Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Kilpailukausi 2017: Lamborghini Super Trofeo Asia & Rallikisoja

Highslide JS
Ajankohta
Kilpailun nimi ja paikkakunta
Tulos
Raportti
26.-28.01.2017
Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi
9.
17.-18.02.2017
SM Vaakuna Ralli, Mikkeli
kesk.
19.02.2017
Riihivuori Rallisprint, Muurame
2.
07.-09.04.2017
Lamborghini Super Trofeo Sepang, Malesia
2. & 2.
19.-21.05.2017
Lamborghini Super Trofeo Buriram, Thaimaa
3. & 3.
23.-25.06.2017
Lamborghini Super Trofeo Suzuka, Japani
kesk & 3.
28.-29.07.2017
Nelivetomies Ralli, Jyväskylä
3.
18.-20.08.2017
Lamborghini Super Trofeo Fuji, Japani
4. & 2.
22.-24.09.2017
Lamborghini Super Trofeo Shanghai, Kiina
2. & 3.
16.-17.11.2017
Lamborghini Super Trofeo Imola, Italia
2. ja 4.
18.-19.11.2017
Lamborghini Super Trofeo World Finals, Italia
4. ja 7.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 lopputulokset 12/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 151 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), 119 pistettä
3. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), 100 pistettä
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai, (JPN), 57 pistettä

Lamborghini Super Trofeo World Finals lopputulokset 2/2 osakilpailua, Pro-AM-luokka: Top-3:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 25 pistettä
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), 24 pistettä
3. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), 21 pistettä
---
6. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), 12 pistettä


Kilpailukauden 2017 videot:
Arctic Lapland Rally 2017 testit
Arctic Lapland Rally 2017 shakedown
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS1: Aittajärvi
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS2: Mäntyvaara #1
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS3: Sarriojärvi
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS4: Hanhikoski
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS6: Siikakämä
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS7: Kaihuavaara
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS9: Heinunkierto
Arctic Lapland Rally 2017 - Incar SS10: Ristilampi
Riihivuori Rallisprint 2017 jääkiekkolija Jari Jääskeläisen kanssa
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Malesia Sepang 360cam vapaat harjoitukset
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Malesia Sepang MikkoCam
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Malesia C More Max TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Thaimaa Buriram aika-ajokierros
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Thaimaa Buriram C More Max TV-lähetys
Nelivetomies Ralli 2017 - testit
Nelivetomies Ralli 2017 - Incar EK1: Harju
Nelivetomies Ralli 2017 - Incar EK2: Pihlajakoski #1
Nelivetomies Ralli 2017 - Incar EK3: Päijälä #1
Nelivetomies Ralli 2017 - Incar EK4: Ouninpohja
Nelivetomies Ralli 2017 - Incar EK5: Pihlajakoski #2
Nelivetomies Ralli 2017 - Incar EK6: Päijälä #2
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Suzuka Japani More Max TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Fuji Japani C More Max TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Shanghai Kiina C More Max TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo ASIA - MikkoCam Italia
Lamborghini Super Trofeo ASIA - Imola C More Max TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo World Finals - Italia: C More Max TV-lähetys


17.01.2017 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen nautiskelemaan kovatasoiseen Arctic Lapland Ralliin - Vuoden 2016 palkintokorokesijoitus puolustettavana

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä ajettavassa Ralli SM-sarjan perinteikkäässä avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpaileva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen saavat vastaansa nimekkään ja erittäin kilpailukykyisillä autoilla ajavan joukon kanssakilpailijoita taistelemaan niin palkintokorokesijoituksista kuin ennen kaikkea erittäin arvostetusta palkinnosta eli poronsarvista.

Järjestyksessään 52. kerran ajettavassa ns. Tunturirallissa luvassa on 10 vaativaa pikataivalta kattaen 251,61 erikoiskoekilometriä. Kaksipäiväinen koitos saa jälleen arvoisensa huipennuksen kun, aikaisempien vuosien tapaan perinteikäs Ristilammen 52 kilometrin mittainen erikoiskoe mittaa miehet pojista. Nöyrällä asenteella arktiseen koitokseen suuntaava Eskelinen tietää, että vuoden 2016 SM1- eli ns. superautojen luokan pronssisen palkintokorokesijoituksen puolustamisesta ei tule helppoa.

- Arctic Lapland Rallin osallistujalistaa kun katsotaan niin voidaan todeta laman loppuneen Suomesta kun niin Ralli SM-sarjan vakiokuljettajat kuin uudet tulokkaat ovat toinen toisensa perään päivittäneet kilpailukalustonsa moderniin R5-aikaan. Onneksi olen kartanlukijani Arto Kapasen sekä Riku Sepän Dynamo tiimin kanssa myös löytänyt talven testierikoiskokeilta lisää vauhtia hieman jo iäkääseen WRC-autoomme ja näin silti uskon pystyvämme vastaamaan kanssakilpailijoidemme parantuneeseen kilpailukykyyn, Eskelinen kertoo.

- Vuosi sitten sain erinomaisen startin kilpailukauteen kun kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet pitivät meidät mitalikannassa aina viimeisen osakilpailun kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen lähtoviivalle saakka kunnes ns. euron anturivika tiputti meidät yhteispisteissä viidenneksi. Vaikka nyt jälleen haemme hyvää starttia niin tiedämme olevamme haastajan roolissa - hallitsevat SM-mitalistit sekä lukuisat sellaisiksi aikovat ovat myös viettäneet paljon aikaa testierikoiskokeilla. Luvassa on siis takuuvarmasti huikein Tunturiralli miesmuistiin, Eskelinen pohtii.

Arctic Lapland ralli käynnistyy perjantaina 27.1 klo 12 ja Lordi-aukion maalilavalle kilpailijoita odotellaan lauantaina 28.1 klo 17.45. SM1 eli ns. superautojen luokan tähtikuljettajien lisäksi kilpailussa nähdään myös runsas joukko muita neli- ja kaksivetokuljettajia sekä MM-sarjasta tuttuja kotimaisia ja ulkomaisia kilpailijoita.

26.1.2017 - Mikko Eskelinen toiveikkaana WRC-autollaan Tunturirallin upeille erikoiskokeille - 11. lähtöpaikka takaa ideaaliset olosuhteet

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu ajetaan nyt perjantaina ja lauantaina Rovaniemen Napapiirin ympäristössä. Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpailun ns. kuumaan kärkiryhmään kuuluva Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen starttaavat toiveikkain mielin kaksipäiväiseen, 10 erikoiskokeen koitokseen.

Pikkupakkasessa eli täydellisessä talvikelissä ajettavaan kilpailuun Eskelinen on saanut huolellisesti valmistautua - Riku Sepän luotsaama Dynamo ammattilaistiimi on viettänyt pitkiä päiviä kilpailua edeltäneillä testierikoiskokeilla joissa, hieman jo iäkkääseen WRC-autoon on löydetty kokonaan uutta vauhtia. Eskelinen oli Arctic Lapland Rallin torstaisella, virallisella testierikoiskokeella itseluottamusta nostattavassa vauhdissa.

Kansainvälistä Lamborghini Super Trofeo EM-ratasarjaa ja Ralli SM-sarjaa kuluneet vuodet tahkonut jyväskyläläinen malttamattomana odottelee perjantaina puolenpäivän aikaan käynnistyvää, 52. kerran ajettavan Arctic Lapland Rallin alkua.

- Valmistautuminen on mennyt nuottien mukaisesti ja auto tuntuu paremmalta kuin koskaan. Kilpailun torstaiselta testierikoiskokeelta saimme vahvistuksen siihen, että olemme löytäneet hyvät säädöt näille Napapiirin täydellisessä rallikunnossa oleville pikataipaleille. 11. lähtöpaikka takaa sen, että erikoiskokeet ovat edellä lähteneiden kanssakilpailijoiden toimesta puhdistuneet irtolumesta ja siten meitä palvelee pitoa runsaasti sisältävä jääkerros, Eskelinen kertoo.

- Tavoitteemme on edelleen saapua lauantai-illan maalilavalle SM1- eli ns. superautojen luokan viiden nopeimman joukossa. Tottakai pitkässä yli 230 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa voi sattua mitä tahansa, mutta silti uskon, että ehjällä suorituksella yllämme asetettuihin tavoitteisiin, vuosi sitten SM1-luokan palkintokorokeen alimman sijan saavuttanut Eskelinen jatkaa.

Arctic Lapland Ralli käynnistyy Rovaniemen keskustan Lordi-aukiolta perjantaina klo 12 ja samassa paikassa sijaitsevalle maalilavalle kilpailijoita odotellaan lauantaina klo 17.43 aikohin. Kilpailua voi seurata mm. sen reaaliaikaisen tulospalvelun sekä GPS-seurannan avulla osoitteessa: www.rallism.fi.

28.1.2017 - Mikko Eskelinen nopein WRC-kuljettaja Arctic Lapland Rallissa - R5-kuljettajien vauhtiin ei mitään mahdollisuutta

Vaikka Rovaniemen Napapiirin ympäristössä 52. kerran ajetussa Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpaillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saapui kymmenen vaativan pikataipaleen ja 251,61 erikoiskoekilometrin jälkeen maalilipulle nopeimpana WRC-autolla ajaneena kilpailijana, riitti se modernien R5-autoilla ajaneiden kanssakilpailijoiden seassa vasta pettymykselliseen SM1-luokan yhdeksänneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

Kaksipäivästä ns. Tunturirallia edeltäneissä testeissä Eskelinen oli kartanlukijansa Arto Kapasen ja Riku Sepän luotsaaman Dynamo -rallitiimin kanssa löytänyt autoonsa hyvät ja lupaavia odotuksia herättävät säädöt. Suurella itseluottamuksella Arctic Lapland Rallin perinteikkäille erikoiskokeille suunnannut kaksikko sai kuitenkin kylmää vettä niskaansa jo heti ensimmäisillä erikoiskokeilla kun auto ei, varsinkaan hitaissa mutkayhdistelmissä eikä ahtaissa risteyksissä, käyttäytynyt toivotulla tavalla. Sen seurauksena ansaittu itseluottamus hävisi kuin kirpakka pakkanen auringon lämmittämiltä keväthangilta eikä Eskelinen pystynyt vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin.

Kymmenen pikataipaleen jälkeen aikaero Arctic Lapland rallin ensimmäisen kerran urallaan voittaneeseen, modernilla Skoda Fabia R5 autolla ajaneeseen hallitsevaan kaksinkertaiseen SM2-luokan Suomenmestari Teemu Asunmaahan venähti lopulta yli kuuden minuutin mittaiseksi.

- Mielestäni meillä oli erinomaisesti sujunut harjoitusjakso ja kaikki piti olla kunnossa. Kuitenkin erikoiskokeet olivat edellisvuosia nopeammassa ja paremmassa kunnossa, jonka myötä testitiellä löydetyt säädöt eivät sopineet tämän vuoden kilpailuun. Erikoiskoeaikoja kun katsoo niin vaikka pystyimme jokaisella pikataipaleella parantamaan edellisvuoden aikojamme niin siitä huolimatta kanssakilpailijamme pystyivät parantamaan kaksin tai jopa kolminverroin enemmän omia aikojaan, Eskelinen kertoo.

- Kyllä tässä peiliin pitää katsoa ja nöyrästi pyydellä anteeksi menemistämme seurannelta tahoilta. Tiedän, että jäimme eniten ahtaissa risteyksissä sekä hitaissa mutkayhdistelmissä, joihin ei vain yksinkertaisesti riittänyt luottoa syöksyä niin kuin niihin olisi pitänyt. Tiedän myös, että iäkkään Mitsubishi Lancer WRC Step2 automme suorituskyky ei ole samaa tasoa kanssakilpailijoidemme modernien R5-autojen kanssa, joten siksi nyt on laitettava mietintämyssy päähän miten saisimme kilpailukykyämme parannettua, Eskelinen jatkaa.

Arctic Lapland Rallin voittokamppailussa nähtiin hurja jännitysnäytelmä kun alavutelainen Teemu Asunmaa puristi viimeisellä 52 kilometrin mittaisella erikoiskokeella hallitsevasta yhdeksänkertaisesta Suomenmestari Juha Salosta ohitse ja otti siten pitkän ralliuransa ensimmäiset poronsarvet. Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan kuukauden päästä Mikkelissä.

Lopputulokset 52. Arctic Lapland Rally 2017, Rovaniemi, SM1-luokka, Super4
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Skoda Fabia R5, 2:06:56,4
2. Juha Salo & Jarno Ottman, Peugeot 208 T16 R5, +7,7sek
3. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Citroën DS3 R5, +3:03,1sek
---
9. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +6:04,7sek


15.2.2017 - Mikko Eskelinen nautiskellen Mikkelin SM-rallin kautta Muuramen rallisprinttiin - Yleisöarvonta kartanlukijan työtehtävästä!

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kolme viikkoa sitten Rovaniemen Arctic Lapland rallista käynnistyneellä kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjasta uuden haasteen 10-vuotiselle autourheilu-uralleen ottanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee nyt viikonloppuna Mitsubishi Lancer WRC Step2 autollaan niin Mikkelin ympäristössä ajettavassa SM Vaakuna rallissa kuin Muuramen Riihivuoressa kilpailtavassa rallisprintissä.

Tunturirallissa pettymyksellisen yhdeksännen sijan saavuttanut Eskelinen suuntaa luottokartanlukijansa Arto Kapasen kanssa Mikkelin yhdeksälle pikataipaleelle ja sen 127,23 erikoiskoekilometrille tarkoituksenaan nautiskella talvirallista ja mitata vauhtiaan kilpailun ehdottomaan tähtikuljettaja, toiseen jyväskyläläiseen ja 16-vuotiaaseen Kalle Rovanperään nähden.

Sen sijaan sunnuntaina Muuramen Riihivuoressa ajettavassa rallisprintissä Eskelinen on asettanut tavoitteekseen luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun palkintokorokesijoituksen. Erityisen huomioitavaa on, että hän haluaa antaa kokemuksen kilpailutoiminnasta yhdelle onnekkaalle, joka on osallistunut hänen Facebook ryhmässä (https://www.facebook.com/gtmikko) torstaihin klo 18 saakka avoinna olevaa arvontaan - Voittaja pääsee kilpailusuorituksessa nauttimaan WRC-autossa kartanlukijan työtehtävästä.

- Koska Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailu menee päällekäin toukokuisen SM-rallin kanssa niin en Arton kanssa voi siten ajaa kuin valikoituja sarjan osakilpailuja. Yksi niistä oli tammikuinen Arctic Lapland ralli ja toinen nyt Mikkelissä ajettava SM-ralli. Näin nyt edessä olevassa kilpailuviikonlopussa keskitymme nautiskelemaan ja vertailemaan vauhtiamme niin sarjan muita kantakuljettajia kuin vierailevia tähtiä kuten Kalle Rovanperään sekä kotikilpailuaan ajavaan Jari Ketomaahan, Eskelinen kertoo.

- Mikäli kilpailukalusto on SM Vaakuna rallin jälkeen kunnossa niin sunnuntaina kilpailen Facebook sivujeni arvonnan voittajan kanssa Muuramen Riihivuoren rallisprintissä. Kummallekin kilpailupäivälle ilmojen herra on luvannut poikkeuksellisen lämpösiä kelejä, joten erikoiskokeiden kunto on niin Mikkelissä kuin Muuramessa on varmasti erittäin haasteellisessa kunnossa. Pekka Pouta on luvannut jopa viittä lämpöastetta, joten kovapintaisen talvirallitien sijaan tulemme kilpailemaan lumipöperöillä ja pehmeällä tiellä. Näin ollen esiin kaivautuneessa hiekkaurassa olisi pysyttävä. Siitä huolimatta käy ihmeessä osallistumassa Facebook sivuillani arvontaan, joka ei edellytä minkäänlaista aikaisempaa kilpailukokemusta, Eskelinen jatkaa.

SM Vaakuna ralli käynnistyy perjantaina klo 19.15 Mikkeli raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja maaliin kilpailijoita odotellaan lauantai-iltana klo 18 aikoihin. Sunnuntaina Muuramen Riihivuoressa kilpailu käynnistyy klo 11.

19.2.2017 - Jääkiekon kolminkertainen Suomenmestari Jari Jääskeläinen toiseksi nopein Riihivuoren rallisprintissä - Autourheiludebyytti Mikko Eskelisen WRC-auton kartanlukijana poiki heti palkintokorokesijoituksen

Pitkällä urallaan jääkiekon jyväskyläläistä SM-liigajoukkuetta 11 kautta edustanut ja yhteensä 555 runkosarjaottelua pelannut, kolminkertainen jääkiekon Suomenmestari Jari Jääskeläinen teki näyttävän debyytin autourheilun vauhdikkaaseen maailmaan ja oli Muuramen Riihivuoren laskettelukeskuksessa ajetussa rallisprintissä koko kilpailun toiseksi nopein.


Kolmen kilometrin mittaisella erikoiskokeella kartanlukijan työtehtäviä toiselle jyväskyläläiselle, Mitsubishi Lancer WRC-autolla ajaneelle Mikko Eskeliselle tehnyt Jääskeläinen oli haltioissaan saamastaan elämyksestä ja erittäin tyytyväinen palkintokorokesijoitukseen päättyneessä talvisessa vauhtikilpailussa. Eskelisen jousille Jääskeläinen päätyi Mikon Facebook fanisivujen arvonnan kautta, jonne Jarin oli ilmoittanut hänen puolisonsa Mirkka Jääskeläinen.

Kolme rallisprinttiä - kolme kakkossijaa

Viimeisen kuuden vuoden aikana Eskelinen on kilpaillut vain kahdessa rallisprintissä - ja ollut niissä kummassakin toiseksi nopein. Nyt kansainvälisen rata-autoilun Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan huhtikuista avausosakilpailua kuumeisesti odottava Eskelinen starttasi edustamansa Jyväskylän Urheiluautoilijoiden järjestämään kilpailuun ilman tulostavoitteita; Alla oli edellispäivänä tekniseen vikaan päättynyt Mikkelin SM-ralli ja toiveena vain saada ajaa kaksi ehjää kilpailukierrosta.

- Mikkelin SM-rallissa autostamme hajosi ensiksi takaperä ja yötauon jälkeen kardaani. Näiden teknisten murheiden seurauksena kohtalonamme oli jättää kilpailu kesken ja siirtyä hämmästelemään nuoren ja erittäin lahjakkaan Kalle Rovanperän vauhtia, joka teki kertaheitolla selväksi kuka vastaisuudessa määrää tahdin myös suomalaisilla ralliareenoilla, Eskelinen kiteyttää SM Vaakuna rallinsa tapahtumat.

- Sunnuntaina Riihivuoren rallisprintissä ajoin ensimmäisen kierroksen toimittaja Mika Puustellin kanssa ja olimme koko kilpailun nopein. Kuitenkin toiselle kierrokselle erikoiskokeen pito parani valtavasti ja vaikka pystyin Jari Jääskeläisen kanssa parantamaan aikaani 5,41 sekuntia niin se ei riittänyt tänään kakkossijaa korkeammalle - Voittaja Samuli Pokela paransi ensimmäisen kierroksen aikaansa lähes 10 sekunnilla ja nousi voittoon 0,79 sekunnin marginaalilla. Silti vaikka voittoa ei tullut niin alkuvuoden kahden Ralli SM-osakilpailun teknisten murheiden jälkeen tämä kakkossija on puhdasta balsamia haavoille, Eskelinen kertoo.

Jäärataa Sveitsissä

10-vuotista autourheiluvuottaan viettävä Eskelinen ei ehdi hengähtämään vaan parasta aikaa pakkailee varustekassiaan ja suuntaa Sveitsiin, jossa edessä on ns. jäsentenväliset jääratakilpailut Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa ajavan saksalaisen Leipert Motorsport tiimin henkilökunnan kanssa.

- Koska Aasian ratasarjan alkuun on vain 50 päivää niin valmistautuminen kilpailukauteen alkaa nyt tiimipalaverilla sekä yhteishengen kohottamisella tiimikaverini Fredy Barthin järjestämältä jääradalta, jossa samalla mitataan tiimimme paremmuusjärjestys Crosskart autoilla. Meillä on tiimissä vallinnut erittäin hyvä tunnelma ja nyt sitä entuudestaan nostatetaan sveitsiläisellä korkean paikan leirillä, Eskelinen kertoo.

- Myös täällä Suomessa Riku Sepän johtama Dynamo ja erityisesti päämekaanikkoni Teemu Vesala sekä huoltomies Harri Koskela ansaitsevat kunniamaininnan kun olemme yrittäneet ratkoa Arctic Lapland Rallissa ja Mikkelin SM-rallissa autoamme vaivanneita teknisiä ongelmia, jotka kieltämättä ovat seurausta siitä kun olemme tehneet kehitystyötä automme vauhdin parantamiseksi. Vaikka nyt Riihivuoren rallisprintissä auto palautettiin vuoden takaiseen tilaan niin siitä huolimatta jatkamme kehitystyön tekemistä talven ja kevään aikana ajatellen Suomen MM-rallin yhteydessä kilpailtavaa Nelivetomies rallia, Eskelinen jatkaa.

Lopputulokset Riihivuori Rallisprint 19.2.2017, Muurame, Yleiskilpailu Top-5:
1. Samuli Pokela, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 1:53.65
2. Mikko Eskelinen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +0,79sek
3. Veli-Matti Saarelainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +3,02sek
4. Ville Pynnönen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4,31sek
5. Veli Nisula, Mitsubishi Lancer Evolution IV, +5,94sek


6.2.2017 - Mikko Eskelinen tavoittelemaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruutta - Taskussa sarjan EM-hopea ja MM-pronssi

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Viikko sitten Arctic Lapland rallista käynnistyneellä kilpailukaudella jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 44, juhlistaa 10-vuotista autourheilu-uraansa niin kotimaisen rallin kuin kansainvälisen rata-autoilun parissa. Valikoitujen Ralli SM-sarjan osakilpailujen ja Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavan Nelivetomies rallin lisäksi viimeiset vuodet kansainvälisillä kilpa-areenoilla menestyksekkäästi viihtynyt Eskelinen kiidättää sveitsiläisen Frédéric Nicolas "Fredy" Barthin kanssa kahden huhtikuussa käynnistyvässä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracán autoa. Näin suomalaiskuljettaja hakee jatkoa vuonna 2015 voittamilleen EM-hopealle ja MM-pronssille.

Kuuden osakilpailuviikonlopun ja 12 kilpailulähdön pituinen mestaruussarja käynnistyy kahden kuukauden päästä Malesian Sepangin Formula-1 radalta, jonka jälkeen kesän ja syksyn aikana kuljettajat mittaavat taitojaan niin Thaimaan, Japanin ja Kiinan osakilpailuissa kuin Italian Imolan perinteikkäällä radalla ajettavissa Aasian, Euroopan ja Ameriikan sarjojen huipennuksissa sekä erillisissä kahden osakilpailun mittaisissa MM-kilpailuissa.

Kolmen Lamborghini Super Trofeo Euroopan Mestaruussarjavuoden jälkeen Eskelinen hakee Aasiasta uusia haasteita tutun tiimin ja nopean tallitoverin voimin.

- Vuonna 2015 alkanut yhteistyö saksalaisen Leipert Motorsportin kanssa jatkuu myös tänä vuonna kun he halusivat jatkaa minun ja sveitsiläisen Fredy Barthin sopimusta kilpailla heidän autollaan Aasian Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa. Kuluneet kaksi kilpailukautta olen erittäin hyvin viihtynyt heidän kuljettajanaan ja siitä todisteena on vuoden 2015 EM-hopea ja MM-pronssi. Näin ollen olen erittäin tyytyväinen uusia kilparatoja sisältävään ja 14 kilpailulähtöä kattavaan, mutta silti erittäin haastavaan ohjelmaan, joka kuitenkin takaa minulle ja Barthille erinomaiset lähtökohdat haastaa Aasian tähtikuljettajat, Eskelinen kertoo.

Jokainen osakilpailuviikonloppu sisältää kahdet tunnin mittaiset vapaat harjoitukset, kaksi 15 minuutin mittaista aika-ajoa sekä sekä kaksi 50 minuutin mittaista osakilpailua, jonka puolivälissä on PRO-AM luokassa suoritettava pakollinen kuljettajan vaihto. Eskelinen laskee edukseen laajan kokemuksen Lamborghini Huracánista sekä tutun tallitoverin kun koko tiimi kuljettajineen suuntaa entuudestaan tuntemattomille radoille.

- Kymmenen vuotta sitten aloittelin autourheilu-uraani, joka heti debyyttivuotenani toi minulle ensimmäisen rata-autoilun Suomenmestaruuden. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin palkintovitriinissä koreilee useita kansainvälisiä palkintoja ja autourheilumestaruuksia. Aasiastakin minulla on hyviä muistoja kun kolme vuotta sitten Malesian Sepangin radalla saavutin kaksi Lamborghini Super Trofeo palkintokorokesijoitusta, joten odotukset ja motivaatio on korkealla. Luvassa on jälleen reppukaupalla uusia elämyksiä rakastamani asian eli kovavauhtisen moottoriurheilun parissa, Eskelinen jatkaa.

Mahdollisuus ajaa itse Lamborghini Huracán Super Trofeo kilpa-ajoneuvoa

Mikko Eskelinen ja saksalainen Leipert Motorsport järjestää kesäkuussa Alastaron Moottoriurheiluradalla ainutlaatuisen tilaisuuden kokeilla miltä tuntuu ajaa 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo -viritteinen kilpa-ajoneuvolla turvallisessa ympäristössä.

- Minulta on usein yksityishenkilöt pyytäneet mahdollisuutta päästä kokeilemaan autoa, jonka ratin takana erinomaisesti viihdyn. Nyt sellainen on luvassa kun tiimini tulee kilpailukaluston kanssa Alastarolle ja näin kuka tahansa pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta suljetulla ja vain tähän käyttöön varatulla moottoriradalla, Eskelinen kertoo.

6.4.2017 - Mikko Eskelinen tähtää palkintokorokkeelle Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan avauksessa Malesiassa - Tallitoverina kanadalainen kestomenestyjä Maxx Ebenal

Kolme aikaisempaa kilpailukautta Lamborghini Super Trofeo EM-sarjassa kilpaillut, ja siinä myös useiden palkintokorokesijoitusten lisäksi EM-hopean ja MM-pronssimitalin voittanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tekee sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa kun hän nyt viikonloppuna mittaa vauhtiaan kahdella malesialaisella osakilpailulla käynnistyvässä 12 osakilpailun mittaisessa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa. Koskaan aikaisemmin sarjan historiassa ei suomalaiskuljettaja ole Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa ajanut - eikä siinä siten myöskään menestynyt.


Eskelinen ajaa aikaisemmalta kahdelta kilpailukaudelta entuudestaan tutussa saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä tallitoverinaan kanadalainen, mutta Hong Kongissa asuva, Aasian kilparatojen erikoismies Maxx Ebenal, jonka kokemus niin Malesian kuin Thaimaan, Japanin ja Kiinan radoilta on vertaansa vailla. Vaikka Ebenal ei 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla aikaisemmin kilpaa ajanut, on hän Malesian osakilpailun vapaissa harjoituksissa ollut tasonsa mukaisessa, eli erinomaisessa vauhdissa.

Eskelinen ja Ebenal kilpailevat PRO-AM luokassa, jossa 50 minuutin mittaisen kilpailun ajovuoro jakautuu siten, että Ebenal ajaa kilpailuista noin 30 ja Eskelinen 20 minuuttia. Erikoishaasteen tukalan kuumassa Malesiassa antaa ilmojen herra, joka paahtavan lämpötilan ja lähes maksimaalisen kosteusprosentin lisäksi tulee muistamaan kilpailijoita rankoin ukkoskuuroin. Eskelinen tietää, että noin 40 lämpöasteen säässä ajettavissa kilpailuissa renkaiden kestävyys tulee näyttelemään isoa roolia.

- Nyt perjantai-iltana ajettavia aika-ajoja edeltävissä harjoituksissa olemme saaneet todeta kuinka renkaat käytännössä ovat, kuumuudesta johtuen, sulaneet alle. Lisäksi lämpötila kauttaaltaan mustan autoni ohjaamossa on tuttu rantasaunani ylälauteelta ja näin ollen niin auton renkaat ja tekniikka kuin itse kuljettaja on äärimmäisen rasituksen äärellä. Tiedän myös olevani parhaimmillani kun mennään mukavuusalueen ulkopuolella - Nyt edessä olevassa sarjan kahdessa avauskilpailussa mennään isosti tuon alueen ulkopuolelle, Eskelinen kertoo.

- Yhteistyö uuden tallitoverini Maxx Ebenalin kanssa on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Hän on täydellisesti kesyttänyt Huracanin 620 hevosvoimaa ja ollut harjoituksissa aivan kärkivauhdissa. Itse olen myös päässyt tavoitteideni mukaisiin kierrosaikoihin tällä Sepangin Formula-1 radalla ja uskon, että huomenna alkuillasta ajettavissa aika-ajoissa tulemme olemaan vahvoilla. Muutenkin olen äärimmäisen motivoitunut alkavaan kilpailukauteen jonka tavoitteena on kerätä mahdollisimman monta palkintokorokesijoitusta ja syksyllä katsoa mihin ne pisteet sitten riittävätkään. So far so good, Eskelinen jatkaa.

7.4.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal tyydyttävistä asetelmista Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avauskilpailuihin - Tavoitteena palkintokorokesijoitukset

Kuuden kilpailuviikonlopun ja 12 osakilpailun mittainen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja polkaistaan käyntiin nyt lauantaina ja sunnuntaina Malesian Sepangin 5,5 kilometrin mittaisella Formula-1 radalla ajettavilla kahdella 50 minuutin mittaisella osakilpailulla.


Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen taituroi aika-ajoissa 10. lähtöruudun lauantain ja vastaavasti kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal otti kuudennen lähtöruudun sunnuntain osakilpailuun. PRO-AM luokassa ajava kaksikko oli suhteellisen tyytyväinen suorituksiinsa vaikka eväät korkeimmillekin sijoille oli olemassa.

- Aika-ajoja edeltävissä harjoituksissa olemme olleet hieman paremmassa vauhdissa, joten uutuuden viehätyksen piikkiin menee niin minun 10. ja tallitoverini 6. ajamat lähtöruudut. Parempaakin olisi ollut luvassa, mutta, ilmeisesti paahtavasta kuumuudesta johtuen, auton yksi moottorin antureista rikkoontui ja kojetaulu oli kuin joulukuusi, jonka vikakoodeja selvitellessä meni anteeksiantamattoman verran aikaa. Jäin pohja-ajasta 4,572 sekuntia kun tallitoverini jäi omalla ajovuorollaan vastaavasti 2,766 sekuntia, Eskelinen kertoo.

- No mutta huomenna edessä on kansainvälisen ratakauden ensimmäinen kilpailupäivä ja meillä tyydyttävä lähtöruutu. Kieltämättä kärkikuljettajat ajavat huikeaa kyytiä ja sen myötä huomisesta kilpailusta on odotettavissa todellinen jännitysnäytelmä, jossa meillä tavoitteena on vain ja ainoastaan palkintokorokesijoitus. Näin ollen laitetaan kaikki osaaminen peliin ja katsotaan mihin se sitten riittääkään. Kuitenkin samalla meidän täytyy muistaa, että nyt on kyseessä pitkän sarjan ensimmäiset kaksi osakilpailua, joten hulluttelemaan ei missään tapauksessa saa lähteä. Viimeiset kolme vuotta Lamborghini Super Trofeo EM-sarjaa ajaessani sain, paikotellen jopa karvaastikin oppia, että tasaisesti pitää jokaisesta osakilpailusta mestaruuspisteitä kerätä mikäli tavoitteisiin haluaa päästä - ja yhteenkään keskeytykseen ei tässä kovatasoisessa sarjassa ole varaa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeon lauantainen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 12.35 ja sunnuntain 620 hevosvoimaiset autot kuljettajineen päästetään irti klo 9.10. Kummastakin osakilpailusta on nähtävissä ns. Live-Stream lähetys internetissä osoitteessa http://squadracorse.lamborghini.com. Eskelinen ja Ebenal ajavat musta-oranssisella autolla, jonka ovissa komeilee numero 33.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, aika-ajot Malesia #1 osakilpailuun:
1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 2:03.566sek
2. Rik Breukers & Nigel Farmer, +0.772sek
3. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +1.155sek
---
10. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +4,572sek

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, aika-ajot Malesia #2 osakilpailuun:
1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 2:04.260
2. Antinio D'Amigo & Nicolas Costa, +0,212sek
3. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +1,495se
---
6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +2,766sek

8.4.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal avasivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan palkintokorokesijoituksella - Kakkossijasta runsaasti itseluottamusta sunnuntain osakilpailuun

620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjasta uuden haasteen pitkälle, ja myös menestyksekkäälle, moottoriurheilu-uralleen ottanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen sai lähes täydellisen startin kun hän ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal ylsivät palkintokorokkeen kakkosijalle Malesian Sepangin Formula-1 radalla ajetussa 50 minuutin mittaisessa avausosakilpailussa.


Haasteellisissa tropiikin paahtavissa olosuhteissa ajetuun osakilpailuun Eskelinen starttasi kymmenestä lähtöruudusta ja pystyi 26 minuutin mittaisen ajovuoronsa aikana nousemaan yhden sijan samalla kun radan ylitse liikkui sadealue, joka kuljettajan vaihdon yhteydessä pakotti tiimit vaihdattamaan autojensa alle sadekelin pyörät. Kanadalainen Maxx Ebenal hoiti ajovuoronsa virheettömästi ja kolmen ohituksen jälkeen saapui maalilipulle koko kilpailun kuudenneksi nopeimpana. Tulos riitti PRO-AM luokan toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin ja hopeisiin palkintokorokejuhlallisuuksiin.

Eskelinen, Ebenal ja koko saksalainen Leipert Motorsport oli erittäin tyytyväinen ensimmäisen osakilpailun antiin, varsinkin kun tiimin toinen PRO-luokassa ajava autokunta oli koko kilpailun neljänneksi nopein.

- Sain hyvän startin ja nousin yhdeksänneksi heti radan ensimmäisessä mutkassa. Kuitenkin täällä Aasiassa sarjan taso on erittäin kova ja sen sain huomata kun toisen kierroksen aikana hitaasti radan ylitse liikkunut sadekuuro alkoi kastella rataa ja PRO-luokan ammattilaiskuljettajat karkasivat maisemaan. Liukkaudesta huolimatta sain pidettyä yhdeksännen sijan ja vielä kun kuljettajan vaihdon jälkeen tallitoverini pystyi ohittamaan kolme kanssakilpailijaa niin en voi oikein muuta olla kuin tyytyväinen kilpailukauden avaukseemme, Eskelinen kertoo.

- Tämä oli tärkeä onnistuminen ja koska tiedetään, että mikäli mestaruuteen haluamme yltää niin jokaisesta osakilpailusta olisi kerättävä palkintokorokesijoituksen verran pisteitä. Meillä onkin sunnuntain toisessa osakilpailussa erinomainen mahdollisuus parantaa suoritustamme vähintään yhdellä sijalla kun matkaan lähdetään kuudennesta lähtöruudusta. Eteemme lähtee avausosakilpailun ja PRO-AM luokan voittaja, joten haastamaan ehdottomasti lähdetään. Olisihan se upea saada urani ensimmäinen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan voitto kun kakkos- ja kolmossijoja onkin kolmen viimeisen vuoden aikana kertynyt 21 kappaletta, useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia voittanut suomalainen jatkaa.

Yleiskilpailun, ja PRO-AM luokan voittoon ajoi hallitseva Lamborghini Super Trofeo PRO-AM luokan mestari Rik Breukers, joka tallitoverinsa Nigel Farmerin kanssa kiersivät Sepangin F1-radan 22 kierrosta 22,788 sekuntia PRO-luokan nopeinta Artur Janozia ja Meindart van Buurenia nopeammin. Suomalaismenestystä täydensi Jesse Krohin palkintokorokesijoitus Blancpain GT-Aasian ratamestaruussarjassa. Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Malesian toinen osakilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 9.10 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #1 osakilpailu:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 22 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +22,788sek
3. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, +22,813sek
---
6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:15.498sek

9.4.2017 - Mikko Eskeliselle toinen peräkkäinen palkintosijoitus Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Malesian osakilpailuista - Sarjapisteissä PRO-AM luokan toisena kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen

Malesian Sepangin Formula-1 radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausviikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat tavoitteensa kun he, eiliseen tapaan, juhlivat palkintokorokkeella ansaittua PRO-AM luokan hopeasijaa.


Eilen trooppisessa sadesäässä ajetussa sarjan avausosakilpailun haasteet upeasti selättänyt kaksikko jatkoi tänään siitä mihin eilen jäivät; Ebenal starttasi matkaan kuudennesta lähtöruudusta ja virheettömän ajosuorituksen jälkeen toi auton varikkopysähdykselle neljännellä sijalla ja samalla PRO-AM luokan johtajana. Omalla ajovuorollaan Eskelinen ajoi myös vahvasti ja virheettömästi, mutta ei kuitenkaan pystynyt pidättelemään kolmea nopeampaa kanssakilpailijaa ja maalilipulle hän toi saksalaisen Leipert Motorsportin tiimin 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin yleiskilpailun seitsemännellä ja PRO-AM luokan hopeasijalla.

Kilpailuviikonlopulle urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut jyväskyläläinen antaa arvosanan kiitettävä.

- Tallitoverini Maxx Ebenal otti vahvan startin ja ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa hän pystyi nousemaan viidenneksi ja ennen varikkopysähdystä neljänneksi. Kuitenkaan ero pahimpaan kanssakilpailijaamme Rik Breukersin autokuntaan ei kasvanut tarpeeksi ja minä en omalla ajovuorollani hänen menoaan kauaa pystynyt pidättelemään. Kuitenkin kun ajatellaan, että tänään kuivassa kelissä jäimme luokkavoitosta vain 26 sekuntia ja eilen ero oli yli minuutin niin tyytyväinen voimme kaikesta huolimatta seuraavan kuukauden ajan olla. Seuraavissa Thaimaassa ajettavissa osakilpailuissa jatketaan tästä mihin nyt jäätiin ja vaikka kyseessä on jälleen minulle entuudestaan tuntematon rata niin palkintokorokesijoituksista on turha sielläkään tinkiä, koska vauhtia meillä on vielä reservissä, Eskelinen pohtii.

- Olosuhteet koko viikonlopun ajan olivat todella haastavat kun ulkolämpötila ja siellä vallinnut kosteusprosentti oli jo itsestään tukala. Aurinko porotti mustan automme ohjaamon tulikuumaksi ja siellä kilpailuvarusteet päällä ollessa tunnelma oli sama kuin olisin ajanut kilpaa rantasaunani ylälauteelta. Formulakuskeilla sentään ilmavirta viilentää, mutta meillä GT-autojen kuljettajilla ei ilma vaihtunut ohjaamossa edes huonosti. Vaikka kuumuus oli melkoinen niin silti en valita tippaakaan, koska kilpailuviikonlopun lopputulos oli tavoitteidemme mukainen - Kaksi palkintokorokesijoitusta kahdesta mahdollisesta on erinomainen tulos urani ensimmäiselle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukaudelle, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toisen osakilpailun voitti indonesialainen Afiq Yazed ja hänen japanilainen tallitoveri Kei Francesco Cozzolino. MTV3 Max näyttää ns. koostelähetyksen näistä Malesian osakilpailuista torstaina 18.05.2017 klo 20:35. Seuraavat kaksi Thaimaan Buriramin Chang-circuitilla ajettavat osakilpailut ajetaan 19.-21.05.2017.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #1 osakilpailu, 8.4.2017:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 22 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +22,788sek
3. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, +22,813sek
---
6. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:15.498sek (2. Pro-AM)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #2 osakilpailu, 9.4.2017:
1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 23 kierrosta
2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +6.252sek
3. Armaan Ebrahim & Jack Bartholomew, +45,904sek
---
7. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:12.188sek (2. Pro-AM)


18.5.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal tavoittelevat palkintokoroketta Lamborghini Super Trofeo Thaimaan osakilpailuissa - Kaksikko sarjapisteissä toisena kahden avauskilpailun jälkeen

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuukausi sitten Malesian Sepangin F1-radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausviikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat kaksi PRO-AM luokan hopeista palkintokorokesijoitusta. Nyt tulevana viikonloppuna saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko janoaa lisää menestystä kun sarjan kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan Thaimaan Buriramissa.

Eskelinen starttaa tropiikin säässä ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin toiveikkaana; Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti eikä kuuma ja kostea sää ole tuottanut ongelmia. Perjantaina edessä on kolme tunnin mittaista harjoitusta, lauantaina aika-ajot ja yksi osakilpailu ja sunnuntaina toinen. Eskelinen tietää, että tasainen ja menestyksekäs suorittaminen pitkässä 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa on tärkeämpää kuin isolla riskillä voitosta ajaminen.

- Viikonlopulle on luvattu paahtavaa 35 lämpöasteen hellettä ja monsuunimaisia sadekuuroja, joten olosuhteiltaan haastetta tulee riittämään. Toisaalta samanlaisessa säässä ajettiin kuukausi sitten Malesiassa, joten uutta tämä ei ole. Olen nyt kuitenkin paljon paremmin valmistautunut, koska tiedän millaiseen rääkkiin taas itseni asetan. Onneksi olosuhteet ovat kaikille samat, joten laitetaan taas kaasu pohjaan ja katsotaan maalilipulla mihin se riittää, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanne on vähintäänkin herkullinen kun avausosakilpailuviikonlopun kaksi PRO-AM -luokan kakkossijaa pitää meidät sarjatilanteessakin kakkosena. Vaikka olemme kärkimies ja hallitsevan Euroopanmestari Rik Breukersin autokuntaa kuusi pistettä perässä niin tyytyväinen olen tähänkin tilanteeseen. Breukers ajaa paljon ja on tänäkin vuonna napsinut voittoja niin Aasian kuin Euroopan Lamborghini sarjoissa. Näin ollen hänen autokuntansa on meidän pahin vastus ja ehdottomasti haastamaan heitä lähdetään, Eskelinen jatkaa.

Live-Stream nettilähetys sekä koostelähetys MTV3 Max kanavalla

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista nähdään formulatasoinen Live-Stream nettilähetys osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com. Lauantain osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 10 ja sunnuntain toinen klo 7.20. Live-Stream lähetysten lisäksi avausosakilpailun parhaimmat palat tulevat näet koostelähetyksenä nyt torstaina C More Max TV-kanavalla klo 20:40.

Mahdollisuus ajaa itse Lamborghini Huracán Super Trofeo kilpa-ajoneuvoa

Mikko Eskelinen ja saksalainen Leipert Motorsport järjestää kesäkuussa Alastaron Moottoriurheiluradalla ainutlaatuisen tilaisuuden kokeilla miltä tuntuu ajaa 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo -viritteinen kilpa-ajoneuvolla turvallisessa ympäristössä.

- Minulta on usein yksityishenkilöt pyytäneet mahdollisuutta päästä kokeilemaan autoa, jonka ratin takana erinomaisesti viihdyn. Nyt sellainen on luvassa kun tiimini tulee kilpailukaluston kanssa Alastarolle ja näin kuka tahansa pääsee nauttimaan vauhdin hurmasta suljetulla ja vain tähän käyttöön varatulla moottoriradalla. Mikäli et halua ajaa mutta haluat olla kyydissä niin sekin onnistuu, Eskelinen kertoo.

Lisätietoja löydät Mikko Eskelisen kotisivuilta osoitteesta www.mikkoeskelinen.com.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne: 2/12 osakilpailua:
1. Andrew Haryanto, 30 pistettä
2. Rik Breukers & Nigel Farmer, 30 pistettä (1. Pro-AM)
3. Kei Cozzolino & Afiq Yazid, 27 pistettä
---
7. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal (Pro-Am), 24 pistettä (2. Pro-AM)

20.5.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal palkintokorokkeelle Thaimaan kuumuudessa - Pro-AM Luokan kolmas sija kertoo tasaisesta suorittamisesta

Thaimaan Buriramin kansainvälisellä Changin kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan kilpailukauden kolmannessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat jälleen tavoitteensa kun palkintokorokkeella juhlivat kolmanneksi korkeimpia sarjapisteitä. Yleiskilpailussa he olivat seitsemänneksi nopeimpia.

Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajanut kaksikko starttasi kahdeksannesta lähtöruudusta 50 minuutin ja 30 kierroksen mittaiseen kilpailuun. Eskelinen otti hieman varovaisen lähdön eikä päässyt haastamaan edestään lähtenyttä - ja sittemmin PRO-AM -luokan voittanutta Carrie Schreinerin ja Richard Goddardin autokuntaa. Myöskään matka ei riittänyt saavuttamaan kakkosruudusta ongelmia kohdannutta sarjajohtaja Rik Breukersin ja Nigel Farmerin autokuntaa, jotka saapuivat maalilipulle 0,325 sekuntia Schreineria ja Goddardia hitaampana. Eskelinen oli silti tyytyväinen kolmanteen peräkkäiseen palkintokorokesijoitukseensa ja kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin.

- Olin lähdössä hieman pehmeä ja ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa menetin yhden sijan. Kuitenkin oman ajovuoroni aikana pystyin nousemaan tuon menetetyn sijan ja 23 minuutin kilvanajon jälkeen toin kahdeksannella sijalla saksalaisen Leipert Motorsportin kilpa-auton tallitoverini Maxx Ebenalille, joka omalla ajovuorollaan myöskin teki tasaisen varmaa työtä. Noin 130 kilpailukilometrin jälkeen Maxx toi automme maalilipulle seitsemäntenä, vain 16,234 sekuntia PRO-AM luokan kauden avausvoiton ottanutta Schreinerin ja Goddardin autokuntaa, Eskelinen kertoo.

- Schreiner ja Goddard ajoivat viisi viikkoa sitten Malesiassa PRO-luokassa ja nyt Lamborghinin kilpailuorganisaatio oli pudottanut heidät ajamaan PRO-AM luokkaan. Eli mikäli he olisivat edelleen ajaneet PRO-luokassa niin olisimme olleet toisia, mutta toisaalta turha on jossitella vaan yritetään huomenna ajettavassa toisessa osakilpailussa laittaa paremmuusjärjestys uusiksi. Erityisen iloinen olen siitä, että tiimimme toinen, australialaisen Ben Gersekowskin ja englantilaisen Rory Collingbournen autokunta saapui maalilipulle yleiskilpailun ja PRO-luokan kolmantena. Se sijoitus takasi heille kauden ensimmäisen palkintokorokkeen ja tuplamenestyksen tiimillemme, Eskelinen jatkaa.

Kilpailun voitti malesialainen Afiq Yazid ja japanilainen Kei Cozzolino. Thaimaan toinen osakilpailu ajetaan huomenna Suomen aikaa klo 8.10.

HUOM! Hyppää Mikon kyytiin ja katso hänen aika-ajokierros tästä: https://www.youtube.com/watch?v=oMPhm8uYmJ8&feature=youtu.be

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Thaimaa 20.5.2017: 1. osakilpailu, yleiskilpailu top-3:
1. Afiq Yazid & Kei Cozzolino, 30 kierrosta
2. Artur Janoz & Toby Sowery, +10,523sek
3. Ben Gersekowski & Rory Collingbourne, +22,903sek
---
7. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +57,125sek (Pro-AM 3.)

21.5.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal jälleen palkintokorokkelle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan toisessa osakilpailussa - Kanssakilpailijan osuma oli päättää kilpailun

Eilen lauantaina jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasi kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa pitkän autourheilu-uransa kolmannen peräkkäisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan palkintokorokesijoituksen ja tänään kaksikko jälleen juhlisti menestystä Thaimaan Buriramin kansainvälisellä moottoriradalla ajetussa kilpailukauden neljännessä lähdössä.


Kahdeksannesta lähtöruudusta matkaan startannut Maxx Ebenal kohtasi draamaa heti kilpailun ensimmäisessä mutkassa kun yli-innokas kanssakilpailija osui auton takarenkaaseen siten, että kilpurin alatukivarsi vääntyi ja pyöränkulmat menivät isosti sekaisin. 28 minuutin kilvanajon jälkeen Ebenal toi auton Eskeliselle, joka urheasti vikuroivalla autolla taisteli PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman sijan.

Tapahtumarikkaassa kilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborghini Huracanilla ajanut Eskelinen ja Ebenal saapui maalilipulle yleiskilpailun 11. nopeimpana. PRO-AM luokassa sijoitus riitti kolmanneksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin jonka myötä kaksikko on neljän ajetun osakilpailun jälkeen luokan hopeasijalla.

- Eilisen kolmannen sijan myötä lähdimme tänään tosissaan haastamaan kärkikuljettajat, mutta pahaksi onneksi se riemu kesti kilpailun ensimmäiseen mutkaan saakka, jossa takanamme ollut kanssakilpailija osui automme takarenkaaseen. Osuma oli niin kova, että se huolella sekotti pyöränkulmat jonka seurauksena auto ei edes suoralla osuudella mennyt metriäkään suoraan. Onneksi kuitenkin päätimme taistella ja se palkittiin tavoitteidemme mukaisella palkintokorojesijoituksella, Eskelinen kertoo.

- Kilpailukausi on alkanut erinomaisesti kun kuukausi sitten Malesiassa saavutimme kaksi hopeista ja nyt täältä Thaimaan Buriramista kaksi kolmatta palkintokorokesijoitusta. Lisäksi kun eilen tallitoverimme nappasivat yleiskilpailun kolmannen ja tänään toisen sijan niin tunnelmat ovat vähintäänkin juhlalliset. Tästä on hieno jatkaa kohti Juhannuksena Japanissa ajettavia kilpailukauden kolmatta viikonloppua, jossa yritämme jälleen haastaa kanssakilpailijamme.

Yleiskilpailun voittoon ajoi eiliseen tapaan malesialainen Afiq Yazid ja japanilainen Kei Cozzolino. C More Max näyttää Thaimaan Buriramin osakilpailijen tapahtumat ns. koostelähetyksenä 22.06.2017 klo 20:35.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Thaimaa 21.5.2017: 2. osakilpailu, yleiskilpailu top-5:
1. Afiq Yazid (MAS) & Kei Cozzolino (JPN)
2. Ben Gersekowski (AUS) & Rory Collingbourne (UK)
3. Armaan Ebrahim (MAS) & Jack Bartholomew (UK)
4. Rik Breukers (UK) & Nigel Farmer (NZ) (Pro-AM 1.)
5. Carrie Schreiner (GER) & Richard Goddard (NZ), (Pro-AM 2.)
---
11. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), (Pro-AM 3.)


22.6.2017 - Mikko Eskelinen hakee kauden viidettä palkintokorokesijoitusta Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin Suzukan viikonlopusta - Jääradan Suomenmestari Ville Jauhiainen vauhditti valmistautumista


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella kansainvälistä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa urakoiva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Japanin Suzukan Formula-1 radalla, jossa edessä on sarjan viides ja kuudes osakilpailu. Aikaisemmin Malesian Sepangin Formula-1 sekä Thaimaan Buriramin radoilla ajetuissa osakilpailuissa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja on saavuttanut neljä PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta, joten nyt hän hakee menestysputkelleen jatkoa. Kahden kakkossijan ja kahden kolmossijan myötä Eskelinen ja Ebenal ovat sarjapisteissä toisena, vain 14 pistettä sarjajohtajia, hollantilaista Rik Breukersia ja uusiseelantilaista Nigel Farmeria perässä.

Japanin Suzukan kilparata on Eskeliselle täysin uusi tuttavuus. Sen sijaan tallitoveri Maxx Ebenal on tällä erittäin arvostetulla radalla aikaisemmin kilpaillut - ja myös erinomaisesti menestynyt. On sanottu, että tämä 5,8 kilometrin mittainen rata on nykypäivän formularadoista neljänneksi nopein ja ehdottomasti yksi teknisesti vaativimmista radoista, joten haastetta tulee riittämään. Vaikka vasta perjantaina Eskelinen pääsee 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan -kilpurilla rataan tutustumaan, on hän silti ehtinyt sitä simulaattorissa harjoitella - ja saanut todeta radan olevan maineensa veroinen. Kimi Räikkönen pitää tämän 18 monenmoista mutkaa sisältävän radan kierrosennätystä hallussaan.

- Valmistautuminen on mennyt erinomaisesti. Saavutetun menestyksen myötä olemme erittäin motivoituneita ja valmis jatkamaan siihen mihin edellisessä osakilpailussa jäimme. Olemme nyt sarjatilanteessa hopeasijalla ja tavoitteenamme on palkintokorokesijoituksen lisäksi yrittää haastaa sarjajohtaja Rik Breukers ja Nigel Farmer. Vaikka emme aikaisemmissa kilpailuissa ole heidän vauhtiinsa ihan yltäneet niin silti nyt ehdottomasti lähdemme yrittämään, koska tämä rata on uusi kaikille muille paitsi tallitoverilleni Maxx Ebenalille, Eskelinen kertoo.

- Edelleenkin hulluttelemaan on turha lähteä, mutta kovaa pitää silti ajaa jotta tavoitteemme täyttyisi. Entuudestaan tiedän, että Suzukan rata on teknisesti erittäin haastava, mutta samalla todella nautinnollinen. Siitä kertoo myös Kimi Räikkösen kellottama rataennätys 1:31,540 ja vaikka tuosta Formula-autolla ajetusta ennätyksestä tulemme jäämään noin 30 sekunttia niin siitä huolimatta kovaa kilvanajoa se silti meillä teknisesti samanlaisilla autoilla ajavillakin on, useita kansainvälisiä mestaruuksia saavuttanut jatkaa.

Jääradan Suomenmestari Ville Jauhiainen nautiskeli Lamborghini Huracanin vauhdista Alastaro Circuitilla

JR Lites A-luokan jääradan Suomenmestaruuden talvella voittanut sekä urallaan useita muita Suomenmestaruuksia saavuttanut Ville Jauhiainen istahti Eskelisen kilpa-ajoneuvoon viikko sitten Alastaro Circuitilla ajetussa LamboDrive tilaisuudessa, jossa hän pääsi niin kyytiin kuin sai itse ajaa eli kokeilla miltä tehokas takavetoinen Lamborghini Huracan Super Trofeo ajoneuvo tuntuu kaksivetoisen enduropyörän jälkeen. Jauhiainen piti kokemastaan ja oli yhtä hymyä kaartaessaan autolla radalta varikolle.

- Vaikka kokemusta haittasi kesäinen sadesää niin siitä huolimatta Jauhiainen, kuin moni muu tapahtumaan osallistunut, pääsi nauttimaan vauhdin hurmasta. Auton huikea kiihtyvyys, jarrut sekä ennen kaikkea vauhti, jolla superautolla voi mutkiin ajaa, laittoi hymyn Suomenmestarin huulille. Oli hienoa saada jakaa sitä mitä itse koen ollessani saman auton ratin takana ja uskon, että järjestämäni tilaisuuden asiakkaat olivat kaikki yhtä nautinnollista kokemusta rikkaampia, Eskelinen kertoo.

24.6.2017 - Mikko Eskeliselle kitkerä pettymys Japanin Suzukan formularadalta - Kaikki kolme kärkikuljettajaa keskeytti kilpailun

Juhannusviikonloppuna Aasian parhaimmilla radoilla ajettava Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kolmas osakilpailuviikonloppu alkoi sinivalkoisin silmin katsottuna pettymyksellisin merkein kun aika-ajoissa mukavasti kahdeksannen lähtöruudun ajanut, jyväskyläläisen Mikko Eskelisen autokunnan kanadalainen Maxx Ebenal joutui teknisen vian seurauksena parkkeeraamaan saksalaisen Leipert Motorsport tiimin Lamborghini Huracanin auton Suzukan Formularadan varteen kun ajamatta oli 14 kierrosta. Samalla myös katkesi Eskelisen neljän osakilpailun mittainen palkintokorokeputki eikä sarjan ainoa suomalaiskuljettaja päässyt kilpailussa ajamaan metriäkään.


Dramatiikka alkoi jo kilpailun aika-ajoissa kun usea kilpailija sortui ajovirheeseen Suzukan erittäin vaativalla Formula 1 radalla. Katkonaisen aika-ajon aikana Eskelinen raportoi insinöörilleen autossa tuntuneesta vapinasta kunnes lopulta sen viimeisellä kierroksella auton vaihdelaatikosta alkoi kuulua ilkeä kilkatus. Nopeasti vika paikallistettiin vaihdelaatikon lukkoon, mutta aika ei riittänyt vaihtotöihin ja kilpailuun oli startattava toiveena, että se kestäisi maaliin saakka. Näin ei kuitenkaan käynyt ja nollapisteet olivat suuri pettymys.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon ajoi jälleen kaikki aikaisemmatkin osakilpailut voittanut japanilainen Kei Cozzolinon ja malesialaisen Afiq Yazidin autokunta ennen puolalaisen Artur Janozin ja britti Toby Soweryn autokuntaa. PRO-AM luokassa kukaan sarjan kärkikolmikosta ei maalilippua nähnyt kun sarjajohtaja britti Nigel Farmerin autokunta sikaili radalla mustan lipun arvoisesti ja uusiseelantilaisen Richard Goddardin autokunnan autosta hajosi jäähdyttäjä. Koska kukaan kärkikolmikosta ei saanut pisteitä, säilytti Eskelinen ja hänen tallitoveri Maxx Ebenal sarjatilanteen kakkossijan.

- Jo kilpailua edeltäneissä harjoituksissa valitin insinöörilleni autossani olleesta pienestä vapinasta, joka kuitenkin laitettiin renkaiden tasapainotuksen piikkiin. Kuitenkin aika-ajoissa tuo vapina koveni ja lopulta se muuttui metalliseksi meteliksi. Kun vika löytyi niin aika ei vaan riittänyt rikkoontuneen osan vaihtamiseen ja näin Maxx starttasi kilpailuun tietäen, että maalilippua tuskin näemme. Hän ei ehtinyt edes ajaa puolia omasta ajovuorostaan kun veto loppui ja auto jäi varikolta katsottuna radan kauimmaiseen mutkaan, Eskelinen kertoo.

- Kieltämättä suuresti harmitti katsoa kilpailun etenemistä kun mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ajoivat siellä missä meidänkin olisi pitänyt olla. Sitten ensiksi sarjajohtaja Nigel Farmer liputettiin pois radalta ja heti sen perään sarjakolmonen keskeytti tekniseen vikaan. Koska kukaan meistä ei saanut mestaruuspisteitä niin huomenna olkoot päivä uusi ja palkintokorokesijoitusta lähdetään hakemaan yleiskilpailun yhdeksännestä lähtöruudusta, Eskelinen jatkaa ja päättää, - Jos jossitella halutaan niin ilman tuota teknistä vikaa olisimme luokkavoiton ajaneet. Toivotaan, että huomenna tekniset murheet välttelevät meitä.

PRO-AM luokan voittoon ajoi japanilainen Toshiyuki Ochiai, joka ei kuitenkaan aja sarjan kaikkia osakilpailuja. Huomenna sunnuntaina Suzukan toinen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 7.35.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka #1 kilpailu 24.6.2017, Yleiskilpailu top-3:
1. Afiq Yazid (MAS) & Kei Cozzolino (JPN), 19 kierrosta
2. Artur Janoz (POL) & Toby Sowery (UK), +16,494sek
3. Ben Gersekowski (AUS) & Rory Collingbourne (UK), +40,930sek

25.6.2017 - Mikko Eskelinen juhli Juhannusta Suzukan Formula 1 radan palkintokorokkeella - Iso maanjäristys säikäytti

Japanin Suzukan Formula-1 radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kolmannessa viikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat makoisan palkintokorokesijoituksen lauantaisen vaihdelaatikkoviasta johtuneen keskeytyksen jälkeen.

Sateisessa kelissä ajetussa toisessa ja samalla kilpailukauden kuudennessa osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla kilpaillut kaksikko juhli, värikkäiden vaiheiiden jälkeen PRO-AM luokan kolmatta sijaa. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle koko kilpailun kahdeksanneksi nopeimpana.

Sateisesta kelistä johtuen 50 minuutin mittainen kilpailu käynnistyi turva-auton takana ja kun se poistui, ajoi kymmennestä lähtöruudusta startannut Eskelinen vahvan suorituksen ja toi, 22 minuutin kilvanajon jälkeen kuljettajan vaihtoon PRO-AM luokan kolmannella sijalla.

Kanadalainen Maxx Ebenal jatkoi ja upeasti taisteli toisesta sijoituksesta kunnes sortui ajovirheeseen joka pudotti hänet luokan neljänneksi. Virheen jälkeen Ebenal upeasti keräsi itsensä ja kävi kiivasta taistelua aina hopeasijasta saakka, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja kaksikko joutui tyytymään PRO-AM luokan hopeasijoitukseen.

Eskelinen oli lauantaisen teknisen vian aiheuttaman keskeytyksen jälkeen tyytyväinen mies, jota ei kilpailua edeltänyt 5,7 Richetrin asteikolla sattunut maanjäristys juurikaan hetkauttanut.

- Lauantaisessa kilpailussa vaihdelaatikkomme kirjaimellisesti räjähti eikä siitä paljoakaan jäänyt hyödynnettäväksi. Onneksi saimme nyt sunnuntaina kakkossijalle ajaneelta, kilpailevalta tiimiltä heidän vara-vaihdelaatikon käyttöömme ja sen siivittämänä saimme ajaa teknisesti murheettoman kilpailun. Omalla ajovuorollani pystyin puolustamaan aika-ajoissa saavuttamaani sijoitusta ja kun Maxx, huimasta 360 asteen pyörähdyksestä huolimatta, teki myös samoin niin palkintokorokkeen pronssisijoitus oli tavoitteidemme mukainen tulos. Luokkamme voittoon yli 38 sekunnilla ajanut japanilaiskaksikolle ei kukaan PRO-AM luokan kuljettaja mahtanut mitään. Heillä kun ei ollut kansainvälisen autourheiluliiton määrittelemää sijoitusta niin mielestäni heidän olisi tullut aja PRO-luokassa eikä meidän PRO-AM luokkalaisten kanssa. He eivät kuitenkaan aja sarjan muita kilpailuja, joten sarjatilanteen kannalta heidän kummankin päivän suvereeniset luokkavoitot eivät meitä juuri hetkauta, Eskelinen kertoo.

- Suzukan Formularata on kyllä yksi vaikeimmistä millä olen yli 10-vuotisella kansainvälisellä autourheilu-urallani kokenut. Vielä kun tälle päivälle taivaalta tuli ämpäreittäin vettä niin en näin vaikeissa olosuhteissa ole koskaan saanut kilpailla. Sen vuoksi palkintokorokesijoitus tuntuu täysin ansaitulta ja tästä on hyvä jatkaa kohti sarjan elokuun puolivälissä Japanin Fujin Formularadalla ajettavia osakilpailuja. Toivotaan, ettei silloinkaan meitä häiritse maanjäristyksetkään vaikkakin sunnuntai-aamuna kokemani 5,7 Richterin asteikolla sattunut, erittäin tuntuvasti ravistellut maanjäristys aiheutti kokonaan uusia tuntemuksia, Eskelinen jatkaa.

PRO-AM luokan suvereeniseen voittoon ajoi kotiradallaan kilpailleet japanilaisen Takeshi Matsumoton autokunta. Yleiskilpailussa kilpailukauden kuudenteen voittoon ajoi japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Aziz. He ovat olleet nopein autokunta kaikissa sarjan kuudessa osakilpailussa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja jatkuu elokuun kolmantena viikonloppuna Fuji -tulivuoren kupeessa ajettavalla moottoriradalla. Eskelinen ja Ebenal jäävät nyt viettämään ansaittua kauden kuukauden kesätaukoa PRO-AM luokan Aasian mestaruussarjan hopeasijalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka 2. osakilpailu su 25.6.2017: Pro-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto & Toshiyuki Ochiai, 20 kierrosta
2. Carrie Schreiner & Richard Goddard, +38,246sek
3. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +43,274sek
4. Rik Breukers & Neil Farmer, +1 kierros26.7.2017 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen tavoittelevat Nelivetomies ralli voittoa - Vastassa mm. rallin Suomen Mestari ja Suomen MM-rallin voittaja

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Suomen MM-rallin yhteydessä ajaettavassa Nelivetomies rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen petäjävetinen luottokartanlukija Arto Kapanen suuntaavat Jyväskylän keskustassa ja Jämsän ympäristössä ajettaville kuudelle pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 101,85 erikoiskoekilometrille luottavaisin mielin. Mitsubishi Lancer WRC Step2 autolla kilpailussa ajava kaksikko saa vastaansa mm. rallin vuoden 2000 Suomenmestari Jukka Ketomäen ja vuoden 2015 Suomen MM-rallin N-ryhmän voittaja Janne Erosen, joka on samalla yksi rakkaimmista kilpakumppaneista.

Nelivetomies ralli starttaa perjantaina klo 18.30 Jyväskylän Harjun yleisöerikoiskokeella, jonka kilpailijat ajavat ennen Suomen MM-rallissa ajavia autokuntia. Yötauon jälkeen ralli jatkuu viidellä Jämsän eteläpuolella ajettavilla erikoiskokeilla, joita kilpailijat sahaavat MM-sarjaa ajavien tähtikuljettajien jälkeen. Kolmea nopeinta autokuntaa juhlitaan Jyväskylän Paviljongissa sijaitsevalla maalilavalla lauantaina klo 19.

Eskelinen ja Kapanen valmistautuivat kilpailuun Pertunmaalla sijainneella erikoiskokeella, jossa Riku Sepän Dynamo tiimin ylläpitämä WRC-auto kiisi kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa ajavan kuljettajan käsissä. Vuonna 2010 Rallin Suomi Cup mestaruuden voittanut kaksikko starttaa Pihlajakosken, Päijälän ja Ouninpohjan erittäin vaativille erikoiskokeille toiveikkaana - ajatuskuplissa poreilee koko kilpailun voitto.

- Valmistautuminen on mennyt erinomaisesti; vietinhän kolme viikkoa perheeni kanssa Päijännettä ristiin rastiin veneellä ajaen. Maanantaina sitten sipaistiin erittäin haastavaa testipätkää, joka samalla toimi mitä mainioimpana Ouninpohjan erikoiskokeen simulaattorina. Sieltä löydettiin hyvät säädöt autoon - ja myös kuljettajan ranteisiin, joten kyllä tässä luottavaisin mielin kilpailuun startataan; Varsinkin kun minuuttia myöhemmin reitille lähtee minulle erittäin rakas kilpakumppani Janne Erosen, jolle ei tunnetusti myöskään kelpaa mikään muu kuin Nelivetomies rallin voitto - samoin kuin minuutti ennen minua Artoa reitille lähtevälle rallin vuoden 2000 Suomenmestari Jukka Ketomäelle. Varmasti myös peräämme lähtevällä, hallitsevalla Rallin SM-mitalisti Juha Koljosella sekä 20 muulla kanssakilpailijalla on sanottavansa asiaan, joten nautinnollisen mukavat kilpailut meillä on varmasti luvassa, Eskelinen kertoo.

- Erikoiskokeisiin tutustutaan perjantaina samaan aikaan kun MM-kilpailijat suuntaavat Petäjäveden ja Keuruun rallipoluille. Mitä olen kuullut niin ajettavat pikataipaleet ovat erinomaisessa rallikunnossa, joten odotukset ovat korkealla. Aikaisempina vuosina olen kilpavauhtia ajanut Harjun, Päijälän ja Ouninpohjan erikoiskokeet - niillä on siis paljon tuttua. Sen sijaan Pihlajakoski ajetaan nyt toiseen suuntaan, joten se on kaikille kilpailijoille uutta latua. Lisähaasteita aiheuttaa uudet ns. keinotekoiset hidasteshikaanit ja siten tarkkana pitää olla jokaisen erikoiskokeen ensimetristä lähtien. Uskon, että kun vältetään rengasrikot ja tuodaan auto ehjänä maaliin niin tuloskin voi olla tavoitteidemme mukainen, Eskelinen jatkaa.

Nelivetomies rallin vuoden 2015 voittaja Jarkko Nikara ei aja kilpailussa ja vuoden 2016 voittaja Teemu Asunmaa mittaa vauhtiaan WRC2-luokan MM-tähtiä vastaan. Vuonna 2013 Eskelinen ja Kapanen olivat toiseksi nopein autokunta ja vuosina 2014 sekä 2015 he joutuivat keskeyttämään teknisen vian seurauksena. Vuosi sitten Eskelinen kilpaili samanaikaisesti Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan osakilpailussa Belgiassa.

29.7.2017 - Mikko Eskelinen jälleen palkintokorokkeelle Nelivetomies rallissa - Kolmas sija silti syvä pettymys

Perjantai-iltana Jyväskylän Harjun yleisöerikoiskokeelle koko Nelivetomies rallin nopeimman erikoskoeajan ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei yltänyt tavoitteeseensa kotikulmillaan Suomen MM-rallin sisällä ajetussa kansallisessa kuuden erikoiskokeen mittaisessa kilpailussa vaan joutui kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa tyytymään palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Aikaisemmin Eskelinen on Nelivetomies rallin shampanjaa suihkutellut vuonna 2013, jolloin hän ja Kapanen olivat toiseksi nopeimpia.


Yötauon jälkeen arvostetun rallin johtoasemassa Jämsän eteläpuolisille pikataipaleille matkannut kaksikko jäi 101,85 erikoiskoekilometrin mittaisella matkalla 48,1 sekuntia kilpailun voittaneesta Mika Rampasesta ja 43,3 sekuntia Janne Erosesta. Vastaavasti neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt Mika Krouvi jäi Eskelisen ja Kapasen vauhdista yli minuutin. Kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa tahkova - ja siinä kuuden osakilpailun jälkeen upeasti PRO-AM luokan hopeasijalla oleva kuljettaja kertoi syyn vauhdin puuteeseen löytyvän ratin ja penkin välistä.

- Vaikka tilanteita ei ollut ja puhtaasti täysin ilman suurempia murheita saimme kilpaa ajaa niin nyt ei vaan vauhti riittänyt. Molemmilla ajokerroilla ajoin aivan liian varovasti Pihlajakosken pikkutien osuuden ja muutenkin tuli jarruteltua aivan liikaa. Lisäksi kun kummallakin ajokerralla sammutin kilpurin moottorin Päijälän erikoiskokeen lähtöviivalle ja kun vihdoin pääsimme matkaan niin olin jo ehtinyt kadottaa rytmin mitä en sitten koskaan koko erikoiskokeen aikana saanut takaisin, Eskelinen kertoo.

- Voitosta lähdimme ajamaan mutta tuloksena oli jälleen tavoitteiden ulkopuolinen tulos. Mika Rampanen ja Janne Eronen olivat tällä kertaa suvereenisesti parempia ja siitä ison hatun nosto kummallekin autokunnalle. Nyt siirrytään katsomoon jännittämään voittako Esapekka Lappi uransa ensimmäisen MM-rallin ja samalla alan valmistautumaan elokuun kolmantena viikonlopuna Japanin Fuji-tulivuoren läheisyydessä ajettaviin Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kahteen seuraavaan osakilpailuun, Eskelinen jatkaa.

Nelivetomies rallin voitto oli Mika Rampaselle ralliharrastuksensa ensimmäinen. Janne Eronen hukkasi voiton Ouninpohjan pikataipaleella sattuneeseen ajovirheeseen, joka ilman metallikaidetta olisi päättynyt ulosajoon.

Lopputulokset Nelivetomies Ralli 2017
1. Mika Rampanen & Veikko Kanninen, Subaru Impreza WRX STi, 51:02.1
2. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4.8sek
3. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +48.1sek
4. Mika Krouvi & Jere Nurmela, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:59.0sek
5. Juha Salminen & Mikko Laakso, Subaru Impreza WRX STi, +2:46.9sek


17.8.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal haastajina Japanin Fujin Formula 1 -radalle - Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan neljäs osakilpailuviikonloppu ajetaan kuuluisan tulivuoren juurella

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

Malesian, Thaimaan, Japanin ja Kiinan parhaimmilla kilparadoilla ajettavassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa sen ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa napannut viisi palkintokorokesijoitusta kuudesta ajetusta osakilpailusta. Nyt edessä on Japanin Fujissa ajettava sarjan neljäs osakilpailuviikonloppu eli järjestyksessään seitsemäs ja kahdeksas 50 minuutin mittainen kilpailu.

Malesian kahden PRO-AM luokan hopeisen palkintokorokesijoituksen lisäksi Eskelinen ja Ebenal ovat juhlineet luokan kolmatta sijaa niin Thaimaan Buriramissa kuin viimeksi Juhannuksena Japanin Suzukan radalla. Viiden palkintokorokkeen myötä kaksikko pitää hallussaan PRO-AM luokan sarjantilanteen kakkossijaa. Fujin viikonlopusta heillä on tavoitteenaan olla jälleen kolmen nopeimman joukossa ja sitä kautta petrata asetelmia kun kausi jatkuu syyskuussa Kiinan Shanghaissa ja huipentuu marraskuussa Italian Imolan radalla.

Eskelinen silti toivoo pystyvänsä haastamaan sarjajohtaja Rik Breukersin ja Nigel Farmerin autokunnat.

- Aikaisemmin Suzukan ensimmäisessä kilpailussa jouduimme keskeyttämään vaihdelaatikkovian takia ja siksi sarjajohtajat Breukers ja Farmer pääsivät karkaamaan 23 pisteen päähän. Lisäksi kun kolmantena oleva Carrie Fisherin ja Richard Goddardin autokunta on vain yhdeksän pisteen päässä meistä niin kyllä tässä painetta on heille annettava, jotta kilpailukauden toisesta puoliskosta olisi tuotavana muutakin kuin kakkos- ja kolmossijoja. Voitto on antanut odottaa jo liiankin kauan, joten siinä meille haaste jota nyt ehdottomasti täällä tulivuoren juurella tullaan tavoittelemaan, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen kilpailuviikonloppuun on mennyt mukavasti; Saksalainen Leipert Motorsport tiimi on huoltanut ja täysin läpikäynyt auton ja vastaavasti tallitoverini Maxx Ebenal on ylläpitänyt ajotuntumaa kilpailemalla Kiinassa sikäläisessä GT3-autojen sarjassa. Omalta osaltani hyppään, seitsemän viikon tauon jälkeen, erittäin motivoituneena 620 hevosvoimaisen auton rattiin ja nautiskelemaan Fujin isoja korkeuseroja sisältävästä ja todellateknisestä radasta, jolta ei G-voimia ja huippunopeutta puutu, sarjan vuoden 2015 EM-hopea ja MM-pronssimitalisti jatkaa.

Suzukan kilpailuviikonlopun TV-lähetys C More Max kanavalla


Juhannuksena Japanin Suzukan Formula 1 radalla ajetusta osakilpailuviikonlopusta nähdään koostelähetys tänään torstaina klo 20:35 C More Max kanavalla. Lähetyksessä pureudutaan syvälle sarjan saloihin ja kerrotaan mitä, kilpailutoiminnan lisäksi kuuluu kuljettajien viikonloppuun. Lähetystä voi, perjantaista alkaen katsoa myös Mikon kotisivuilta osoitteessa: www.mikkoeskelinen.com.

Live-lähetys Fujin osakilpailuista

Fujin osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina ajettavilla kahdella tunnin mittaisella harjoituksilla. Lauantaina edessä on kummankin osakilpailun aika-ajot ja ensimmäinen osakilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 6.40. Sunnuntain toinen osakilpailu starttaa klo 4.30. Kumpikin kilpailu on nähtävissä internetin välityksellä ns. Live-Stream lähetyksenä Mikon Facebook sivujen välityksellä osoitteessa: https://www.facebook.com/gtmikko.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2017 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne, 6/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-3:
1. Rik Breukers & Nigel Farmer, 78 pistettä
2. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, 55 pistettä
3. Carrie Schreiner & Richard Goddard, 46 pistettä

19.8.2017 - Jarrumurheet jättivät Mikko Eskelisen neljänneksi Japanin Fujin Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan lauantaisessa osakilpailussa - Kärkisijalta sunnuntain toiseen kilpailuun

Aasian parhaimmilla kilparadoilla ajettavassa Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa sen ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal kärsivät jarrumurheista ja jäivät ulos palkintokorokesijoituksilta. Silti neljänneksi korkeimmat PRO-AM -luokan sarjapisteet pitävät kaksikon sarjatilanteen toisella sijalla kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Aika-ajoissa Eskelinen saavutti PRO-AM luokan neljännen lähtöruudun ja lähtösuoran jälkeiseen tiukkaan ns. hevosenkenkä -mutkaan saavuttaessa hän välittömästi huomasi vian auton jarrujärjestelmässä, joka kilpailun jälkeisissä tarkastuksissa paljastui murtuneeksi ja siten nestettä vuotavaksi jarruliittimeksi. Silti, teknisestä viasta huolimatta Eskelinen selviytyi kunnialla ajovuorostaan ja toi auton Ebenalille samalla PRO-AM luokan neljännellä sijalla.

Omalla ajovuorollaan Ebenal naputti koko kilpailun kärkiaikoja, mutta, ylimääräisen varikkopysähdyksen seurauksena, he joutuivat tyytymään tuohon samaiseen ns. ensimmäiseen hävittyyn sijaan. Ilman jarrumurheita kaksikko olisi juhlinut palkintokorokkeen hopeista sijoitusta ja toiseksi korkempia mestaruuspisteitä. Neljäs sija oli siten karvas pettymys, varsinkin kun pahimmat kanssakilpailijat pääsivät entisestään kasvattamaan etumatkaansa ja pronssisijalla oleva kaksikko hengittää nyt tiukasti saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajien niskaan.

- Ennen kilpailua pohdimme, että palkintokorokkeelle meillä olisi mahdollisuus ja kun itse kilpailussa pahin kanssakilpailijamme, PRO-AM luokan sarjajohtaja Rik Breukersin autokunnan Nigel Farmer ensiksi spinnasi ja sen jälkeen sai tuomaristolta ns. Stop and Go -rangaistuksen niin olisimme heidät tänään voittaneet. Kuitenkin, erittäin harmillisesti, meitä vaivanneet jarrumurheet aiheuttivat yhden ylimääräisen varikkopysähdyksen myös meille ja näin jouduimme tyytymään neljänneksi korkeimpiin pisteisiin. Vietävästi harmittaa, Eskelinen kertoo.

Nyt yötauon aikana Eskelisen ja Ebenalin on nieltävä kyyneleet ja syötävä ämpärillinen käärmekeittoa, koska huomenna sunnuntaina ja ensimmäistä kertaa koko pitkän kilpailukauden aikana kaksikko starttaa viikonlopun toiseen kilpailuun PRO-AM luokan johtoasemasta. Ebenal ja Eskelinen ovat kummatkin, koko kilpailuviikonlopun ajan, olleet kauden parhaimmassa vauhdissaan ja siten sunnuntaille on korkeat odotukset.

- Lähtökohdat ovat herkulliset kun aika-ajoissa tallitoverini Maxx Ebenal latasi meille kärkisijan. Huomenna strategiamme on varsin yksinkertainen, koska kärkeen ollaan nyt päästy niin karkuun olisi tarkoitus mennä. Kun Ebenal on ajanut kilpailusta noin 27 minuuttia niin minä hyppään ruoriin ja aion sisupastilli suussa taistella meille palkintokorokesijoituksen, Eskelinen avaa yksinkertaista suunnitelmaansa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Aziz. Kaksikkolle ei löydy pysäyttäjää, koska tämä oli heidän kuudes yleiskilpailuvoitto seitsemästä mahdollisesta. PRO-AM luokassa japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyaki Ochial saavuttivat myös kauden kolmannen peräkkäisen luokkavoiton ja ovat siten nousemassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan PRO-AM luokan mitalitaisteluun.

Leipert Motorsportin toinen, australialaisen Ben Gersekowskin ja britti Rory Collingbournen autokunta teki kahta sekunttia liian lyhyen varikkopysähdyksen ja sen myötä tuomaristo langetti heille ns. Stop and Go rangaistuksen. Tämä virhe jätti kaksikon yleiskilpailun kahdeksanneksi ja PRO-luokan viidenneksi.

Huomenna sunnuntaina kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan klo 4.35 Suomen aikaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #1 osakilpailu, la 19.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN)
2. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (GER)
3. Rik Breukers (UK) & Nigel Farmer (HKG)
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN)

20.8.2017 - Mikko Eskeliselle ja Maxx Ebenalille upea kakkossija Lamborghini Super Trofeo Japanin Fujista - Kilpailuviikonloppu täynnä draamaa

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa, ja nyt ensimmäistä kokonaista sen Aasian mestaruussarjassa, urakoiva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat upean PRO-AM luokan kakkossijan Suomen aikaa sunnuntai-aamuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajetusta kilpailukauden kahdeksannesta osakilpailuista. Kauden kolmannen hopeasijan ja yhteensä kuudennen palkintokorokesijoituksen myötä suomalaiskuljettaja pitää tukevasti hallussaan sarjan hopeasijaa kun ajamatta on vielä Kiinan Shanghain ja Italian Imolan osakilpailuviikonloput.


Lauantaisessa seitsemännessä kilpailussa jarrumurheiden takia neljännelle sijalle jäänyt saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko starttasi PRO-AM luokan kärkisijalta toiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Draamaa ei vaihtelevissa olosuhteissa ajetulta puuttunut kun se alkoi jo heti ensimmäisestä mutkasta, jossa edelliset kolme osakilpailua luokkansa voittanut japanilaiskuljettaja Toshiyaki Ochiai syöksyi pääsuoran päässä olleeseen tiukkaan oikealle kääntyneeseen mutkaan puolittain radan ulkopuolelta eikä hän saanut autoa pysähtymään ajoissa vaan osui niin Eskelisen autokunnan Maxx Ebenalin ajamaan autoon kuin kahteen muuhun kanssakilpailijaan. Osuman myötä Ebenal putosi kärkisijalta kolmanneksi ja samalla yleiskilpailun kymmeneksi, josta hän kuitenkin pystyi 23 minuutin ajovuoronsa aikana nousemaan takaisin PRO-AM luokan johtoasemaan.

Epäonnistuneen syöksyn seurauksena kilpailun tuomaristo langetti Ochiaille varikon läpiajorangaistuksen ja hänen autokuntansa jäi sen myötä kolmanneksi. Eilinen hopeatyttö, saksalainen Carrie Schreiner joutui myös osalliseksi kolariin, jonka myötä hän kärsi rengasrikon ja sen seurauksena jäi tänään palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle. Kilpailun puolivälissä Ebenal toi auton Eskeliselle, joka pitkään yritti pidätellä suvereenisesti PRO-AM luokan sarjajohtajaa Rik Breukersia takanaan. Kuitenkin, avausmutkan osumasta johtuen auton ohjaus ei ollut enää iskussa ja Eskelinen joutui vikuroivalla autollaan lopulta taipumaan ammattilaiskuljettajan painostuksen alla. Silti kauden kolmas hopeasija ja toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitivät suomalaiskuljettajan hymyn herkässä.

- Kun televisiokuvista näin kanssakilpailijan syöksyn ja osumisen tallitoveriini Maxx Ebenaliin niin olin satavarma, että kilpailumme loppuisi siihen. Onneksi Maxx pääsi jatkamaan ja suorituksensa päätteeksi toi auton minulle PRO-AM luokan kärkisijalla. Kun omaa kilpailusuoritustani lähdin tekemään niin välittömästi huomasin, että ainakin renkaiden aurauskulmat olivat sekaisin ja se näkyi alavireisissä kierrosajoissani enkä siten voinut taistella Breukersia vastaan. Kun hän lopulta suhahti ohitseni niin päätin jättää taistelun sikseen ja tyytyä toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, jotka olivat enemmän kuin tervetulleita eilisen jarrumurheiden jälkeen, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanteessa kahdeksan osakilpailun jälkeen hollantilainen Rik Breukers ja hänen hongkongilainen tallitoveri Nigel Farmer ovat jo karanneet 21 pisteen karkumatkalle. Vastaavasti kolmantena oleva saksalainen Carrie Schreider ja hänen australialainen tallitoveri Richard Goddard ovat meistä 16 pistettä, joten luottavaisin mielin saamme kuukauden päästä jatkaa kilvanajoa Kiinan Shanghaissa. Realistisesti ajateltuna mikäli Breukers ei seuraavissa keskeytyksiä ota niin hänen autokuntansa tulee tämän sarjan voittamaan ja vastaavasti ilman murheita meille on tarjolla hopeasija. Toisaalta kun muistetaan, että moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa niin nöyränä kilpailu kerralla mennään ja katsotaan miten meidän niissä käy, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi, eiliseen tapaan, japanilainen Kei Francesco Cozzolino ja hänen malesialainen Afiq Yaziz. Käytännössä eilisenkin voiton myötä he ovat jo varmistaneet PRO-luokan Aasian sarjamestaruuden kun kakkossijalla ollut, Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui varaslähtöön ja liian lyhyeen varikkopysähdykseen, joiden myötä heille jäi käteen vain kaksi viidettä sijaa. Muutenkin koko kilpailua sävytti tuomariston langettamat ns. Stop and Go rangaistukset niin varaslähdöistä kuin osumisista kanssakilpailijoihin.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan viides ja samalla viimeistä edellinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun neljäntenä viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #1 osakilpailu, la 19.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN), 28 kierrosta
2. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU)
3. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG)
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo ASIA, Fuji #2 osakilpailu, su 20.8.2017: PRO-AM -luokka, Top-4:
1. Rik Breukers (NED) & Nigel Farmer (HKG), 29 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +17,245sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyaki Ochiai (JPN), +59,235sek
4. Richard Goddard (AUS) & Carrie Schreiner (DEU), +1 kierros21.9.2017 - Mikko Eskelinen hakee avausvoittoa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Shanghain osakilpailuviikonlopusta - Mestaruustitteli panoksena

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
10-vuotista moottoriurheilu-uraansa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa juhliva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla, jossa edessä on 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajettavat kauden yhdeksäs ja kymmenes 50 minuutin mittaiset osakilpailut.

Kuluvalla kilpailukaudella kuusi PRO-AM luokan palkintokoroketta kahdeksasta mahdollisesta napannut Eskelinen suuntaa toiveikkain mielin Shanghain teknisesti erittäin haastavalle radalle, jossa panoksena ei ole, sen enempää eikä vähempää, kuin mestaruustitteli; PRO-AM luokan sarjajohtaja, hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat 21 pisteen karkumatkalla ennen hopeasijalla olevaa Eskelistä ja Ebenalia. Vastaavasti pronssisijalla oleva australialainen Richard Goddard ja hänen saksalainen tiimikaveri Carrie Schreiner ovat Eskelisen autokunnasta 16 pistettä perässä. Koska yhdestä kilpailusta voittaja saa 15 mestaruuspistettä, on Breukersin autokunnalla mahdollisuus sinetöidä mestaruus. Eskelinen ja Ebenal ovat siis lähes pakkovoittojen edessä.

- Shanghain Formula-1 rata on aikaisempien Japanin Suzukan kilparadan kanssa teknisesti erittäin haastava; On isoa ja kovaa ajettavaa suoraosuutta ja alati suuntaan ja toiseen kääntyvää pitkää mutkayhdistelmää, joissa kuljettajaan kohdistuvat G-voimat laittavat kehon jokaisen lihaksen töihin. Lisäksi kun kilpailupäiville on luvattu vesisateita niin tiedän jo nyt viikonlopusta tulevan erittäin vaativan. Eikä sitä helpota yhtään se tieto, että olemme pakkovoittojen edessä pitääksemme mestaruustaistelu elossa marraskuun puolivälissä Italian Imolassa ajettaviin finaaleihin, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen minulle entuudestaan täysin tuntemattomaan rataan on mennyt simulaattorissa istumisessa ja rentoutumisessa andalucialaisilla golf-kentillä. Silti toiveikkaina kauden viidenteen osakilpailuviikonloppuun startataan, koska nyt ajetaan täällä kiinassa asuvan kanadalaisen Maxx Ebenalin kotiradalla, jolla hän on urallaan kilpaillut paljon ja tuntee tämän kilparadan kuin omat taskunsa. Näin ollen PRO-AM luokan palkintokoroke on minimitavoitteemme ja tiedän, että meillä on mahdollisuudet ajaa myös voitosta, Eskelinen jatkaa.

Shanghain osakilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin tänään torstaina ajettavilla epävirallisilla harjoituksilla. Perjantaina edessä on viralliset harjoitukset ja lauantaina aika-ajojen lisäksi ensimmäinen kilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 10. Sunnuntain toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 11:40. Kumpikin kilpailu näkyy internetin välityksellä ns. live-stream lähetyksenä ja sen osoite julkaistaan Mikko Eskelisen Facebook sivuilla perjantaina: http://www.facebook.com/gtmikko.

23.9.2017 - Mikko Eskelinen upeasti hopeasijalle Shanghain formularadalla - Johtoasema ei kestänyt maaliin saakka

Kuluvalla kilpailukaudella seitsemän palkintokorokesijoitusta yhdeksästä mahdollisesta napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tiimikaveri Maxx Ebenal ajoivat tänään lauantaina Shanghain formularadalla yhden parhaimmista kilpailuistaan ja johtivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan yhdeksännen osakilpailun PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan.


Kuitenkin vain kolme minuuttia ennen maalilipun heilahdusta saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kilpailukalustolla ajava kaksikko joutui antautumaan pahimmalle kanssakilpailijalleen ja radan nopeimmalle kuljettajan, hollantilaisen Rik Breukersin autokunnalle ja näin saavutuksena oli kilpailukauden seitsemäs palkintokorokesijoitus ja järjestyksessään neljäs hopeasija. Yleiskilpailussa he olivat seitsemänneksi nopein autokunta.

Ebenal sai erinomaisen startin ja hurjan taistelun jälkeen pystyi nousemaan yleiskilpailun viidennelle sijalle, jota Eskelinen omalla ajovuorollaan kynsin ja hampain puolusti aina kilpailun viimeisille minuuteille saakka. Erinomaisesta taistelusta huolimatta ammattilaiskuljettajan statuksella kilpaillut hollantilainen Rik Breukers sekä PRO-luokan australialainen Richard Goddard painoivat väkisin ohitse, jolloin suomalaiskuljettajan oli tyydyttävä toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin. Silti palkintokorokkella shampanjaa suihkutti tyytyväinen mies.

- Kostea sadesää antoi meille tänään etua kun sadekelin spesialistina tunnettu Maxx Ebenal pystyi hyvin vastaamaan muiden ammattilaiskuljettajien vauhtiin ja hän sai kurottua meille hyvän etumatkan, jota minä sitten kaikin keinoin yritin puolustaa. Kuitenkin nopeimpia kierrosaikoja alati ajanut Breukers pääsi lopulta ohitse ja meidän oli tyydyttävä hopeasijaan, joka kuitenkin kieltämättä maistuu kun voitolta - Johdimmehan PRO-AM luokkaa 47 minuutin ajan, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanteessa saimme kasvatettua etumatkaa kolmantena olevaan saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaan kolmella pisteellä, joten Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kakkossija on nyt hallussamme 19 pisteen marginaalilla kun kolme osakilpailua on vielä ajamatta. Huomiselle on luvattu monsuunisadetta, joten mitä tahansa voi intensiivisessä kilpailussa tapahtua, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi seitsemännen kerran japanilaisen Kei Cozzolinon autokunta. Sarjan vierailevan tähden, ja toisen suomalaisen Patrik Kujalan autokunta oli huikean taistelun jälkeen toiseksi nopein ennen puolalaisen Artur Janoszin autokuntaa. Kujalan tiimikaveri, tanskalainen Dennis Lind rymisteli yleiskilpailun hopeasijalle ajamalla viimeisellä kierroksella rallicrossmaisesti Janoszin kylkeen ja siten venyi maalilipulle vain 0,2 sekuntia nopeampana.

Huomenna sunnuntaina kilpailukauden kymmenes osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 6.40 ja sitä voi seurata ns. live-stream lähetyksenä internetissä osoitteessa: http://squadracorse.lamborghini.com.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai lauantai 23.9.2017, PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +13,264sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +23,743sek

24.9.2017 - Mikko Eskeliselle kaksi palkintokorokesijoitusta Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Shanghain osakilpailuista - Patrik Kujalalle hurja ulosajo

Suomalaiskuljettajat nappasivat kolme nejästä mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta Shanghain formula-radalla ajetusta kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan viidennestä osakilpailuviikonlopusta; Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen pokkasi lauantaisesta kilpailusta PRO-AM luokan hopeisen ja sunnuntaisesta pronssisen sijan. Mäntsäläläinen Patrik Kujala juhli lauantaina PRO-luokan hopeista sijaa, mutta tänään koki todella hurjan näköisen ulosajon kun pitkän takasuoran päässä hänen autostaan hävisivät jarrut ja mies ajautui autoineen syvälle rengaskasan alle. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja Kujala käveli omin avuin autosta ulos. Keskeytyshetkellä hän kävi hurjaa taistelua koko kilpailun voitosta.


Eilisen kilpailukauden seitsemännen palkintokorojesijoituksen turvin PRO-AM luokan Aasian mestaruussarjan sarjatilanteessa vahvalla hopeasijalla oleva Eskelinen starttasi tänään yleiskilpailun kymmennestä ruudusta runsaasti sateiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Ajovuoronsa aikana hän vältti draamat ja toi kilpurin PRO-AM luokan kolmannella sijalla kanadalaiselle tallitoverilleen, jonka tehtävänä oli yrittää nousta kahdesta pahimmasta kanssakilpailijasta ohitse.

Ebenal oli erinomaisessa vauhdissa kunnes sarjassa vierailevana kuljettajana ajaneen toisen suomalaisen, Patrik Kujalan autosta hävisivät jarrut ja mies autoineen ajautui todella kovavauhtisesti ensin radan ulkopuoliselle hiekka-alueelle ja siitä syvälle rengaskasan alle. Kilpailun johto lähetti radalle turva-auton sekä myös ambulanssiryhmän, jotka kuitenkin saivat kaikeksi onneksi todeta Kujalan nousevan itse ylös autosta.

Kilpailu ajettiin maaliin turva-auton perässä ja näin kolarihetkellä vallinnut tilanne säilyi maaliin saakka. Sen myötä Eskelisen ja Ebenalin kilpailustrategia jäi kesken ja kaksikon oli tyydyttävä PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle kahdeksanneksi nopeimpana.

- Olimme koko kilpailuviikonlopun kanssakilpailijoistamme poikkeavalla kilpailustrategialla matkassa ja eilen se palkittiin kauden neljännellä hopeasijalla. Tänään meillä oli kaikki eväät aina voittoon saakka, mutta sitten Patrikin hurja ulosajo ja sitä seurannut turva-auton perässä ajelu päätti hyökkäyksemme. Kaikeksi onneksi Kujala on kunnossa, koska ulosajossa oli kaikki mahdollisuudet vakavaan loukkantumiseen, Eskelinen kertoo.

- Kahdeksan palkintokorokesijoitusta kymmenestä mahdollisesta on johdattanut meidät PRO-AM luokan hopeasijalle. Hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat nyt 29 pisteen karkumatkalla ja vastaavasti saksalainen Carrie Fischer sekä australialainen Richard Goddard ovat meistä 17 pisteen päässä. Breukers oli tänäänkin yksi koko kilpailun nopeimmista kuljettajista ja olemme täysin aseeton hänen ylivoimaansa vastaan. Näin ollen hallussamme oleva sarjan hopeasija on parasta mahdollista mitä olisimmekaan voineet näiltä kilpailuviikonlopuilta saavuttaa, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopan, Ameriikan ja Aasian ratasarjat huipentuvat marraskuun puolivälissä Italian Imolan radalla ajettaviin kahteen finaalilähtöön. Sitä seuraa sarjan omat MM-kilpailut, joissa nämä kolme sarjan luokkaa yhdistyy ja voittajat kruunataan Lamborghini Super Trofeo maailmanmestareiksi. Näin ollen Eskelisellä ja Ebenalilla riittää panosta Lamborghinin kotiradalla ajettaviin kilpailuihin.

- Koska kilpailuista jaetaan 15 mestaruuspistettä niin vielä meillä on ohuen ohut mahdollisuus nousta Aasian mestaruuteen. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi voittaa Imolassa kaksi sarjamme finaalilähtöä ja Breukersin autokunnan olisi keskeytettävä kumpikin lähtö. Käytännössä se on siis mahdollista, joten kovat on panokset kuuden viikon päästä ajettaviin kilpailukauden huipennuksiin, Eskelinen pohtii.

Lamborghini Super Trofeo Shanghain sunnuntain yleiskilpailun voittoon ajoi puolalaisen Artur Janoszin autokunta.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai lauantai 23.9.2017, PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 21 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +13,264sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +23,743sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Shanghai sunnuntai 24.9.2017, PRO-AM luokka, top-3:
1. Rik Breukers (HOL) & Nigel Farmer (HKG), 19 kierrosta
2. Carrie Schreiner (GER) & Armaan Ibrahim (IND), +2,621sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +3,702sek9.11.2017 - Suomalaiskuljettajia testasi Lamborghini Super Trofeo kilpuria Espanjassa!


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Marraskuun ensimmäisinä päivinä Etelä-Espanjan Cartagenan kilparadalla nuoret suomalaiset Juuso Puhakka ja Marko Helistekangas testasivat saksalalaisen Leipert Motorsport autourheilutiimin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan kilpa-autoa - ja olivat vakuuttuneita kokemastaan.

Aikaisemmin syksyllä neljättä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa ajava Mikko Eskelinen ja Leipert Motorsport etsivät kahta kuljettajaa ns. Young Drivers Program ohjelmaan, joka mahdollistaa heille kilpailemisen uudella 2018 Lamborghini Huracan EVO autolla joko Euroopan tai Aasian Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Puhakka ja Helistekangas olivat ensimmäiset Young Drivers kuljettajat, jotka pääsivät radalle näyttämään osaamistaan italialaisen kilpa-ajoneuvon ratissa.

GTM Motorsport ja Leipert Motorsport olivat tyytyväisiä Helistekankaan ja Puhakan vauhtiin Cartagenan radalla, joka on tunnettu erityisesti Moto GP tiimien testauspaikkana. Myös vuoden 2014 EM-hopea ja MM-pronssimitalisti Mikko Eskelinen oli vakuuttunut näkemästään.

- Kummatkin suomalaiskuljettajat pääsivät heti sinuiksi auton kanssa ja erinomaisesti sillä ottivat radan haltuunsa. Välittömästi näimme, että niin Juusolla kuin Markolla on runsaasti kansainvälistä kilpailukokemusta ja siten varmasti he olisivat heti erittäin kilpailukykyisiä kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Onnistuneiden testipäivien jälkeen on hyvä jatkaa keskusteluja tulevaisuudesta, Eskelinen kertoo.

- Minulla kausi huipentuu kahden viikon päästä Italian Imolan radalla ajettavissa Aasian mestaruussarjan kahdessa päätösosakilpailussa sekä niiden jälkeen ajettavissa kahdessa ns. World Final eli Lamborghinin MM-kilpailuissa. Nyt kun täällä Cartagenassa näin Puhakan ja Helistekankaan otteet kilpurin ratissa niin vähitellen alkaa taas omaa vauhtijalkaa vipattaa. On siis aika aloittaa valmistautuminen kilpailukauden huipentumaan, Eskelinen jatkaa.

GTM Motorsport ja Leipert Motorsport ajaa myöhemmin loppusyksystä toisen Young Drivers testipäivän.

16.11.2017 - Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo World Finaliin - Panoksena Aasian ratasarjan hopeamitali sekä MM-titteli

Kuusi osakilpailuviikonloppua sisältävä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja huipentuu nyt torstaina ja perjantaina legendaarisella Italian Imolan radalla ajettavilla sarjan kahdella päätösosakilpailulla sekä niiden jälkeen lauantaina ja sunnuntaina huristeltavilla kahdella Lamborghinin MM-osakilpailulla, jossa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja saa vastaansa parhaimmat kuljettajat niin Euroopan kuin Amerikan vastaavista sarjoista.


Jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä kulunut kilpailukausi on sujunut erittäin menestyksellisissä merkeissä; kymmenestä kilpailusta tuloksena on ollut kahdeksan PRO-AM luokan palkintokorokesijoitusta ja niiden turvin hän on kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa sarjapisteissä tukevalla hopeasijalla. Teoreettisesti tällä saksalaisen Leipert Motorsportin kuljettajakaksikolla on vielä mahdollisuus myös mestaruuteen tai pudota pronssisijalle; Rik Breukersin ja Nigel Farmerin autokunta on 29 pistettä edellä ja vastaavasti Richard Goddardinja Carrie Schreinerin autokunta on 17 pistettä takana. Eskelinen tietää, että vain suuri epäonni voisi nostaa heidät mestareiksi tai pudottaa pronssisijalle ja että perussuorituksilla hän nappaisi vuoden 2015 euroopanmestaruussarjan hopeamitalin rinnalle myös Aasian mestaruussarjan hopeamitalin.

- Koska jaossa on 30 mestaruuspistettä niin siten lähtökohtaisesti meillä on panoksena vain puolustaa hopeasijaa. Breukersin autokunta on 29 pisteen karkumatkalla, joten jos voitamme kummatkin kilpailut ja Breukers ei saa pistettäkään niin nousemme mestaruuteen. Vastaavasti mikäli minä ja Maxx ei saada yhtään pistettä niin pudotaan pronssille. Eli meille riittää kummassakin kilpailussa maalilipulle pääsy ja siksi ei sen suurempia paineita hartioillamme ole, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen on mennyt poikkeuksellisissa merkeissä kun maanantaina täällä Bolognan ympäristössä nähtiin luonnonoikku jonka seurauksena ratakin oli kahden päivän ajan lumen peitossa emmekä päässeet ajamaan kahden päivän testisessiota. Tänään torstaina edessä on kahdet tunnin mittaiset viralliset harjoitukset ja iltapäivästä ajetaan aika-ajot huomisiin kilpailuihin. Olemme valinneet normaalista poikkeavan kilpailustrategian, koska samanaikaisesti huomisissa kilpailuissa radalla on myös Amerikan mestaruussarjan kuljettajat ja siten uskomme, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee riittämään, Eskelinen jatkaa.

Perjantaisten huipennusten jälkeen Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjat yhdistyvät jolloin kaikki autokunnat lähtevät nollapistein tavoittelemaan MM-titteliä. Vuonna 2015 Eskelinen nappasi MM-pronssin, joten nyt lauantain ja sunnuntain kilpailuista tavoitteena on tuon sijoituksen parantaminen. Helppoa se ei missään tapauksessa tule olemaan.

- Lähtöluetteloa kun katsotaan niin siellä on usea kanssakilpailija ajoittanut pelaamaan kuljettajavalinnoilla. Esimerkiksi meidän PRO-AM luokkaan on tulossa yli 15 autokuntaa ja näistä puolessa on toisena kuljettajana edellisvuosien mestareita. Haastetta ja erittäin kovaa tasoa tulee siis riittämään myös MM-kilpailuissa. Käytännössä erittäin nautinnollinen kilpailukauteni tulee siis saamaan arvoisansa huipennuksen.

17.11.2017 - Mikko Eskelinen voitti Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin - Taskussa myös Euroopan mestaruussarjan hopeamitali

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen teki nyt perjantaina Italian Imolan legendaarisella radalla sinivalkoista moottoriurheiluhistoriaa ja voitti, ensimmäisenä suomalaisena koskaan, Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin. Samalla saavutettu mitalisijoitus oli erinomaista jatkoa hänen vuoden 2015 hopeamitalille, jonka hän saavutti Lamborghini Super Trofeo Euroopan mestaruussarjassa.


Pitkän kilpailukauden aikana PRO-AM luokkaa yhdessä kanadalaisen tallitoveri Maxx Ebenalin kanssa ajanut sarjan ainoa suomalaiskuljettaja nappasi yhdeksän kahdestatoista mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta ja juhli sijoitusta lopulta 19 pisteen marginalilla ennen saksalaisen Carrie Schreinerin autokuntaa. Vastaavasti sarjan ylivoimaiseen voittoon ajoi hollantilaisen Rik Breukersin ja Hong Kongilaisen Nigel Farmerin autokunta, jotka lopulta saavuttivat 31 sarjapistettä enemmän kuin Eskelinen ja Ebenal.

Italian Imolan radalla saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaista Lamborghini Huracan autoa käskyttävä kaksikko oli sen ensimmäisessä osakilpailussa upeasti PRO-AM luokan toinen ja muutamaa tuntia myöhemmin ajetussa viimeisessä osakilpailussa niukasti palkintokorokesijoituksen ulkopuolella eli neljäs. Sinivalkoinen autokunta putosi palkintokorokesijoitukselta kärsittyään yhtaikaisesti kaksi rengasrikkoa. Silti Aasian mestaruussarjan hopeiseen mitaliin Eskelinen on enemmän kuin tyytyväinen.

- Kauden viimeistä edelliseen kilpailuun starttasin PRO-AM luokan hopeasijalta. Sain kuitenkin huonon lähdön ja tipahdin kolmanneksi, josta onnekkaasti kanssakilpailijan varikkosuoran ylinopeuden myötä nousimme takaisin hopeasijalle, jonka pidimme maalilipulle saakka. Sitten viimeisessä kilpailussa kärsimme lähes samanaikaisesti kaksi rengasrikkoa ja tipahdimme neljänneksi, jolla myös saavuimme maaliin. Kauden viides hopeasija ja yhteensö yhdeksäs palkintokorokesijoitus antoi itseluottamukselle ison askeleen kun ajatellaan sitä, että nyt lauantaina ja sunnuntaina meillä on edessä ns. World Final eli Lamborghini Super Trofeo kaksi MM-osakilpailua, Eskelinen kertoo.

- Tämä Aasian sarjan hopeasija on lähes maksimisuoritus mitä olisimme voineet saavuttaa. Tottakai kauden ainoa, Japanin Fujin toisen osakilpailun keskeytys jätti tilipussista 15 arvokasta pistettä pois, mutta siitäkin huolimatta meillä ei ollut tänä vuonna mitään mahdollisuutta vastata tulevan Lamborghini tehdaskuljettaja Rik Breukersin ja hänen tallitoveri Nigel Farmerin vauhtiin. Breukers ajaa paljon ja on todellinen ennakkosuosikki MM-kilpailujen nopeimmaksi kuljettajaksi. Tyytyväinen siis ehdottomasti olen kuluneeseen kilpailukauteen ja sen antamiin kokemuksiin, Eskelinen jatkaa.

Kauden 2018 suunnitelmat hahmottumassa

Täällä Imolassa Lamborghini fyysisesti esitteli uuden kehitysversion Huracan autostaan. Auto on aerodynamistisilta ominaisuuksiltaan huikeasti nopeampi kuin tämä kolme vuotta käytössä ollut versio - ja se houkuttelee 10-vuotista moottoriurheilutaivaltaan juhlistavaa suomalaiskuljettajaa.

- Olen neljä vuotta saanut mitata, ja myös kehittää, vauhtiani Lamborghini Super Trofeo ratasarjoissa. Näinä vuosina olen tähän mennessä ajanut 52 osakilpailua ja saavuttanut 27 palkintokorokesijoitusta. Vaikka mestaruutta en ole onnistunut nappaamaan niin siitä huolimatta se kertoo siitä, että asiat on tehty oikein. Aasian ja Euroopan hopeamitalit tarkoittavat sitä, että vielä voidaan yhdellä sijoituksella parantaa ja koska olen jo saanut tarjouksia tulevan vuoden kuljettajamarkkinoilta niin vaikea olisi kieltäytyä, Eskelinen pohtii.

- Uudistettu Lamborghini Huracan näyttää todella aggressiviiselta superautolta ja olisi sääli jos kokemuksiani niin Aasian kuin Euroopan parhaimmilta kilparadoilta pitäisi jättää hyödyntämättä. Ajetaan nyt kuitenkin ensiksi lauantain ja sunnuntain MM-kilpailut ja nautiskellaan sitten hetken aikaa saavutuksista eli Aasian mestaruussarjan hopeamitalista. Kuitenkin päätöksiä olisi tehtävä pian, koska kuljettajamarkkinoilla parhaimmat paikat on jaossa ennen vuodenvaihdetta, Eskelinen jatkaa.

Aasian päätösosakilpailut ajettiin yhdessä Amerikan sarjan kanssa ja niiden molempien PRO-AM luokan voittoon ajoi tuleva Aasian mestaruussarjan amatööriluokan voittaja, indonesialainen Andrew Haryanto Lamborghinin tehdaskuljettaja Milos Pavlovicin kanssa. World Final aika-ajot ajetaan aikaisin lauantaina ja ensimmäinen osakilpailu iltapäivästä. Pitkä kilpailukausi huipentuu sunnuntaina toiseen MM-osakilpailuun, joka on samalla 14 kilpailustartti myös Eskeliselle.

- World Finalissa Aasian, Amerikan ja Euroopan ratasarjat yhdistetään, jolloin radalla tulee ruuhkaa riittämään. En Maxxin kanssa lähde nöyristelemään vaan tulemme tosissaan taistelemaan PRO-AM -luokan MM-tittelistä. Tottakai kun vastassa on entisiä ja tulevia sarjamestareita sekä muiden GT-autojen ja pikkuformuloiden mestareita niin kyllähän se saa tosissaan sekunnin tuhannesosista saa taistella mikäli tavoitteisiin meinaamme yltää. Mutta onneksi mitään ei ole vielä ratkaistu, joten yrittämään ehdottomasti lähdetään.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, #11 osakilpailu Italian Imolassa, pe 17.11.2017, PRO-AM -luokka: Top-3
1. Andrew Haryanto (INA) & Milos Pavlovic (SRB), 27 kierrosta
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +11,096sek
3. Rik Breukers (NLD) & Nigel Farmer (HKG), +41,176sek
4. Carrie Schreiner (GER) & Alberto Di Folco (ITA), +41,977sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, #12 osakilpailu Italian Imolassa, pe 17.11.2017, PRO-AM -luokka: Top-3
1. Andrew Haryanto (INA) & Milos Pavlovic (SRB), 27 kierrosta
2. Rik Breukers (NLD) & Nigel Farmer (HKG), +7,725sek
3. Carrie Schreiner (GER) & Alberto Di Folco (ITA), +44,236sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebenal (CAN), +59,253sek


18.11.2017 - Mikko Eskeliselle nelossija ensimmäisestä Lamborghini Super Trofeo MM-osakilpailusta - Sunnuntain toisessa kilpailussa mahdollisuus mitaleille

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Italian Imolan radalla eilen perjantaina upean Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalin napannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal tekivät vahvan suorituksen tänään lauantaina ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan toisessa MM-finaalissa ja saavuttivat PRO-AM luokan neljänneksi korkeimmat pisteet. Huomenna sunnuntaina ajettavaan kauden päätösosakilpailuun kaksikko lähtee PRO-AM luokan kakkosruudusta ja siten heillä on erinomaiset mahdollisuudet taistella palkintokorokesijoituksista kuin myös MM-tittelistä.

Eskelisen ja Ebenalin saksalainen Leipert Motorsport tiimi ajatti kuljettajiaan kanssakilpailijoitaan päinvastaisessa järjestyksessä ja näin EM-hopean ja Aasian sarjan hopeamitalin omaava sai vastaansa PRO-AM luokan ammattilaiskuljettajat, jotka kaikki näyttivät aika-ajoissa tasonsa. Eskelistä lukuun ottamatta kaikki muut 23 kanssakilpailijaa oli kahden sekunnin sisällä paalupaikasta ja vaikka suomalaiskuljettaja teki yhden koko viikonlopun parhaimmista kierroksistaan niin silti hän joutui starttaamaan koko joukon häntäpäästä; Vauhti riitti PRO-AM luokan kahdeksanteen sijaan.

Entuudestaan tiedossa oli kaksikko olisi yksi kilpailun ns. mustista lampaista ja siten he starttasivat toiveikkaana itse kilpailuun. Mikko pysytteli kärkikuljettajien vauhdissa mukana ja toi auton PRO-AM luokan kuudennella sijalla Ebenalille, joka oman ajovuoronsa aikana pystyi ohittamaan yhden kanssakilpailijan. Neljännelle sijalle he kipusivat kilpailun jälkeen kun tuomaristo totesi Nicolas Gomarin autokunnan aiheuttaneen yhden kolaritilanteen ja rankaisi heitä 30 sekunnin aikasakolla.

Neljänneksi korkeimmat pisteet antavat itseluottamusta huomiselle kauden päätökselle.

- Eilen niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan finaleissa kuin tänään amatööriluokan finaalilähdössä sekä myös meidän ammattilaisluokan lähdössä nähtiin valtavasti draamaa kun kilpailuja on värittäneet lukuisat ulosajot ja niiden tuomat turva-auton vierailut radalla. Onneksi pystyimme välttämään draamat jonka myötä kahdeksan mestaruuspistettä huomiseen toiseen MM-finaalilähtöön takaa hyvät lähtökohdat, varsinkin kun tallitoverini Maxx Ebenal saavutti meille aika-ajoissa PRO-AM luokan toisen lähtöruudun, Eskelinen kertoo.

- Nyt nollataan tilanne ja aletaan keskittymään huomista varten. Tiedämme olevamme vahvoilla ja jos vain saisimme ajaa ilman kanssakilpailijoiden hölmöilyjä sekä turva-autoja niin meillä on täysin realistiset mahdollisuudet niin PRO-AM -luokan palkintokorokkeelle kuin MM-mitaleille. Taso MM-finaaleissa on kovin miesmuistiin ja siksikin tyytyväinen pitää olla. Peukut pystyyn huomenna iltapäivästä ajettavaan kauden viimeiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun, Eskelinen tsemppaa.

PRO-AM luokan voittajaksi ajoi hurjan taistelun jälkeen yhdysvaltalainen Taylor Proto italialaisen tallitoverinsa Eduardo Piscopon kanssa. Eskelinen ja Ebenal olivat vain 12,5 sekunttia voittajaa hitaampia.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #1 osakilpailu, la 18.11.2017, PRO-AM:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 27 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +3,8sek
3. Emmanuel Anassis (USA) & Brandon Gdovic (USA), +11,5sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +12,5sek
5. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), +13,9sek
6. Paul Scheuschner (MLT) & Hendrik Still (MLT), +21,0sek
7. Kelvin Snoeks (HOL) & Shota Abkhazava (GEO), +1 kierros

19.11.2017 - Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal kuudensia Lamborghini Super Trofeo ratasarjan MM-finaaleissa - Aasian hopeasija silti erinomainen saavutus

Italian Imolan radalla ajetussa ja erittäin kovatasoisessa Lamborghini Super Trofeo World Finals eli ns. MM-osakilpailuissa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal joutuivat tänään tyytymään PRO-AM luokan seitsemänteen sijaan ja samalla he putosivat eiliseltä neljänneltä sijalta kuudenneksi. PRO-AM luokan mestaruuden saavutti yhdysvaltalainen Taylor Proto italialaisen tallitoveri Edoardo Piscopon kanssa. Yleiskilpailun MM-tittelin pokkasi kanadalainen Mikael Granier myöskin italialaisen tallitoveri Loris Spinellin kanssa.


Eilisen hienon neljännen sijan jälkeen Eskelinen ja Ebenal starttasivat toiveikkaana toiseen MM-finaaliin ja samalla pitkän kilpailukauden neljänteentoista 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Kuitenkin jo kilpailun toisella kierroksella kaksikko sai kylmää vettä niskaansa kun Ebenal otti yhteen kanssakilpailijan kanssa ja spinnasi ulos radalta. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan, mutta kuusi muuta kanssakilpailijaa ehti karata niin kauas, ettei heitä enää pystynyt Eskelinenkään tavoittamaan.

Huolimatta epäonnisesta kauden päätöksestä, oli tuore Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti erittäin tyytyväinen kuluneeseen kilpailukauteen.

- Eilen jäimme vain reilun sekunnin palkintokorokesijoituksesta ja tänään sitä lähdettiin tosissamme tavoittelemaan. Kuitenkin harmillisesti Maxx menetti auton hallinnan otettuaan kanssakilpailijan kanssa yhteen ja tämä kilpailu oli sitten siinä. Kuljettajan vaihdon jälkeen keskityin vain nautiskelemaan kun palkintokorokesijoitus jäi saavuttamatta. Kuudes sija MM-kilpailuista ei ole huono saavutus, mutta kieltämättä se on pieni pettymys kun kuitenkin vuonna 2015 olin MM-pronssilla, Eskelinen kertoo.

- Kulunut vuosi on ollut 10-vuotisen autourheiluhistoriani ehdottomasti menestyksekkäin kun kuitenkin yhdeksän palkintokorokesijoitusta neljästätoista mahdollisesta sekä ennen kaikkea Aasian mestaruussarjan hopeasija on nyt kotiin viemisinä. Iso kiitos tästä vuodesta niin kanadalaiselle tallitoveri Maxx Ebenalille, saksalaiselle Leipert Motorsport tiimille kuin ennen kaikkea yhteistyökumppaneilleni, jotka uskoivat kanssani samoihin asioihin eli mitalisijoitukseen Aasian mestaruussarjassa, Eskelinen jatkaa.

Uusia suomalaiskuljettajia kauden 2018 Lamborghini Super Trofeo ratasarjoihin?

Imolassa ajetuissa Euroopan, Aasian ja Amerikan sarjojen finaalikilpailuissa, kuin myös MM-finaaleissa radalla nähtiin runsaasti kaikenlaisten ratasarjojen mestareita. Taso oli koko viikonlopun erittäin kova ja sen myötä kausi 2018 tulee varmasti kilpailullisesti olemaan kovin miesmuistiin. Eskelinen on jo saanut tarjouksia tulevan vuoden kilpailuohjelmasta ja povaa, että sarjoissa nähtäisiin myös muita uusia suomalaiskuljettajia.

- Olen Leipert Motorsport tiimin kanssa käynnistänyt ns. Junior Program kilpailuohjelman, jossa olemme etsineet suomalaiskuljettajia rakentamaan uraa uudistetun 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO auton ratissa. Olemme jo ehtineet kaksi testipäivää Espanjassa ajaa ja luvassa on lisää vielä joulukuussa. Lamborghini Super Trofeo ratasarjat ovat olleet usealle kuljettajalle ponnahduslauta joko Lamborghinin omaan junioriohjelmaan sekä GT3-autojen sarjoja kohti. Siksikin minulla on ilo olla auttamassa suomalaisia kuljettajia maailmalle ja sitä kautta tekemässä arvokasta juniorityötä suomalaisen rata-autoilun eteen, Eskelinen kertoo.

- Täällä Imolassa Lamborghini esitteli uudistetun EVO-version Huracan autostaan ja kieltämättä kovasti houkuttelee tulevana kilpailukautena yrittää yhdellä sijoituksella parantaa lopputulosta. Ensiksi kuitenkin edessä on tärkeimmät neuvottelut kotona, koska kuitenkin Aasiassa on tänäkin vuonna vierähtänyt jo lähes kahden kuukauden verran. Mikäli vaimolta lupa heltiää niin alan tarkemmin tutustumaan saamiini kuljettajatarjouksiin. Se kuitenkin on varmaa, että tammikuun lopulla Rovaniemen ympäristössä ajettava perinteikäs Arctic Lapland Ralli avaa kilpailukauteni, Eskelinen jatkaa.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #1 osakilpailu, la 18.11.2017, PRO-AM: Top-5:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 28 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +3,893sek
3. Emmanuel Anassis (USA) & Brandon Gdovic (USA), +16,156sek
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +17,158sek
5. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), +18,086sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #2 osakilpailu, su 18.11.2017, PRO-AM: Top-3:
1. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), 26 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +5,842sek
3. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), +7,427sek
---
7. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +59,1sek
 
     
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi