammattilaiskuljettaja jatkaa.

Kilpailut televisioidaan jälkilähetyksenä MTV3 Max kanavalla ja ne on nähtävillä livenä internetin kautta osoitteesta: http://squadracorse.lamborghini.com/en/live. Lauantaina ensimmäinen kilpailu käynnistyy klo 15:00 ja sunnuntaina klo 10.45.

12.4.2014 - Mikko Eskelisellä kaksi rengasrikkoa ja keskeytys Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen avausosakilpailussa

Italian Monzan perinteikkäällä radalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan avausosakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, kohtasi pettymyksen syviä hetkiä kun 12 osakilpailun ensimmäisessä kilpailussa hänen autokuntansa kärsi kaksi mystistä rengasrikkoa ja oli pakotettu jättämään kilpailu kesken kun ajamatta oli vain kuusi kierrosta.

Luxemburgilaisen Racetrax tiimissä ranskalaisen Dimitri Enjalbertin kanssa ajovuoron jakava Eskelinen eivät aika-ajoissa päässeet toivottuun vauhtiin ja jäivät 14. lähtöruutuun. Itse kilpailussa Eskelinen sai tyydyttävän startin ja ajoi kilpailun kolme ensimmäistä kierrosta samalla sijalla kunnes vasemman takarenkaan rikkoontuminen pakotti suomalaiskuljettajan kaartamaan varikolle ylimääräiseen renkaanvaihtoon ja palaamaan radalle häntäpään sijalla 24.

Noin 25 minuutin kilvanajon ja kuljettajan vaihdon jälkeen Enjalbert pääsi nousemaan sijalle 20 kunnes jälleen vasen takarengas rikkontui ja leikki jäi takaripustuksen pettämisen seurauksena kesken. Ammattiurallaan kansainväliseen ratamenestykseen tottuneelle Eskeliselle pettymys oli karvasta kalkkia - Varsinkin kun sunnuntain toiseen kilpailulähtöön hän ja Enjalbert starttaavat esimmäisen kilpailun tuloslistan mukaisesti sijalta 22.

- Vasen takarengas hajosi ensimmäisen kerran harjoituksissa ja nyt kaksi kertaa kilpailussa. Ilmeisesti takaripustuksessa on koko viikonlopun ajan ollut jotain vialla ja sen myötä rengas ei ole kestänyt kilvanajoa. Toisaalta meillä oli paljon tuuria matkassa kun ensimmäisen kerran rengas räjähti 250km/h nopeudesta ja toisella kyytiä oli 280km/h. Siinä oli molemmilla kerroilla olemassa ainekset isoon katastrofiin, Eskelinen kertoo.

- Nollapisteiden myötä annettiin kanssakilpailijoille heti liikaa tasoitusta ja lisää on tulossa huomenna koska 22 lähtöruudusta ei ihmetekoja palkintokorokkeelle tehdä. 50 minuuttia ja noin 26 kierrosta on aikaa saavuttaa edes muutama jäännöspiste eli huomenna on luvassa erittäin haastava kilpailu, Eskelinen jatkaa.

13.4.2014 - Mikko Eskelisellä murheellinen kilpailuviikonloppu Italian Monzassa - Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe alkoi neljällä rengasrikolla

Kovin odotuksin ja huolellisesti uuteen kansainväliseen ratakauteensa valmistautunut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, sai ämpärikaupalla kylmää vettä niskaansa Italian Monzassa ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan kahdessa avausosakilpailussa.

Rengasrikkojen sävyttämissä kahdessa 50 minuutin kilpailussa niin Eskelisen kuin monen muun kanssakilpailijan autokunta tahkosi saman murheen parissa jolloin ylimääräinen varikkopysähdys aiheutti valtavasti aikahukkaa ja välittömän tipahtamisen häntäpäähän. Luxemburgilaisen Racetrax tiimin autolla ajaneen Eskelisen lisäksi suurimman draaman koki lauantaisen kilpailun voittanut Andrea Palma, joka sunnuntain toisessa lähdössä putosi rengasrikon seurauksena viimeisellä kierroksella palkintokorokkeelta sijalle 10.

Eskelinen oli tulta ja tappuraa murheellisten kilpailujen jälkeen.

- Eilen leikki jäi kahden rengasrikon seurauksena kesken ja sen myötä tänään startattiin koko joukon hänniltä. Kuitenkin tallitoverini Dimitri Enjalbert teki huikeaa työtä ajovuoronsa aikana ja sai nostettua meidät jo sijalle kahdeksan. Kun noin 25 minuutin kilvanajon jälkeen pääsin hoitamaan omaa ajovuoroani niin jo heti sen ensimmäisellä kierroksellani vasen takarengas poksahti rikki ja peli oli jälleen selvä. Renkaanvaihdon jälkeen vain tyydyn sijalla 22 kurvailemaan maalilipulle, Eskelinen kertoo.

- Kärsimme saman vasemman takakulman rengasrikot kilpailuviikonlopun jokaisena päivänä ja se on huipputasolla anteeksiantamatonta. Videokuvia tarkasti katseltuamme emme löytäneet muuta syytä kuin että Monzan F1-radan reunustalla on jossain kohdalla terävä kanttikivi joka meidän lisäksi pilasi monen muun kilpailun. On mahdotonta sanoa missä kohtaa rataa tämä kallis kivetys on sillä lähes jokaisen mutkan ulostulossa intensiivisesti ajoimme kanttikivien ylitse, Eskelinen kertoo.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan toinen kilpailuviikonloppu ajetaan toukokuun neljäntenä viikonloppuna Englannin Silverstonen radalla. Eskelinen tietää, että enää ei saa yhtään antaa kanssakilpailijoille tasoitusta ja mestaruustaistelua ajatellen enää ei ole varaa edes yhteenkään rengasrikon pilaamaan kilpailuun.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2014: 12.4.2014: 1. Osakilpailu Monza #1, Top-3:
1. Andrea Palma, 26 kierrosta
2. Edoardo Piscopo & Milos Pavlovich, +10.044sek
3. Mirko Bortolotti & Aris Vavaroussis, +25.148sek
---
22. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, kesk. rengasrikko

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2014: 13.4.2014: 2. Osakilpailu Monza #2, Top-3:
1. Edoardo Piscopo & Milos Pavlovich, 26 kierrosta
2. Jeroen Mul, +10.544sek
3. Cédric Leimer & Jonathan Cochet, +33.638sek
---
21. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +3 kierrosta (rengasrikko)


22.5.2014 - Mikko Eskelinen haluaa Lamborghini-sarjan kärkikahinoihin Englannin Silverstonessa - Palkintokoroke ainoa tavoite

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuudetta peräkkäistä kansainvälistä moottoriurheilukautta elävä Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, on autourheilun urallaan kokenut niin voittojen ja mestaruuksien tuomia suuria ilon kuin epäonnen tuottamia pettymyksen syviä hetkiä. Viisi viikkoa sitten Italian Monzan radalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe sarjassa yhden uransa pettymyksellisimmän viikonlopun kokenut suomalaiskuljettaja hakee revanssia nyt viikonloppuna Englannin Silverstonessa ajettavissa sarjan kahdessa seuraavassa osakilpailussa.

Kuusi osakilpailuviikonloppua Euroopan parhaimmilla radoilla ajettavan sarjan Monzan avausosakilpailuissa rengasrikkoihin kummankin kilpailulähdön menestyshaaveet hukannut Eskelinen starttaa Silverstonen 5,9 kilometrin mittaiselle radalle toiveikkaampana kuin koskaan. Viiden viikon aikana hänen luxemburgilainen Racetrax tiimi on testeissä löytänyt tekniikasta syyn murheellisiin tapahtumiin.

- Monzassa ajoimme liian matalilla rengaspaineilla eikä sen myötä rengas ei kestänyt kovaa kilvanajoa. Lisäksi testeissä paljastui, että automme kytkin oli antautumassa ja se aiheutti liiallista vaihtoviivettä emmekä siten näistä syistä pystyneet kärkimiesten vauhtiin vastaamaan. Nyt kun ongelmat on ratkottu niin todella odottavaisin ja ennen kaikkea luottavaisin mielin Silverstonen radalle mennään, Eskelinen kertoo.

- Toivotaan, että Englannin aina oikukas keli olisi tällä kertaa suosiollinen. Ei minua haittaa vaikka sataisi, mutta kunhan ei olisi sellaista välivaiheen keliä, koska näissä yli 250km/h vauhdeissa mikään ei ole sen hankalampaa kuin oikean jarrutuspaikan löytäminen. Tiedämme, että vaikka mestaruustaistelun kannalta nyt ei enää saa antaa tasoitusta ja sen myötä niin minä kuin ranskalainen tallitoverini Dimitri Enjalbert kuin koko Racetrax tiimi on tehnyt valmistautumisen niin hyvin kuin sen vaan voi tehdä. Toivotaan, että tulokset olisivat tavoitteidemme mukaisia, pitkällä ammattiurallaan kaksi Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin ratamestaruudet voittanut Eskelinen jatkaa.

Silverstonen Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europen aika-ajot ajetaan lauantai-aamuna ja ensimmäinen kilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 17:35. Sunnuntaina toiseen osakilpailuun lähdetään ensimmäisen kilpailun tulosten mukaisessa järjestyksessä ja se lähtö starttaa klo 13:45. Avausosakilpailujen tapaan kilpailuista tulee suora nettilähetys osoitteessa www.supertrofeo.com.

25.5.2014 - Mikko Eskelinen näyttävästi uransa ensimmäiselle Lamborghini sarjan palkintokorokkeelle Englannissa - Suomalaiskuljettaja kolmas kovassa seurassa

Maailman ainoassa nelivetoisten autojen ratasarjassa, Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europessa ainoana suomalaisena kilpaileva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, saavutti mahtavaa menestystä kun Englannin Silverstonessa ajetussa kilpailussa hän ja ranskalainen tallitoveri Dimitri Enjalbert pokkasi pronssiset palkintopokaalit.

Lauantain ensimmäisessä lähdössä upeasti Pro-AM luokan neljänneksi ja sunnuntaina kolmanneksi puristanut Eskelinen nousi samalla huhtikuussa Italian Monzan radalla sattuneiden täydellisten epäonnistumisten jälkeen sarjatilanteessa kuudennelle sijalle kun edessä on vielä kymmenen osakilpailulähtöä.

Eskelinen piti palkintokorokesijaa eli tavoitteiden saavuttamista erityisen tärkeänä ja itseluottamusta kasvattavana.

- Silverstonen rata on yksi haastavimmista millä olen ikinä kilpaillut. Pitkät ja kovavauhtiset mutkat sekä ennen kaikkea aina oikutteleva sää oli myös tänä vuonna yksi suurimmista murheenkryyneistä eikä aliohjautuva autoni yhtään helpottanut asiaa. Sen myötä kolmas ja neljäs sija olivat täysin kilpailukykyämme vastaavat tulokset, Eskelinen kertoo.

- Vaikka palkintokoroke on aina juhlallinen asia niin pikkaisen jäi viikonlopusta hampaankoloon ensimmäisen lähdön neljäs sija. Viimeiselle kierrokselle lähetettäessä olin kolmantena mutta sitten kolmanneksi viimeisessä mutkassa kaveri painoi väkisin ohi. Silti oli hienoa nähdä, että PRO-AM luokassa vauhtini riittää palkintokorokkeelle nuoria formulapoikia vastaan, useita kansainvälisiä ratamestaruuksia voittanut Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe sarjan Silverstonen osakilpailujen voittoihin ajoi Monzan osakilpailujen tapaan hollantilainen Jeroen Mul. Seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Ranskan Paul Ricardin radalla.

Lopputulokset 25.5.2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe Silverstone, Pro-AM-luokka, Top-3:
1. Alberto Di Folco, 23 kierrosta
2. Aristotelis Vavaroussis, 15,233sek
3. Yoshi Mori & Giacomo Barri, +23,245sek
4. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +23,433sek

Lopputulokset 26.5.2014 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe Silverstone, Pro-AM-luokka, Top-3:
1. Sandro Bickel & Gerhard Tweraser, 23 kierrosta
2. Alberto Di Folco, +11,324sek
3. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +18,244sek


6.6.2014 - Mikko Eskelinen vierailevana tähtenä Porsche GT3 Cup Trophy Finland ratasarjan Hämeenlinnan osakilpailuun - Suomenmestari haastaa nuoret kuljettajat

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella kansainvälistä Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjaa ajava rata-autoilun vuosien 2008 ja 2009 Suomenmestari sekä urallaan myös Viron (2009), Espanjan (2012) ja Portugalin (2013) ratamestaruudet voittanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, tekee kahden kilpailun mittaisen vierailun FINRace ratasarjan yhteydessä ajettavaan Porsche GT3 Cup Trophy Finlandiin ja mittaa vauhtiaan kesäkuun puolivälissä Hämeenlinnan Ahvenistolla ajettavassa sarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjassa neljän osakilpailun jälkeen Pro-AM luokan kuudentena oleva Eskelinen ajaa Ahvenistolla vanhan kilpakumppaninsa Ari Laivolan omistamalla Porsche 997 GT3 autolla ja tavoittelee palkintokoroketta yhteensä 15 nuoren tulevaisuuden tähtikuskin sekä keski-ikään ehtineiden herrasmieskuljettajien keskuudessa. Monen kansainvälisen kilpailuvuoden jälkeen Eskelinen kuumeisesti odottaa vierailuaan kotimaiseen ratasarjaan ja ennen kaikkea aikoinaan kahden Suomenmestaruuden sinetöineelle Ahveniston vaativalle radalle.

- Ennen kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Ranskan Paul Ricardin radalla jatkuvaa Lamborghini sarjaa avautui yhteistyökumppaneilleni erinomainen mahdollisuus saada tärkeää kansallista näkyvyyttä ja samalla ylläpidän ajotuntumaa mittaamalla vauhtiani hyvään vauhtiin päässeitä ja pikkuformuloissa menestynyttä sarjajohtaja Jukka Honkavuorta, rallin kahdensankertaisen Suomenmestari Sebastian Lindholmin poikaa Emil Lindholmia sekä jyväskyläläisen rallikonkari Seppo Muhosen poikaa Simo Muhosta ja lukuisia muita kuljettajia vastaan, Eskelinen kertoo.

- Tämän mahdollisuuden avasi vanhan kilpaikumppani Ari Laivola, joka tarjosi käyttööni hänen viimevuotista autoaan. Laivolan Porsche 997 GT3 kilpuri on ns. kakkosluokan auto, joka moottoritehoissa ja aerodynaamiikassa hieman häviää nopeimmille kolmosluokan autoille. Vaikka auton kilpailukyvyssä annan hieman tasoitusta kanssakilpaijoille niin silti minulle todella tutun ja mieluisan radan kummankin osakilpailun palkintokoroke on minimitavoite, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini ratasarjan Silverstonen osakilpailujen TV-lähetys vain hetki ennen Kanadan Formuloita

Kaksi viikkoa sitten Englannin Silverstonen radalla upeasti uransa ensimmäisen Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjan palkintokorokesijan napanneen Eskelisen kilpailuviikonlopun 30 minuutin mittainen kisakooste nähdään MTV3 Max kanavalla sunnuntaina klo 16.25. Mikäli Kanadan Formulakilpailua edeltävää lähetystä ei ehdi katsoa niin lähetys uusitaan maanantaina 9.6 klo 13.30, keskiviikkona 11.6 klo 16.00 ja torstaina 12.6 klo 10.30.

14.6.2014 - Mikko Eskelinen romurallin uhrina Ahveniston Porsche Cup kilpailussa - Toisen lähdön hopeasija lohdutuspalkintona

Rata-autoilun vuosien 2008 ja 2009 Suomenmestari ja kuluvalla kilpailukaudella kansainvälistä Lamborghini sarjaa urakoiva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, vieraili vuosien tauon jälkeen kotimaisessa FINRace ratasarjassa ja saalisti mukavan hopeasijan Porsche GT3 Cup Trophy Finlandin kakkosluokassa. Kahden lähdön kilpailupäivää sävytti ensimmäisen osakilpailun startissa sattunut joukkokolari, jonka osalliseksi Eskelinen tahtomattaan joutui.

EkoRace tiimin Porschella kilpailussa vauhtiaan mitannut Eskelinen ei aika-ajoissa päässyt toivomaansa vauhtiin ja siten seitsemäs lähtöruutu oli pettymys. Lisää vettä vuosien 2012 Espanjan ja 2013 Portugalin ratamestaruudet saavuttaneen kuljettajan niskaan tuli ensimmäisen lähdön ensimmäisessä mutkassa, jossa takarivistä lähtenyt kanssakilpailija menetti pääsuoran jarrutuksessa autonsa hallinnan ja osui Eskelisen kilpuriin. Osuma oli niin raju, että Mikko vastaavasti osui edellä menneeseen kanssakilpailijaan, joka dominoefektin tavoin osui seuraavaan. Kolarin seurauksena yhden kilpailun seuratuin kuljettaja oli pakotettu jättämään kilvanajo kesken.

Muutamaa tuntia myöhemmin ajetuun toiseen 14 kierroksen kilpailuun Eskelinen starttasi takarivistä ruudusta 12. Kuitenkin 18 minuutin kilvanajon aikana hän upeasti onnistui nousemaan kakkosluokan palkintokorokkeelle ja siten lähelle tavoitettaan eli luokkavoittoon, joka tällä kertaa matkasi toisen Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustavan nuoren 17-vuotiaan Simo Muhosen palkintovirtriiniin.

Hopeasija oli todellinen lohdutuspalkinto muuten niin murheelliselle kilpailuviikonlopulle.

- En niin kilpailua edeltäneissä keskiviikkoisissa testeissä kuin perjantain vapaissa harjoituksissa saatikka tänään ajetuissa aika-ajoissa enkä kilpailulähdöissä päässyt toivomaani vauhtiin. Lisäksi kun kilpurini moottori vuoti öljyä ja voimakkaasti savutti koko toisen kilpailun ajan, niin sen käyttötunnit lienee ollut lopuillaan jo keskiviikon testipäivästä lähtien. Kun kaiken kruununa liian innokas kanssakilpailja yritti ryntäyksellään voittaa koko kilpailun ensimmäisessä mutkassa ja aiheutti minun lisäksi usean muun kilpailun päättymisen niin ei tästä viikonlopusta kovinkaan hyvää makua suuhun jäänyt, Eskelinen kertoo.

- Nyt käännetään katseet kahden viikon päästä Ranskan Paul Ricardin radalla jatkuvaan Lamborghini sarjan kolmanteen osakilpailuviikonloppuun, jossa tavoitteenani on kahteen kertaan uusia edellisen Englannin Silverstonen radalla ajetun kilpailun palkintokorokesija. Seuraava Suomessa ajettava kilpailuni lienee heinä-elokuun vaihteessa Suomen MM-rallin yhteydessä kurvailtava Vetomies -kilpailu, johon osallistumisen teen mikäli vauhdissani olevat yhteistyökumppanini näyttävät projektille vihreää valoa, Eskelinen jatkaa.

Lopputulokset FINRace Ahvenisto, Porsche GT3 Cup Trophy Finland, 2. lähtö: Top-4:
1. Jukka Honkavuori, 14 kierrosta
2. Kari-Pekka Laaksonen, +13.481sek
3. Johan Westergård, +22.723sek
4. Raimo Niemi, +27.549sek
---
kesk. Mikko Eskelinen, kolari kierros 1.
kesk. Simo Muhonen, kolari kierros 1.


26.6.2014 - Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokoroke Lamborghini sarjan Paul Richardin osakilpailusta

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Euroopan parhaimmilla radoilla ajetavan Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan kahden kilpailuviikonlopun ja neljän osakilpailun jälkeen Pro-AM luokan kuudennella sijalla oleva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja ranskalainen tiimikaveri Dimitri Enjalbert saavuttivat kilpailukautensa ensimmäisen palkintokorokesijan kuukausi sitten Englannin Silverstonessa ajetussa sarjan neljännessä osakilpailussa. Nyt Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla ajettavissa sarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa luxemburgilaisen Racetrax tiimin Lamborghini Gallardo LP 570-4 autolla he tähtäävät jälleen Pro-AM -luokan palkintokorokkeelle - ja sitä kautta myös mahdollisimman suurille mestaruuspisteille.

Marseillen vieressä sijaitseva Paul Ricardin 3,813 kilometrin mittainen rata on tuttu 1970- sekä 1980-lukujen Formula 1 osakilpailuista ja nykyään siellä ajetaan formuloiden testien lisäksi kilpailuja niin monenmoisilla autoilla kuin moottoripyörillä. Lamborghini -ratasarjan ainoa suomalaiskuljettaja on pitkällä urallaan kaksi kertaa kilpaillut sekä ajanut lukuisia testipäiviä tällä arvostetulla radalla. Odotukset kolmannelle kilpailukerralle on kovat.

- Olemme sarjatilanteessa 10 pistettä sarjan pronssisijaa perässä, joten jo sen myötä meidän on kummassakin kilpailussa oltava palkintokorokkeella. Tiedämme, että nämä kilpailut ovat tietynlainen vedenjakaja loppukautta silmällä pitäen ja siten onnistuminen olisi kova juttu, autourheilun kansainvälinen ratamestari tuumailee.

- Kun Kuukausi sitten Englannin Silverstonessa selätimme kahta ensimmäistä osakilpailua koskeneet tekniset ongelmat niin pääsimme heti erinomaiseen vauhtiin ja suihkuttelemaan shampanjaa palkintokorokkeelle. Kuluneet neljä viikkoa on tiimini tehnyt ahkarasti töitä auton parissa ja minä kävin sipasemassa hopeasijan Suomen Porsche GT3 Cup Trophyn Ahveniston osakilpailussa. Toivotaan, että palkintokorokeputki saa jatkoa, Eskelinen tsemppaa itseään.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan Pro-AM luokkaa johtaa kreikkalainen Aristotelis Vavaroussis, joka käy sarjajohtajama tiukkaa taistelua italialaisen Alberto Di Folcoa vastaan. Eskelinen on kaksikkoa 23 pistettä perässä. Paul Ricardin osakilpailut televisioidaan jälkilähetyksenä MTV3 Max-kanavalla ja livenä niitä voi katsoa netistä osoitteesta: http://squadracorse.lamborghini.com/en. Lauantaina ajettavien kilpailujen LIVE-lähetykset on nähtävissä Suomen aikaa klo 12 ja klo 18.00.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2014 Pro-AM sarjatilanne 4/12 osakilpailua:
1. Aristotelis Vavaroussis, 50 pistettä
2. Alberto Di Folco, 49 pistettä
3. Sandro Bickel & Gerhard Tweraser, 36 pistettä
---
6. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, 26 pistettä

28.6.2014 - Mikko Eskelisellä huikea taistelu Lamborghini ratasarjan Ranskan osakilpailun hopeasijasta - Palkintokoroke jäi vain kahden sekunnin päähän

Etelä-Ranskassa paahtavan kuumissa olosuhteissa ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Paul Ricardin osakilpailuissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, kävi ranskalaisen tallitoverinsa Dimitri Enjalbertin kanssa tiukan taistelun sarjan kuudennen osakilpailun hopeasijasta. Kuitenkin 50 minuutin ja 22 intensiivisen kierroksen jälkeen kaksikko oli pakotettu tyytymään neljänteen sijaan.

Maailman ainoassa nelivetoisten GT-autojen sarjassa neljän osakilpailun jälkeen sarjan kuudennella sijalla ollut suomalaiskuljettaja starttasi kovin odotuksin ja huolellisesti valmistautuneena Formula 1 autojen testiradalla ajettuihin sarjan viidenteen ja kuudenteen kilpailuun. Luxemburgilaisen Racetrax tiimin autolla ajanut kaksikko ylsi aika-ajoissa hyvään vauhtiin, mutta kärsi ensimmäisessä kilpailussa kilpurinsa huonoista säädöistä ja saapui maalilipulle vasta kuudentena.

Osakilpailujen välisellä viiden tunnin tauolla käärmekeittoa nauttinut tiimi laittoi autoon kokonaan uudet säädöt ja niiden siivittämänä Eskelinen ja Enjalbert nousivat taistelemaan hopeasijasta. Matka kuitenkin loppui kesken ja kilpailukauden toinen palkintokorokke jäi lopulta 2,096 sekunnin päähän. Hopeasijasta rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari ja urallaan myös Espanjan ja Portugalin GT-mestaruudet saavuttanut Eskelinen jäi vain 2,415 sekunttia.

- Tiesimme, että sarjan voittotaistelua ajatellen nyt oli pakko onnistua ja sen myötä niin minä kuin tallitoveri Dimitri ajettiin ajovuoromme riskirajoilla niin lujaa kuin vain ikinä uskalsimme. Harmillisesti ensimmäisessä kilpailussa meitä vaivasi auton levottomuus eikä kilvanajosta tullut oikeastaan yhtään mitään. Kun tauolla saatiin säädöt paremmaksi niin oli jälleen hienoa taistella hopeasijasta, joka tällä kertaa jäi todella harmillisesti vain ajatuksen päähän, Eskelinen kertaa kilpailuaan.

- Tottakai olisi voinut ajaa romurallia ja väkisin yrittää rymistellä palkintokorokkeelle, mutta kun sellainen ei koskaan ole kuulunut tapoihini niin nyt ei auta kuin tyytyä jäännöspisteisiin ja katsotaan mitä voidaan syksyn jäljellä olevissa kilpailuissa tehdä. Vaikka sarjatilanteessa kaksi kärkimiestä on karannut 42 mestaruuspisteen päähän niin emme suinkaan aio luovuttaa vaan heti nyt maanantaina ajetaan pitkä testipäivä 1000 kilometrin päässä Belgian SPA-Francochampsin formularadalla ja sitä kautta yritetään kuroa kanssakilpailijoiden etumatkaa kiinni, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Ranskan osakilpailujen Pro-AM-luokan tuplavoittoihin ajoi Sebastian Merchan, joka samalla otti kiinnityksen sarjan pronssimitaliin. Eskelinen ja Enjalbert ovat kuuden osakilpailun jälkeen 11 pistettä himmeimmästä mitalisijasta. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua Belgiassa ja viikkoa sen jälkeen Eskelinen vaihtaa kuuman asfaltin liukkaaseen sorapintaan ja aikoo kotikilpailussaan, Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavassa Vetomies rallissa parantaa kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa vuoden takaista hopeasijaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Paul Ricard 2014: 1. Lähtö: Pro-AM Luokka: Top-6:
1. Sebastian Merchan, 23 kierrosta
2. Aristotelis Vavarouissis & Mirko Bortolotti, +1.121sek
3. Alberto Di Folco, +19.623sek
4. Matteo Zucchi, +25,323sek
5. Gerhard Tweraser & Sandro Bickel, +39.523sek
6. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +52.344sek

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Paul Ricard 2014: 1. Lähtö: Pro-AM Luokka, Top-4:
1. Sebastian Merchan, 22 kierrosta
2. Alberto Di Folco, +34.918sek
3. Aristotelis Vavarouissis / Mirko Bortolotti, +35.237sek
4. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +37.333sek


24.7.2014 - Mikko Eskelisellä käynnissä autourheilun härkäviikko - Lambosarjaa Belgian SPAn radalla ja Jyväskylässä Vetomies rallia

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella monipuolisesti niin kansainvälistä rata-autoilua kuin kansallista rallia ammattimaisesti ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, jatkaa autourheilu-urakkaansa kansainvälisessä Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjassa sekä viikkoa myöhemmin Suomen MM-rallin yhteydessä kurvailtavassa Vetomies kilpailussa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan seitsemäs ja kahdeksas osakilpailu ajetaan nyt perjantaina ja lauantaina legendaarisella Belgian SPAn radalla, jossa luxemburgilaisen Racetrax tiimissä ranskalaisen Dimitri Enjalbertin kanssa kilpaileva Eskelinen tähtää PRO-AM -luokan palkintokorokkeelle. Neljässä viimeisessä startissa upeasti sijoille 3-6 ajanut suomalaiskuljettaja pitää tallitoverinsa kanssa hallussaan sarjan kuudetta sijaa kun ajamatta on vielä kuusi kovavauhtista osakilpailua.

Eskelinen tietää, että nyt olisi saavutettava kaksi makoisaa palkintokorokesijaa jotta unelma maailman ainoan nelivetoisten GT-autojen mitalista pysyisi elossa. Pitkällä urallaan rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet saavuttanut Eskelinen on 21 pistettä sarjan pronssisijasta.

- Formula-1 ratana huikeaa mainetta niittänyt Belgian SPA-Francochampsin rata on maineensa veroinen, jossa punnitaan kilpailijoiden kantti ajaa kaasu pohjassa todella vaativia mutkayhdistelmiä. Rata on todella, todella vaikea ja haastava, Eskelinen tietää ja jatkaa, - Vaikka kilpailukauttamme rassaa sarjan avauskilpailujen keskeytykset ja nollapisteet niin tavoitteemme eli mitalisija on edelleen mahdollinen. Tosin se vaatii sitä, että jokaisesta jäljellä olevasta startista on kotiutettava vähintään alimman palkintokorokesijan verran pisteitä. Tiedämme myös, että yhteenkään epäonnistumiseen ei ole varaa ja se jos mikä on kovan kilvanajon suola.

- Belgian kilpailujen jälkeen kiiruhdan takaisin Suomeen ja vaihdan kuuman pikipinnan liukkaaseen soraan sekä tehokkaan takavetoisen GT-auton turboahdettuun nelivetoiseen Mitsubishi Lancer Evolution ralliautoon. Edessä on kotikilpailuni eli Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava Vetomies kilpailu, jossa vuosi sitten kartanlukijani Arto Kapasen kanssa pokkasin hopeasijan. Koska sitä sijoitusta ei voi parantaa kuin yhdellä pykälällä niin sanoisin, että pettynyt olen mikäli emme siihen yllä. Mutta sipastaan nyt ensiksi tämä Lambosarjan kilpailut alta pois ja sitten keskitytään lentämään Sorateiden Grand Prixissä, Eskelinen kertoo moottoriurheilun härkäviikkonsa sisällöstä.

SPA-Francochampsin aika-ajot ja ensimmäinen osakilpailu ajetaan perjantaina ja toinen osakilpailu lauantaina. Toinen kilpailu on nähtävissä netissä ns. livelähetyksenä lauantaina alkaen klo 13.15. Lähetys löytyy osoitteesta: http://squadracorse.lamborghini.com.

26.7.2014 - Mikko Eskelinen kaksi kertaa pronssille Lamborghini sarjan Belgian osakilpailuissa

Pitkällä moottoriurheilu-urallaan rata-autoilun kansallisia ja kansainvälisiä mestaruuksia pokannut jyväskyläläinen moottoriurheilija Mikko Eskelinen, 41, saavutti ranskalaisen tiimikaverinsa Dimitri Enjalbertin kanssa upeaa menestystä Belgian SPA-Francochampsin radalla ajetuissa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan seitsemännessä ja kahdeksannessa osakilpailussa.

Luxemburgilaisen Racetrax tiimin kilpurilla kaksi kertaa Pro-AM luokan palkintokorokkeelle ajanut Eskelinen ja Enjalbert ajoivat teknisesti murheettomat sekä ajovirheettömät kilpailut ja juhlivat kuin voittoa kilpailulle asettamien tavoitteidensa toteutumista. Rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet urallaan voittanut Eskelinen on ajanut palkintokorokkeelle kolme kertaa kahdeksasta mahdollisesta. Samalla suomalaiskuljettaja petrasi asetelmiaan sarjan mitalitaistelussa kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

- Kummatkin kilpailut voidaan kiteyttää siten, että saimme puhtaan lähdön ja niin Dimitri kuin minä hoidimme virheittä osuutemme - ja mikä tärkeintä, saimme nautiskella myös teknisesti murheettoman kilpailun Belgian legendaarisella Formularadalla, Eskelinen kertoo.

- Totta kai kaksi sijaa paremminkin olisi voinut mennä, mutta kovin tyytyväisiä olemme myös pronssisiin palkintoihin. Sarjan mitalitaistelua ajatellen tiesimme, että meidän oli, keinolla millä hyvänsä, päästävä kummassakin osakilpailussa palkintokorokkeelle ja nyt kun sen teimme niin tiedämme, että unelma mitalista jatkaa elämistä. Saimme ajaa murheettomat kilpailut ja kun vielä sää ja onnetar suosi niin kieltämättä nyt on todella huojentunut ja iloinen olo, Eskelinen jatkaa.

Suomen MM-ralli ja nelivetomies kilpailu kutsuu

Jyväskyläläisen moottoriurheilun kuuma härkäviikko jatkuu välittömästi kun jo tulevana perjantaina käynnistyy hänen kotikilpailunsa, perinteikäs Sorateiden Grand Prix eli Suomen MM-ralli, jossa Eskelinen tähtää voittoon kansainvälisen MM-rallin yhteydessä ajettavassa Nelivetomies kilpailussa. Vuosi sitten lahjakas moottoriurheilija sijoittui kilpailussa hopealle, joten petrattavaa hänellä on vain yhden sijan verran.


2.8.2014 - Mikko Eskeliselle karvas pettymys Nelivetomies rallista - Rengasrikko ja sitä seuranneet tekniset viat pakottivat jättämään kotirallin kesken

Highslide JS
 
Suomen MM-rallin yhteydessä ajetussa kahden kilpailupäivän mittaisessa kilpailussa vahvan ensimmäisen erikoiskokeen nopeimman ajan ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, nieli kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa syvän pettymyksen hetkiä ja oli teknisen vian myötä pakotettu jättämään leikki kesken.

Kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle, Pihlajakoskelle, kuumalla asfalttipinnalla eli rata-autoilussa paremmin viihtyvä Eskelinen nakutti 12,4 sekunnin pohja-ajan ja sen myötä oli hyvissä asetelmissa kunnes toisella Päijälän pikataipaleella sattunut rengasrikko ja sitä seurannut vannerikko, raidetangon vääntyminen, vetoakselin irtoaminen ja jarrujen häviäminen johti laulukuoroon.

Viikko sitten Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa upeasti kaksi Pro-AM luokan kolmatta sijaa napannut jyväskyläläinen oli murheen murtama pettymykseen päättyneeseen kotikilpailuunsa.

- Tottakai voimakkaasti harmittaa kun tavoitteena oli vain voitto ja luu jäi käteen jo ennen kuin kilpailu ehti kunnolla alkamaan. Vaikka saatiin erinomainen startti kovin huonoon kuntoon kuluneilla pikataipaleilla ajettuun kilpailuun niin yksi yleiskilpailuunkin vertailukelpoinen pohja-aika oli laiha lohtu murheille, Eskelinen kertoo.

- Rengasrikolle ja sitä seuranneille muille vioille en olisi voinut tehdä mitään koska edelläni lähteneet MM-sarjaa kiertävät kuljettajat olivat ruopineet kaikki mahdolliset kivet tiestä esiin. Ja koska nopein linja on ajaa siellä missä edellä lähteneet ovat menneet niin eipä siinä seliteltävää jäänyt kun sisämutkassa vaaninut kivi iski oikean etunurkan tekniikan atomeiksi ja siten pilasi koko kilpailun, rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet urallaan saavuttanut Eskelinen jatkaa.

Eskelisen moottoriurheilukausi jatkuu elokuun vimeisenä viikonloppuna todella legendaarisella Saksan Nurburgringillä, jossa edessä on Lamborghini sarjan yhdeksäs ja kymmenes osakilpailu.


4.9.2014 - Mikko Eskelinen Barcelonassa uransa ensimmäiseen 24 tunnin kilpailuun - Suomenmestarin kilpailuohjelma laajeni

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Pitkällä kansainvälisellä autourheilu-urallaan rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet voittanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajaa kuluvalla kilpailukaudella kansainvälistä ja maailman ainoaa nelivetoisten GT-autojen sarjaa, Lamborghini Blancpain Super Trofeota, jossa sarjan ainoa suomalainen on neljän ajetun osakilpailuviikonlopun jälkeen PRO-AM luokan kuudennella sijalla. Kahden viikon päästä Saksan Nurburgringillä jatkuvaan sarjaan Eskelinen valmistautuu ajamalla nyt tulevana viikonloppuna uransa ensimmäisen 24 tunnin kilpailun takavetoisella ja yli 500 hevosvoimaisella Lamborghini Gallardo GT3 autolla.

Rallissa urallaan yhden Suomi Cup mestaruuden voittanut ja vuosi sitten Suomen MM-rallin yhteydessä ajetun Vetomies kilpailun hopeasijan napannut Eskelinen ajaa lauantaina klo 11 käynnistyvässä kilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin kalustolla, jonka penkin hän 24 tunnin aikana jakaa australialaisen Liam Talbotin, kanadalaisen Jean-Charles Perrinin ja sveitsiläisen Fredy Barthin kanssa. Ajoaikaa suomalaiskuskille on luvassa yli kuusi tuntia ja uutena elementtinä hänelle tulee yön pimeydessä Barcelonan Formula-1 radalla kilpaileminen. Päätos ja sopimus osallistumisesta syntyi ripeällä aikataululla.

- Olin matkalla Espanjan Malagaan Saksan osakilpailun teholeirille kun Leipert Motorsportin tiimipäällikkö soitti ja tarjosi mahdollisuutta urani ensimmäiseen ns. 24 tunnin Endurance GT-kilpailuun. Kun sopimusehdoista päästiin yhteisymmärrykseen niin päätöstä ei ollut vaikea tehdä myöskään sen takia, että olen aina halunnut ajaa pitkän kilpailun. Lisäksi kun olen Leipert Motorsportin kilpailukalustoa testannut niin tunnen tiimin ja sen toimintatavat hyvin, Eskelinen kertoo.

- Tämä pitkä 24 tunnin kilpailu, jossa vuorottelen kolmen muun kuljettajan kanssa, antaa minulle parhaimman mahdollisen tavan valmistautua niin Nurburgringillä kuin marraskuussa Malesian Sepangin F1-radalla ajettavien Lamborghini Blancpain Super Trofeon kuumiin osakilpailuihin. Lisäksi kun tallitoverini Dimitri Enjalbert ajaa Barcelonassa kilpailevassa tiimissä ja vuonna 2012 varmistin Espanjan GT-mestaruuden siellä niin sitä suuremmalla syyllä tulossa on varsin mukava kilpailupäivä, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen urakka alkaa huomenna perjantaina ajettavilla kilpailun vapailla harjoituksilla sekä aika-ajoilla. Reaaliaikaisen tulospalvelun löydät osoitteesta: www.24hoursbarcelona.com.

6.9.2014 - Mikko Eskelinen neljännestä lähtöruudusta Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailuun - Hurjat olosuhteet aika-ajoissa

Vierailevana tähtenä rata-autoilun 24 tunnin Barcelonan kestävyyskilpailussa takavetoisella Lamborghini Gallardo GT3 autolla ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttaa saksalaisen Leipert Motorsport tiiminsä kanssa neljännestä ruudusta uransa ensimmäiseen ympärivuorokautiseen kilpailuun.

Eilen vapaissa harjoituksissa hyvään vauhtiin päässyt suomalaiskuljettaja koki huikeita hetkiä kun taivas repesi ja helteinen sää muuttui hetkessä golfpallon kokoiseksi raekuuroksi, joka runnoi niin kilpureita kuin tiimien rekkoja ja muita huoltoautoja. Poikkeuksellisissa olosuhteissa ajetuissa aika-ajoissa Eskelinen piti silti neljänneksi nopeinta vauhtia.

- Aivan yllättäen alkanut inversio oli jotain radikaalia mitä en kertaakaan ole kuuden kansainvälisen moottoriurheiluvuoteni varrella kokenut. Kilpureista hajosi lasit ja pellit menivät lommoille aina tiimien rekkoja myöten. Tästä syystä en oikein saanut hyvää tuntumaa Barcelonan rataan koska keskittyminen kilvanajoon oli lähinnä pysymistä radan asfalttiosuudella, Eskelinen kertoo.

- Neljäs sija oli hyvä suoritus ja se takaa sen, että ehkä selvitämme ensimmäisten mutkien kolarit ja pääsemme tosissamme taistelemaan elämäni ensimmäisen 24 tunnin kestävyyskilpailun voitosta. Tulen ajamaan noin kahden tunnin ajovuoroja ja jakamaan penkin australialaisen Liam Talbotin, kanadalaisen Jean-Charles Perrinin ja sveitsiläisen Fredy Barthin kanssa. Seuraavan kerran nukutaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, suomalaiskuljettaja jatkaa.

Barcelonan 24 tunnin kilpailua voi seurata live-lähetyksenä osoitteessa www.24hoursbarcelona.com. Kilpailun maalilippu liehuu sunnuntai-ehtoona.

7.9.2014 - Mikko Eskelinen kuudes uransa ensimmäisessä 24 tunnin Endurance kilpailussa Barcelonassa - Jarru- ja vaihdelaatikkomurheet hidastivat matkantekoa

Saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä australialaisen Liam Talbotin, kanadalaisen Jean-Charles Perrinin ja sveitsiläisen Fredy Barthin kanssa ajovuoron Lamborghini Gallardo FL2 GT3 auton ratissa jakanut 24 tunnin mittaisen kilpailun ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, saavutti A6-luokan kuudennen sijan uransa ensimmäisestä kansainvälisestä Endurance kilpailustaan.

Vuorokauden aikana lähes kuusi tuntia auton ratissa urakoinut suomalaiskuljettaja sai ongelmitta ajaa omat ajovuoronsa, mutta yön pimeinä tunteina ensiksi vaihdelaatikko- ja sitten jarruviasta kärsineet tiimin muut kuljettajat laittoivat auton kaksi kertaa huoltopilttuuseen mekaanikkojen ruuvattavaksi. Huoltotöissä vierähti aikaa yli 1½ tuntia ja näin lopulta maalilipulle saavuttaessa Leipert Motorsport tiimi oli kiertänyt Barcelonan 4,3 kilometrin mittaisen radan 63 kierrosta Ferrari 458 Italia GT3 autoa käskyttänyt voittajatiimi Scuderia Prahaa hitaammin. Yleiskilpailussa Leipert Motorsportin autokunta oli sijalla 19.

Teknisistä murheista huolimatta Eskelinen oli yhtä hymyä lähes kahden vuorokauden yhtämittaisen valvomisen ja intensiivisen kilvanajon jälkeen.

- Koko kilpailuviikonlopun voi kiteyttää kahdella sanalla: Huikea kokemus! Ensiksi harjoituksissa ja aika-ajoissa taivaalta tuli golf-pallon kokoisia rakeita ja sitten kilpailussa sain tauotta ohitella radalla jopa yli 20 sekunttia kierrosta kohden hitaampia autokuntia. Lisäksi kun väsymyksestä huolimatta yön pimeydessä huomasin pystyväni myös pitämään samaa kilpailukykyistä vauhtia yllä niin kyllä tämä oli kaikenkaikkiaan yksi päräyttävimmistä elämyksistä mitä autourheilu-urallani olen kokenut, Eskelinen kertoo.

- Vaikka kärsimme vaihdelaatikko- ja jarruvioista niin siitä huolimatta luokan kuudes sija kovassa seurassa on erinomainen saavutus - Ilman näitä murheita olisimme ehdottomasti taistelleet yleiskilpailun palkintokorokkeesta, jatkaa Eskelinen joka lupailee, että tämä Barcelonan 24 tunnin kilpailu ei ollut hänen ensimmäinen ja viimeinen kansainvälinen kestävyyskilpailu.

Suomalaiskuljettajan urakka kansainvälisillä autourheilu-areenoilla jatkuu kahden viikon päästä Saksan Nurburgringillä jatkuvassa Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjan kahdella osakilpailulla. Eskelinen on sarjatilanteessa PRO-AM luokan kuudentena kun jaossa on vielä neljän osakilpailun pisteet.

Lopputulokset 24h Barcelona 2014: A6-luokka, top-3:
1. Scuderia Praha, Ferrari 458 Italia GT3, 653 kierrosta
2. Kessel Racing, Ferrari 458 Italia GT3, 646 kierrosta
3. Hofor Racing, Mercedes SLS AMG GT3, 641 kierrosta
---
6. Leipert Motorsport, Lamborghini Gallardo FL2, 593 kierrosta

20.9.2014 - Mikko Eskelinen PRO-AM luokan neljänneltä sijalta Nürburgringin Lamborghini ratasarjan yhdeksänteen osakilpailuun

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen piti ranskalaisen tallitoveri Dimitri Enjalbertin kanssa maailman ainoan nelivetoisten GT-autojen merkkiluokan, Lamborghini Blancpain Super Trofeon Saksan Nürburgringin osakilpailun PRO-AM luokan aika-ajojen neljänneksi kiireisintä kyytiä ja siten pitää elossa unelman sarjan mitalista.

Kesäisen aurinkoisessa ja 22 asteen lämmössä ajetuissa aika-ajoissa luxemburgilaisen Racetrax tiimin autolla ajavat Eskelinen ja Enjalbert jäivät 5,148 kilometrin mittaisella radalla 1,788 sekuntia pohja-ajan ajaneesta italialaisista Mirko Bortolotista ja Anders Josephsohnista. Mikkoa ja Dimitriä hidasti ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa autoon iskenyt tekninen vika, jonka korjaamiseen meni koko toinen harjoitusjakso eikä useita kansainvälisiä ratamestaruuksia urallaan voittanut jyväskyläläinen päässyt riittävästi kilpavauhdilla tutustumaan hänelle täysin entuudestaan tuntemattomaan ja lähes legendaksi nousseeseen rataan. Huomiseen kilpailuun sarjan ainoa suomalaiskuljettaja starttaa nopeassa kunnossa olevan Enjalbertin kanssa yhdeksännestä lähtöruudusta.

- Neljänneksi nopein PRO-AM luokan aika on ihan hyvä tulos varsinkin kun ajatellaan että yleiskilpailun 12 parasta ajoi kahden sekunnin sisälle toisistaan. Aamun ensimmäisissä harjoituksissa auton takapäästä hajosi osa, joka rikkoontuessaan hajoitti paljon muutakin ja niiden korjaamiseen meni tiimiltä useita tunteja enkä päässyt ollenkaan ajamaan toista harjoitusjaksoa. Kieltämättä se näkyi tuloksessa, mutta siltikin olemme hyvissä asemissa huomisen ensimmäistä ja sunnuntain toista kilpailua ajatellen, Eskelinen kertoo.

- Nämä kaksi Saksan osakilpailua ovat todella tärkeitä ajatellen mestaruustaistelua. Olemme pronssista 14 pistettä ja hopeasta 21 pistettä, joten panosta tulee kilvanajossa kunnolla riittämään. Kumartelemaan emme lähde vaan palkintokorokkeen alin sija on ehdoton minimitavoite, Eskelinen tietää.

Sarjatilanteessa Eskelinen ja Enjalbert ovat PRO-AM luokan kuudentena, vain 21 pistettä hopealla olevasta Aristotelis Vavarouissiksesta. Sarjan yhdeksäs osakilpailu käynnistyy lauantaina klo 15.45 ja sitä voi seurata intenetin välityksellä ns. Live TV-lähetyksenä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/en.

Aika-ajojen tulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Nürburgring, Pro-AM -luokka, Saksa
1. Mirko Bortolotti & Andres Josephsohn, 2:01:921
2. Alberto Di Folco, +1.199sek
3. Gerhard Tweraser & Ronald Hölling, +1.711sek
4. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +1.788sek

21.9.2014 - Mikko Eskelinen jätettiin tylysti viidenneksi Lamborghini ratasarjan Nürburgringin osakilpailussa - Rankkasade ja sitä seurannut liukkaus murheena

Maailman ainoan nelivetoisilla GT-autoilla ajettavan Lamborghini Blanckpain Super Trofeo Europe ratasarjan Saksan Nürburgringin osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja ranskalainen tallitoveri Dimitri Enjalbert eivät yltäneet tavoitteisiinsa vaan joutuivat tyytymään PRO-AM luokan viidenneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Vain hetki ennen 50 minuutin mittaista kilpailua alkanut rankkasade piiskasi legendaarisen Nürburgringin 5,148 kilometrin mittaisen Formula 1 -radan superliukkaaksi eikä luxemburgilaisen Racetrax tiimin autolla ajaneet pystyneet nousemaan palkintokorokkeelle. Tiimin kilpailustrategia epäonnistui jo heti alussa kun kovan sateen seurauksena tuomaristo päätti lähettää kilpailijat matkaan turva-auton saattelemana ja näin huolellisesti suunniteltu hyökkäys lähtösuoralla jäi toteutumatta. Vielä kun runsaasti ulosajoja sisältäneessä kilpailussa Eskelisen kilvanajo oli käytännössä radalla pysymistä niin murheisiin nähden viides sija oli parasta mitä tiimiltä oli tänään esitettävissä.

Ennen huomista kymmenettä osakilpailua sarjan ainoa suomalaiskuljettaja lupaa yön aikana syödä padallisen käärmekeittoa ja pyrkiä aikaisempien osakilpailujen tapaan palkintokorokkeelle - keinolla millä hyvänsä.

- Tästä kilpailusta jäi todella paha maku suuhun koska saimme minulle entuudestaan tuntemattomalla radalla ajaa harjoitukset ja aika-ajot kuivassa kelissä. Sitten vain hetkeä ennen starttia ilmojen herra päätti tuoda kilpailuun runsaasti lisämaustetta ja se oli meille tänään myrkkyä. Dimitri ajoi jälleen vahvan ajon ja toi auton minulle kolmannella sijalla, jota en sitten pystynyt puolustamaan ja kaksi mitalitaistelun kannalta pahinta kanssakilpailijaa pääsi livahtamaan ohitse, pettynyt Eskelinen kertoo.

- Koska oikotietä palkintokorokkeelle ei ole niin nyt ei auta muuta kuin tiukasti analysoida tämä tulos ja miettiä millaisin eväin huomenna olisimme paremmassa vauhdissa. Toisaalta uskon, että siihen pelkästään riittää kuivan kelin olosuhteet, joka on tänään iltarukoukseni harras toive. Toisaalta jos ajattelee positiivisesti niin ero sarjan hopeamitaliin kaventui 15 pisteeksi eli edelleen unelma arvometallista elää voimakkaana kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Nürburgringin ensimmäisen osakilpailun PRO-AM luokan voittoon ajoi italialainen Alberto Di Folco, jolla on huomenna viikonlopun toisessa osakilpailussa erinomainen mahdollisuus sinetöidä mestaruus. Himmeämmistä mitaleista ajaa kuusi kuljettajaa, jotka kaikki ovat 15 pisteen sisällä toisistaan. Sunnuntain toisen osakilpailun LIVE-lähetys on nähtävissä klo 10.30 alkaen osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/en/live

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Nürburgring 2014, 1. lähtö: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Alberto Di Folco, 22 kierrosta
2. Mirko Bortolotti & Andres Josephsohn, +28,517sek
3. Sebastian Merchan & Andrea Ceccato, +43,575sek
4. Gerhard Tweraser & Ronald Hölling, +46,595sek
5. Eskelinen Mikko & Dimitri Enjalbert, +53,095sek

22.9.2014 - Mikko Eskelinen palasi näyttävästi palkintokorokkeelle Lamborghini ratasarjan Nürburgringin toisessa kilpailussa - Suomalaiskuljettaja enää vain kuusi pistettä pronssimitalista

Saksan Nürburgringillä ajetuissa rata-autoilun Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan viidennessä kilpailuviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja ranskalainen tallitoveri Dimitri Enjalbert onnistuivat nollaamaan eilisen viidennen sijan pettymyksen ja nousemaan palkintokorokkeen alimmalle sijalle huippuvaikeissa olosuhteissa ajetussa sarjan kymmenessä osakilpailussa.

Rankkasateessa ja synkässä sumussa kurvailtu tapahtumarikas kilpailu käynnistyi turva-auton perässä ja kun lopulta neljän kierroksen jälkeen kilpailu pääsi kunnolla matkaan, syöksyi ensimmäisen ajovuoron ottanut Dimitri Enjalbert yhdeksänneltä sijalta viidenneksi. 25 minuutin kilvanajon jälkeen Enjalbert toi auton Eskeliselle, joka omalla noin 20 minuutin ajovuorollaan menestyksekkäästi onnistui puolustamaan PRO-AM luokan kolmatta sijaa ja näin luxemburgilaisen Racetrax tiimin nelivetoisella Lamborghini Gallardo autolla ajaneet juhlivat kilpailukauden neljättä palkintokorokesijaa ja sen tuomia mitalitaistelua ajatellen erittäin tärkeitä sarjapisteitä.

Kymmenen ajetun osakilpailun jälkeen Eskelinen ja Enjalbert ovat PRO-AM luokan sarjapisteissä kuudennella sijalla, mutta vain kuusi pistettä pronssimitalia perässä kun ajamatta on enää kaksi viimeistä osakilpailua. Eskelinen piti kilpailuviikonloppua yhtenä hänen pitkän kuusivuotisen autourheilu-uran haastavimpana.

- Olosuhteet olivat todella, todella ilkeät kun rankkasade piti radan superliukkaana ja synkkä sumu huolellisesti rajoitti näkyvyyttä. Ennen kilpailua tiesimme, että mitalitaistelun kannalta palkintokoroke on ehdoton minimitavoite ja sen puolesta täytyi jokainen mutka ajaa kieli keskellä suuta ja toivoa, ettei pito veden täyttäneeseenrataan missään vaiheessa loppuisi kesken. Lisäksi kun märästä pinnasta ja syvästä sumusta huolimatta meilläkin oli kova kiire maalilipulle niin ehdottomasti tämä onnistuminen antaa runsaasti itseluottamusta Aasiassa ajettaviin kauden päätösosakilpailuihin, Eskelinen kertoo.

- Koska mitalitaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat sortuivat ulosajoihin ja teknisiin keskeytyksiin niin saimme kutistettua eron pronssimitaliin sellaiseksi, että Malesian päätöskilpailussa on meillä edelleen erinomaiset mahdollisuudet yltää tavoitteisiimme eli mitaleille. Vaikka mestaruus on jo karannut ulottamattomiin niin siitä huolimatta hopeasta ja pronssista on tulossa huikea taistelu, jossa lupaamme olla täysillä mukana, urallaan rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin ratamestaruudet saavuttanut Eskelinen jatkaa.

Huikeat olosuhteet PRO-AM luokassa parhaiten hallitsi Mirko Bortolotti ja Andres Josephsohn, jotka olivat lopulta vain silmänräpäyksen sarjajohtaja Alberto Di Folcoa nopeampi. Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarja huipentuu kahdeksan viikon päästä Malesian Kuala Lumpurin Sepangin Formula -radalla ajettavissa päätösosakilpailuissa sekä sen jälkeen ajettavassa ns. World Finalissa.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Nürburgring 2014, 2. lähtö: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Mirko Bortolotti & Andres Josephsohn, 22 kierrosta
2. Alberto Di Folco, +1.112sek
3. Eskelinen Mikko & Dimitri Enjalbert, +16,235sek

20.11.2014 - Mikko Eskelinen viidennestä lähtöruudusta Lamborghini ratasarjan Malesian finaalikilpailuihin - Tavoitteena palkintokoroke


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen paketoi huikean 23 kilpailua sisältäneen kilpailukautensa Malesian Kuala Lumpurin Sepangin F1-radalla perjantaina ajettavissa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan kahdessa finaalikilpailussa sekä sunnuntaina ajettavissa ns. World Finalissa, jossa maailman ainoan nelivetoisten GT-autojen merkkiluokan, Lamborghinin Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjojen kuljettajat mittaavat paremuudestaan.

Perjantaina Suomen aikaa aamulla klo 5 käytävässä Europe -sarjan viimeistä edelliseen osakilpailuun rata-autoilussa niin pitkällä urallaan Suomessa kuin ulkomailla useita mestaruuksia saavuttanut kuljettaja starttaa viidennestä lähtöruudusta. Ranskalaisen tallitoveri Dimitri Enjalbertin kanssa luxemburgilaisen Racetrax tiimin Lamborghini Gallardo -kilpurin ajovuoron jakava suomalaiskuljettaja tähtää palkintokorokkeelle ja sitä kautta PRO-AM luokan mitalitaisteluun. Eroa hopeaan on 12 pistettä ja pronssiin 10 pistettä kun jaossa on vielä 30 pistettä. Lisäksi Eskelistä kutkuttaa sunnuntainen World Final, jossa yhteensä 42 Lamborghini -autokuntaa ajaa epävirallisesta maailmanmestaruustittelistä.

Valmistautuminen trooppisissa +33c asteen lämpötiloissa ajettaviin kilpailuihin on sujunut vaihtelevasti eikä urakkaa tee yhtään helpommaksi se, että niin Eskelinen kuin Enjalbert kilpailee 5,5 kilometrin mittaisella formularadalla ensimmäistä kertaa. Lisäksi painostava kuumuus tuo oman mausteensa viikonlopun kilpailuihin. Silti sarjan 10 osakilpailussa neljä kertaa palkintokorokkeella menestystä juhlistanut Eskelinen on toiveikas unelmiensa täyttymiselle.

- Vaikka mestaruuteen ei enää ole mahdollisuuksia niin siitä huolimatta taistelu himmeimmistä mitaleista tulee olemaan todella kiivasta kun neljä autokuntaa ajaa kahdesta jäljellä olevasta mitalista. Tänään ajetuissa aika-ajoissa onnistuimme jättämään yhden kovan kanssakilpailijan taakse, joten huomisesta kahdesta finaalikilpailusta on tulossa todella tiukkaa ja vaativaa kilvanajoa kun tavoitteena on kuitenkin olla nopein autokunta. Nyt jos koskaan olisi myös onnetar tervetullut seuraamaan ja peukuttamaan tiimimme värejä, Eskelinen pohtii.

- Oman mausteensa kilvanajoon tuo ehdottomasti Malesian tropiikkinen sää, jossa sääprofeetoilla on tuskainen tehtävä. Esimerkiksi tänään harjoitukset ja aika-ajo ajettiin aurinkoisessa ja paahtavassa kelissä, mutta välittömästi aika-ajojen jälkeen taivas aukesi ja monsuunisade pisti olosuhteet sellaisiksi, että mikäli huomenna kilpailussa tällaisen ukkosmyrskyn kohtaamme niin kilvanajosta tulee lottoarvontaa. Toisaalta olosuhteet on kaikille samat, joten samapa tuo, laitetaan kaasu pohjaan, tehdään parhaamme ja katsotaan maalilipulla olemmeko tavoitteidemme mukaisella sijalla, kansainvälisillä kilpa-areenoilla viimeiset vuodet erinomaisesti viihtynyt suomalaiskuljettaja jatkaa.

Eskelinen ja Enjalbert starttaavat Pro-AM luokan viidenneltä sijalta ja koska samassa kilpailussa ajavat myös PRO ja amatöörikuljettajat niin Suomen aikaa klo 5 käynnistyvään ja internetissä LIVE TV-lähetyksenä osoitteessa http://squadracorse.lamborghini.com/en nähtävään kilpailuun he starttaavat yhdeksännestä lähtöruudusta.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Aika-ajot Malesian finaalikilpailu
1. Mirko Bortolotti & David Perel, 2:09.500
2. Danial Hiqmar & Fairuz Fauzy, +1.191sek
3. Alberto Di Folco, +1,564sek
4. Sebastian Merchan & Andrea Ceccato, +1.738sek
5. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +1.818sek
6. Mikhail Grachev, +3.911sek

21.11.2014 - Mikko Eskelinen tykitti palkintokorokkeelle Lamborghini ratasarjan päätöskilpailussa Malesiassa - Sarjan lopputuloksissa jaettu neljäs sija

Kansainvälisen moottoriurheilun jyväskyläläinen ammattiurheilija, Mikko Eskelinen ja ranskalainen tallitoveri Dimitri Enjalbert, saavuttivat Malesian Sepangin Formula 1 -radalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan päätösosakilpailussa palkintokorokkeen alimman sijan.

Luxemburgilaisen Racetrax tiimin nelivetoisella Lamborghini Gallardolla ajanut kaksikko kärsi viimeisen kilpailuviikonlopun avauslähdössä jarruviasta ja joutuivat jättämään leikin sen puolivälissä kesken. Neljää tuntia myöhemmin ajetuun toiseen lähtöön parivaljakko starttasi takarivistä 15 lähtöruudusta ja hurjan yrityksen päätteeksi onnistuivat jälleen nousemaan palkintokorokkeen pronssiselle sijalle. Maailman ainoassa nelivetoisten GT-autojen sarjassa Eskelinen ja Enjalbert ovat pitkän kilpailukauden aikana vieraillut samalla sijalla viisi kertaa 12 mahdollisesta.

- Malesian kuumat ja kosteat olosuhteet olivat monelle tiimille myrkkyä ja siten teknisiä keskeytyksiä nähtiin yllättävän paljon. Myös meillä hurja kuumuus aiheutti jarrumurheita joiden myötä avauslähdöstä ei tilipussiin tullut ensimmäistäkään pistettä. Onneksi toisessa lähdössä auton tekniikka kesti rasituksen ja pääsimme täydellisen suorituksen päätteeksi jälleen suihkuttelemaan shampanjaa, Eskelinen kertoo.

- Kieltämättä avauslähdön keskeytys voimakkaasti harmittaa pronssipalkinnonkin jälkeenkin. Keskeytyshetkellä olimme PRO-AM luokan johtoasemassa ja siten vahvasti kiinni kauden ensimmäisessä voitossa sekä täysissä sarjapisteissä, jotka olisivat pitäneet meidät kiinni sarjan pronssimitalissa. Nyt se tavoite jäi lopulta 20 pisteen päähän, joten pronssisija on sinänsä laiha lohtu kun tavoitteet oli asetettu arvostetun sarjan mitaleille. Neljäs sija on aina se ensimmäinen hävitty sija, Eskelinen jatkaa.

Kauaa ei suomalaiskuljettaja voi pettymystä surra tai pronssisijaansa juhlia, koska jo heti lauantaina edessä on sunnuntain World Finalin aika-ajot. Lamborghini sarjaa ajetaan niin Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa ja sunnuntaina nämä kaikki kolme eri sarjaa ajaa yhdessä maailmanmestaruudesta. Eskelinen ja Enjalbert saavat sunnuntain yli 35 asteen paahtavaan kuumuuteen vastaansa noin 40 autokuntaa ja tavoitteet ovat vain ja ainoastaan palkintokorokkeella.

- Sunnuntain huipentumaan kaikilla kilpailijoilla on tasavertaiset asetelmat, joten lähtökohdat ovat hyvät. Lisäksi kun tämän päiväinen johtoasema ja pronssisija kertoi sen, että vauhdillisesti olisimme potentiaalinen ehdokas palkintokorokkeelle niin todella odottavaisin mielin lauantaisiin aika-ajoihin ja sunnuntain kilpailukauden päätökseen starttaamme. On kuitenkin muistettava, että moottoriurheilussa mitä tahansa voi sattua ja nyt kun vastaamme asettuu sankka joukko entuudestaan täysin tuntemattomia kilpailijoita niin on vain toivottava, että heilläkin on malttia olla ajamatta romurallia, Eskelinen pohdiskelee.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Malesian 1. osakilpailu, PRO-AM luokka, Top-3:
1. Gerhard Tweraser & Tomas Pivoda, 52:02.202
2. Mikhail Grachev, +5.365sek
3. Sebastian Merchan & Andrea Ceccato, +1 kierros
---
kesk. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, jarruvika

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Malesian 2. osakilpailu, PRO-AM luokka, Top-3:

1. Gerhard Tweraser & Tomas Pivoda, 52:02.202
2. Sebastian Merchan & Andrea Ceccato, +1 kierros
3. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +1 kierros

23.11.2014 - Mikko Eskelisen autokunnalla huikea nousu Lamborghini sarjan Malesian World Finalin toisen kilpailulähdön hopealle

Malesian Sepangin Formula-1 radalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjan World Final huipennuksessa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja ranskalainen tallitoveri Dimitri Enjalbert nielivät ensiksi pettymyksen suuria kyyneleitä sekä sitten saivat juhlistaa pitkän kilpailukauden seitsemättä ja samalla ensimmäistä hopeista palkintokorokesijaa.

Luxemburgilaisen Racetrax tiimin Lamborghini Gallardolla aika-ajojen PRO-AM -luokan neljännestä lähtöruudusta kilpailuun startannut kaksikko joutui kolarin ja siitä aiheutuneiden teknisten murheiden seurauksena keskeyttämään ensimmäisen finaalilähdön. Viittä tuntia myöhemmin ajettun toiseen lähtöön Eskelinen ja Enjalbert starttasivat koko joukon hänniltä ja onnistuivat 22 kierroksen aikana nousemaan upeasti PRO-AM -luokan hopeasijalle. Yleiskilpailussa perjantain Euroopan sarjan päätöksessä pronssisen palkintokorokkeen saavuttanut kuljettajapari oli 11. nopein.

Eskelinen oli itsekin ihmeissään ja täysin yllättynyt saavutuksesta, joka ei pitänyt mitenkään olla mahdollista.

- Ensimmäisessä lähdössä tallitoverini Dimitri Enjalbert tapansa mukaisesti syöksyi kohti kärkeä ja tällä kertaa erinomainen hyökkäys tuotti pienen ajovirheen, jonka seurauksena hän missasi toisen mutkan jarrutuspaikan ja osui voimakkaasti kanssakilpailijaan. Vastaavanlaisesti takana ollut toinen kilpakumppani teki saman virheen ja osui Enjalbertiin sillä seurauksella, että auton tekniikka kärsi vakavia vaurioita ja kilpailu oli pakko jättää kesken. Kieltämättä pettymys oli valtaisa kun en päässyt ollenkaan ensimmäisessä World Finalin lähdössä ajamaan, Eskelinen kertoo.

- Racetrax tiimin mekaanikot saivat toiseen kilpailulähtöön auton parsittua kasaan ja pääsimme lähtemään siihen koko kilpailijaryhmän häntäpäästä sijalta 35. Sarvi otsassa onnistuin ajovuorollani nousemaan kymmenisen sijaa jonka jälkeen Dimitri puski viimeisellä kierroksella väkisin meidät palkintokorokkeelle. Sinne saavuttuamme meitä odotti melkoinen yllätys kun saimme kuulla, ettei yksi nopeampi kuljettaja ajoi ns. sarjan ulkopuolisena ja näin me noustiin hopealle. Tämä on hunajaa ja balsamia pettymyksille, Eskelinen jatkaa.

12 osakilpailua kattaneessa Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europessa Eskelinen ja Enjalbert saavuttivat yhteensä kuusi pronssista palkintokorokesijaa 12 mahdollisesta ja päätyivät sarjan lopputuloksissa jaetulle neljännelle sijalle. Sarjan suomalaisen tulokaskuljettajan osaaminen on noteerattu tässä maailman ainoassa nelivetoisten GT-autojen sarjassa ja neuvottelut vuoden 2015 ajopesteistä on jo alkaneet.

- Sarjassa mestaruuksista ajettiin tänä vuonna kolmessa eri luokassa ja ensi vuonna mahdollisesti jopa kuudessa kun uusi Lamborghini Huracan auto tulee viivalle näiden Gallardo autojen rinnalle. Nyt kun tänään päättyneellä kilpailukaudella huomasimme, että vauhtini riittää tässä sarjassa palkintokorokkeelle niin lähtökohtaisesti haluan ajaa myös ensi vuonna tätä hienoa sarjaa, mutta vain jos neuvottelujen piirissä olevilla tiimeillä on tarjota minulle istuin uudesta ja nopeammasta Huracan autosta, Eskelinen pohtii.

Tällä hetkellä Eskelisen vuoden 2015 kilpailukalenterissa on merkintänä vain tammikuussa Rovaniemellä ajettava juhlallinen 50. Arctic Lapland ralli.

- Usea tiimi on osoittanut mielenkiintonsa minun suhteen ja nyt jäädään odottelemaan millaisia lopullisia tarjouksia talvi tuo tullessaan. Kiire ei päätöksiä ole tehdä, koska kauden 2015 Lamborghini sarja alkaisi vasta huhti-toukokuussa. Ajotuntumaa on hyvä pitää yllä Rallin SM-sarjassa, Eskelinen avartaa suunnitelmiaan.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo World Final, Malesia, PRO-AM -luokka, 1. lähtö:
1. Gerhard Tweraser & Tomas Pivoda, 22 kierrosta
2. Mikhail Grachev, +17,211sek
3. Alberto di Folco, +41,245sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, kolari 1. kierros

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo World Final, Malesia, PRO-AM -luokka, 2. lähtö:
1. Bernard Pailler & Paul Loup Chatin, 22 kierrosta
2. Mikko Eskelinen & Dimitri Enjalbert, +48,234sek
3. Daniel Hiqmar & Fairuz Fauzy, +51,245sek
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi