Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Kilpailukausi 2015: Lamborghini Super Trofeo Europe & Ralli SM-sarja

Highslide JS
Ajankohta
Kilpailun nimi ja paikkakunta
Tulos
Raportti
23.-25.01.2015
Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi
kesk.
11.-12.04.2015
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Monza
lk 3. ja lk 3.
22.-24.05.2015
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Silverstone
lk 4. ja lk 2.
19.-21.06.2015
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Paul Ricard
lk 2. ja lk 2.
22.-26.07.2015
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, SPA Francochamps
lk 3. ja ret.
29.-31.07.2015
Nelivetomies ralli, Jyväskylä
kesk.
04.-06.09.2015 24h Barcelona lk 1.
18.-20.09.2015
Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Nurburgring
lk 5. ja lk 3.
19.-20.11.2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Sebring lk 5. ja lk 3.
21.-22.11.2015 Lamborghini Blancpain Super Trofeo, World Final Sebring lk 7. ja lk 3.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe loppupisteet : PRO-AM -luokka: Top-5:
1. Loris Spinelli, 115 pistettä
2. Mikko Eskelinen, 106 pistettä
2. Kelvin Snoeks, 106 pistettä
3. Adrian Amstutz, 91 pistettä
4. Raffaele Giannoni, 88 pistettä
5. Simone Pellegrinelli, 85 pistettä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo World Final loppupisteet : PRO-AM -luokka: Top-5:
1. Corey Lewis, 30 pistettä
2. Yuan Bo, 17 pistettä
2. Edoardo Liberati, 17 pistettä
3. Mikko Eskelinen, 14 pistettä
3. Kelvin Snoeks, 14 pistettä
4. Kevin Conway, 12 pistettä
4. Andrea Amici, 12 pistettä
5. Sebastian Merchan, 12 pistettä


Kilpailukauden 2015 videot:
- Arctic Lapland Rally 2015 Shakedown
- Arctic Lapland Rally 2015 EK1: Aittajärvi
- Arctic Lapland Rally 2015 EK2: Mäntyvaara
- Lamborghini Super Trofeo Monza Qualifying
- Lamborghini Super Trofeo Monza MikkoCam
- Lamborghini Super Trofeo Monza TV-lähetys
- Lamborghini Super Trofeo Silverstone TV
- Lamborghini Super Trofeo Paul Ricard TV
- Lamborghini Super Trofeo SPA-Belgia TV
- Lamborghini Super Trofeo Nurburgring TV
- Lamborghini Super Trofeo Sebring TV
- Lamborghini Super Trofeo World Final TV


21.1.2015 - Mikko Eskelinen mittaa modernilla Ford Fiesta R5 ralliautolla formulakuljettaja Heikki Kovalaisen rallitaidot - Arctic Lapland ralli alkaa perjantaina

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttaa autourheilun ammattilaisuransa yhdeksännen kerran Rovaniemen Napapiirillä ajettavaan Arctic Lapland Ralliin. Juhlallisen 50. kerran järjestettävään kilpailuun urallaan niin rallin Suomi Cup kuin Espanjan ja Portugalin rata-autoilun mestaruudet voittanut Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen starttaavat englantilaisen M-Sport ralliautotehtaan rakentamalla uudella Ford Fiesta R5 autolla. Kilpuri on samanlainen yksilö, jolla vuosi sitten Janne Tuohino oli koko rallin nopein kuljettaja.

Perinteikkään "Tunturirallin" 12 pikataipaleelle ja 290,09 erikoiskoekilometrille 19. kilpailijana suuntaava Eskelinen toivoo saavansa ajaa teknisesti ehjän suorituksen Varsinais-Suomalaisen KPH-Teamin omistamalla uudella autolla. Vuosi sitten kaksikko juhli SM1 eli ns. Superautojen luokan neljänneksi nopeinta sijoitusta ja siksi tänä vuonna tavoiteet on asetettu vähintään yhtä pykälää ylöspäin eli saman luokan palkintokorokkeelle.

- Olen viisi peräkkäistä vuotta tullut nousujohteisin tuloksin arvostetun rallin maalilipulle ja kun vuosi sitten olin SM1-luokassa neljäs niin nyt tavoite ei voi olla muuta kuin palkintokoroke. Oman mausteensa perinteikkäälle kilpailulle tuo SM-sarjan kärkikuljettajien lisäksi formulakuljettaja Heikki Kovalainen, joka ajaa samanlaisella ralliautolla kuin minä ja sen myötä on jännittävää nähdä kumpi meistä mustalla rata-autoilun asfalttipinnalla kovasti viihtyvä on nyt liukkaalla lumi- ja jääpinnalla nopeampi, Eskelinen pohdiskelee.

- Tunturirallissa murheena on aina ollut kovan pakkasen nostattama lumipöly, joka tänäkin vuonna tulee olemaan suuressa roolissa. Jotta olosuhteet olisivat samalaiset meille ns. kuuman ryhmän kuljettajille, päätti kilpailun järjestäjä kääntää SM1-luokan lähtöjärjestyksen siten, että ennakkoon vauhdillisesti nopeimmat kuljettajat on sijoitettu ajamaan 20. lähtönumeron molemmin puolin ja näin lumipöly tulee kiusaamaan meitä kaikkia. Heikki Kovalainen lähtee reitille ensimmäisenä ja pääsee ajelemaan ilman näköhaittaa aiheuttavaa lumipölyä. Toivotaan, että kaikki sujuu hienosti ja päästään jälleen kerran nautiskelemaan todellisesta talvirallista, Eskelinen tuumaili.

Eskelisen käskyttämän KPH-Teamin Ford Fiesta R5 auton huollosta ja ylläpidosta vastaa autourheilun ammattilaistiimi Printsport Racing, joka myös vuosi sitten oli olennainen osa Janne Tuohinon Arctic Lapland rallin voittoa. Rallin SM-sarjan lisäksi rata-autoilun Suomen, Viron, Portugalin ja Espanjan mestaruudet urallaan pokanneen Eskelisen suunnitelmiin kuuluu, aikaisempien vuosien tapaan, kesällä kilpailla rata-autoilun kansainvälisessä mestaruussarjassa.

50. Arctic Lapland Ralli starttaa perjantaina klo 12 ja maalikorokkeelle ensimmäistä kilpailijaa odotellaan lauantaina klo 17.40 aikoihin.

28.1.2015 - Mikko Eskeliselle kolmas perättäinen keskeytys rallissa - Arctic Lapland ralli päättyi tekniseen vikaan

Jyväskyläläisen Mikko Eskelisen ja kartanlukija Arto Kapasen debyytti uuden Ford Fiesta R5 auton ratissa kesti Arctic Lapland rallin kolme erikoiskoetta, jonka jälkeen he olivat, teknisen vian seurauksena, pakotettuja jättämään kilvanajo kesken. Kovin odotuksin ja tavoittein modernilla kilpa-autolla juhlalliseen 50 kerran ajettuun Tunturiralliin startannut kaksikko joutui pysähtymään perinteikkään Siikakämän erikoiskokeen loppuosalle kun auton moottorista hävisi öljynpaineet. Myöhemmissä tarkasteluissa selvisi, että kyseessä oli anturivika ja auto olisi siten ollut täysin kilpailukunnossa.

- Meillä oli hyvä aloitus ralliin ja tiesimme, että olisimme olleet vahvoilla Siikakämän röykytyksessä. Harmillisesti kesken kiivaimman kilvanajon auton tietojärjestelmä ilmoitti meille öljynpaineiden häviämisestä ja välttääksemme moottoririkon pysähdyimme erikoiskokeelle tarkastelemaan vikaa. Emme ulkoisesti huomanneet mitään murheita autossa ja kun käynnistimme moottorin niin öljynpaineet olivat jälleen kunnossa. Kyseessä oli anturivika joka ilmoitti auton tietokoneelle väärää tietoa, Eskelinen murehti.

- Koska tavoitteemme oli asetettu rallin palkintokorokkeelle ja se pääsi erikoiskokeella vietetyn ylimääräisen ajan seurauksena karkaamaan käsistä niin päätimme jättää kilpailun kesken ja alkaa keskittymään seuraaviin haasteisiin. Murheellisesti tämä oli samalla minulle ja Artolle kolmas peräkkäinen keskeytys kun kesällä jäi Nelivetomies ralli rengasrikon seurauksena kesken ja sitä ennen jouduimme heittämään pyyhkeen kehään Joensuun SM-rallissa, yhdeksättä peräkkäistä kertaa Arctic Lapland rallissa kilpaillut autourheilun kansainvälinen ratamestari jatkaa.

Ennen Tunturirallia Eskelinen ilmoitti saaneensa erinomaisia tarjouksia kansainvälisiltä rata-autoilun tiimeiltä ja nyt edessä on sopimusneuvotteluiden huipennukset. Rallissa Eskelinen tullaan, mahdollisuuksien mukaan, näkemään vielä maaliskuussa Muuramessa ajettavassa Riihivuori rallisprintissä, jossa hän vuonna 2014 oli koko kilpailun toiseksi nopein.

Lopputulokset 50. Arctic Lapland Rally 2015, Rovaniemi: SM1: Super4 -luokka, Top-3:
1. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2:28:46,2
2. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:58,9sek
3. Heikki Kovalainen & Jani Pirttinen, Ford Fiesta R5, +3:53,0sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta R5, EK3 tekninen vika


21.3.2015 - Mikko Eskelinen uudella Lamborghini Huracán autolla ja huippusopimuksella Lamborghini Super Trofeo ratasarjaan - Jyväskyläläinen hakee mestaruutta uuden tallitoverin ja auton turvin

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Vuosi sitten jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavutti 7/14 Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjan palkintokorokesijaa ja värikkäiden vaiheiden jälkeen sijoittui jaetulle neljännelle sijalle. Nyt kaudella 2015 Eskelinen vaihtaa tiimiä ja saa uuden hollantilaisen tallitoveri Kelvin Snoeksin lisäksi käyttöönsä uutuutta tuoksuvan, 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracán auton. Useita kansallisia ja kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia urallaan pokannnut Eskelinen tavoittelee arvostetun kilpasarjan PRO-AM -luokan palkintokorokkeita sekä sitä kautta mestaruutta.

Nyt kaudelle 2015 odotukset ovat huomattavasti korkeammat kun Eskelinen viettää kuusi pitkää kilpailuviikonloppua ja 14 osakilpailua menestykseen tottuneen Leipert Motorsport tiimin kuljettajana. Uusi hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks on urallaan kartingista pikkuformuloiden kautta GT-autoihin edennyt kuljettaja, joka on tuttu näky kilpailujen palkintokorokkeilla. Sopimus kärkitiimissä, huippuautossa ja voitosta toiseen ajaneen tallitoverin kanssa takaa sarjan ainoalle suomalaiskuljettajalle erinomaiset lähtökohdat hänen toiseen peräkkäiseen Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjaan.

- Olen Leipert Motorsportin kanssa tehnyt tiivistä yhteistyötä aikaisempina kilpailukausina ja nyt kun heillä oli tarjota uusi Lamborghini Huracán auto sekä tallitoveriksi nopea PRO-tason kuljettaja niin päätös ajaa heidän tiimissä oli helppo tehdä. Lisäksi kun kauden 2014 erinomaisen kansallisen ja kansainvälisen näkyvyyden perusteella yhteistyökumppaneita ei ollut vaikea houkutella mukaan toiseen peräkkäiseen vuoteen niin näkisin, että nyt meillä on parhaat mahdolliset lähtökohdat huhtikuussa alkavaan kilpailukauteen, Eskelinen kertoo.

- Kävin maaliskuun alussa Italiassa testaamassa uutta autoa ja tutustumassa niin Leipert Motorsportin henkilöstöön kuin uuteen tallitoveriini. Vielä kun testeissä vauhtini oli heti alusta lähtien AM-luokan kärkipäässä niin kieli pitkällä me kaikki odotamme alkavaa kilpailukautta. Lisäksi kun Yhdysvaltojen Sebringin rataa lukuun ottamatta kaikki muut kilpailuradat ovat minulle entuudestaan tuttuja niin todella luottavaisin mielin tässä on aamukammasta piikkejä otettu pois, menohaluja puhkuva rata-autoilun Suomen, Viron, Espanjan ja Portugalin mestaruudet urallaan saavuttanut suomalaiskuljettaja jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa ajetaan niin uusilla Lamborghini Huracán kuin vanhoilla Lamborghini Gallardo -autoilla. Euroopassa, Aasiassa ja USAssa ajettavat sarjat huipentuvat tänä vuonna lokakuun lopussa Yhdysvaltojen Floridan Sebringissä, jossa ajetaan omasta maailmanmestaruudesta. Vuosi sitten Eskelinen oli Euroopan ratasarjan neljäs ja Malesian Sepangin radalla ajetun World Finalin neljäs. Jokaisesta osakilpailusta lähetetään kattava ja formulatasoinen nettilähetys.

10.4.2015 - Mikko Eskelisen urakka Lamborghini ratasarjassa alkaa Italian Monzasta - Palkintokoroke minimitavoite

Toista peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe ratasarjassa ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen starttaa toiveikkaana hollantilaisen tiimikaveri Kelvin Snoeksin kanssa nyt Italian Monzasta käynnistyvään ja kokonaisuudessa 14 kilpailua kattavaan kansainväliseen ratakauteen; Lauantaina ja sunnuntaina Monzan perinteikkäällä 5,8 kilometrin radalla ajettavissa kahdessa 50 minuutin osakilpailussa Eskelinen ja Snoeks kiitävät saksalaisen Leipert Motorsportin uudella 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracánilla ja vastaansa saavat yhteensä 30 muuta samanlaisella tai aikaisemmalla Gallardo mallilla ajavaa kanssakilpailijaa.

Perjantaina makoisassa +24 lämpöasteen aurinkoisessa kevätsäässä ajetuissa harjoituksissa Eskelinen sai runsaasti lisää itseluottamusta kun hän ja urallaan pikkuformuloissakin ajanut tiimikaveri Snoeks pääsivät heti tavoitteidensa mukaiseen vauhtiin; Uudessa Huracánissa on voimanlähteestä valjastettu Gallardoa enemmän hevosvoimia ja muutenkin Super Trofeo luokan auto on jopa GT3-viritteisiä autoja nopeampi, jonka suorana seurauksena Eskelisenkin kierrosaika on kaikkien kolmen harjoitusjakson ajan ollut huomattavasti vuoden takaista nopeampi ja siten odotukset lauantaiselle aika-ajolle sekä ensimmäiselle osakilpailulle on asetettu kärkitaisteluun.

Silti seitsemättä peräkkäistä sekä ennen kaikkea menestyksekästä kansainvälistä autourheiluvuotta omistava sarjan toinen suomalaiskuljettaja tietää, että kun kyse on moottoriurheilusta niin mitä tahansa voi tapahtua. Urallaan useita kansainvälisiä ratamestaruuksia voittanut kuljettaja uskoo kokemuksen ja maltin olevan valttia kun 30 innokasta kanssakilpailijaa ajaa samoista tavoitteista.

- Uusi Lamborghini Huracán on ehdottomasti parhaimpia GT-autoja, millä olen tähänastisella urallani koskaan kilpaillut. Voimaa on tällaiselle herrasmieskuljettajalle riittävästi ja auton hallinta on huomattavasti helpompaa kuin vuosi sitten Gallardolla kilpaillessani. Lisäksi kun tallitoverini Kevin Snoeks on heti näyttänyt olevansa nopea kuljettaja ja minä olen päässyt lähelle hänen vauhtiaan niin lauantain aika-ajoilta ja ensimmäiseltä osakilpailulta odotan todella paljon, Eskelinen kertoo.

- Vielä kun tiimini Leipert Motorsportin toinen autokunta on vuoden 2014 hopeamies Gerhard Tweraserin siivittämänä ollut vastaavanlaisessa vauhdissa niin meillä tulee nyt alkavalla kilpailukaudella olemaan niin kova taistelu tallin sisäisestä nokkimisjärjestyksestä kuin osakilpailukohtaisista menestyksistä. Vuosi sitten kummatkin Monzan osakilpailut kariutuivat neljänn epäonniseen rengasrikkoon, joten pelkästään jos ne murheet jäisivät tänä vuonna pois niin tyytyväinen olisin. Ja koska radalla on samanaikaisesti 30 monenlaista kokemustasoa omaavaa innokasta kanssakilpailijaa, niin nyt vain toivotaan, että kukaan ei yritä voittaa kilpailuja sen ensimmäisessä mutkassa, raottaa Eskelinen ajatuksiaan.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Monzan osakilpailut televisioidaan LIVE-nettilähetyksinä osoitteessa: squadracorse.lamborghini.com/en/live. Lauantain osakilpailu alkaa Suomen aikaa klo 16:05 ja sunnuntaina moottorit käynnistetään klo 12:30. Kilpailussa ajaa myös toinen suomalainen Patrik Kujala, joka lukeutuu yhdeksi voittajasuosikiksi.

11.4.2015 - Mikko Eskelinen kolmanneksi nopein Lamborghini ratasarjan avauksessa Italiassa - Toinen suomalainen Patrik Kujala historialliseen voittoon

Euroopan parhaimmilla radoilla ajettavan Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan avausosakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks ylsivät tavoitteeseensa ja juhlivat Monzan perinteikkäällä radalla ajetun kilpailun PRO-AM luokan palkintokorokkeen pronssista sijoitusta.

50 minuutin ja yhteensä 23 kierroksen kilpailuun 12 lähtöruudusta startannut Snoeks sai tyydyttävän startin ja nousi lähtökiihdytyksessä kaksi sijaa. Kuitenkin kanssakilpailijan kolarin seurauksena Snoeksin nopeus jäi suurilta osin hyödyntämättä kun neljä ensimmäistä kierrosta vierähti turva-auton perässä. Kun kilpailu kunnolla pääsi uudestaan jatkumaan, onnistui Eskelisen uusi tiimikaveri nousemaan tuloslistalla jälleen ylöspäin ja toi auton PRO-AM luokan hopeasijalla Eskeliselle.

Toista peräkkäistä kilpailukautta Lamborghini ratasarjassa ajava suomalaiskuljettaja kävi ajovuorollaan todellisen taistelun kunnes kilpailun loppupuolella hän pakosta antautui kahden kanssakilpailijan verran. Uudestaan palkintokorokkeelle hän kiipesi huippujännittävän kilpailun viimeisellä kierroksella kun hänet muutamaa mutkaa aikaisemmin ohittanut kilpakumppani sortui kolarointiin ja näin, kuin varkain, urallaan useita kansainvälisiä ratamestaruuksia pokannut jyväskyläläinen pääsi nousemaan takaisin palkintokorokkeelle. Kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet olivat hunajaa kun muistetaan, että vuosi sitten hän jäi Monzan osakilpailussa statistiin rooliin.

- Aikaisemmin aika-ajoissa kärsimme ruuhkasta ja siten 12. lähtöruutu oli suuri pettymys. Onneksi kun kilpailu pääsi kunnolla vauhtiin niin tallitoverini Snoeks näytti heti parasta osaamistaan ja nosti meidät kärkitaisteluun. Minun tehtäväksi jäi puolustaa hänen saavuttamaa PRO-AM luokan hopeasijaa ja kahta nopeampaa kuljettajaa lukuun ottamatta onnistuin suunnitelmassani. Onnetar oli tänään puolellamme kun toinen näistä minua nopeammista kuljettajista sortui typerään ajovirheeseen ja sen turvin pääsin nousemaan kolmanneksi, mikä sinänsä on myös tavoitteidemme mukainen saavutus, Eskelinen kertoo.

- Vuosi sitten kärsin tässä samassa kilpailussa neljä rengasrikkoa ja saavutin vain joitain jäännöspisteitä. Nyt heti ansaitsemaani 10 sarjapistettä antaa runsaasti lisää itseluottamusta, jotka kaikki tulee tarpeeseen heti huomenna sunnuntaina kun sarjan toiseen osakilpailuun startataan, ruuhkaisen aika-ajosuorituksen seurauksena, 20. lähtöruudusta. Kuitenkin ajatuskuplissa poreilee jälleen palkintokoroke, joten kaikkemme tullaan sen eteen tekemään, erinomaisen startin pitkään 14 osakilpailun sarjaan saanut konkarikuljettaja jatkaa.

Italian Monzan perinteikkäällä radalla ajetun sarjan avausosakilpailun voitti PRO-luokassa ajava Patrik Kujala, joka samalla teki sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa ollen ensimmäinen suomalainen koskaan, joka on pystynyt Lamborghini Blancpain Super Trofeo merkkiluokan osakilpailun voittamaan. Kujalalla on sunnuntaina klo 12.30 Suomen aikaan ajettavassa toisessa osakilpailussa mahdollisuus jättipottiin kun hän starttaa paalupaikalta kilpailuun. Mikon ja Kelvinin saksalaisen tiimin, Leipert Motorsportin toinen autokunta kärsi moottoririkon ja joutui siten jättämään leikin kesken. Vielä on epäselvää pääsevätkö he huomenna starttaamaan kilpailuun, joka televisioidaan LIVE-nettilähetyksinä osoitteessa: squadracorse.lamborghini.com/en/live.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Monza: 1. osakilpailu: PRO-AM luokka, Top-3:

1. Jay Palmer & Matteo Bobbi, Bonaldi Motorsport, 51,28,221
2. Adrian Amstutz, Konrad Motorsport, +5,169sek
3. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, Leipert Motorsport, +13.290sek

12.4.2015 - Mikko Eskelinen jäi 1,3 sekuntia palkintokorokesijasta Lamborghini ratasarjan Italian toisessa osakilpailussa - Patrik Kujala jälleen suvereeniseen voittoon

Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa saavutettiin jälleen erinomaista menestystä kun suomalaiskuljettajat Mikko Eskelinen ja Patrik Kujala ajoivat uusilla Lamborghini Huracáneillaan tärkeitä mestaruuspisteitä Italian Monzan perinteikkäällä radalla ajetussa 12 osakilpailua kattavan sarjan toisessa osakilpailussa. Eskelinen ja hollantilainen tiimikaveri Kelvin Snoeks kävivät tiukan taistelun PRO-AM luokan alimmasta palkintokorokesijasta, mutta jäivät lopulta neljänsiksi vain 1,3 sekunnin marginaalilla. Kujala jatkoi siitä mihin eilen jäi ja nappasi uransa toisen Lamborghini ratasarjan yleiskilpailun voiton.

Lauantaina upeasti PRO-AM luokan pronssiselle palkintokorokesijalle ajaneet Eskelinen ja Snoeks starttasivat lähtöruudusta 19 tänään upeassa kesäkelissä ajettuun Monzan toiseen osakilpailuun. 27 kierrosta ja 50 minuuttia myöhemmin he saapuivat maalilipulle 10. nopeimpana, edellään kolme PRO-AM luokan kuljettajaa ja kuusi PRO-luokan kärkimiestä. 1,3 sekunnin tappio palkintokorokkeen alimmasta sijasta ja tavoitteiden mukaisesta tuloksesta jätti Eskeliselle pureksittavaa kun sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua kurvaillaan toukokuussa Englannin Silverstonen radalla.

- Sain hyvän startin ja pääsin nousemaan kolme sijaa kunnes viidennellä kierroksella ahnehdin hieman liikaa ja missasin shikaanin jarrutuspaikan ja jouduin kiertotietä pitkin palaamaan radalle. Tuossa hässäkässä hukkui sijoituksia ja ennen kaikkea ne kaikki 1,3 sekuntia, jotka tänään erotti meidät palkintokorokesijasta. Kuljettajanvaihdon jälkeen Snoeks teki eiliseen tapaan täydellistä työtä ja viimeisillä kierroksilla nosti meidät PRO-AM luokan seitsemänneltä sijalta neljänneksi. Kierrokset loppuivat tällä kertaa kesken ja kauden toinen palkintokorokesija ja kaksi tärkeää mestaruuspistettä karkasi kanssakilpailijan tilipussiin, syleskeli Eskelinen lievää pettymystään.

- Silti koko viikonlopusta jäi erittäin hyvä ja positiivinen maku seuraavia kilpailuja ajatellen varsinkin kun muistetaan, että vuosi sitten täältä Monzasta kotiin tuliaisina oli katastrofaaliset vain neljä rengasrikkoa. Nyt PRO-AM luokan sarjatilanteen kolmas sija on mitä mainioin kilpailukauden aloitus ja varsinkin kun tiedämme millaisia kotiläksyjä meillä on seuraavan kuuden viikon auton aikana uuden auton kanssa tehtävänä niin uskoisin, että kuuden viikon päästä Englannissa meidän olevan entistä kilpailukykyisempiä, suomalaiskuljettaja jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratakauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa urallaan aikaisemmin mm. Formula GP3 sarjaa ajanut Patrik Kujala oli pitelemätön kun hän kiidätti Bonaldi Motorsportin Lamborghini Huracánia kahden suvereenisen voiton arvoisesti. Eskelisen Leipert Motorsportin toinen autokunta kärsi eiliseen tapaan moottoriongelmista ja he jälleen joutuivat jättämään leikin kesken. Lamborghini Blancpain Super Trofeo jatkuu toukokuun neljäntenä viikonloppuna Silverstonen formularadalla.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe 2015: 2. osakilpailu (Monza, Italia), PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Michimi Shinya & Kei Francesco Cozzolino, 27 kierrosta
2. Jay Palmer & Matteo Bobbi, +59,244sek
3. Raffaele Giannoni, +1,10,534sek
4. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +1,390sek


20.5.2015 - Mikko Eskelinen kolmossijalta ja Patrik Kujala sarjajohtajana Lamborghini ratasarjan toiseen osakilpailuviikonloppuun

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Saksalaisen Leipert Motorsportin kilpailukalustolla Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa kilpaileva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 41, sekä nuori Patrik Kujala, 18, mittaavat ajotaitojaan nyt lauantaina ja sunnuntaina Englannin Silverstonessa ajettavissa arvostetun kilpasarjan kolmannessa ja neljännessä osakilpailussa.

Useita rata-autoilun kansainvälisiä mestaruuksia pitkällä autourheilu-urallaan voittanut Eskelinen starttaa hollantilaisen tallitoveri Kelvin Snoeksin kanssa kilpailuun PRO-AM luokan kolmannelta sijalta ja Kujala pitää hallussaan PRO-luokan kärkipaikkaa. Eskelinen ja Snoeks ovat kahden osakilpailun jälkeen 10 pistettä PRO-AM luokan kärkimiehiä perässä kun nyt edessä on seuraavat kaksi 50 minuutin osakilpailua perinteikkäällä Keski-Englannin Silverstonen Formula-1 radalla.

Eskelinen on kuluneet kuusi viikkoa tehnyt tiiviisti kotiläksyjä, jotta sarjan kahden ensimmäisen osakilpailun antamat pronssisijat vaihtuisi kirkkaammiksi sijoituksiksi.

- Koska kaikki 31 kilpailijaparia ajaa samanlaisilla Lamborghini Huracán autoilla niin ajotaidot varsinkin aika-ajoissa on se mikä pitkälti määrittelee marssijärjestyksen kilpailuissa ja siten se on paikka, missä asiat pitää tehdä heti oikein. Huhtikuussa Italian osakilpailun aika-ajoissa kärsimme kanssakilpailijoiden aiheuttamasta ruuhkasta ja siten lähtöruutumme jäivät kovin vaatimattomiksi. Tähän on saatava selkeä muutos, jotta pystyisimme ajamaan luokkamme korkeimmista mestaruuspisteistä, Eskelinen pohdiskelee tulevia haasteitaan.

Sinivalkoisin silmin katsottuna Silverstonen osakilpailusta on tulossa todella mielenkiintoiset, koska toinen suomalaiskuljettaja Patrik Kujala on tällä hetkellä se, kenen päänahan kaikki kanssakilpailijat haluavat radalla ottaa. Nuorukainen tuli, näki ja lähes näytöstyyliin voitti Monzan osakilpailut, joten kaikkien huulilla on kysymys, jatkuuko tuhkimotarina myös Silverstonessa?

- Patrikin suvereenit voitot olivat parasta mitä suomalaiselle moottoriurheilulle on tänä keväänä tapahtunut. Voitoillaan Kujala teki suomalaista moottoriurheiluhistoriaa ollen ensimmäinen Lamborghini ratasarjan suomalaisvoittaja sen kuusivuotisen historian aikana. Toivotaan, että Patrikilla kulkee samaan tyyliin myös tässä kilpailussa ja minä pystyisin tallitoverini Kelvin Snoeksin kanssa parantamaan palkintokorkesijaa yhden tai jopa kahden pykälän verran. Vaikka samassa kilpailussa Patrikin kanssa ajan niin toisiamme vastaan emme aja koska hän ajaa PRO-luokan ja minä PRO-AM-luokan pisteistä, Eskelinen avartaa taustoja.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan Silverstonen osakilpailut on nähtävissä Internet-TV lähetyksinä nettiselaimella osoitteessa: squadracorse.lamborghini.com. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 13.30 ja toinen sunnuntaina klo 9:35. Silverstonen osakilpailuihin voi erinomaisesti valmistautua nyt torstaina 21.5 klo 20:30 MTV3 MAX TV-kanavalla nähtävällä Italian Monzan avauskilpailun koosteella, jossa kahta sarjan avausosakilpailua seurataan sinivalkoisin silmin.

24.5.2015 - Suomalaiskuljettajat hallitsevat Lamborghini ratasarjaa - Patrik Kujalalle jälleen voitto ja Mikko Eskeliselle arvokas kakkossija

Formula-1 radoilla ajettavassa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa mäntsäläläinen Patrik Kujala, 18, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 42, saavuttivat erinomaista suomalaismenestystä sarjan Englannin Silverstonessa ajetuissa osakilpailuissa. Kujala ajoi jälleen kaksi suvereenista yleiskilpailun voittoa ja Eskelinen kotiutti neljänneksi ja toiseksi korkeimmat PRO-AM -luokan mestaruuspisteet. Sarjatilanteissa Kujala johtaa 17 pisteellä PRO-luokka ja Eskelinen on jaetulla PRO-AM -luokan sarjajohdossa kun ajamatta on vielä kahdeksan osakilpailua.

Kujala oli, sarjan Italian Monzan avausviikonlopun tapaan, suvereenisesti koko viikonlopun nopein kuljettaja. Eskelinen ja hänen hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks starttasivat Silverstonen 5,8 kilometrin mittaisella Formularadalla ajettuihin kilpailuihin lähtöruuduista 11 ja 18. 50 minuutin ja 24 kierroksen kiivaan kilvanajon jälkeen heidän tilipussi kasvoi neljänneksi ja toiseksi korkeimmilla PRO-AM luokan mestaruuspisteillä ja Kujala jatkaa täyden pistepotin turvin suomalaisen moottoriurheiluhistorian tuottamista.

Eskelisen riemulla ei ollut rajaa kun hän, Kujalan tapaan, ajaa tällä hetkellä pitkän autourheiluhistoriansa parhainta alkanutta kilpailukautta.

- Tiesimme, että aika-ajoissa olisi onnistuttava, mutta jälleen kerran hitaampi kanssakilpailija oli radan ratkaisevissa kohdissa edessä ja siten lähtöruudut 11 ja 18 olivat suuri pettymys. Lisäksi kun lauantain osakilpailussa jäimme vain karvan verran palkintokorokesijasta niin emme koskaan olisi voineet uskoa, että sunnuntain 18 lähtöruudusta noustaan yleiskilpailun seitsemänneksi ja luokkamme hopeasijalle. Hoidin puhtaasti ajovuoroni ja tallitoverini Kelvin Snoeks näytti jälleen kerran ajotaitojaan nostaen viimeisellä kierroksella meidät neljänneltä sijalta hopealle. Huikea kisa ja huikea fiilis, kertoo Eskelinen riemustaan.

- Sarjatilanteessa olemme nyt jaetulla kärkisijalla ja se antaa voimakkaasti uskoa Juhannuksena Ranskan Paul Ricardin radalla ajettaviin kahteen seuraavaan osakilpailuun. Lisäksi kun nuori Patrik Kujala ajoi jälleen kaikille jäljet selkään ja näytöstyyliin voitti kummatkin osakilpailut niin kyllä tunnelmat ovat seuraaviin osakilpailuihin saakka vähintäänkin erinomaiset. Iso kiitos menestyksestämme kuuluu ehdottomasti tallitoverilleni Kelvin Snoeksille sekä koko saksalaiselle Leipert Motorsport -tiimille, jotka ovat kaikki tehneet täydellistä työtä, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa kuljettajat ajavat toisiinsa nähden identtisillä Lamborghini Huracan autoilla ja koska autot ovat tekniikaltaan samat niin kuljettajien ajotaidot ovat se mikä ratkaisee menestyksen. Kilpailun taso on sarjassa huikea ja siitä erinomainen esimerkki saatiin jälleen tänään kun PRO-AM luokan viisi kärkikuljettajaa mahtuu noin 150 kilometrin mittaisessa kilpailussa 10 sekunnin sisään.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Silverstone, lauantain osakilpailu, PRO-AM luokka:
1. Loris Spinelli & Marco Moscato, 24 kierrosta
2. Simone Pellegrinelli, +3,523sek
3. Mikhail Stepanov & Harald Schlegelmilch, +9,526sek
4. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +16,523sek
5. Rafaele Giannoni, +22,634sek

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Silverstone, sunnuntain osakilpailu, PRO-AM luokka:
1. Adrian Amstutz, 24 kierrosta
2. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +5,784sek
3. Mikhail Stepanov & Harald Schlegelmilch, +7,216sek
4. Rafaele Giannoni, +9,563sek
5. Simone Pellegrinelli, +10,282sek


19.6.2015 - Kolme suomalaiskuljettajaa Lamborghini ratasarjan Ranskan osakilpailussa - Mikko Eskelinen haluaa lisää palkintokorokesijoja

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Nyt Juhannuksena Euroopan parhaimmilla radoilla ajettavassa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan Ranskan Paul Ricardin osakilpailussa suomalaiskuljettajat Mikko Eskelinen ja Patrik Kujala aikovat jatkaa siitä mihin neljä viikkoa sitten Englannin Silverstonessa jäivät eli heidän tarkoituksena on viettää keskikesän juhlaa sarjan viidennen ja kuudennen osakilpailun palkintokorokkeella. Seurakseen he toivottavat nuoren Jesse Anttilan, joka tekee debyytin niin kansainvälisesti arvostetussa ratasarjassa kuin Eskelisen tallitoverina Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanin ratissa.

Neljättä kertaa pitkällä autourheilu-urallaan Etelä-Ranskan Marseillen lähellä sijaitsevalla Paul Ricardin Formula-1 testiradalla kilpaileva Eskelinen starttaa erinomaisesta sarjatilanteesta paahtavan kuumissa olosuhteissa ajettaviin kahteen kilpailulähtöön; Urallaan rata-autoilun useita kansainvälisiä mestaruuksia napannut jyväskyläläinen on hollantilaisen tiimikaveri Kelvin Snoeksin kanssa jaetulla PRO-AM luokan sarjajohdossa ja toivoo, että lauantain ja sunnuntain osakilpailujen jälkeen he olisivat itsekseen tällä kaikkien kuljettajien himoitulla sijoituksella. Kuluneen kuukauden Eskelinen on käyttänyt mentaaliharjoitteluun sekä oikeaoppisen nestetasapainon löytämiseen; Onhan edessä on Välimeren tukalan kuumissa olosuhteissa vietettävät pitkät kilpailupäivät.

- Lähtökohdat ovat mitä mainioimmat; Tasainen suorittaminen on tuottanut kolme neljästä palkintokorokesijasta ja nyt tuota putkea on tarkoitus jatkaa. Nyt kun kilpailukausi on kunnolla päässyt vauhtiin niin olemme saaneet huomata olevamme PRO-AM -luokassa erittäin kilpailukykyinen autokunta ja siten tavoitteemme eli palkintokorokkeen korkein sija on täysin saavutettavissa. Olen vakuuttunut, että meillä on tulossa hieno sinivalkoinen viikonloppu, viittaa Eskelinen niin omaan kuin kilpailussa ajavan kahden muun härmäläisen tuleviin edesottamuksiin.

- Kovat kanssakilpailijat Kujala ja Anttila ajavat kummatkin PRO-luokassa, joten sinänsä heidän vauhti ei juuri mitenkään liity minun ja Kelvinin kilpailutoimintaan. Patrik on ollut aikaisempien osakilpailujen nopein kuljettaja ja nyt on todella mielenkiintoista nähdä miten Jesse pystyy tiimikaverinsa Isaac Tutumlun kanssa haastamaan hänet. Minulle ja Kelvinille riittää kun olemme PRO-AM -luokan nopeimmat, mutta todellakaan se ei näissä hurjan helteisissä olosuhteissa tule olemaan helppoa; Kuljettajien lisäksi autojen tekniikka kuten moottori, jarrut ja renkaat ovat tulikuuman auringon alla todella kovalla koetuksella. Silti vakaasti uskon, että tulossa on autourheilu-urani parhain Juhannusviikonloppu, itseluottamusta puhiseva Eskelinen jatkaa.

Paul Ricardin osakilpailut ajetaan lauantaina Suomen aikaa klo 15:30 ja sunnuntaina klo 11:50. Kummatkin kilpailut nähdään LIVE-lähetyksenä internetin välityksellä osoitteessa http://squadracorse.lamborghini.com/en. Keskikesän kiivaaseen kilvanajoon voi virittyä MTV3 MAX televisiokanavan välityksellä kun tänään perjantaina 19.6 klo 20:30 siellä pyörähtää edellisen Silverstonen osakilpailun koostelähetys.

20.6.2015 - Lamborghini ratasarja jatkuu komeassa suomalaiskomennossa - Patrik Kujalalle kauden viides voitto ja Eskeliselle neljäs palkintokorokesija

Etelä-Ranskan Marseillen lähellä sijaitsevalla Paul Ricardin Formula-1 testiradalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan viidennessä osakilpailussa suomalaiskuljettajat jatkoivat sinivalkoisen moottoriurheiluhistorian tekemistä; Mäntsäläläinen Patrik Kujala, 18, oli jälleen koko kilpailun nopein ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hollantilainen tiimikaveri Kelvin Snoeks saalistivat PRO-AM -luokan hopeisen palkintokorokesijan. Debyyttikilpailunsa uuden Lamborghini Huracan auton ratissa ajanut kempeleläinen Jesse Anttila kärsi amatöörimäisistä virheistä kuljettajan vaihdossa ja sen myötä jäi yleiskilpailussa sijalle kahdeksan.

Helteisissä olosuhteissa Eskelisen autokunnan ensimmäisen ajovuoron ottanut Snoeks starttasi 12. lähtöruudusta ja unelmasti menneen työvuoron jälkeen hän toi auton Mikolle yleiskilpailun sijalla neljä ja hienoisessa luokkajohdossa. Tapahtumarikkaassa 50 minuutin ja 23 kierroksen mittaisessa kilpailussa Eskelinen vältti murheet ja tiukan kilvanajon jälkeen vain sarjajohtaja ja mestaruustaistelua ajatellen pahin kilpakumppani, itävaltalainen Adrian Amstutz pääsi ohittamaan useita rata-autoilun kansainvälisiä mestaruuksia urallaan saavuttaneen Eskelisen.

Kilpailukauden neljännen palkintokorokesijan saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajana saavuttaneiden Eskelisen ja Snoeksin kilpailukaudesta on muodostumassa kiivas mestaruustaistelu PRO-AM luokan voittajaa Amstutzia vastaan. Yleiskilpailussa Patrik Kujala on Eskelisen tapaan tehnyt suurta suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kun hän on täyden kympin tuhkimotarinallaan ajanut jäljet kaikkien kanssakilpailijoiden selkään; Viisi yleiskilpailun voittoa viidessä kilpailussa hakee vertaistaan koko arvostetussa kansainvälisessä Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjassa.

- Jälleen kerran aika-ajoissa kärsimme kanssakilpailijoiden aiheuttamasta ruuhkasta emmekä päässeet näyttämään parasta osaamistamme. Kelvinin saavuttama 12. lähtöruutu oli pienoinen pettymys ja minun sunnuntain osakilpailuun ajama 16. lähtöruutu ei myöskään vastannut odotuksia. Onneksi pienestä epäonnistumisesta huolimatta Kelvin näytti jälleen taitonsa ja järjesti, aikaisempien osakilpailujen tapaan, kunnon ohitusshown ja sen myötä minun oli hienoa johtoasemasta startata omalle ajovuorolleni. Vaikka kaikkeni tein niin en kuitenkaan pystynyt itävaltalaista Amstutzia pitämään takanani ja siksi toinen sija ei tällä kertaa maistu voitolta, Eskelinen kertoo.

- Huomenna aamusta ajettavaan sarjan kuudenteen osakilpailuun tavoitteena on jälleen vain ja ainoastaan PRO-AM -luokan palkintokorokesija sillä toiveella, että Amstutz pystyttäisiin jättämään taaksemme. Näin hän ei pääsisi sarjapisteissä karkumatkalle ja siten mestaruustaistelu säilyisi mielenkiintoisena. Uskon, että huomenna olemme sen verran enemmän kilpailukykyisempiä, että pystymme vastaamaan hänen kyytiinsä. Omasta motivaatiosta se ei ainakaan tule jäämään kiinni ja eiköhän onnetar jatka myös yhteistyösopimuta kanssamme, Eskelinen jatkaa.

Paul Ricardin toinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 11:50 ja tästäkin kilpailusta nähdään LIVE-lähetys internetin välityksellä osoitteessa http://squadracorse.lamborghini.com/en.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Paul Ricard, lauantain osakilpailu: PRO-AM -luokka, Top-5:
1. Adrian Amstutz, 52:25.068sek
2. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +11,917sek
3. Simole Pellegrinelli, +17,186sek
4. Oliver Rae & Jacopo Faccioni, +24.785sek
5. Loris Spinelli & Marco Moscato, +27.661sek

21.6.2015 - Mikko Eskelinen nousi sarjajohtoon Lamborghini ratasarjassa - Jesse Anttilalla ja Patrik Kujalalla suurta draamaa

Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini sarjan kilpailukauden viides ja kuudes osakilpailu sujui suurten sinivalkoisten tunteiden sävyttämänä kun jyväskyläläinen Mikko Eskelinen hollantilaisen tiimikaverinsa Kelvin Snoeksin kanssa saavuttivat kaksi PRO-AM luokan hopeasijaa ja toiseksi korkeimpien pisteiden turvin nousi makoisaan sarjajohtoon. PRO-luokassa viisi aikaisempaa osakilpailua suvereenisesti voittanut Patrik Kujala kärsi dramaattisen rengasrikon ja uransa ensimmäiset Lamborghini kilpailut ajaneen kempeleläisen Jesse Kujalan kohtalona oli joutua kolaritilanteeseen ja siten vain 30 metriä ennen maalilippua hän oli pakotettu jättämään leikki kesken. Näin hänelle tuloillaan ollut huikea yleiskilpailun neljäs sija jäi pahimmalla mahdollisella tavalla saavuttamatta.

Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla sunnuntain osakilpailuun 16. lähtöruudusta startannut Eskelinen sai hyvän lähdön ja pääsi nousemaan kolme sijaa kunnes edellä lähteneiden kolaroidessa turva-auto tuli radalle ja keräsi kilpailijat jälleen kasaan. Kun hetkeä myöhemmin kilpailu jatkui, toi Eskelinen auton kuljettajan vaihtoon PRO-AM luokan sijalla 4. Snoeks näytti jälleen kerran olevansa ammattikuljettaja ja pystyi oman ajovuoronsa aikana nousemaan kahdesta kanssakilpailijasta ohitse. 50 minuutin ja 21 kierroksen kilvanajon jälkeen maalilipulla Snoeksin ero PRO-AM -luokan voittajaan jäi vai 1,533 sekunnin mittaiseksi. Silti toiseksi korkeimpien mestaruuspisteiden turvin hän ja Eskelinen nousivat vakuuttavaan 9 pisteen sarjajohtoon kun sarjasta on ajamatta vielä kuusi osakilpailua.

Useita rata-autoilun kansainvälisiä mestaruuksia pitkällä autourheilu-urallaan voittanut Eskelinen on elää uransa menestyksekkäintä kilpailukautta. Lisäksi kun toinen suomalaiskuljettaja, mäntsäläläinen Patrik Kujala edelleen johtaa PRO-luokkaa niin voidaan sanoa, että suomalaiset dominoivat Lamborghini ratasarjaa.

- Eilinen hopeasija sai tänään samanlaista jatkoa kun vältimme murheet ja ajoimme niin kilpailullisesti kuin teknisesti lähes täydellisen sunnuntain osakilpailun. Aikaisemmista osakilpailuista tuttuun tapaan tiimikaveri Kelvin Snoeks oli ajovuorollaan yksi nopeimmista kuljettajista radalla eikä minunkaan suorituksessa moitittavaa löytynyt. Pikkasen paremmilla aika-ajo -suorituksilla olisimme kummassakin osakilpailussa ehdottomasti taistelleet voitosta, mutta onneksi nyt hopeasijat ja kanssakilpailijoiden ristiin ajamat suoritukset riittivät nostamaan meidät turvalliseen sarjajohtoon, tyytyväinen Eskelinen kertoo.

- Suomalaisittain kilpailuviikonloppu meni kaksijakoisesti kun minun kahden hopeasijan lisäksi Patrik Kujala saavutti eilen yleiskilpailun voiton. Tänään hänen ja debytantti Jesse Kujalan kohtalona oli nähdä kiivaan kilvanajon kolikon toinen puoli. Vaikka oma menestys on todella iloinen asia niin kieltämättä pikkasen harmittaa kun tiimimme toista autokuntaa ajaneen Jesse Kujalan kohtalona oli huikealta yleiskilpailun neljänneltä sijalta joutua viimeisessä mutkassa kolariin ja autoon kohdistuneiden vahinkojen seurauksena jättää leikki kesken vain kivenheiton päästä maaliviivasta, Eskelinen jatkaa

Lamborghini ratasarja jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Belgian SPA-Francorchampsin perinteikkäällä Formularadalla. Sitä ennen Eskelinen keskittyy nautiskelemaan uransa ensimmäisestä Lamborghini ratasarjan PRO-AM luokan johtoasemasta. Samalla hän valmistautuu Belgian osakilpailuviikonlopun lisäksi heinä-elokuun vaihteessa Jyväskylässä Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavaan Nelivetomies ralliin.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Paul Ricard, sunnuntain osakilpailu, PRO-AM -luokka: Top-3
1. Rafaelle Giannoni & Marco Moscato, 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +1,533sek
3. Loris Spinelli & Marco Moscato, +7,239sek


23.7.2015 - Mikko Eskelinen sarjajohtajana Lamborghini ratasarjan Belgian osakilpailuihin

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden seitsemäs ja kahdeksas osakilpailu ajetaan nyt viikonloppuna Belgiassa perinteikkäällä Spa-Francorchampsin radalla. Suomalaiskuljettajia kilpailussa nähdään kolmessa autokunnassa kun jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hollantilaisen tallitoveri Kelvin Snoeks matkaavat kilpailuun PRO-AM luokan sarjajohtajina, mäntsäläläinen Patrik Kujala yrittää lisätä PRO-luokan sarjajohdon karkumatka ja kempeleläinen Jesse Anttila hakee uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta espanjalaisen tallitoveri Isaac Tutumlun kanssa. Eskelisen ja Anttilan autokunta ajaa samassa Leipert Motorsport tiimissä.

Yhdeksän pisteen sarjanjohdon Eskelinen ja Snoeks ovat yltäneet kun he ovat kuudessa aikaisemmassa osakilpailussa olleet kolme kertaa toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi nopein. Vaikka voittotili on vielä avaamatta niin useita rata-autoilun kansainvälisiä mestaruuksia pitkällä autourheilu-urallaan pokannut Eskelinen tietää, että tasaisilla palkintokorokesijoituksilla jopa unelma sarjan mestaruudesta olisi kuluvalla kilpailukaudella saavutettavissa. Vuosi sitten konkarikuljettaja oli Spa-Francorchampsin osakilpailuissa kahdesti palkintokorokkeella ja siten hänen tavoitteenaan olisi päästä kipuamaan yhtä tai jopa kahta sijaa korkeammalle paikalle.

- Vuoden takaiset muistot palkintokorokejuhlallisuuksista poreilevat edelleen mielessä ja koska nyt kilpailukausi on edennyt huomattavasti paremmin kuin koskaan osasin kuvitella niin valehtelisin jos väittäisin etteikö nyt ajettaisi PRO-AM luokan voitoista. Olemme aikaisemmissa kuudessa osakilpailussa olleet vain hieman kärkimiehiä hitaampi ja tiedämme, että aika-ajoissa meidän tulee onnistua paremmin kuin koskaan aikaisemmin jotta kilpailuviikonlopulle asettamamme tavoitteet olisi täytettävissä, Eskelinen kertoo.

- Kuukausi sitten nousimme sarjajohtoon pitkälti tasaisten suorituksiemme myötä mutta ennen kaikkea pahimpien kanssakilpailijoiden virheiden seurauksena. Kun 34 kilpailijaparia ajetaan teknisesti tasavertaisilla autoilla niin 50 minuutin mittaisessa kilpailussa virheiden määrä on se mikä ratkaisee marssijärjestyksen. Mestaruustaistelun kannalta sarjatilanne on mitä mainioin ja sen myötä yksinkertaisena tavoitteenamme on saavuttaa enemmän pisteitä kuin pahimmat kanssakilpailijat ja sen myötä lisätä johtoasemaa seuraaviin osakilpailuihin, Eskelinen avartaa kilpailustrategiaansa

Televisiolähetys MTV3 Max kanavalla

Lamborghini ratasarja televisioidaan niin MTV3 Max kanavalla kuin jokaisesta kilpailusta on internetin välityksellä nähtävissä ns. Live-lähetys. Edellisen Paul Ricardin osakilpailun koostelähetys nähdään tänään torstaina MTV3 Max kanavalla klo 20.30 ja Spa-Francorchampsin ensimmäinen osakilpailu pyörähtää internetin syövereihin huomenna perjantaina osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/en.

24.7.2015 - Mikko Eskelisen ja Kelvin Snoeksin Lamborghini ratasarjan palkintokorokeputki jatkui Belgian SPAssa - Patrik Kujala jälleen ylivoimaiseen voittoon

Belgian SPA-Francorchampsin perinteikkäällä Formula-1 radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan seitsemännessä osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks saavuttivat kauden kuudennen palkintokorokkeen ja olivat 50 minuutin mittaisessa kilpailussa upeasti PRO-AM luokan kolmanneksi nopein.

Saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla ajanut kilpailijapari starttasi suurta draamaa sisältäneeseen kilpailuun kuudennesta lähtöruudusta ja oli erinomaisissa hyökkäysasetelmissa kunnes, kanssakilpailijan kovan kolarin seurauksena radalle tullut turva-auto romuutti tiimin kilpailustrategian. Näin ensimmäisen ajovuoron ottaneen Kelvin Snoeksin karkumatka suli alle ja kuljettajavaihdon jälkeen Eskelisellä oli täysi työ pitää autokunta palkintokorokesijalla.

Kiivaan kilvanajon päätteeksi suomalaiskuljettaja joutui antautumaan kahden sijan verran ja maalilipulle hän lopulta saapui kolmantena, vain silmänräpäyksen verran neljänneksi jäänyttä kanssakilpailijaa nopeampana. Kolmannen sijan tuomat 10 mestaruuspistettä pitää Eskelisen ja Snoeksin autokunnan PRO-AM luokan kärkisijalla kun sarjasta on ajamatta vielä viisi osakilpailua.

- Kelvin sai erinomaisen lähdön ja hienosti karkasi luokkamme pahimmilta kanssakilpailijoilta kunnes kohtalo puuttui peliin ja turva-auton perässä ajelu söi saavutetun edun. Kuljettajavaihdon jälkeen minulle jäi lähes mahdoton tehtävä yrittää pitää meidät palkintokorokkeella, mutta onneksi tänään onnetar hymyili meille ja matka hiuksenhienosti riitti kolmanteen sijaan, Eskelinen kertaa kilpailun tunnelmia.

- Mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat Marco Moscato ja Loris Spinelli saavuttivat tänään voiton ja sen myötä saivat meitä viisi pistettä kiinni. Silti huomiseen Belgian toiseen osakilpailuun startataan yhdeksän pisteen etumatkasta, joten sinänsä tätä kolmatta sijaa voidaan pitää puolustusvoittona huomista, ehkäpä koko kilpailukauden kovinta haastetta vastaan. Ilmojen herra on luvannut allemme märkää pintaa, joten kieltämättä jo nyt jännittää miten meidän mahtaakaan huomenna käydä, Eskelinen pohtii.

Yleiskilpailun voittoon ajoi mäntsäläläinen Patrik Kujala, joka samalla pokkasi huikeasti kauden kuudennen voiton. Kujalan voiton ja Eskelisen kolmannen sijan lisäksi kempeleläinen Jesse Kujala ajoi espanjalaisen tallitoveri Isaac Tutumlun kanssa hienosti yleiskilpailun seitsemänneksi.

Belgian SPA-Francorchampsin toinen osakilpailu ajetaan huomenna klo 12:40. Live-Internet TV-lähetys kilpailusta alkaa klo 12:30 ja se on nähtävissä osoitteessa http://squadracorse.lamborghini.com/en. Patrik Kujala aloittaa kilpailun paalupaikalta, Anttila tavoittelee uransa ensimmäistä Lamborghini ratasarjan palkintokorokesijaa kahdeksannesta ruudusta. Eskelisen ja Snoeksin kohtalona oli aika-ajoissa joutua kolaroinnin uhriksi ja siten heidän lähtöruutunsa on vasta 22.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo: 7. osakilpailu: SPA-Francorchamps, Belgia, PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Marco Moscato & Loris Spinelli, 21 kierrosta
2. Simone Pellegrinelli, +15,324sek
3. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +18,122sek
4. Adrian Amstutz, +19,212sek
5. Cedric Leimer & Julien Piguet, +20,452sek

25.7.2015 - Mikko Eskeliselle karvas pettymys Belgian Lamborghini Super Trofeo kilpailusta - Kolarointi pudotti sarjajohdosta

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks eivät yltäneet tavoitteeseensa Belgian SPA-Francorchampsin formularadalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan kahdeksannessa osakilpailussa vaan hurja kilvanajo päättyi kolariin ja näin tärkeät sarjapisteet karkasivat mestaruustaistelun kannalta pahimpien kanssakilpailijoiden taskuun.

Eilen perjantaina samalla radalla ajetussa sarjan seitsemännessa osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla ajanut kaksikko onnistui nappaamaan PRO-AM luokan alimman palkintokorokesijan, mutta tänään rankkasateen sävyttämässä kilpailussa Kelvin Snoeks sortui ajovuorollaan virheeseen, jonka seurauksena osuma kanssakilpailijaan oli niin kova, että se rikkoi kilpurin takaripustuksen ja leikki oli sen myötä jätettävä kesken.

Koska myös eilen onnistuneet kanssakilpailijat ylsivät myös tänään palkintokorokkeelle niin Eskelisen ja Snoeksin yhdeksän pisteen johtoasema suli alta ja siten he matkaavat haastajina kahden kuukauden päästä Saksan Nurburgringillä ajettaviin kahteen seuraavaan osakilpailuun. Eskelinen tietää kilvanajon riskit ja antoi täyden synninpäästön tallitoverilleen.

- Olosuhteet olivat ehkäpä koko pitkän kilpaurani vaativimmat kun tuulilasista ei nähnyt ulos edes huonosti. Vaikka rankkasade ja edellä ajaneiden nostattama vesisuihku söi paljon suoritustasostani niin siitä huolimatta onnistuin tuomaan auton kuljettajan vaihtoon ihan hyvällä sijoituksella. Tämän jälkeen tallitoverini ja sadekelien erikoismies Kelvin Snoeks oli paikoitellen nopein kuljettaja radalla ja hän nosti meidät kiinni palkintokorokesijaan kunnes kolari kanssakilpailijan kanssa pysäytti etenemisen, Eskelinen kertasi kilpailun tapahtumia.

- Mestaruustaistelun kannalta tämä oli suuri kolaus kun tuloillaan olleet vähintään 10 lisäpistettä meni pahimpien kilpakumppaneiden taskuun. Toisaalta vielä on sarjasta neljä osakilpailua ajettavana ja sen myötä mitä tahansa voi tapahtua. Harmittaa vaan vietävästi kun itse hiekotimme omaa taivaltamme kohti tavoitteitamme, mutta toisaalta tämä vahinko olisi voinut sattua minulekin. No mutta vaikka sarjan seuraaviin osakilpailuihin on aikaa kaksi kuukautta niin minulla on tasan yksi päivä aikaa niellä tämä pettymys, koska maanantaina edessä on Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavan Nelivetomies rallin testit, Eskelinen jatkaa.

SPA-Francorchampsin osakilpailujen valtias oli mäntsäläläinen Patrik Kujala, joka oli kummankin kilpailulähdön nopein kuljettaja. Kuitenkin eilisen perjantain osakilpailussa hän sai kilpailun jälkeen tuomaristolta 10 sekunnin rangaistuksen turva-auton ohittamisesta ja siten hän putosi kuudenneksi. Silti hän jatkaa suvereenisessa PRO-luokan sarjanjohdossa. Suomalaismenestystä täydensi kempeleläisen Jesse Anttilan ja hänen espanjalaisen tiimikaveri Isaac Tutumlun erinomainen yleiskilpailun viides sija.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo: 8. osakilpailu: SPA-Francorchamps, Belgia, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Simone Pellegrinelli, 21 kierrosta
2. Loris Spinelli & Marco Moscato, +5,231sek
3. Mekhail Stepanov & Harald Schlegelmitch, +32,123sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, kolari1.8.2015 - Mikko Eskelisen Nelivetomies ralli päättyi jarrumurheisiin

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella rata-autoilun kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo sarjassa PRO-AM luokan johtoasemassa oleva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen kärsivät Suomen MM-rallin yhteydessä ajetussa Nelivetomies rallissa jarrumurheista ja olivat lopulta pakotettuja jättämään leikin kesken Mökkiperän erikoiskokeen jälkeen.

MM-sarjan kilpailijoiden perässä Nelivetomies rallia ajaneen Eskelisen murheet alkoivat jo kilpailun avanneelta Pihlajankosken erikoiskokeelta ja jatkuivat aina ensimmäisen kilpailupäivän ainoaan huoltoon saakka. Yötauon jälkeen toiseen kilpailupäivään kotikilpailuaan ajaneet Eskelinen ja Kapanen starttasivat hyökkäysasetelmista, mutta kiivaan kilvanajon päätti Mökkiperän hypytyksessä katkennut jarruputki ja näin kaksikko oli pakotettu jättämään leikin kesken.

Keskeytyshetkellä voittotaisteluun tähdännyt kaksikko oli jarrumurheiden seurauksena neljäntenä.

- Meillä hävisi toisesta takapyörästä jarrut Pihlajakosken loppuosuudella ja koska huolto oli vasta neljä erikoiskoetta myöhemmin niin kilvanajo muuttui selviytymiskamppailuksi jarruvikaisella autolla. Illalla kun huoltoon päästiin niin tiimi parsi auton kasaan ja aamulla pääsimme jatkamaan siinä toivossa, että palkintokorokesija olisi ollut ajettavissa. Kuitenkin Mökkiperässä rikkoontunut jarruputki päätti tuon taistelun ja jouduimme keskeytysilmoituksen täyttöön, Eskelinen kertoo.

- Olisihan se ollut kivaa saada ajettua edes yksi erikoiskoe ilman tätä teknistä murhetta ja siten nähdä oma vauhtini kilpailun voittoon ajanutta ja Ralli SM-sarjan SM2-luokan johtajaa Teemu Asunmaata vastaan. Nyt ei auta kuin niellä pettymys ja keskittyä syyskuussa jatkuvaan Lamborghini Super Trofeo ratasarjan seuraaviin osakilpailuihin, useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia urallaan voittanut Eskelinen kertaa.

Nelivetomies rallin voittoon ajoi alavutelainen Teemu Asunmaa, joka kävi hienoa taistelua Mika Rampasen kanssa. Kaksikon eroksi jäi lopulta 14,8 sekuntia Asunmaan eroksi. Palkintokorokkeen alimman sijan pokkasi Juha Koljonen, joka jäi Asunmaan ja kartanlukija Jonne Halttusen kyydistä lähes neljä minuuttia.

Lopputulokset Nelivetomies ralli 2015: Top-5:
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi R4, 1:04:56.5
2. Mika Rampanen & Kari Kallio, Subaru Impreza WRX STi, +14,8sek
3. Juha Koljonen & Mikko Tuhkanen, Subaru Impreza WRX STi, +3:43.5sek
4. Jari Tuuri & Jukka Ruotsalainen, Mitsubishi Lancer WRC, +4:19.4sek
5. Timo Pitkäniemi & Kirsi Holmberg, Subaru Impreza WRX STi, +6:26.5sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX FIN-R, Jarruvika Mökkiperän jälkeen


3.9.2015 - Suomalaiskuljettajan kilpailukauteen bonuskilpailu - Mikko Eskelinen tavoittelee Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailun voittoa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Blancpain Super Trofeo kilpasarjan PRO-AM luokkajohdossa kahdeksan ajetun osakilpailun jälkeen oleva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on, menestyksekkään kilpailukauden seurauksena, saanut kalenteriinsa ns. bonuskilpailun. Hän ajaa nyt viikonloppuna Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailun tutulla 5.2 litraisella Lamborghini Huracán autolla ja jakaa ajovuoron espanjalaisen Isaac Tutumlun, venäläisen Vadin Gitlinin ja norjalaisel Ulrik Pedersenin kanssa.

Lauantaina klo 12 käynnistyvässä ja sunnuntaina klo 12 päättyvässä kilpailussa Eskelisen autokunta saa vastaansa yhteensä 74 muuta tiimiä, mukaanlukien toisen suomalaiskuljettaja Matias Henkolan Walkenhorst-Motorsportin. Barcelonan formularadalla ajettavassa vuorokauden mittaisessa kilpailussa Eskelisen tavoitteena on, palkintokorokkeen korkeimman sijan lisäksi, saada ajettua paljon kierroksia alle ajatellen kahden viikon päästä Saksan Nurburgringillä jatkuvaa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjaa ja sen mestaruustaistelua.

Eskelinen on riemuissaan saadessaan kilpailukalenteriinsa hyvän menestyksen tarjoaman lisäkilpailun.

- Saavuttamani kuusi palkintokorokesijaa kahdeksasta Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan mahdollisesta avasi mahdollisuuden kilpailla Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailussa, joka samalla toimii erinomaisena ajorutiinin ylläpitäjänä ajatellen kilpailukauden päätavoitetta eli Lamborghini ratasarjan mestaruutta. Sanonta menestys ruokkii pitää erinomaisesti paikkansa, Eskelinen kertoo.

- Tuttu tiimi ja tutut kuljettajat antavat erinomaisen lähtökohdan pitkälle viikonlopulle, jonka tavoitteena meillä on saada, palkintokorokkeen lisäksi, tehtyä runsaasti testityötä seuraavia Lamborghini -osakilpailuja varten. Toivotaan, että keli pysyy hyvänä vaikkakin Barcelonaan on luvattu viikonlopuksi jopa ukkoskuuroja. Vuosi sitten samassa kilpailussa satoi jopa golf-pallon kokoisia rakeita, joten edessä on kaikin puolin monipuolinen ja todella jännittävä viikonloppu, pitkällä kansainvälisellä urallaan useita rata-autoilun mestaruuksia napannut suomalaiskuljettaja jatkaa.

Barcelona 24 tunnin kilpailua voi seurata netistä osoitteessa http://www.24hseries.com/live.

6.9.2015 - Mikko Eskeliselle autourheilu-uran yksi makeimmista palkinnoista - Suomalainen luokkavoittoon Barcelonan 24 tunnin GT-autojen kestävyyskilpailussa

Kuluvalla kilpailukaudella kansainvälisen Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan PRO-AM -luokan sarjajohdossa ajava jyväskyläläinen Mikko Eskelinen sai makoisan lisäpalkinnon Barcelonan Montmelon Formula-1 radalla ajetussa 24 tunnin kestävyyskilpailussa; Suomalaiskuljettaja yhdessä tallitovereidensa Iisac Tutumlun, Vadin Gitlinin, Ulrik Pedersenin ja Marcel Leipertin kanssa ajoi vakuuttavan kilpailun ja nappasi kunniakkaan SPX-luokkavoiton saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracan autolla.

Aikaisemmin kilpailun harjoituksissa koetun moottoririkon seurauksena Leipert Motorsport starttasi pitkään kilpailuun koko joukon viimeisenä, 74. lähtöruudusta. Koko vuorokauden ajan 148.9km/h keskituntinopeudella Barcelonan rataa kiertänyt kansainvälinen tiimi saapui maalilipulle yleiskilpailun kuudentena, ohjaustehostimen ja ohjausvarren pultin katkeamisen hidastamana.

Ilman teknisiä murheita Leipert Motorsportin kuljettajat olisivat taistelleet yleiskilpailun voitosta. Silti luokkavoitto on hunajaa vaikean kilpailuviikonlopun päätteeksi. Eskelisen riemulla ei ollut rajaa maalilipun heilahdettua.

- Vuonna 2012 juhlin Espanjan GT-ratasarjan mestaruutta täällä Barcelonan radalla ja nyt lähes kolme vuotta myöhemmin saavutin yhden pitkän kansainvälisen autourheilu-urani makeimmista palkinnoista eli sain olla osasyyllinen palkintokorokkeen korkeimpaan sijaan. Luokkavoitto kovasti arvostetussa 24 tunnin kestävyyskilpailussa on makeaa herkkua, jota kovinkaan moni muu suomalainen moottoriurheilija ei ole päässyt kokemaan, Eskelinen kertoo.

- Onneksi moottoririkko tapahtui harjoitusjaksolla eikä itse kilpailussa ja siten, huolimatta viimeisestä lähtöruudusta, pääsimme matkaan. Olihan se todella huikea tunne ajella esim. pimeässä kun heikkotehoisimmilla autoilla ajaneita kanssakilpailijoita riitti ohiteltavaksi niin suorilla kuin lähes jokaisessa mutkassa. Tipalle luokkavoitto lopulta meni kun toiseksi tullut autokunta jäi meistä kolme kierrosta. Tavoitteemme saavuttamisesta iso kiitos kuuluu Leipert Motorsport tiimin mekaanikoille, jotka ripeästi korjasivat niin ohjaustehostimen kuin ohjausvarren pultin viat, Eskelinen jatkaa.

Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailu oli Eskeliselle erinomainen paikka ylläpitää ajotuntumaa kun Lamborghini ratasarja jatkuu tasan kahden viikon päästä Saksan Nurburgringin kahdella osakilpailulla. Suomalaiskuljettajan kilpailukauden tavoite on saavuttaa sarjan PRO-AM -luokan mestaruus ja siten Barcelonan 24 tunnin kilpailun luokkavoitto oli makoisa bonus hänen saavuttamalleen kuudelle muulle Lamborghini ratasarjan palkintokorokkeelle.

Lopputulokset 24h Barcelona, SPX-luokka, Top-3:
1. Iisac Tutumlu Lopez, Mikko Eskelinen, Vadin Gitlin, Ulrik Pedersen, Marcel Leipert, Leipert Motorsport Lamborghini Huracan, 473 kierrosta
2. Jürgen Krebs, Oliver Ditzler, Fredy Barth, Rinat Salikhov, Lamborghini Huracan Supertrofeo, +3 kierrosta
3. Christoph Lenz, Roberto Pampanini, Milos Pavlovic, Nicolas Stürzinger, Lamborghini Huracan Supertrofeo, +4 kierrosta


17.9.2015 - Lamborghini Super Trofeo ratasarja jatkuu Saksan Nürburgringillä - Mikko Eskelinen sarjajohtajana perinteikkäälle kilparadalle

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on hollantilaisen tallitoveri Kelvin Snoeksin kanssa tehnyt vakuuttavaa jälkeä kansainvälisessä Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjassa; Kahdeksan ajetun osakilpailun jälkeen Leipert Motorsport tiimin kaksikko starttaa PRO-AM luokan sarjajohtajina nyt viikonloppuna Saksan Nürburgringillä ajettaviin viikonlopun kahteen seuraavaan osakilpailuun.

Kuusi palkintokorokesijaa kahdeksasta mahdollisesta sekä muutaman viikon takaisen Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailun luokkavoitto mahdollistaa suomalaiskuljettajalle erinomaiset lähtökohdat. Eskelinen tietää, että mestaruustaistelu on täysin omissa käsissä ja neljällä parkintokorokesijoituksilla tavoite eli sinivalkoisittain historiallinen Lamborghini ratasarjan mestaruus olisi saavutettavissa.

- Edellisen Belgian osakilpailun pettymys pyyhkittiin pois Barcelonan 24 tunnin kestävyyskilpailun korkeimmalla palkintokorokkeella ja vaikka PRO-AM luokan sarjajohto on nyt vain yhden pisteen verran niin siitä huolimatta kyllä tässä erittäin luottavaisin mielin Saksan perinteikkäälle moottoriurheiluradalle starttaan. Lisäksi kun tallitoverini Kelvin Snoeks on muissa ajamissaan kilpailuissa myös juhlinut palkintokorokesijoituksia niin olen varma, että tämä homma hoidetaan menestyksekkäästi maaliin, itseluottamusta puhkuva Eskelinen kertoo.

- Vuosi sitten olin Nürburgringillä viides ja kolmas ja nyt tyytyväinen olen mikäli kummassakin kilpailussa pääsemme juhlistamaan palkintokorokesijoitusta. Nyt olisi tärkeää saada kotiutettua mahdollisimman paljon lisäpisteitä ja siten saada hyvät lähtökohdat marraskuussa Yhdysvaltojen Miamissa kahteen viimeiseen osakilpailuun, Eskelinen jatkaa.

Televisiolähetys MTV3 Max kanavalla ja Internet Live-Stream -lähetyksenä

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan edellisen osakilpailuviikonlopun koostelähetys nähdään tänään torstaina klo 20.30 MTV3 Max kanavalla. Tämän jälkeen lähetys on nähtävissä myös Mikon kotisivuilla osoitteessa http://www.mikkoeskelinen.com. Nürburgringin osakilpailujen Internet Live-Stream lähetykset näkyvät lauantaina klo 16.00 ja sunnuntaina 11.45 osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/de/europe.

Kilpailuissa ajaa myös kaksi muuta suomalaiskuljettajaa; PRO-luokassa sarjajohtaja, mäntsäläläinen Patrik Kujalalla on mahdollisuus sinetöidä hänen uransa ensimmäinen mestaruus ja kempeleläinen Jesse Kujala hakee kauden ensimmäistä palkintokorokesijoitusta.

19.9.2015 - Mikko Eskeliselle tyydyttävä viides sija Lamborghini ratasarjan Nurburgringin ensimmäisestä osakilpailusta - Patrik Kujalalle jälleen voitto ja kiinnitys mestaruuteen

Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Blancpain Super Trofeo sarjassa suomalaiskuljettajat Mikko Eskelinen, Patrik Kujala ja Jesse Anttila jatkoivat erinomaisia otteita Saksan Nurburgringillä ajetussa kilpailukauden yhdeksännessä osakilpailussa; Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kuljettajat Mikko Eskelinen ja hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks saavutti PRO-AM luokan kuudennen sijan ja Jesse Anttila espanjalaisen tallitoveri Isaac Tutumlun kanssa yleiskilpailun viidennen sijan. Sinivalkoisen voiton kilpailussa pokkasi mäntsäläinen Patrik Kujala, joka oli, jälleen kerran, koko kilpailun nopein kuljettaja.

Eskeliselle PRO-AM luokan viides sija oli pettymys, varsinkin kun alavireisesti menneen aika-ajon jälkeen kilpailun tuomaristo langetti kolmen lähtöruudun rangaistuksen edellisessä SPA-Francorchampsin osakilpailussa tapahtuneesta sääntörikkomuksesta. Silti 26. lähtöruudusta nouseminen yleiskilpailun sijalle 15 ja PRO-AM -luokan kuudenneksi oli suomalaiskuljettajalle puolustusvoitto, koska palkintokorokkeella juhli mestaruustaistelun kannalta sitä vähiten uhkaavat kuljettajat.

Huomiseen sunnuntain osakilpailuun Eskelinen ja Snoeks starttaavat lähtöruudusta 10 ja heillä on erinomaiset mahdollisuudet napata kilpailukauden avausvoitto sekä palata jälleen sarjajohtajiksi.

- Aika-ajoissa kesken nopeinta kierrostani kanssakilpailija ajoi ulos ja kilpailun tuomaristo keskeytti suoritukset. Kun pääsimme uudestaan matkaan niin sitten tielläni oli hitaampia kanssakilpailijoita ja en yltänyt tavoitteni mukaiseen tulokseen. Lisäksi kun edellisen osakilpailun kolaroinnista johtuen olimme saaneet kolmen lähtöruudun rangaistuksen niin 26. sija oli todella suuri pettymys, Eskelinen kertoo.

- Itse kilpailussa sama juttu jatkui eli aikaa tuhraantui edellä lähteneiden hitaampien kanssakilpailijoiden ohittamiseen. Kuitenkin tallitoverini Kelvin Snoeksin kanssa saimme 50 minuutin ja 25 kierroksen aikana nostettua meidät yleiskilpailun sijalle 15 ja PRO-AM luokan kuudenneksi. Onneksi pahimmat kanssakilpailijat ajoivat tuloksellisesti ristiin ja siten olemme edelleen hyvin mestaruustaistelussa mukana, koska ero kärkimieheen on vain kaksi pistettä. Huomenna lähtöruutumme mahdollistaa PRO-AM luokan voitosta ajamisen ja tämän päiväisen pettymyksen jälkeen en yhtään pahiksi pahakseni mikäli yltäisimme kilpailukauden parhaimpaan suoritukseemme, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen tiimikaveri, kempeleläinen Jesse Anttila ajoi kauden parhaimman suorituksen ja saapui maalilipulle upeasti koko kilpailun viidenneksi nopeimpana, 30,795 sekuntia voittaja Patrik Kujalaa hitaampana. Voiton myötä Kujalalla on huomenna sunnuntaina mahdollisuus tehdä sinuvalkoista moottoriurheiluhistoriaa kun palkintokorokesijoituksella hän voi karata mestaruuspisteissä kanssakilpailijoiden ulottumattomiin ja siten saavuttaa Lamborghini ratasarjan mestaruuden, ensimmäisenä suomalaisena koskaan.

Sunnuntain kauden 10. osakilpailun tapahtumat on nähtävissä alkaen klo 11.45 internetin välityksellä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com/de/europe.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Nurburgring, 9. osakilpailu, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Simone Pellegrinelli, 25 kierrosta
2. Sebastien Merchan, +3.935sek
3. Adrien Amstutz, +8.352sek
---
5. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +29.623sek

20.9.2015 - Mikko Eskelinen jälleen Lamborghini ratasarjan palkintokorokkeella ja nousi takaisin sarjajohtoon

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks palasivat edellisen osakilpailun pettymyksen jälkeen takaisin palkintokorokkeelle ja nappasivat huikean taistelun jälkeen PRO-AM -luokan palkintokorokkeen alimman sijan. Koska kanssakilpailijat ajoivat jälleen tuloksellisesti ristiin, niin saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla ajanut kaksikko nousi jälleen viiden pisteen sarjajohtoon kun ajamatta on enää kahden kuukauden päästä Yhdysvaltojen Floridassa kilpailtavat kaksi osakilpailua.

Eskelinen aloitti kilvanajon 10. lähtöruudusta ja noin 23 minuutin intensiivisen suorituksen jälkeen toi kilpurin tallitoverilleen Kelvin Snoeksille, joka, jälleen kerran, hoiti ajovuoronsa maineensa veroisesti. 25 kierroksen mittaisessa kilpailussa PRO-AM luokan palkintokorokekuljettajat mahtuivat kahden sekunnin sisään ja vaikka Eskelisen autokunta jäi voitosta ajatusviivan verran niin siitä huolimatta kolmanneksi korkeimmat pisteet olivat hunajaa urallaan useita rata-autoilun mestaruuksia pokanneelle kuljettajalle.

- Eilisen viidennen sijan jälkeen olin päättänyt, että tänään tulemme maalilipulle palkintokorokesijalla. Sain hyvän lähdön ja onnistuin pitkään puolustamaan paikkaani kunnes kuljettajanvaihtoon tultaessa olin menettänyt muutaman sijan. Mutta onneksi jälleen kerran Kelvin Snoeks pystyi omalla ajovuorollaan nostamaan meidät kolmanneksi ja samalla yleiskilpailun yhdeksänneksi. Muutama kierros kun olisi kilpailussa ollut lisää niin Snoeks olisi ajanut meille voiton, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanne on todella herkullinen ja johtoasema takaa sen, että rauhallisin mielin voi syksyä viettää ja marraskuun puolivälissä matkata Yhdysvaltojen Floridaan, jossa nähdään tuleeko PRO-luokan mestaruuden lisäksi PRO-AM-luokan mestaruus Suomeen. Lisäksi Floridassa ajetaan Lamborghinin omasta maailmanmestaruudesta, johon osallistuu myös Aasian ja Yhdysvaltojen kärkikuljettajat. Sitä huikeaa viikonloppua odotellessa on fiilikset seuraavat kaksi kuukautta todella mukavat, varsinkin kun Patrik Kujalasta leivottiin tänään Lamborghini ratasarjan ensimmäinen suomalaismestari, Eskelinen onnittelee maanmiestään.

Patrik Kujalan yleiskilpailun voiton ja Mikko Eskelisen yleiskilpailun yhdeksännen sijan lisäksi Jesse Kujala oli tuomassa lisää hienoa suomalaismenestystä kunnes 12 kierrosta ennen maalilippua hänen tallitoverinsa Iisac Tutumlu kohtasi ajovuorollaan jarruongelmia ja oli pakotettu jättämään leikin kesken. Kujala on PRO-luokan sarjapisteissä karannut tavoittamattomaan johtoasemaan ja näin hänen mestaruustitteli on sinetöity.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo, Nurburgring, 10. osakilpailu, PRO-AM -luokka, Top-5:
1. Sebastian Merchan, 25 laps
2. Rafaelle Giannoni & Gerhard Tweraser, +0,523sek
3. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +1,987sek
4. Adrian Amstutz, +12,423sek
5. Mikhail Stepanov & Harald Schlegelmitz, +16,124sek18.11.2015 - Mikko Eskelisellä ainutlaatuinen mahdollisuus voittaa Lamborghini ratasarjan Euroopanmestaruus sekä Yhdysvalloissa ajettava World Final - Kilpailukausi huipentuu Floridan Sebringissä


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe huipentuu nyt tulevana perjantaina ja sunnuntaina Floridan Sebringissä ajettavissa kilpailukauden viimeisissä osakilpailuissa. Suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen starttaa hollantilaisen tiimikaveri Kelvin Snoeksin kanssa kilpailuihin erinomaista asetelmista kun he saksalaisen Leipert Motorsport -tiimin autokuntana johtavat PRO-AM luokkaa kun kun ajamatta on vielä viimeiset kaksi Euroopan sarjan ja kaksi erillistä World Final kilpailua.

Kuluvalla kilpailukaudella Eskelinen ja Snoeks ovat vierailleet kilpailujen palkintokorokkeilla seitsemän kertaa kymmenestä mahdollisesta ja sen myötä heillä on mitä mainioin tilaisuus liittyä toisen suomalaiskuljettaja Patrick Kujalan joukkoon eli mestareiksi. Syyskuussa Saksan Nurburgringillä ajetussa sarjan edellisissä osakilpailuissa Kujala varmisti PRO-luokan mestaruuden ja nyt jännitetään tuleeko Suomeen myös toinenkin mestaruustitteli.

Eskelinen on kuluneen kahden kuukauden tauon käyttänyt tiiviisti hyväkseen; Pitkällä kansainvälisellä urallaan rata-autoilun useita kansainvälisiä mestaruuksia napannut jyväskyläläinen on rentoutunut Espanjan Andalucian golf-kentillä ja ajanut hollannissa simulaattoritestiä tiimikaverinsa Kelvin Snoeksin kanssa. Vuosi sitten Malesian Sepangin radalla päättyneessä sarjassa Eskelinen jäi sarjassa neljänneksi. Nyt on siis revanssin paikka.

Suomalaiskuljettaja tietää panokset ja isolla sydämmellä lähtee tavoitteidensa perään.

- Vaikka seitsemän palkintokoroketta yhdeksästä on saavutettu niin kirkkain sija meiltä vielä puuttuu. Tasaisuudella olemme sarjajohtomme ansainneet ja nyt, jos koskaan, saisi kauden ensimmäinen voitto tulla, koska pahimmat kanssakilpailijat Andrian Amstutz ja Loris Spinelli kyttäävät vain viiden pisteen päässä. Koko tiimimme tietää, että tavoiteen saavuttaminen on täysin omissa käsissämme ja sen eteen olemme tehneet valtavasti ponnisteluja. Lisäksi kun tämä rata on kaikille kilpailijoille uusi kokemus niin lähtökohdat kilpailuun ovat meille suosiolliset, Eskelinen kertoo.

- Perjantain Euroopan sarjan huipentumien lisäksi lauantaina ja sunnuntaina ajetaan ns. World Final jossa kaikki kilpailijat lähtevät puhtaalta pöydältä ja kahden osakilpailun yhteistuloksella ajetaan sarjan omasta Maailmanmestaruudesta ns. kerrasta poikki -menetelmällä. Vastaan saamme Euroopan parhaimpien kuljettajien lisäksi Aasian ja Amerikan sarjojen kärkinimet, joten edessä on todellinen superviikonloppu, Eskelinen jatkaa.

Nurburgringin TV-lähetys MTV3 Max kanavalla nyt torstaina 19.11 klo 20:30

Mikko Eskelisen, kuin myös Patrick Kujalan sekä kolmannen suomalaiskuljettaja Jesse Anttilan edesottamuksia sarjan kahdessa edellisessä Nurburgringin osakilpailussa voi katsella MTV3 Max kanavalla nyt torstaina klo 20:30 esitettävässä koostelähetyksessä. Luonnollisesti tämä lähetys näkyy perjantaina myös Mikon omilla kotisivuilla osoitteessa www.mikkoeskelinen.com, jossa jo nyt on nähtävillä myös sarjan aikaisempien kilpailuviikonloppujen TV-lähetykset.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo Sebringin osakilpailut käynnistyvät torstaina vapailla harjoituksilla sekä Euroopan sarjan kahdella aika-ajo -sessiolla. Perjantaina edessä on Euroopan sarjan päätösosakilpailut. Lauantaina aamusta kilpailijat ajavat jälleen aika-ajoja World Finalia varten, jonka ensimmäinen osakilpailu ajetaan iltapäivästä. Sunnuntaina häämöttää World Finalin toinen lähtö sekä palkintojuhlallisuudet.

21.11.2015 - Mikko Eskelinen ja Kelvin Snoeks Lamborghini ratasarjan Euroopan Mestaruussarjan hopeamitalistit - Kaksikko joutui Lamborghinin politikoinnin uhriksi

Vaikka jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen hollantilainen tallitoverinsa Kelvin Snoeks päättivät Lamborghini ratasarjan Euroopanmestaruussarjan kilpailukauden näyttävästi yleiskilpailun ja palkintokorokkeen alimmalle sijalle niin siitä huolimatta he samalla kokivat, ehkäpä koko pitkien autourheilu-uriensa pettymykselliset hetket.


PRO-AM luokan viiden pisteen johtoasemassa Floridan Sebringissä ajettuihin Euroopanmestaruussarjan kahteen päätösosakilpailuun startannut kaksikko joutui lopulta nöyrtymään italialaiselle Loris Spinellille, joka oli näihin kilpailuihin vaihtanut tiimikaverikseen tuoreen Porschen ratasarjan mestarin sekä urallaan formuloitakin ajaneen Riccardo Agostinin. Lamborghinin ratasarjan omien sääntöjen mukaisesti heidän olisi pitänyt ajaa PRO-luokassa, mutta huolimatta kovasta protestoinnista näin ei kuitenkaan tapahtunut ja Spinellin autokunta pesi kummassakin lähdössä Eskelisen autokunnan ja voitti Euroopanmestaruuden. Mainittavaa on se, että italialaisten autokunta ajoi lähdössä yleiskilpailun sijoille 3. ja 2. kun kaikissa aikaisemmissa kilpailuissa Spinellin sijoitukset ovat olleet yleiskilpailussa 8-15.

Suomalaiskuljettaja oli tulta ja tappuraa kun italialainen automerkki väkisin halusi omalleen sarjalle italialaisen voittajan.

- Lamborghinin sarjasääntöjen mukaisesti PRO-AM luokassa voi ajaa vain yksi PRO- ja yksi AM-tason kuljettaja, jonka taso määräytyy kokemuksen ja aikaisemman kilpailumenestyksen seurauksena. Kaikkien, paitsi Lamborghinin kilpailutoiminnasta vastaavien tahojen mukaan heidän olisi kuljettajan vaihdon myötä pitänyt ajaa toisessa luokassa, mutta sen sijaan he vain levittelivät käsiään. Kertakaikkiaan skandaalimaista ja ennen kaikkea häpeällistä oli heiltä olla puuttumatta tähän toimintaan, mutta toisaalta ymmärtäähän sen kun PRO-luokassa Patrick Kujala vei mestaruuden Suomeen ja PRO-AM luokan mestaruus matkasi Venäjälle. Tällä tavalla he saivat politikoitua yhden italialaisen mestarin omalle sarjalleen, Eskelinen kertoo.

- Vain hetkeä ennen toisen lähdön starttia rankkasade kasteli sadan ja se sotki tilanteet. Lisäksi kun kilpailustrategiamme meni täysin putkeen niin tuloksena oli kilpailukauden parhain sijoitus eli yleiskilpailun kolmas. Se kuitenkin on todella laiha riemu minulle ja tallitoverilleni Kelvin Snoeksille, koska kitkerä ison ruskean maku on suussa vielä pitkään, suomalaiskuljettaja lataa.

World Final osakilpailut lauantaina ja sunnuntaina

Kauaa ei Eskelisellä ole aikaa niellä pettymystä, koska jo heti lauantai-aamusta edessä on samalla Floridan Sebringin radalla ajettavat ns. World Final aika-ajot ja kahdet osakilpailut. Silti urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut jyväskyläläinen ei jaksa innostua aiheesta.

- Mihinkä se virsi World Finalissa muuttuu kun vastassamme on edelleen nämä samat kaksi PRO-tason kuljettajaa, jotka pesevät mennen tullen meidät kaikki PRO-AM -tason kuljettajat. Koska meillä ei ole mitään mahdollisuuksia ajamalla heitä voittaa niin kotimatkalle tässä voisi vaikka jo lähteä. Mutta toisaalta moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa ja sen myötä kyllä me yrittämään lähdetään. Silti tällä hetkellä on hyvin vaikeaa löytää motivaatiota suuren pettymyksen jälkeen. Ymmärtäisin asian jos se olisi tullut ajamalla, mutta kun sarjan omat tahot politikoiden hoitaa homman maanmiehelleen niin se sapettaa vielä pitkään, Eskelinen kiehuu.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan Euroopanmestariksi ajoi näytöstyyliin toinen suomalaiskuljettaja Patrick Kujala.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Sebring, 11/12 osakilpailu: Yleiskilpailun Top-3:
1. Patrick Kujala, 49:14,550
2. Florian Splengler, 0,856sek
3. Loris Spinelli & Riccardo Agostini, +2,024sek
---
16. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +21,859sek (5. PRO-AM)

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe, Sebring, 12/12 osakilpailu: Yleiskilpailun Top-3:
1. Mikhail Stepanov, 51:03.231
2. Loris Spinelli & Riccardo Agostini, +2,906sek
3. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +2.248sek
---
ei startannut. Patrick Kujala

23.11.2015 - Mikko Eskelinen Lamborgihi Super Trofeo ratasarjan MM-osakilpailun palkintokorokkeelle - Kilpailukausi huipentui suomalaisjuhliin

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen hollantilainen tallitoveri Kelvin Snoeks saavuttivat upean palkintokorokkeena alimman sijan Flordian Sebringin radalla ajetussa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan World Final lähdössä ja siten paketoivat pitkän sekä ennen kaikkea menestyksekkään kilpailukauden EM-sarjan hopea- ja World Finalin eli Lamborghini ratasarjan MM-osakilpailun pronssiseen palkintokorokesijaan.

Perjantaina niukan tappion italialaiselle Loris Spinellille Lamborghini ratasarjan EM-sarjassa kokenut Eskelinen ei purematta nieleksellyt epäurheilijamaisella tavalla hävittyä titteliä ja sen myötä menetti parhaimman iskukyvyn ja motivaation seuraavina päivinä samalla radalla ajettuihin kahteen World Final osakilpailuun. Kuitenkin ensimmäisen World Final lähdön PRO-AM luokan seitsemäs ja toisen osakilpailun kolmas sija oli balsamia sarjan toisen suomalaiskuljettajan haavoille ja kauden viimeisen eli 14. kilpailun palkintokorokkeella oli jälleen riemu irti.

- Lauantaina Kelvinin kanssa starttasimme yleiskilpailun lähtoruudusta 10, mutta täysin metsään menneen kilpailustrategian myötä saavuimme maalilipulle vasta yleiskilpailun sijalla 17 ja PRO-AM luokan seitsemäntenä. Sunnuntaina lähdimme matkaan ruudusta 22 ja onnistuimme sieltä nousemaan sijalle 14 ja PRO-AM luokan kolmantena. Palkintokorokesijaan on hieno päättää pitkä ja ennen kaikkea menestyksekäs kilpailukausi, josta kuitenkin jäi lopulta todella kakkainen maku suuhun, Eskelinen kertoo.

- Lamborghinin kilpailuorganisaatio katseli sormiensa läpi kun automerkin italialainen Loris Spinelli otti kuljettajaparikseen konsernin toisen automerkin, Porschen ratasarjan voittaneen kuljettajan ja nimesi heidät luokkaamme kun taas World Finalissa Loris Spinelli ajoi PRO-luokassa eli siellä missä hänen olisi jo perjantain EM-sarjan päätösosakilpailussa ajaa. Vaikka EM-sarjassa upeiden taisteluiden jälkeen saavutin tallitoverini Kelvin Snoeksin kanssa EM-hopeaa niin siitä huolimatta tapa jolla me mestaruuden hävisimme oli sarjaorganisaattorin toimesta ehdottomasti epäurheilijamaisin mitä olen seitsemän vuoden kansainvälisen autourheilu-urani aikana nähnyt, Eskelinen jatkaa tilitystään.

Lamborghini Blancpain Super Trofeo EM-sarjan PRO-luokan ja World Final PRO-luokan vei lopulta, lähes suveereenisella näytöksellä, Eskelisen maanmies, mäntsäläläinen 19-vuotias Patrick Kujala. Näin Kujala ja Eskelinen tekivät erinomaista suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kun EM-sarjasta Suomeen tuliaisina oli kaksi kirkkainta mitalia ja MM-osakilpailusta Kujalan kultamitalin lisäksi Eskelisen pronssinen palkintokorokesijoitus.

- Kilpailukausi 2015 oli meille vahva, viimeisiä osakilpailuja lukuun ottamatta. Kauden aikana saavutimme 9/14 palkintokorkesijaa, jotka kertokoot vauhvuudestamme eli tasaisuudesta. Kuitenkin harmittamaan jäi, Lamborghinin politikoinnin seurauksena, EM-tittelin karkaaminen nenän edestä. Silti EM-hopeasija kovassa 620 hevosvoimaisten autojen yksityyppisarjassa on mielestäni kova suoritus ja uskon että ajan kanssa EM-hopeamitali alkaa myös tuntumaan voitetulta mitallilta. Iso kiitos tästä menestyksekkäästä kaudesta kuuluu saksalaiselle Leipert Motorsportille sekä ennen kaikkea tuulennopealle tallitoverini Kelvin Snoeksille,, Eskelinen analysoi.

- Lamborghini ratasarjan lisäksi ajoin kaudella 2015 Arctic Lapland Rallissa ja Suomen MM-rallin yhteydessä kurvaillussa Nelivetomies rallissa, jotka kummatkin harmillisesti päättyivät teknisiin vikoihin. Sen sijaan syyskuinen Barcelonan 24 tunnin kilpailun luokkavoitto oli Lamborghini Super Trofeo palkintokorokesijojen lisäksi ehdoton kauden kohokohta ja vakaasti uskon, että myös ensi vuonna autourheilu-ura jatkuu niin kotimaisen rallin kuin jonkin kansainvälisen ratasarjan parissa, urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia napannut kuljettaja päättää.

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo World Final, Sebring (Florida, USA), 1. osakilpailu: PRO-AM luokka, Top-3:
1. Corey Lewis, 23 kierrosta
2. Yuan Bo & Edoardo Liberati, +10.010 sek
3. Adrian Amstutz & Giovanni Venturini, +42.928sek
---
7. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +58.951sek

Lopputulokset Lamborghini Blancpain Super Trofeo World Final, Sebring (Florida, USA), 2. osakilpailu: PRO-AM luokka, Top-3:
1. Corey Lewis, 23 kierrosta
2. Kevin Conway, 1,034sek
3. Mikko Eskelinen & Kelvin Snoeks, +20,353sek
 
     
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi