Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Kilpailukausi 2018: Lamborghini Super Trofeo Asia & Rallikisoja

Highslide JS
Ajankohta
Kilpailun nimi ja paikkakunta
Tulos
Raportti
26.-28.01.2018
Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi
12.
13.-15.04.2018
Lamborghini Super Trofeo Sepang, Malesia
3. & 2.
11.-13.05.2018
Lamborghini Super Trofeo Buriram, Thaimaa
1. & kesk.
29.-30.06.2018
Lamborghini Super Trofeo Suzuka, Japani
2. & 1.
20.-22.07.2018
Lamborghini Super Trofeo Fuji, Japani
1. & 2.
29.-31.07.2018
Vetomies Ralli, Jyväskylä
Keskeytys
21.-23.09.2018
Lamborghini Super Trofeo Shanghai, Kiina
1. & 3.
15.-16.11.2018
Lamborghini Super Trofeo Vallelunga, Italia
1. & 3.
17.-18.11.2018
Lamborghini Super Trofeo World Finals Rooma, Italia
3. & 6.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 loppupisteet: 12/12 osakilpailua, PRO-AM-luokka: Top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 146 pistettä
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 144 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 122 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS), 96 pistettä
5. Max Wiser (ITA), 66 pistettä

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Vallelunga 2018, loppupisteet, PRO-AM, Top-5
1. JC Perez (USA) & Loris Spinelli (ITA), 25 pistettä
2. Lorenzo Bontempelli (ITA) & Emanuele Zonzini (RSM), 24 pistettä
3. Simon Larsson (SWE) & Dennis Lind (DNK), 16 pistettä
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 14 pistettä
5. Shota Abkazava (GEO) & Sergej Afanisiev (RUS), 11 pistettä


Kilpailukauden 2018 videot:
Skoda Fabia R5 talvitestit
Arctic Lapland Rally 2018 Shakedown 360cam
Arctic Lapland Rally 2018 SS1 Aittajärvi
Arctic Lapland Rally 2018 SS2 Mäntyvaara #1
Arctic Lapland Rally 2018 SS9 Mäntyvaara #3
Arctic Lapland Rally 2018 SS10 Heinunkierto
Arctic Lapland Rally 2018 SS11 Ristilampi
Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 - Malesia MikkoCAM
Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 - Malesia C More TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 - Thaimaa C More TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo ASIA 2018 - Suzuka C More TV-lähetys
Vetomies Ralli 2018 - Incar EK1 - Harju
Vetomies Ralli 2018 - Incar EK2 - Päijälä #1
Vetomies Ralli 2018 - Incar EK3: Pihlajakoski #1
Vetomies Ralli 2018 - Incar EK4: Kakaristo
Vetomies Rally 2018 - Incar EK5: Päijälä #2
Lamborghini Super Trofeo ASIA 2018 - Fuji C More TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo ASIA 2018 - Shanghai C More TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 - Vallelunga C More TV-lähetys
Lamborghini Super Trofeo Asia 2018 - Vallelunga MikkoCAM
Lamborghini Super Trofeo World Finals 2018 - Vallelunga C More TV-lähetys


10.01.2018 - Mikko Eskelinen tuliterällä Skoda Fabia R5 autolla Arctic Lapland Ralliin - Tulossa kovin kilpailu miesmuistiin

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä 53. kerran ajettavassa Arctic Lapland Rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja kartanlukija Arto Kapanen kilpailevat yleiskilpailun kärkisijoista täysin uudella ja nyt tulevana lauantaina Tsekeistä Suomeen saapuvalla Skoda Fabia R5 autolla.

Pitkän autourheilu-uransa yhdettätoista kertaa kaksipäiväisessä 11 pikataipaleen ja 254,65 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa kilpaileva Eskelinen ajaa Riku Sepän Dynamo-rallitiimin ylläpitämällä kalustolla, jonka valmistusnumero on 194. Dynamo tekee tiivistä yhteistyötä Toni Gardemeisterin TGS Worldwiden kanssa, joka tunnetaan mm. vuoden 2017 Kalle Rovanperän huimasta vauhdista.

Urallaan useita kansainvälisiä rata-autoilun mestaruuksia sekä muita mitaleja voittanut, hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan hopeamitalisti starttaa haastajana arktiseen seikkailuun. Vastaansa hän saa mm. vastaavalla kilpailukalustolla ajavat hallitsevat Rallin Suomenmestarit Teemu Asunmaan ja Eerik Pietarisen sekä tukun tulevaisuuden tähtiä kuten rallin kahdeksankertaisen Suomenmestari Sebastian Lindholmin pojan Emil Lindholmin.

- Viimeiset kaksi kokonaista kilpailukautta olen Mitsubishi Lancer WRC-projektin myötä tehnyt tiivistä yhteistyötä Kymen Septechin eli Dynamon kanssa. Koska yhteistyö on pelannut moitteetta niin nyt minulla on kunnia saada kilpailla autolla, joka on vasta valmistunut Skodan ralliautotehtaalta. Kilpuri saapuu lauantaina Suomeen ja jo tiistaina olemme testierikoiskokeella säätämässä autoa kilpailukuntoon, Eskelinen kertoo.

- Tänä vuonna niin Arctic Lapland Rallissa kuin koko Ralli SM-sarjassa taistelu niin voitosta kuin muista palkintokorokesijoituksista tulee olemaan tasollisesti erittäin kovaa. Olen itse ajanut Tunturirallin jo kymmenen kertaa peräkkäin ja niistä seitsemän on päättynyt hyvillä sijoituksilla sekä ennen kaikkea korkeilla SM-pisteillä. Vaikka odotukset kieltämättä ovat jälleen korkealla niin silti tavoitteenamme on vain saada uudella autolla ajettua ehjä kilpailu ja katsoa mihin vauhtimme riittää. Luottavainen silti olen kun tiedän Dynamon tekevän tiivistä yhteistyötä mm. auton säätöihin liittyvissä asioissa Toni Gardemeisterin menestyksekkään TGS Worldwiden kanssa, vuosien saatossa niin Mitsubishi Lancer N-, R4- ja WRC- sekä Ford Fiesta S2000 ja R5 autoilla Arctic Lapland Rallissa kilpaillut jatkaa.

Uransa yhdenteentoista Arctic Lapland Ralliin starttaava Eskelinen on ilmoittautunut myös seitsemän osakilpailua kattavaan Ralli SM-sarjaan. Kuitenkaan hän ei pysty vielä vahvistamaan osallistumistaan kaikissa sarjan kilpailuissa, koska neuvottelut tulevan kesän kansainvälisistä rata-autoilukuvioista ovat vielä kesken. Näin ollen uusi Skoda Fabia R5 auto on vuokrattavissa niin talven kuin kesän rallikilpailuihin kera Dynamon laadukkain huoltopalveluin.

25.1.2018 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen valmiina suureen Arktiseen seikkailuun - Panoksena perinteikkäät Arctic Lapland Rallin poronsarvet

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen starttaavat luottavaisina nyt viikonloppuna jo 53. kerran ajettavaan Arctic Lapland Ralliin. Kilpailua edeltäneenä testijaksona kaksikko sai hyvän tuntuman Dynamo rallitiimin Skoda Fabia R5 autoon ja sen myötä kovin odotuksin kaksikko suuntaa Rovaniemen ympäristön 11 pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 254,65 erikoiskoekilometrille.


Aikaisemmin Mäntyharjun ja nyt alkuviikon Vanttauskosken testeissä Eskelinen ja Kapanen yhdessä Riku Sepän Dynamo rallitiimin kanssa löysi yhteisen sävelen modernin R5 auton säätöjen kanssa. Näin perjantaina 14. kilpailijaparina rallin reitille suuntaava kaksikko tähtää SM1-luokan kärkitaisteluun ja hakee paikkaa viiden nopeimman joukosta. Eskelinen tietää, että tavoite on kova mutta silti tavoiteltavissa vaikkakin vastassa on samanveroisella kilpailukalustolla niin moninkertaisia rallin Suomenmestareita kuin sellaisiksi aikovia.

- Kahden Mitsubishi Lancer WRC-kilpailukauden jälkeen uusi ja nykyaikainen sekä turboahdettu nelivetoinen Skoda Fabia R5 ralliauto sopi käsiini yllättävän vaivattomasti. Harjoitusjaksolla pääsin heti samalle aaltopituudelle auton ominaisuuksien kanssa ja uskon, että olemme kilpailukykyisiä perjantaina käynnistyvään suureen seikkailuun, joka on minulle jo järjestyksessään 11 ja Kapaselle 21. Arctic Lapland Ralli, Eskelinen kertoo.

- Kun verrataan 2012 vuosimallin Mitsubishi Lancer WRC-autoani ja tätä uutta 2018 vuosimallin Skoda Fabia R5 kilpuria niin onhan tämä Dynamon ylläpitämä auto jokaisella osa-alueella hieman iäkästä WRC-autoani parempi sekä ennen kaikkea ketterämpi. Tosin WRC-autossa moottorin tuottama voima tuntuu paljon enemmän, mutta esimerkiksi mutkaominaisuuksiltaan sekä moottorin vääntöalueeltaan tämä R5-luokan Skoda on aivan omalla tasollaan, Eskelinen jatkaa.

Rovaniemen perinteikkäitä erikoiskokeita reunustaa korkeat lumivallit sekä kovat tien pohjat. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratamestaruussarjan hopeamitalisti povaa sekuntitaisteluja aina viimeisen erikoiskokeen maalilipulle saakka.

- Tiestö on nautillisen vauhdikkaassa kunnossa joita reunustaa korkeat lumipenkat. Olen Arton kanssa reitillä neljäntenätoista kilpailijaparina, mikä on meille ihan hyvä; Erikoiskokeiden pinta on puhdistunut irtolumesta ja meillä on siten puhdas latu mitä laskea menemään. Ennusteet näyttävät kirkasta auringonpaistetta ja kipakkaa -15 asteen säätä, joten tulossa on varmasti erittäin nautinnollinen kilpailu. Olen Arton ja Riku Sepän Dynamo rallitiimin kanssa satavalmis tähän isoon haasteeseen, Eskelinen napauttaa.

28.1.2018 - Mikko Eskeliselle syvä pettymys Arctic Lapland Rallista - Nuoriso jätti kaikki konkarikuljettajat statistin rooleihin

53. kerran Rovaniemen ympäristössä ajettu Arctic Lapland Ralli oli tänä vuonna nuorten kuljettajien juhlaa kun kahden intensiivisen kilpailupäivän jälkeen maalilipulla voittoa juhli hallitseva SM2-luokan Suomenmestari Eerik Pietarinen ja hopeasijan nappasi hallitseva SM3-luokan hopeamitalisti Emil Lindholm. Tunturirallin ns. konkarikuljettaja eli jo 11. kertaa siinä ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen joutui kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa karvaasti pettymään koska heidän vauhti uuden Skoda Fabia R5 auton ratissa riitti vasta SM1-luokan 12. sijaan.


14. kilpailijaparina kansainvälisen rallin 11 pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 254,65 erikoiskoekilometrille Riku Sepän Dynamo rallitiimin ylläpitämällä Skoda Fabia R5 autolla startannut Eskelinen ei koko kilpailun aikana päässyt toivomaansa vauhtiin; Tiestön ajouralla ollut runsas irtolumi ja kireän pakkasen myötä ilmassa leijunut sankka lumipöly häiritsi ajamista eikä siten kello tykännyt kahdeksatta yhteistä Tunturirallia ajaneiden vauhdista.

Myöskään rallin kymmenkertainen Suomenmestari Juha Salo ei pystynyt vastaamaan ns. seuraavan sukupolven vauhtiin ja hän joutui tyytymään hänelle erittäin poikkeukselliseen yhdeksänteen sijaan.

– Mielestäni olimme hyvin valmistautuneet kilpailuun ja luulin pystyväni haastamaan kärkikuljettajat. Kuitenkin ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien erikoiskokeiden pinta oli edellä menneiden toimesta täynnä irtolunta ja kun pimeä saapui niin kireän pakkasen myötä lumipöly jäi leijumaan eikä siten lisävaloista ollut kuin haittaa. Samanlaiset murheet oli kaikilla kärkikuljettajien jälkeen ajaneilla ja siten vauhti oli meillä kaikilla sen mukaista. Toki pienemmällä lähtönumerolla tulos olisi voinut olla karvan verran parempi, mutta suoraselkäisesti on todettava, että ei ikämiehillä ole mitään asiaa nuorten ja maailmalle pyrkivien lahjakkaiden kuljettajien vauhtiin, Eskelinen kertoo ja nostaa hattua Pietarisen ylivoimaiselle suoritukselle.

– Kolmeen kertaan ajettu Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe oli ainoa missä pystyimme edes jotenkin pysymään nuoriso-osaston vauhdissa mutta metsässä korkeiden lumipenkkojen välissä ei vaan rohkeutta riittänyt käskyttää autoa niin kuin sitä olisi pitänyt. Siltikin, että ajoimme 254,65 erikoiskoekilometriä yli yhdeksän minuuttia voittajaa hitaammin, oli minulla ja Artolla jälleen erittäin hauska ralliviikko. Tämä oli meidän yhteinen kahdeksas kerta ja siitä iso kiitos Riku Sepän luotsaamalle Dynamo tiimille, jonka palveluista olen viimeiset kolme vuotta suuresti nauttinut. Rikulle kiitos myös Skoda Fabia R5 auton lainasta ja siihen liittyneistä huoltopalveluista. Samanlaisella autolla voitettiin yleiskilpailun kaksi ensimmäistä palkintokoroketta ja siten Dynamolta löytyy voittaja-auto tuleviin kilpailuihin, Eskelinen kiitteli usean kilpailukauden jatkunutta yhteistyötä.

Lopputulokset 53. Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi 2018: SM1-luokka, top-3:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Skoda Fabia R5, 2:08:49,3
2. Emil Lindholm & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5, +2:25,4sek
3. Takamoto Katsuta & Marko Salminen, Ford Fiesta R5, +2:36,2sek
---
12. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Skoda Fabia R5, +9:15,8sek


9.3.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen suomalaisparina ajamaan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan voitosta

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Huhtikuussa Malesian Sepangin kilparadalta alkavassa, suurta suosiota nauttivassa ja erittäin arvostetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjassa nähdään kokonaan suomalainen autokunta kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, hakevat sarjan mestaruutta täysin uudella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO kilpa-autolla.

Urallaan niin kartingin Pohjois-Euroopan mestaruuden kuin mitalisijat niin Formula Renault 1.6 Nordic ja Formula STCC Nordic sarjoissa saavuttanut, Autourheilun Kansallisen Keskusliiton valmennusryhmään kuuluva Juuso Puhakka sekä myöskin pitkällä urallaan mm. kaksi rata-autoilun Suomenmestaruutta, Espanjan GT-mestaruuden ja mitalisijoitukset niin Lamborghini Super Trofeo Euroopan ja Aasian sarjoissa pokannut Mikko Eskelinen haastavat kanssakilpailijat saksalaisen Leipert Motorsportin täysin tehdasuudella autolla.

Kuuteen kilpailuviikonloppuun ja niissä ajettavien 12 osakilpailun sekä erikseen Rooman Vallelungan radalla ajettavan kahden MM-osakilpailuun kaksikko lähtee luottavaisin mielin. Puhakan tie Eskelisen tiimikaveriksi alkoi jo puoli vuotta sitten Espanjassa ajetuissa kaksipäiväisissä testeissä, jossa nuorukainen erinomaisella vauhdillaan vakuutti päättäjät. Myös Eskelinen on haltioissaan uudesta tiimikaveristaan sekä ennen kaikkea siitä, että ensimmäistä kertaa koko Lamborghini Super Trofeo ratasarjan historiassa radalla nähdään sinivalkoinen autokunta.

- Historia on näyttänyt, että Lamborghini Super Trofeo on erinomainen ponnahduslauta kuljettajille kohti GT3-autojen ammattilaisluokkaa, jossa minunkin pitkän tähtäimen tavoiteeni on. Viimeiset kolme kilpailukautta olen ajanut ns. pikkuformuloilla, joten nyt on aika ottaa askel ylöspäin ja siirtyä haastaville ns. F1-radoille GT-autojen pariin. Näin ollen Lamborghini Super Trofeo sopii täydellisesti suunnitelmiini ja vielä kun pääsen hallitsevan Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti Mikko Eskelisen tiimikaverina kilpailemaan hänen entuudestaan tuntemilla radoilla niin odotukset ovat korkealla, Puhakka kertoo.

- Olen neljä viimeistä kilpailukautta ajanut niin Lamborghini Super Trofeo Euroopan kuin Aasian mestaruussarjoissa ja niissä 28 palkintokorokesijoituksen lisäksi saavuttanut EM-hopean ja MM-pronssin sekä Aasian sarjan hopeamitalin. Näin ollen nyt käynnistyvän kilpailukauden tavoitteeni ei voi olla mitään muuta kuin mestaruus ja uskon sen olevan Juuso Puhakan kanssa täysin tavoiteltavissa. Aikaisemmin testeissä Juuso on erinomaisesti näyttänyt taitojaan ja kun niin minulla kuin tiimillämme Leipert Motorsportilta löytyy usean vuoden verran kokemusta myös kaikissa edessä olevilta Aasian kilparadoilta niin lähtökohdat pitkälle kilpailukaudelle ovat ehkäpä koko yli 10-vuotisen moottoriurheilu-urani parhaimmat, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo ratasarjoja ajetaan niin Aasiassa, Euroopassa, Amerikassa kuin Lähi-idässä. Aasian mestarussarjassa ajetaan niin Malesiassa, Thaimaassa, Japanissa ja Kiinassa kuin Italiassa, jossa marraskuussa kilpailukausi huipentuu ns. MM-kilpailuihin. Jokaisessa kilpailuviikonlopussa ajetaan kaksi 50 minuutin mittaista lähtöä, joita on edeltänyt kahdet vapaat harjoitukset ja aika-ajot. Mestaruuspisteitä kuljettajat keräävät luokittain, joihin heidät on kategorioitu autokunnittain joko PRO-, PRO-AM tai AM-luokkiin. Samaisen kilpailuviikonlopun aikana radoilla ajetaan myös mm. Blancpain GT Aasian mestaruussarjan osakilpailut.

13.4.2018 - Juuso Puhakan ja Mikko Eskelisen urakka Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa alkaa - Malesian tukala helle laittaa kuljettajat koville

Nyt lauantaina ja sunnuntaina Malesian Sepangin 5,54 kilometrin mittaisella kilparadalla tehdään suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19 ja hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, muodostavat tämän arvostetun kilpasarjan 10-vuotisen historian ensimmäisen suomalaistiimin ja starttaavat ajamaan PRO-AM -luokan palkintokorokesijoituksista. Samalla edessä olevat 50 minuutin mittaiset kilpailut ovat Puhakalle hänen kansainvälisen autourheilu-uransa ensimmäiset startit GT-autolla.


Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin ylläpitämällä ja täysin tehdasuudella, 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpaileva kaksikko on saanut yhteistyön erinomaisesti käyntiin ja kummatkin kuljettajat ovat harjoituksissa olleet erittäin kilpailukykyisessä vauhdissa. Lauantaina Suomen aikaa aamuyöstä ajettavissa aika-ajoissa ja iltapäivällä kilpailtavassa kauden ensimmäisessä sekä sunnuntaina aikaisin aamusta ajettavassa toisessa kilpailulähdössä heidän tavoitteensa on asetettu PRO-AM -luokan kärkisijoituksille.

Viileiden suomalaiskuljettajien suurin haaste onkin vallitseva olosuhde, jossa paahtava kuumuus on laittanut fysiikan koville; Aurinko paahtaa 35 lämpöasteen voimin ja kun kuljettajat laittavat pakolliset ajoasut ajopukujensa alle niin lämpötila ohjaamossa sekä kypärän sisällä nousee ilmastoimattomassa kilpa-ajoneuvossa lähemmäksi 75 asteeseen, mikä vastaa saunan lauteilla sataprosenttista keskittymistä kilvanajoon.

- Kieltämättä olosuhteet ovat paljon kovemmat mitä osasin odottaa. Aikaisempina vuosina pikkuformuloita ajaessani totuin ilmavirran tuomaan viileyteen mutta nyt ns. koppiautoilla ajettaessa auton sisällä oleva kuuma ilma ei vaihdu ja se entisestään aiheuttaa haastetta. Siitä huolimatta yhteistyö niin tiimikaverini Mikko Eskelisen kuin saksalaisen Leipert Motorsportin sekä tietysti uuden Lamborghini Huracan EVO auton kanssa on sujunut moitteetta; Mikon neljän ja tiimin kuuden vuoden kokemus on monessa asiassa helpottanut ja sen myötä olen harjoituksissa päässyt tavoitteeni mukaiseen vauhtiin. Tottakai vasta huomenna aika-ajoissa nähdään todellinen nopeutemme, mutta tähän saakka kaikki ovat menneet odotusten mukaisesti, Puhakka kertoo.

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta Lamborghini Super Trofeo sarjassa ajava ja sen yhden Euroopan mestaruussarjan hopeamitalin, Aasian mestaruussarjan hopeamitalin sekä MM-kilpailujen pronssimitalin urallaan saavuttanut Eskelinen povaa tiukkaa taistelua palkintokorokesijoituksista.

- Saamme vastaan mm. hallitsevan PRO-luokan sarjamestarin, malesialaisen Afiq Yazidin sekä monta muuta edellisvuodelta tuttua kovaa kilpakumppania ja tiedämme, että virheisiin ei ole varaa tai auttamatta välittömästi jäämme tavoitteistamme. Olen kuitenkin erittäin optimistinen, koska tallitoverini Juuso Puhakka on jo nyt erinomaisesti näyttänyt osaamistaan ja minäkin olen harjoituksissa päässyt tavoitteisiini. Toivotaan, että tiimissämme vallitseva olotila ja tulostaso säilyy niin aika-ajoihin kuin erityisesti kummankin kilpailun maalilipuille saakka, Eskelinen kertoo.

14.4.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen sensaatiomaisesti eturiviin Malesiassa - Kilpailuista tulossa huikeat jännitysnäytelmät

Malesian Sepangin radalla ajettavan Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuviikonlopun aika-ajoissa suomalaiskuljettajat erinomaisesti näyttivät osaamistaan ja näin sarjan historian ensimmäinen kokonaan sinivalkoinen autokunta starttaa huomiseen sunnuntain osakilpailuun eturivistä.


Aika-ajojen ensimmäisessä osiossa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasi PRO-AM luokan kolmannen lähtöruudun ja toisessa kirkkonummelainen Juuso Puhakka teki vahvan debyytin ja kiersi Formula-1 kilpailuista tutun 5,54 kilometrin mittaisen kilparadan vain 0,023 sekuntia australialaista tallitoveria Ben Gersekowskia hitaammin. Puhakan jäätävä suoritus palkittiin hänen uransa ensimmäisellä PRO-AM luokan paalupaikalla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kovasta tasosta kertoo se, että viisi nopeinta mahtui 0,4 sekunnin sisälle toisistaan. Suomalaiskaksikko ajaa sarjan PRO-AM luokan pisteistä ja heillä on erinomaiset mahdollisuudet olla palkintokorokkeella nyt viikonloppuna ajettavissa kummassakin 50 minuutin mittaisissa kilpailussa.

- Kaikkeni annoin ja se riitti eturiviin, joka oli tavoitteideni mukainen tulos. Lisäksi kun Mikko ajoi tämän päivän kilpailuun luokkamme kolmannen lähtöruuduun niin tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa olemme. Työtä on silti paljon edessä ja nyt rentouden kautta haetaan keskittymistä pitkän kilpailukauden ensimmäisiin osakilpailuihin, joissa meidän minimitavoite on palkintokorokesijoitus, Puhakka kertoo.

- Niin harjoituksissa kuin nyt aika-ajoissa olemme kokoajan pystyneet parantamaan suoritustasoamme ja sen myötä minäkin ajoin tähänastisen viikonlopun parhaimman kierrosajan, joka riitti PRO-AM luokan kolmanteen sijaan. Tyytyväinen olen kun jäin Juuson kellottamasta ajasta vain 1,6 sekuntia ja se kertoo siitä, että tulemme kilpailuissa varmasti olemaan erittäin kilpailukykyinen autokunta kun ajatellaan niin palkintokorokesijoituksia tai jopa PRO-AM luokan voittotaistelua, Eskelinen jatkaa.

14.4.2018 - Juuso Puhakka vakuuttavasti palkintokorokkeelle uransa ensimmäisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailussa - Eskeliselle hulppea 28 saman sarjan palkintosija

Kymmenettä vuotta juhlistava kansainvälinen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja alkoi suomalaisittain tavoitteiden mukaisessa tahdissa kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 45, ajoivat kilpailukauden ensimmäisen palkintokorkesijoituksen Malesian Sepangin radalla ajetussa sen ensimmäisessä osakilpailussa. Trooppisen kuumassa ja kosteassa olosuhteessa ajetussa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa kaksikko piti PRO-AM -luokan kolmanneksi nopeinta vauhtia ja jäi luokkavoittoon ajaneista kanssakilpailijoista lopulta vain 15 sekuntia. Yleiskilpailussa he saapuivat maaliin kuudenneksi nopeimpina ja PRO-AM -luokan hopeasija jäi karvaasti 11 sekunnin päähän.


Eskelinen starttasi kilpailuun sen kahdeksannesta lähtöruudusta jota hän ansiokkaasti puolusti noin 22 minuutin verran. Omalla ajovuorollaan sarjadebytantti Juuso Puhakka onnistui ohittamaan kaksi kanssakilpailijaa kunnes aika loppui ja heidän oli tyydyttävä yleiskilpailun kuudenteen ja PRO-AM luokan kolmanteen sijaan. Puhakka ajoi ilmiömäisellä suoritustasolla ja oli yksi koko kilpailun nopeimpia kuljettajia. Sen sijaan Eskelinen otti kahden ensimmäisen sijan häviöt suoraselkäisesti omaan piikkiinsä eikä hänen jo järjestyksessään 28. Lamborghini Super Trofeo palkintokoroke maistunut juhlalliselle.

- Täällä Malesian Sepangin radalla kahdeksas lähtöruutu tarkoittaa aina sitä, että kahdessa ensimmäisessä tiukassa mutkassa autoletka käytännössä pysähtyy ja kärki pääsee heti karkumatkalle. Näin kävi nytkin ja minä olin se kuka siitä eniten kärsi kun jouduin kiertelemään radan reunoja pitkin välttääkseni kolaroinnit. Siitä kun vauhtiin vihdoin pääsin niin kärki oli karannut maisemaan. Täysin siis omaan piikkiini menee tämä kilpailu, koska mikäli olisin saanut pidettyä eron inhimillisenä, olisi Juusolla ollut mahdollisuuksia haastaa ja jopa ohittaa luokkamme kaksi kovinta autokuntaa, Eskelinen kertoo.

- 22 minuutin jälkeen teimme kuljettajan vaihdon ja pääsin ajamaan noin 26 minuutin verran, jossa passailin niin kierroksella ohiteltavia kuin kaksi kanssakilpailijaa. Pääsin heti hyvään rytmiin ja järjestelmällisesti kellotin kärkiaikoja. Kuitenkin vaikka matka tällä kertaa loppui kesken, oli urani ensimmäinen palkintokorokesijoitus urani ensimmäisessä kansainvälisessä GT-autojen kilpailussa tavoitteidemme mukainen tulos. Sunnuntaina startataan eturivistä eli kakkosruudusta ja siihen kilpailuun nostamme tavoitetta vähintään yhdellä pykälällä ylöspäin, Puhakka jatkaa.

Eskelinen näkee Puhakassa valtavasti potentiaalia

- Nyt alkanut kilpailukausi on minun autourheilu-urani 11. ja siinä ajassa olen ehtinyt näkemään monenmoista kuljettajaa tai sellaiseksi haluavaa. Näiden vuosien tuomalla kokemuksella pystyn jo nyt sanomaan, että Juusossa on valtavasti potentiaalia nousta Lamborghini Super Trofeo kilpasarjan yhdeksi kärkikuljettajaksi ja sitä kautta edetä urallaan. Kun ajatellaan, että kyseessä on nuorukaisen ensimmäinen kilpailu ja hän heti ajelee kilpailussa Lamborghinin tehdaskuljettajien vauhtia niin silloin kyseessä on ehdottomasti poikkeuksellinen lahjakkuus. Näin odotankin paljon sunnuntaina aamupäivällä ajettavalta Malesian osakilpailuviikonlopun toiselta kilpailulta, jonka Juuso pääsee kakkosruudusta aloittamaan ja tuo auton minulle kun kilpailusta on ajamatta noin 23 minuuttia. Minun roolinani tulee olemaan Juuson ajaman sijan puolustaminen maalilipulle saakka, Eskelinen pohdiskelee.

Kilpailun suvereeniseen voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen tallitoveri Artur Janozin kanssa. Puhakan ja Eskelisen australialaiset tallitoverit, Richard Muscat ja Ben Gersekowski joutuivat teknisen vian takia keskeyttämään kilpailun kun sitä oli ajettu vain viisi kierrosta. Keskeytyshetkellä kaksikko oli yleiskilpailun kakkossijalla.

15.4.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu hopeasija Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Malesian toisesta osakilpailusta - Voitto jäi vain reilun kahden sekunnin päähän!

Ensimmäistä kilpailukauttaan GT-autojen kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa viettävä kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, teki vahvan debyytin samaista sarjaa jo viidettä vuotta ajavan jyväskyläläisen Mikko Eskelisen, 45, kanssa kun kaksikko nappasi palkintokorokesijoitukset kummastakin Malesian Sepangin radalla ajetusta 50 minuutin mittaisesta kilpailusta. Lauantaina kaksikko juhlisti pronssisijaa ja tänään, huikean taistelun jälkeen, heidät palkittiin PRO-AM luokan hopeisilla palkinnoilla. Yleiskilpailussa sarjan ainoat suomalaiset olivat neljänneksi nopeimpia.


Kilpailu sai dramaattisen alun kun paalupaikalla ollut suomalaisten australialaiset tallitoverit joutuivat teknisen vian seurauksena keskeyttämään kilpailun ennen kuin se ehti edes alkaa. Vika auton polttoainejärjestelmässä pakotti heidät lähtöruudusta sivuun ja näin kakkosruudusta startannut Puhakka olikin yllättäen paalupaikalla. Lähtöhässäkässä Juuso valitsi hieman väärän ajolinjan ja putosi Lamborghinin tehdastiimin tuella ajavien autojen jälkeen kolmanneksi, jonka sijan hän piti aina kuljettajan vaihtoon saakka.

Omalla ajovuorollaan Eskelinen onnistui puolustamaan Juuson ajamaa PRO-AM luokan kärkisijaa aina viimeisille kierroksille saakka, mutta joutui lopulta antautumaan japanilaisen Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnalle, jotka lopulta saapuivat maalilipulle vain 2,725 sekuntia luokkavoittajia perässä. Puhakka ja Eskelinen onnistuivat lähes puolittamaan lauantaisen kilpailun aikahukan ja se palkittiin sarjan toiseksi korkeimmilla mestaruuspisteillä.

Kun ajamatta on vielä kymmenen osakilpailua, on kaksikko saratilanteessa kolmantena, vain kaksi pistettä hopeasijasta ja viisi pistettä sarjajohdossa ajavia perässä. Puhakka ja Eskelinen paransivat vauhtiaan aina kilpailuviikon ensimmäisistä harjoituksista maalilipulle saakka ja näyttivät siten olevansa kilpailukykyinen autokunta myös tulevissa osakilpailuissa.

- En osannut odottaa, että pääsisin urani toisessa Lamborghini Super Trofeo kilpailussa starttaamaan paalupaikalta ja siksi laitan epäonnistuneen lähdön kokemattomuuden piikkiin. Silti vaikka tipahdin kolmanneksi niin pysyin hyvin kahden Lamborghinin tehdastiimin autojen vaudhissa mukana ja sain myös ajettua koko kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan. Tyytyväinen olen erityisesti niin omaan suoritustasooni kuin siihen, että tiimikaverini Mikko Eskelinen ajoi myös tasaisen vahvoja kierrosaikoja, Puhakka kertoo.

- Juuso toi auton minulle PRO-AM luokan kärkisijalla, jonka puolustamisessa sain kunnolla tehdä töitä aina viimeisille kierroksille saakka. Kuitenkin vain kahta kierrosta ennen maalilippua japanilainen Takeshi Matsumoto hyökkäsi ja käytännössä väkisin syöksyi minusta ohitse. Vaikka tällä kertaa saimme hopeaa niin silti toinen PRO-AM luokan palkintokoroke ja toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet olivat erittäin tervetulleita. Erityisen iloinen olen siitä, että aikaero kärkeen oli tänään 20 sekuntia pienempi kuin eilen eli yön aikana syöty käärmekeitto oli tehnyt tehtävänsä. Tästä on hyvä jatkaa kun sarja kuukauden päästä jatkuu Thaimaan helteessä, Eskelinen jatkaa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi eiliseen tapaan Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen Artur Janozin kanssa. Koska eilen he olivat myös koko kilpailun nopein niin he johtavat PRO-luokan mestaruussarjaa täysien mestaruuspisteiden turvin.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2/12 osakilpailu su 15.4.2018, Sepang Malesia
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 23 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +7,210sek (PRO 2.)
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +25,879sek (PRO-AM 1.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +28,605sek (PRO-AM 2.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +37,877sek (PRO 3.)
6. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +38,333sek (PRO-AM 3.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 1/12 osakilpailu la 14.4.2018, Sepang Malesia
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (POL), 24 kierrosta (PRO 1.)
2. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda, +29,626sek (PRO 2.)
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +33,027sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (UK) & James Pull (UK), +34,523sek (PRO 3.)
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +37,57sek (PRO-AM 2.)
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +48,410sek (PRO-AM 3.)10.5.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen toiveikkaana Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan osakilpailuviikonloppuun - Minimitavoitteena palkintokorokesijoitukset

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kuukausi sitten kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kaksi palkintokorokesijoitusta Malesian Sepangin radalta kahdella ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausosakilpailuista. Nyt lauantaina ja sunnuntaina kaksikko aikoo jatkaa kilpailukauttaan samanlaisilla tavoitteilla kun sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Thaimaan Buriramin kaupungin Chang Circuitin kansainvälisellä kilparadalla.

Kuluneet viikot sarjan kymmenenvuotisen historian ensimmäinen kokonaan suomalaisautokunta on käyttänyt tiukasti keskittymistä hakien. Erinomaisesti sujuneen avausosakilpailuviikonlopun jälkeen Juuso on tiukasti analysoinut autourheilu-uransa ensimmäisiä ns. GT-autolla ajettuja kilpailuja ja Mikko on viihtynyt Espanjan Golf-kentillä rentoutta tuleviin suorituksiinsa etsien. Vaikka Malesiassa kumpikin kuljettaja ajoi lähes täydelliset suoritukset, jäivät he silti 50 minuutin mittaisen kilpailun luokkavoitosta vain 2,8 sekuntia. Näitä lukemia saksalaisen Leipert Motorsportin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajava kaksikko lähtee kuromaan umpeen.

- Täällä Thaimaassa eletään vuoden kuuminta aikaa ja sen myötä paahtava aurinko on tehnyt päivistä erittäin kuumat. Täällä rata-alueella ei juurikaan tuule joten olo on kuin saunassa istuisi. Lisäksi on tämäkin kilparata on minulle täysin uusi niin haastetta tulee riittämään. Onneksi kuitenkin tiimikaverillani Mikko Eskelisellä on kilpailukokemusta tältäkin radalta ja sitä hyödyntäen lähdetään uusia haasteita selättämään, Puhakka kertoo.

- Vuosi sitten pääsin nopeasti samalle kartalle tämän kimurantin radan kanssa ja sen myötä pääsin kaksi kertaa juhlimaan palkintokorokkeen kolmatta sijaa. Kuukausi sitten Malesiassa Juuso näytti osaamistaan ja pystyi erinomaisesti vastaamaan Lamborghinin tehdastiimien autokuntien vauhtiin. Uskon, että Juuso jatkaa samanlaisella suoritustasolla huolimatta siitä, että hän ei ole tälläkään radalla aikaisemmin kilpaillut. Kokemustani hyödyntäen lähdemme parantamaan minun vuoden takaisia sijoituksia ja sitä kautta nousemaan sarjapisteissäkin kolmannelta sijalta ylöspäin, Eskelinen jatkaa.

12.5.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen historialliseen voittoon Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Thaimaan osakilpailussa - Kaksikko venyi uskomattomaan suoritukseen kilpailun 14. lähtöruudusta

Kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tekivät suomalaista autourheiluhistoriaa kun he Thaimaan Buriramin kansainvälisellä kilparadalla saavuttivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan PRO-AM -luokan osakilpailuvoiton ensimmäisinä kokonaan suomalaisena autokuntana sarjan 10 vuotisen historian aikana.


14. lähtöruudusta startannut kaksikko teki hurjan nousun kärkitaisteluun ja 50 minuutin kiihkeän kilvanajon jälkeen saapuivat maalilipulle upeasti viidenneksi nopeimpana ja PRO-AM luokan hopeasijalla. Voittajaksi suomalaiset julistettiin palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen kun tuomaristo antoi 30 sekunnin aikarangaistuksen luokkavoittoon ajaneille ja näin suomalaiset juhlivat autourheilu-uriensa ensimmäistä ykkössijaansa. Puhakalle siihen vaadittiin kolme ja Eskeliselle 30 osakilpailua.

Paahtavissa lähes 40 lämpöasteen olosuhteissa ajetussa kilpailuun kaksikon piti startata seitsemännestä lähtöruudusta, mutta tuomaristo hylkäsi Eskelisen nopeimmat kierrosajat ja siten 14. lähtöruutu oli pettymys. Kuitenkin saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä vallitsi todellinen taistelumieliala kun sen toinen autokunta oli ajanut koko kilpailun paalupaikalle ja siten eväät menestymiselle oli olemassa.

Eskelinen avasi täydellisesti ja huikean ensimmäisen kierroksen aikana ohitti viisi kanssakilpailijaa ja hetkeä myöhemmin vielä kaksi. Vastaavasti Puhakka ajovuorollaan nakutti tasaisesti koko kilpailun nopeimpia kierrosaikoja ja sai loppua kohden toisen PRO-AM -luokan kärkikuljettajan kiinni, jolle kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella tuomaristo langetti varikon läpiajorangaistuksen kilparadan liiallisesta oikomisesta ja näin suomalaisautokunta saapui maalilipulle hopeasijalla. Palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen myös PRO-AM voittajille langetettiin samainen rangaistus, joka muunnettiin 30 sekunnin aikasakoksi ja näin hekin putosivat Puhakan ja Eskelisen taakse.

Kumpikin suomalaiskuljettaja eivät voinut uskoa tapahtunutta kun Lamborghinin kilpailuorganisaation päällikkö vei kakkospalkinnot pois ja antoi samalla parhaimmat tilalle. Puhakalla ja Eskelisellä oli muutenkin tänään kaikki tuurit kohdillaan kun Juuso vältti edellä spinnanneen kanssakilpailijan osuman vain hyvien refleksiensä ansiosta.

- Olin todella tyytyväinen aika-ajosuoritukseeni. Saavuin varikolle ja hyppäsin autosta ulos. Sitten tuomaristo päätti hylätä kaksi parhainta aikaa ja tipahdimme sijalle 14. Kyllä siinä muutama voimasana tuli päästettyä ulos ennen kuin päätimme, että kilpailussa on kummankin laitettava ihan kaikki osaaminen peliin. Tällä kertaa se kannatti, koska ei tällaista tulosta olisi voinut edes karmean aika-ajon jälkeen ikinä uskoa. En varmasti ikinä ole 11 vuotisen moottoriurheilu-urani aikana noin vihaista ensimmäistä kierrosta ajanut kun viidestä kanssakilpailijasta nakutin ohitse, Eskelinen kertoo.

- Kun Mikko toi kilpailun puolivälissä auton minulle PRO-AM luokan nelossijalla niin päätin, että palkintokorokeelle ajan vaikka väkisin. Muutaman kierroksen jälkeen kilpailuinsinöörini kertoi radion välityksellä, että saan eron kyllä kurottua umpeen ja se tieto auttoi rentoutumaan. Sitten hetkeä myöhemmin kohtasin karmean tilanteen kun kierroksella hitaampi kanssakilpailija spinnasi eteeni ja vain muutaman sentin erolla sain sen kolarin vältettyä. Sitten viimeisellä kierroksella edellä mennyt kanssakilpailija oli saanut rangaistuksen ja päästi minut ohitse. Näin palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen ensiksi juhlittiin kakkossijaa ja sitten täysin hölmistyneenä voittoa. Käsittämätön kilpailu, mutta onneksi nyt näin että korkeimmat mestaruuspisteet tulivat meille, Puhakka kertoo.

Huomenna sunnuntaina ajettavaan Thaimaan osakilpailuviikonlopun toiseen kilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista kun lähtöruutu on yleiskilpailun kolmas ja PRO-AM luokan paalupaikka. Juuso aloittaa ja tuo auton Mikolle kun kilpailusta on ajettu noin puolet. Edellisessä Malesian osakilpailussa samanlainen tilanne palkittiin palkintokorokeeen toisella sijalla, joten odotukset suomalaismenestyksen osalta on huomennakin korkealla.

- Tänään nähtiin, että nämä kilpailut on ajettava maaliin saakka - ja sittenkin vielä odoteltava virallisten tulosten julkistamista. Mikko ajoi kyllä erittäin miehekkäästi ja minä pystyin tasaisesti jälleen vastaamaan myös yleiskilpailun ja PRO-luokan voittoon ajeneiden tallitovereideni Ben Gersekowskin ja Richard Muscatin vauhtiin. Huomenna jatketaan siihen mihin tänään jäätiin eli palkintokorokesijoitus on edelleen minimitavoitteemme. Lisäksi kun nousimme kolmella pisteellä sarjajohtoon niin helpottuneena ja itseluottamusta puhisevana, mutta siltikin nöyrällä mielialalla tulemme huomenna uuteen haasteeseen starttamaan, Puhakka kertoo.

13.5.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle karvas pettymys Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Thaimaan toisesta osakilpailusta

Lauantaina upean PRO-AM -luokan avausvoiton napanneet Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen saivat tänään sunnuntain toisessa osakilpailussa karvaasti kokea moottoriurheilun toisen puolen kun kaksikko joutui lähtemään kotimatkalle keskeytysilmoituksen saattelemana. Tuloksena oli nollapisteet ja putoaminen sarjatilanteessa sen kolmannelle sijalle.


Puhakka starttasi kilpailuun upeasta yleiskilpailun kolmannesta ja PRO-AM -luokan paalupaikkasijalta. Kuitenkin lähtökiihdytyksessä nuori suomalainen jäi kanssakilpailijoiden pussittamaksi ja tippui useita sijoja taaksepäin kunnes lopulta vielä ensimmäisessä mutkassa takana tullut kanssakilpailija osui auton takapäähän ja aiheutti spinnauksen. Samassa rytäkässä toinen kanssakilpailija osui Puhakan auton takarenkaaseen ja rusinoi kilpurin keskeytyskuntoon. Eskelinen ei siis kilpailussa päässyt ajamaan metriäkään ja Puhakankin osalta 50 minuutin mittainen taisto jäi vain 400 metrin matkaksi.

Nollapisteet olivat kova kolaus kaksikon mestaruushaaveille.

- Eilisen tiimimme tuplavoiton jälkeen meillä oli erittäin hyvä tunnelma tiimissä ja itseluottamusta puhkuen startattiin kisaan. Kuitenkin lähdössä nimenomaisesti tiimikaverini sai huonon lähdön ja minä hänen perässä jouduin myös nostamaan etten olisi osunut hänen autoonsa. Näin takaa tuli kanssakilpailijoita meistä molemmista ohitse. Sitten ensimmäisen mutkaan jarrutuksessa sain osuman takana tulleelta, jonka seurauksena menetin takapään pidon ja spinnasin. Siinä sitten vielä toinen kanssakilpailija kopsahti oikeaan takarenkaaseen rikkoen sen ja näin kilpailumme päättyi siihen. Harmittaa niin vietävästi, Puhakka kertoo.

- Nämä tilanteet kuuluvat kovaan kilvanajoon eikä Juuso olisi mitenkään voinut sitä tilannetta välttää. Vaikka harmillisesti kilpailumme jäi kesken ja jäimme arvokkaita mestaruuspisteittä niin siitä huolimatta täytyy olla kiitollinen, että osuma sattui juuri renkaaseen eikä kylkeen, koska sitten olisi vaarantunut myös seuraaviin Japaniin osakilpailuihin osallistuminen. Vaikka sunnuntaiset nollapisteet himmensivät lauantain voitokasta suoritusta niin tämä murheellinen päivä on jo nollattu ja ajatukset käännetty kesäkuun Suzukan osakilpailuihin, joihin starttaamme 12 pisteen takaa-ajoasemasta, Eskelinen jatkaa.

Sunnuntain osakilpailussa draamaa riitti useiden muidenkin ulosajojen myötä. Yleiskilpailun voittoon ajoi Lamborghinin tehdaskuljettaja Andrea Amici parinsa Artur Janozin kanssa. He olivat lopulta vain reilun sekunnin nopeampia Puhakan ja Eskelisen australialaisia tallitovereita Ben Gersekowskia ja Richard Muscatia. PRO-AM luokan voittaja ja sarjajohtoon siirtyneet japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyuki Ochiai jäivät Amicin vauhdista vain hieman alle kaksi sekuntia. Voiton myötä he karkasivat kuuden pisteen sarjajohtoon ennen Akihiro Asain ja Evan Chenin autokuntaa. Eskelinen ja Puhakka ovat siis neljän osakilpailun jälkeen PRO-AM -luokan sarjatilanteessa kolmannella sijalla, 12 pistettä Matsumoton ja seitsemän pistettä Asain autokuntia perässä.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajetaan kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Japanin Suzukan F1-radalla.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2018, Buriram, Thaimaa, la 12.5.2018: Yleiskilpailu top-6:
1. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), 31 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +21,849sek (PRO 2.)
3. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (GBR), +35,478sek (PRO 3.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +44.541sek (PRO-AM 1.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +51.454sek (PRO-AM 2.)
6. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 1:08.899sek (PRO-AM 3.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2018, Buriram, Thaimaa, su 13.5.2018: Yleiskilpailu top-6:
1. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (GBR), 27 kierrosta (PRO 1.)
2. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), +1,026sek (PRO 2.)
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +1,672sek (PRO-AM 1.)
4. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +4,110sek (PRO 3.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +7,531sek (PRO-AM 2.)
6. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +15,376sek (PRO-AM 3.)
---
kesk. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), kolari


28.6.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tavoittelee palkintokorojesijoituksia Lamborghini Super Trofeo Japanin Suzukan osakilpailuista - Suomalaiskaksikko nöyrällä asenteella Suzukan vaikealle formularadalle

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Kymmenettä vuotta ajettavassa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo ratasarjassa suomalaiskuljettajat ovat erinomaisesti näyttäneet osaamistaan kun Juhannuksena nuori Tuomas Tujula voitti Euroopan ratasarjan Italian Misanon osakilpailun ja sarjan moninkertainen mestari Patrick Kujala saavutti pistesijoja. Nyt tulevana viikonloppuna Aasian ratasarjassa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen mittaavat paremmuuttaan Japanin Suzukan teknisesti erittäin vaativalla radalla, jossa sarjan ainoana suomalaisautokuntana heillä on tavoitteenaan vain ja ainoastaan PRO-AM luokan palkintokorokesijoitukset.

Aikaisemmin Malesian ja Thaimaan osakilpailuissa Puhakka ja Eskelinen saavuttivat yhteensä kolme palkintokorokesijoitusta, joista yksi oli kummankin kuljettajan autourheilu-uran ensimmäinen luokkavoitto. Yhden voiton, kakkossijan ja kolmossijan myötä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kuljettajat ovat sarjatilanteessa kolmannella sijalla, vain 12 mestaruuspistettä sarjajohtajia ja seitsemän hopeasijalla olevia perässä. Suzukan lähes kuuden kilometrin mittaisella radalla suomalaisten tavoiteenna on saada ero kutistumaan ja sitä kautta nousta sarjapisteissä ylöspäin.

Kaksi viikkoa sitten Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK'n Driver Academyyn kuuluva Puhakka kävi nappaamassa kaksi voittoa Kiinan Zhuhaissa ajetussa Pan Delta Super Racing Festivaalissa ja menestyksen myötä hän ja Eskelinen lähtevät toiveikkaana, mutta silti nöyrällä asenteella tulevana lauantaina ja sunnuntaina ajettaviin kahteen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun.

- Alkukausi on mennyt odotuksiin nähden erittäin positiivisissa merkeissä kun olemme olleet vakiovirailija palkintokorokkeella. Kuitenkin tämä sarja on sellainen, että pisteittä ei saisi missään kilpailussa jäädä tai heti putoamme sarjatilanteessa alaspäin. Näin meille kävi Thaimaan Buriramissa, jossa toisessa osakilpailussa jäimme pisteittä ja tipahdimme sarjatilanteessa kolmanneksi. Näin haastajina siis tähän kuumaan 30 lämpöasteen kilpailuviikonloppuun starttaamme ja uskon, että se lähtökohta sopii meille oikein hyvin, Puhakka pohtii.

- Juuso on kuluvalla kilpailukaudella ajanut kuusi kansainvälistä kilpailua 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla ja viisi niistä on päättynyt palkintokorokesijoituksiin. Erityisen huomioitavaa on se, että kaikki tulokset hän on tehnyt kilparadoilla, joilla hän ei ole metriäkään ennen kilpailuviikonloppua ajanut. Näin myös täällä Suzukassa, jossa tosin minulla on kokemusta kun vuosi sitten täällä yhden PRO-AM luokan palkintokorokesijoituksen saavutin. Olemme siis todellakin motivoituneita ottamaan Suzukan erittäin teknisen radan haasteet vastaan, Eskelinen jatkaa.

30.6.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen upeasti kakkossijalle Lamborghini Super Trofeo Japanin ensimmäisessä osakilpailussa - Sarjajohtajan auto paloi kuin Juhannuskokko

Japanin Suzukan Formularadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin ensimmäisessä osakilpailussa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasivat upeasti toiseksi korkeimmat mestaruuspisteet ja sen myötä saivat tasoitettua sarjatilannetta 50 minuutin mittaisessa kilpailussa, jossa PRO-AM luokan sarjajohtajien auto syttyi tuleen ja ehti moottoririkon seurauksena puolittain palaa. Koska japanilaisten kanssakilpailijoiden osallistuminen huomiseen Suzukan toiseen osakilpailuun on nyt vaakalaudalla, on sunnuntai-aamuna suomalaiskuskeilla mitä mainioin tilaisuus nousta sarjajohtoon.


Paahtavan kuumissa +36 lämpöasteen olosuhteissa ajettu kilpailu käynnistyi Juuso Puhakan neljänneksi nopeimmalla aika-ajosuorituksella, jossa hallitsevat sarjamestarit, japanilainen Kei Cozzolino ja malesialainen Afiq Yazid ajoivat ylivoimaisen paalupaikka-ajan. Kuitenkin hetkeä myöhemmin auton tarkastuksissa ilmeni, että mestareiden kilpuri oli reilusti alipainoinen ja näin tuomaristo pudotti heidät viimeiseen lähtöruutuun, jonka myötä sarjan ainoiden suomalaiskuljettajien autokunta nousi kolmanteen ruutuun.

Itse kilpailussa Puhakka ajoi jälleen erinomaisen suorituksen ja toi auton nelossijalla Eskeliselle, jonka kohtalona oli suurimman osan ajasta ajella turva-auton perässä; Ensiksi kanssakilpailija suistui ulos radalta ja kun kilpailu jatkui niin hetkeä myöhemmin PRO-AM -luokan mestaruustaistelun kannalta pahimman autokunnan tulipalo johti siihen, että kilpailun loppuosa ajettiin pitkälti turva-auton perässä. Näin Mikko toi 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo kilpurin maalilipulle kakkossijalla, vain kolme sekuntia yllätysvoittoon ajanutta malesialaista Prabakaran Kumaria ja hänen italialaista tallitoveria Massimiliano Wiseria, jotka paremman taktiikan turvin saavuttivat kilpailukauden avausvoiton ja korkeimmat mestaruuspisteet.

Suomalaiskuljettajille maistui saavutettu hopeasija ja se, että mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat jäivät taakse.

- Vaikka en ihan täysin ole tyytyväinen omaan suoritukseeni, niin siltikin tavoitteiden täyttyminen tuntuu oikein mukavalle. Turva-auton myötä varikkopysähdyksen ajoitus sekä ennakkoon päättämämme kuljettajan ajojärjestys oli tänään syy miksi emme voittoon yltäneet. Sen sijaan meitä reilusti hitaampi autokunta oli liikkeellä toisenlaisella kuljettajien ajojärjestyksellä ja heidän kilpailuaan turva-auton perässä ajaminen suosi meitä enemmän. Lisäksi kun Mikko pystyi ajovuorollaan pitämään pahimmat kilpailijat takanamme ja vaikka voitosta jäimme vain ajatuksen verran niin siitä huolimatta tulos oli tavoitteiden mukainen, Puhakka kertoo.

- Japanilaisten kanssakilpailijoidemme valtava Juhannuskokko toi kilpailuun suurta draamaa, jossa onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Kuitenkin heidän auto näyttää siltä, ettei sillä huomenna ole asiaa lähtöviivalle. Siltikin nyt keskitytään omiin hommiin eli nollataan tilanne ja käännetään ajatukset ehkäpä tähänastisen kilpailukauden tärkeimpään osakilpailuun, jossa minimitavoitteemme on edelleen palkintokorokesijoitus. Helppoa se ei tule olemaan, koska lähdemme matkaan yleiskilpailun yhdeksännestä ruudusta ja edessä on jälleen yksi 11-vuotisen autourheilu-urani yksi vaikeimmista kilparadoista, Eskelinen jatkaa.

Eskelisen ja Puhakan menestyksen lisäksi heidän saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä riemu on ylimmillään, koska tiimin toinen autokunta oli suvereenisesti koko kilpailun nopein ja sen myötä australialainen Ben Gersekowski ja tanskalainen Frerick Schandorff keräsivät PRO-luokan korkeimmat sarjapisteet.

1.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle ansaittu luokkavoitto Japanista - Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan johtajat enää vain kahden pisteen päässä

Aasian parhaimmilla moottoriradoilla ajettavan Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan Japanin Suzukan kilpailuviikonlopussa sarjan ainoat suomalaiskuljettajat ylsivät miltei täyteen pistepottiin kun lauantaisen PRO-AM luokan kakkossijan lisäksi tänään sunnuntaina tuloksena oli erittäin nautinnollinen luokkavoitto ja nouseminen vain kahden mestaruuspisteen päähän johtoasemassa olevista japanilaisista kanssakilpailijoista.

Paahtavan helteisessä säässä ajetuissa kilpailuissa kummatkin suomalaiskuljettajat ajoivat virheettömät suoritukset kilpailuissa, joissa draamaa ei puuttunut; Lauantain osakilpailussa PRO-AM luokan sarjajohtajien auto paloi pahasti ja sunnuntaina lauantaisen osakilpailun voittanut kaksikko ajautui rengasvalliin. Kanssakilpailijoiden osittaisen epäonnen myötä saksalaisen Leipert Motorsport tiimin suomalaiskaksikko saavutti 27 mestaruuspistettä 32 mahdollisesta ja niiden turvin on jälleen vahvasti mestaruustaistelussa mukana.

Sunnuntaisen kilpailun Eskelinen starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja 22 minuutin kilvanajon jälkeen toi auton Puhakalle PRO-AM luokan nelossijalla. Täydellisesti ajoitetun kuljettajanvaihdon myötä Puhakka nousi pahimpien kanssakilpailijoiden tuntumaan kunnes valtavan paineen alla PRO-AM luokan kärkimies suistui ratavalliin. Kun kymmentä minuuttia myöhemmin turva-auto poistui radalta, Puhakka painoi kaasupolkimen pohjaan ja vakuuttavasti nousi luokkavoittoon. Maalilipulle hän toi tiimin auton yleiskilpailun neljännellä sijalla.

- Mikko ajoi vahvasti ja tasaisesti nakutti kovia kierrosaikoja ja sai pidettyä siedettävänä eron kanssakilpailijoihimme. Kun odottelin ajovuoroni alkua niin päätin, että tänään meidän auto tulee maalilipulle voittajina. Sitten hetkeä myöhemmin lauantainen luokkavoittaja ajautui ulos radalta ja turva-auton myötä erot kutistuivat. Näin pääsin kanssakilpailijoideni iholle ja hyökkäsin heti kun kilvanajo jatkui. Lopulta pääsin suhteellisen helposti ohitse ja lopputulos oli toivomustemme mukainen, Puhakka kertoo.

- Kuudessa kilpailussa viisi palkintokorokesijoitusta, joista kaksi on voittoa. Herkullisen sarjatilanteen myötä tämä kilpailuviikonloppu näytti meille sen, että mestaruustaistelu on täysin omissa käsissä. Juuso oli tänäänkin yksi koko kilpailun nopeimmista kuljettajista ja kun minä myös pystyin tasaisesti ajamaan kärkiaikoja niin tulos oli parempi kuin olimme tavoitteeksemme asettaneet. Nyt seuraavaksi käydään pyörähtämässä kotona Suomessa ja heinäkuun puolivälissä tullaan takaisin Japaniin, jossa edessä on Fujin tulivuoren juurella ajettavat osakilpailut, Eskelinen jatkaa.

Suzukan toisen osakilpailun yleiskilpailun voittoon ajoi Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici ja hänen puolalainen tallitoveri Artur Janoz. Eilen yleiskilpailun voiton saavuttanut Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui tänään ylinopeuteen varikkosuoralla ja heidän kohtalona oli jäädä palkintosijojen ulkopuolelle.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka #1, la 30.6.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Prabakaran Kumar (MAS) & Massimiliano Wiser (ITA), 20 kierrosta
2. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,146sek
3. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +3,635sek
---
kesk. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), tulipalo

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia, Suzuka #2, su 1.7.2018, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 22 kierrosta
2. Asahiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), +0,479sek
3. Kang Ling (CHN) & Iban Bian (CHN), +4,234sek
4. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +59,234sek


20.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokorokesijoitukset Japanin Fujin tulivuoren pätsistä - Hurja helleaalto piinaa kuljettajia ja kilparataa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Paahtavan trooppisissa olosuhteissa nyt heinäkuun kolmantena viikonloppuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajettavassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailuviikonlopussa saksalaisenLeipert Motorsport tiimin Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpailevat sarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelevat vain ja ainoastaan PRO-AM luokan palkintokorokesijoituksia ja sitä kautta nousua sarjan uusiksi kärkimiehiksi.

Aikaisemmin Malesian Sepangin, Thaimaan Buriramin ja Japanin Suzukan osakilpailuissa yhteensä viisi kuudesta mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta napannut kaksikko aikoo jatkaa saavuttamallaan suoritustasolla ja sitä kautta tosissaan haastaa pahimmat japanilaiset kanssakilpailijat, jotka kotiradallaan tulevat varmasti antamaan enemmän kuin kovan vastuksen. Suomalaisten valmistautumista tuleviin kahteen 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin on vaikeuttanut hurja helleaalto, jonka noin 40 lämpöasteen olosuhteet on vaikeuttanut myös paikallisten asukkaiden elämää; Uutisissa raportoidaan sairaaloista, jotka ovat täyttyneet terveydellisistä ongelmista kärsineistä ihmisistä.

Myös Fujin kilparata on saanut osansa kun helteitä edelsi kaatosateet, jotka syövyttivät radan yhden tiukimmista mutkista käyttökieltoon ja siten autokunnat ajavat kilparadan kahta mutkaa normaalia lyhempänä. Eskelistä ja Puhakkaa olosuhteet eivät sinänsä huoleta, koska lähes vastaavanlaisissa on ajettu myös aikaisemmissa osakilpailuissa. Kaksikko aikookin olla kilpailujen ns. musta hevonen ja yksinkertaisesti saavuttaa enemmän mestaruuspisteitä kuin mestaruustaistelun kannalta kaksi pahimpaa japanilaista autokuntaa.

- Reseptiä meillä ei ole valmiina, mutta nyt aika-ajoja edeltäneissä harjoituksissa olemme olleet ihan kilpailukykyisessä vauhdissa. Mikon vuoden takainen kilpailukokemus on hyödynnetty ja teknisesti haastavan radan ominaisuudet on saatu hallintaan. Silti nöyrällä asenteella kilpailuihin lähdetään ja muistetaan, että 50 kiivaan kilpailuminuutin aikana voi sattua mitä tahansa. Eväät palkintokorokesijoituksiin on silti jälleen olemassa ja niistä tavoitteista on turha lähteä tinkimään - varsinkaan nyt kun mestaruustaistelun kannalta eletään erittäin jännittäviä vaiheita, Puhakka pohtii.

- Täällä tulivuoren vieressä radan alimman kohdan shikaanin sisämutka petti valtavien sateiden ja sitä seuranneen huikean helteen seurauksena alta. Näin järjestäjä oli pakotettu laittamaan sen osan käyttökieltoon ja me ajamme sen osuuden siis erilailla kuin vuosi sitten. Eli radalta lähti kaksi hitainta mutkaa pois ja samalla poistui yksi teknisesti haastava mutkayhdistelmä. Toisaalta sillä ei ole merkitystä, koska rata on edelleen kaikille sama - ja myös olosuhteet, jotka ovat todella haastavat. Silti parhaamme tulemme tekemään ja katsotaan sitten riittääkö se nostamaan meidät kahden mestaruuspisteen takaa-ajoasemasta sarjakärjeen. Eli panosta on hurjasti tässä japanilaisten toisessa kotikilpailussa, Eskelinen jatkaa.

20.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle kelpaa vain palkintokorokesijoitukset Japanin Fujin tulivuoren pätsistä - Hurja helleaalto piinaa kuljettajia ja kilparataa

Paahtavan trooppisissa olosuhteissa nyt heinäkuun kolmantena viikonloppuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajettavassa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailuviikonlopussa saksalaisenLeipert Motorsport tiimin Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpailevat sarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen tavoittelevat vain ja ainoastaan PRO-AM luokan palkintokorokesijoituksia ja sitä kautta nousua sarjan uusiksi kärkimiehiksi.


Aikaisemmin Malesian Sepangin, Thaimaan Buriramin ja Japanin Suzukan osakilpailuissa yhteensä viisi kuudesta mahdollisesta palkintokorokesijoituksesta napannut kaksikko aikoo jatkaa saavuttamallaan suoritustasolla ja sitä kautta tosissaan haastaa pahimmat japanilaiset kanssakilpailijat, jotka kotiradallaan tulevat varmasti antamaan enemmän kuin kovan vastuksen. Suomalaisten valmistautumista tuleviin kahteen 50 minuutin mittaisiin kilpailuihin on vaikeuttanut hurja helleaalto, jonka noin 40 lämpöasteen olosuhteet on vaikeuttanut myös paikallisten asukkaiden elämää; Uutisissa raportoidaan sairaaloista, jotka ovat täyttyneet terveydellisistä ongelmista kärsineistä ihmisistä.

Myös Fujin kilparata on saanut osansa kun helteitä edelsi kaatosateet, jotka syövyttivät radan yhden tiukimmista mutkista käyttökieltoon ja siten autokunnat ajavat kilparadan kahta mutkaa normaalia lyhempänä. Eskelistä ja Puhakkaa olosuhteet eivät sinänsä huoleta, koska lähes vastaavanlaisissa on ajettu myös aikaisemmissa osakilpailuissa. Kaksikko aikookin olla kilpailujen ns. musta hevonen ja yksinkertaisesti saavuttaa enemmän mestaruuspisteitä kuin mestaruustaistelun kannalta kaksi pahimpaa japanilaista autokuntaa.

- Reseptiä meillä ei ole valmiina, mutta nyt aika-ajoja edeltäneissä harjoituksissa olemme olleet ihan kilpailukykyisessä vauhdissa. Mikon vuoden takainen kilpailukokemus on hyödynnetty ja teknisesti haastavan radan ominaisuudet on saatu hallintaan. Silti nöyrällä asenteella kilpailuihin lähdetään ja muistetaan, että 50 kiivaan kilpailuminuutin aikana voi sattua mitä tahansa. Eväät palkintokorokesijoituksiin on silti jälleen olemassa ja niistä tavoitteista on turha lähteä tinkimään - varsinkaan nyt kun mestaruustaistelun kannalta eletään erittäin jännittäviä vaiheita, Puhakka pohtii.

- Täällä tulivuoren vieressä radan alimman kohdan shikaanin sisämutka petti valtavien sateiden ja sitä seuranneen huikean helteen seurauksena alta. Näin järjestäjä oli pakotettu laittamaan sen osan käyttökieltoon ja me ajamme sen osuuden siis erilailla kuin vuosi sitten. Eli radalta lähti kaksi hitainta mutkaa pois ja samalla poistui yksi teknisesti haastava mutkayhdistelmä. Toisaalta sillä ei ole merkitystä, koska rata on edelleen kaikille sama - ja myös olosuhteet, jotka ovat todella haastavat. Silti parhaamme tulemme tekemään ja katsotaan sitten riittääkö se nostamaan meidät kahden mestaruuspisteen takaa-ajoasemasta sarjakärjeen. Eli panosta on hurjasti tässä japanilaisten toisessa kotikilpailussa, Eskelinen jatkaa.

21.7.2018 - Juuso Puhakalle ja Mikko Eskeliselle voitto Japanin Fujista - Suomalaiskuljettajat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan uudet sarjajohtajat!

Japanin Fuji tulivuoren juurella ajettu Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden seitsemäs osakilpailu päättyi makoisiin suomalaisjuhliin kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saavuttivat kilpailukautensa kuudennen palkintokorokesijoituksen ja kolmannen luokkavoiton, joiden myötä he siirtyivät tavoitteidensa mukaiselle sijalle eli PRO-AM -luokan sarjajohtoon. Täysien mestaruuspisteiden lisäksi kaksikko saavutti tähänastisen kilpailukautensa parhaimman yleiskilpailusijoituksen kun he toivat auton maalilipulle koko kilpailun kolmanneksi nopeimpina.


Helteisen aurinkoisissa olosuhteissa ajetuun kilpailuun sarjan ainoa suomalaisautokunta starttasi kuudennesta lähtöruudusta. Lähtökiihdytyksessä Eskelinen onnistui nousemaan yhden sijoituksen ja 22 minuutin kilvanajon jälkeen toi auton Puhakalle tuolla samalla yleiskilpailun sijalla. Ammattikuljettajan statuksella ajava Puhakka näytti oman 28 minuutin ajovuoronsa aikana jälleen olevansa tittelinsä arvoinen ja vakuuttavasti sipaisi ohitti niin PRO-AM luokkaa hallinneen sarjajohtajan kuin Leipert Motorsport tiimin toisen autokunnan eli tallitoverinsa. Maalissa kaksikko korosti voiton tärkeyttä eli pahimpien kanssakilpailijoidensa lyömistä heidän omalla kotiradallaan.

- Ajoin ehkä koko urani yhden parhaimmista aika-ajoista ja kuudes lähtöruutu oli meille hyvä perusta menestykselle. Sitten lähdössä olin kerrankin kunnolla hereillä ja pääsin yhdestä kanssakilpailijasta ohitse. Sen jälkeen sain koko ajovuoroni ajan tehdä omaa suoritusta ja sain pidin tuon sijoituksen kuljettajan vaihtoon saakka, Eskelinen kertoo ja jatkaa, - Juuso oli tänäänkin meidän sankari kun oman ajovuoronsa lopussa runttasi uusiksi niin tallimme sisäisen nokkimisjärjestyksen kuin PRO-AM sarjajohdon. Juuson ohitukset olivat kyllä todellisen ammattimiehen suoritukset ja sen myötä kilpailukauden viides palkintokorokesijoitus ja kolmas voitto maistuu oikein mukavalle, Eskelinen kertoo.

- Kun kilpailun loppupuolella saavutin pahimman kanssakilpailijamme niin kyllä siinä hetkessä päätin, että maalilipulle tullaan ihan toisenlaisessa järjestyksessä eikä siinä sitten montaa mutkaa mennyt kun tilaisuus avautui ja käytin sen heti hyväksemme. Lisäksi kun Mikko pystyi vastaamaan pyyntööni, eli jälleen parantamaan omaa suoritustaan niin tulos oli juuri sellainen kuin olimme ajatelleet. Erityisen ylpeä olen meidän kilpailuvauhdista, joka oli hyvin pitkälti maksimia mitä teoriassakin olisimme pystyneet ajamaan. Sarjajohtajina ei vielä olla oltukaan joten hetki nautiskellaan ja sitten nollataan tämä suoritus ja aletaan keskittymään huomiseen Fujin toiseen osakilpailuun, Puhakka jatkaa.

23.7.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä ei päivää ilman palkintokorokesijoitusta - Japanin Fujista lauantaina voitto ja sunnuntaina kakkossija

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruusarjan kilpailukauden neljäs osakilpailuviikonloppu sujui erinomaisissa suomalaistunnelmissa kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ylsivät jälleen lähes maksimisuoritukseen ja saalistivat 28 mestaruuspistettä 32 mahdollisesta. Eilen lauantaina kaksikko juhli kilpailukauden kolmatta luokkavoittoa ja tänään sarjan ainoa suomalaisautokunta piti PRO-AM luokan toiseksi kiireisintä kyytiä.


Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo autolla ajavat johtivat luokkaa aina sen viimeiselle kierrokselle saakka kunnes mestaruustaistelun kannalta pahin kanssakilpailija painoi pääsuoran jarrutuksessa ohitse ja karkasi lopulta reilun sekunnin voittoon. Koska eilen lauantaina Juuso ja Mikko voitti ja tänään voittaneet olivat toiseksi nopeimmat, tipahtivat suomalaiskuljettajat jälleen PRO-AM luokan kakkossijalle ja ovat jälleen vain kaksi mestaruuspistettä sarjajohtajia perässä. Vaikka kakkossijasta sai repullisen mestaruuspisteitä, tuntui se härmäläisissä suurelta pettymykseltä.

- Eilisen voiton jälkeen lähdimme tavoittelemaan samanlaista tulosta ja siltä se näytti aina viimeiselle kierrokselle saakka. Starttasin yleiskilpailun kolmannelta sijalta ja sain erinomaisen lähdön, jonka myötä pystyin haastamaan kakkossijalla olleen Lamborghinin tehdaskuljettajan, italialaisen Andrea Amicin. Hän kuitenkin käänsi suoraan eteeni ja välttääkseni kolarin jouduin jarruttamaan osittain radan ulkopuolella. Siitä sitten kolmannella sijalla ajelin aina kuljettajan vaihtoon saakka jonka jälkeen Mikko teki jälleen hyvää työtä tuoden meille lopulta toiseksi korkeimmat PRO-AM luokan mestaruuspisteet ja yleiskilpailun neljännen sijan, Puhakka kertoo.

- Juuso on koko viikonlopun tehnyt kellontarkkaa ja virheetöntä työtä. Kuitenkin minulla oli eilen parempi vauhti päällä kuin tänään, jossa suoritin ajovuorini karvan verran liian pehmeästi ja pahin kanssakilpailija sai Juuson ajaman etumatkan kurottua umpeen. Sitten Fujin lähes kahden kilometrin mittaisen pääsuoran päässä tuo samainen autokunta pääsi jarrutuksessa rinnalle ja lopulta myös ohitse. Tottakai jossitella voidaan, että olisin voinut blokata kaverin suorituksen, mutta nyt kuitenkin täytyy muistaa, että ajamme pitkää sarjaa jossa on vielä neljä osakilpailua ajamatta. Kolari ja nollapisteet olisi ollut vielä suurempi pettymys kuin hävitty voitto ja siten kauden seitsemänteen palkintokorokesijoitukseen pitää olla tyytyväinen, 11 vuoden kansainvälisen kilpailukokemuksen omaava Eskelinen jatkaa.

Fujin osakilpailujen voittoihin ajoi hallitsevat Aasian sarjan mestarit eli japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Yazid. Eskelinen ja Puhakka ovat PRO-AM luokassa siis hopeasijalla, vain kaksi pistettä sarjajohtajia perässä ja jo 24 pistettä pronssisijalla olevia edessä. Näin huikea taistelu maineesta, kunniasta ja suurista uroteoista jatkuu syyskuun kolmantena viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla ajettavissa kahdessa seuraavassa osakilpailussa. Sitä ennen kaksikko nähdään Suomen MM-rallissa kun Juuso Puhakka on kilpailun huoltoalueella promotoimassa niin itseään kuin Autourheilun Kansallisen Keskusliiton kuljettaja-akatemiaa ja Eskelinen janoaa MM-rallin yhteydessä ajettan Vetomies kilpailun voittoa Mitsubishi Lancer WRC-autollaan.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #1, Japani, la 21.7.2018: Yleiskilpailu Top-5

1. Kei Cozzolino (JPN) & Afiq Yazid (MAS), 26 kierrosta (Pro 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +7,618sek (Pro 2.)
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +10,908sek (Pro-AM 1.)
4. Ben Gersekowski (AUS) & Ricard Muscat (AUS), +16,176sek (Pro 3.)
5. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +17,028sek (PRO-AM 2.)

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Fuji #2, Japani, su 22.7.2018: Yleiskilpailu Top-5
1. Kei Cozzolino (JPN) & Afiq Yazid (MAS), 30 kierrosta (Pro 1.)
2. Artur Janoz (POL) & Andrea Amici (ITA), +18,499sek (Pro 2.)
3. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +46,155sek (PRO-AM 1.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +47,253sek (Pro-AM 2.)
5. Ben Gersekowski (AUS) & Ricard Muscat (AUS), +50,065sek (Pro 3.)


31.7.2018 - Voimansiirtovika pilasi Mikko Eskelisen ja Henri Arpiaisen Vetomies rallin - Keskeytys kolmannelta sijalta

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Suomen MM-rallin yhteydessä ajetussa Vetomies rallissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen mikkeliläinen kartanlukijansa Henri Arpiainen eivät yltäneet tavoitteisiinsa vaan karvaasti joutuivat keskeyttämään kilpailun sen toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kun Mitsubishi Lancer WRC Step2 voimansiirto antautui ja kaksikko päätyi laulukuoroon oltuaan keskeytyshetkellä koko kilpailun kolmannella sijalla. Näin vuoden 2012 hopeinen ja vuoden 2017 pronssisen Vetomies rallin palkintokorokesijoituksen uusiminen katosi Päijälän erikoiskokeen metsiin.

Riku Sepän Dynamo rallitiimissä ajanut kaksikko avasi kilpailun erinomaisesti kun he kellottivat 2,5 sekunnin pohja-ajan Harjun yleisöerikoiskokeelle. Kuitenkin lauantai-aamun Päijälän erikoiskokeen alussa voimansiirosta alkoi kuulua ilkeää ääntä ja se voimistui Kakariston erikoiskokeen ns. Tommin hyppyrin jälkeisessä alastulossa. Lopullisesti heidän matkansa keskeytyi uudelleen ajetun Päijälän erikoiskokeen puolivälin tienoilla kun voimansiirron ylimääräiset äänet kävivät sietämättömäksi ja auto ei suostunut kulkemaan kuin pintakaasulla. Keskeytys oli valtaisa pettymys kaksikolle, joka taisteli hopeisesta palkintokorokesijoituksesta.

- Kilpailun ensimmäinen eli Harjun yleisöerikoiskoe onnistui meiltä erinomaisesti ja 2,5 sekunnin pohja-ajan siivittämänä lähdimme tavoittelemaan palkintokorokesijoitusta. Kuitenkin jo kilpailua edeltäneissä testeissä kuulin auton tekniikasta sinne kuulumatonta ääntä, mutta kuitenkaan sitä emme pystyneet paikallistamaan. Sitten Päijälän pikataipaleella tuo ääni alkoi koventumaan kunnes Kakariston keinotekoisessa ns. Tommin hyppyrin alastulossa voimansiirrosta tullut ääni kävi jo sietämättömäksi. Päätimme kuitenkin jatkaa ja ajaa niin kauan kuin vain mahdollista kunnes noin seitsemän kilometriä Päijälän toiseen kertaan ajetun erikoiskokeen maalista voimansiirto alkoi vastustaa etenemistämme ja olimme pakotettuja jättämään kilpailu kesken, Eskelinen kertoo.

- Vauhdillisesti olimme keskeytyshetkeen saakka tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa; Vaikka emme kilpailun voittaneen Henrik Pietarisen vauhtiin pystyneet vastaamaan niin siltikin olimme vuoden 2017 Vetomies Mika Rampasen vauhdissa hyvin mukana. Lisäksi kun Rampanen joutui myös teknisen vian myötä keskeyttämään kilpailun niin hopeaa sieltä olisi tullut mikäli maalilipulle olisimme päässeet. Vaikka keskeytys aina harmittaa niin siitä huolimatta meillä oli Henri Arpiaisen kanssa oikein huumoripitoiset vauhtipäivät. Henkalle ja Riku Sepän luotsaamalle Dynamo tiimille iso kiitos täysin virheettömästä työstä. Tekniselle vialle emme tällä kertaa voineet mitään, Eskelinen jatkaa.

Seuraavaksi Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan voittokamppailuun

Vetomies rallin jälkeen Eskelisen kilpailukalenterissa on merkintä syyskuun puolivälin jälkeen kun Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja jatkuu Kiinan Shanghaissa ajettavissa kahdessa 50 minuutin mittaisessa osakilpailussa. Eskelinen ja hänen kirkkonummelainen ajopari Juuso Puhakka ovat mukavasti PRO-AM luokan mestaruustaitelussa, vain kaksi pistettä sarjajohtajia perässä kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua. Näin panosta tulee riittämään niin Kiinan kuin marraskuussa Italiassa ajettavissa päätösosakilpailuissa kuin ns. World Finalissa eli MM-kilpailuissa.

- Juuson kanssa olemme onnistuneet nappaamaan kolme voittoa ja yhteensä seitsemän kahdeksasta mahdollisesta PRO-AM-luokan palkintokorokesijoituksesta. Sitä strategiaa tulemme myös syyskuussa Shanghain formularadalla kilpailemaan ja näin edessä on mielenkiintoisin kilpailukauden huipennus koko 11-vuotisen autourheilu-urani aikana. Vetomies rallin pettymys on jo pitkälti unohdettu ja ajatukset käännetty kansainvälisen rata-autoilun mestaruustaisteluun, joka on täysin omissa käsissämme, Eskelinen avartaa loppukauttaan.

Lopputulokset Nelivetomies ralli 2018, Jyväskylä, top-3:
1. Henrik Pietarinen & Topi Luhtinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 56:53,0
2. Veli-Matti Saarelainen & Marko Tikkanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +3:05,7sek
3. Juha Salminen & Mikko Laakso, Subaru Impreza WRX STi, +3:23,0sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Henri Arpilainen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, ek5 voimansiirto


20.9.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen määrätietoisina Shanghain F1-radalle - Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan mestaruustaistelu kiihtyy

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Neljän ajetun osakilpailuviikonlopun jälkeen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan ainoat suomalaiskuljettajat, kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ovat sarjatilanteessa vain kaksi mestaruuspistettä kilpailevan tiimin taiwanilaista Evan Cheniä ja hänen japanilaista tiimikaveria Akihiro Asaita perässä.

Nyt tulevana viikonloppuna saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborhgini Huracan Super Trofeo EVO autolla kilpaileva kaksikko aikoo kääntää tilanteen toisinpäin ja siten lähteä sarjajohtajina marraskuussa Italian Vallelungan radalla ajettaviin sarjan päätösosakilpailuhin.

Sinivalkoisilla moottoriurheilijoilla valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan; Juuso Puhakka kävi jälleen voittamassa Kiinan Zhuhaissa ajetun Pan Delta Super Racing sarjan viimeisen osakilpailun ja Mikko Eskelinen on totuttautunut Shanghain kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin Espanjan Malagassa. Kummatkin kuljettajat puhisevat menohaluja ja tietävät, että nyt haetaan askelmerkit mestaruustitteliin.

- Kaksi mestaruuspistettä olemme sarjajohtajia perässä ja 24 pistettä kolmantena olevia edellä. Näin ollen hopeasija on erinomainen saavutus, mutta kultaankin meillä on huikeat mahdollisuudet, joten kaikkemme tullaan tekemään, että tuo tavoite täyttyy. Tiedämme, että kuummassakin 50 minuutin mittaisessa osakilpailussa puhdas ja murheeton ajo tullaan palkitsemaan repullisella mestaruuspisteitä, joten siitä lähdetään, että palkintokorokesijoitukset ovat jälleen minimitavoitteemme. En kyllä pahisi yhtään pahaksi, mikäli sieltä kaksi voittoa kävisimme nappaamassa, Eskelinen kertoo.

- Kuluvalla kilpailukaudella olemme Mikon kanssa saavuttaneet kolme voittoa, kaksi kakkossijaa ja yhden pronssisijan. Lisäksi olen kolme voittoa käynyt ajamassa Pan Delta Super Racingin sarjassa, joten prosentuaalisesti olemme erinomaisesti tavoitteitamme täyttäneet. Siltikin nöyrällä, mutta luottavaisella asenteella lähdemme töitä tekemään ja taistelemaan teknisesti erittäin haastavalla, 5,4 kilometrin mittaisella Shanghain F1-radalla, Puhakka jatkaa.

22.9.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen voittoon Shanghaissa - Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja siirtyi suomalaiskomentoon

Kymmennettä vuotta ajettavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden yhdeksäs osakilpailu päättyi suomalaisjuhliin kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ajoivat täydellisen suorituksen ja nousivat kolmannelta sijalta PRO-AM luokan voittoon. Yleiskilpailussa he olivat neljänneksi nopeimpia, vain reilu viisi sekuntia yleiskilpailussa kakkossijan napanneita australialaisia tiimikavereitaan Ben Gersekowskia ja Richard Muscatia. Voiton myötä Puhakka ja Eskelinen nousivat PRO-AM luokan sarjajohtoon kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua.


Shanghain F1-radalla ajetuun 50 minuutin mittaiseen kilpailuun Eskelinen starttasi yleiskilpailun seitsemännestä lähtöruudusta ja erinomaisen lähdön saatuaan pääsi haastamaan kanssakilpailijoitaan. Koko 22 minuutin ajovuoronsa aikana Mikko sai ajaa täysin omaa suoritustaan ja pystyi pitämään eron kärkikuljettajiin sellaisena, että kilpailun toisella osuudella tallitoveri Juuso Puhakka pääsi nopeasti nousemaan kanssakilpailijoiden imuun ja vakuuttavasti ohitse. Puhakka oli radalla täysin omaa luokkaansa ja suvereenisesti ohitteli kanssakilpailijoitaan siten, että PRO-AM luokan ykkössijan lisäksi Juuso ajoi jopa Lamborghinin tehdaskuljettajan eron kiinni - ja lopulta myös vastustamattomasti ohitse.

Teknisesti täysin murheettoman ja ajosuorituksellisesti täydellisesti sujuneen kilpailun palkintokorokkeella oli riemu ylimillään, koska voiton ja sarjajohdon lisäksi saksalaisen Leipert Motorsport tiimin toinen autokunta teki koko kilpailukauden parhaimman suorituksen ja yleiskilpailun hopeisen palkintokorokesijoituksen myötä tiimipäällikkö Ingo Leipert oli yhtä hymyä.

- Aika-ajoissa PRO-AM luokan kolmas ja yleiskilpailun seitsemäs sija takasi hyvät lähtökohdat. Lisäksi kun sain erinomaisen startin ja pystyin hyvin vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin niin olen valtavan tyytyväinen omaan suorittamiseeni. Koutsini Jani Kekoni on koko kilpailukauden ajan vaatinut minulta lisää kyytiä ja tänään palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen hän oli hiljaista miestä, joten varmaankin tein asiat oikein. Voitto ja sarjajohto on juurikin sitä mitä me tältä kilpailulta lähdettiin hakemaan eli tavoitteet täytettiin, Eskelinen kertoo.

- Mikko pystyi ajovuorollaan minimalisoimaan eron kanssakilpailijoihini ja kun hän auton minulle toin niin olihan se suuri nautinto ajella ohitse ensiksi PRO-AM -luokan pahimmista kanssakilpailijoista ja sitten vielä bonuksena pääsin haastamaan Lamborghinin tehdaskuljettajia, joista viimeisellä kierroksella sipaisin ohitse. Tosin insinöörini ei oikein asiasta tykännyt, koska ohittamani kuljettaja ajaa PRO-luokan pisteistä ja siten sillä suorituksella ei ollut mitään merkitystä meidän mestaruuspisteiden kannalta. Mutta olihan se hauskaa kiusata sarjaa vuosia hallinneita tähtikuljettajia ja sipaista toisesta sellaisesta ohitse, nuori ja ajotaidoiltaan äärettömän lahjakas Juuso Puhakka jatkaa.

Sunnuntaiseen toiseen Shanghain 50 minuutin mittaiseen osakilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista kun aika-ajoissa Juuso Puhakka oli koko joukon toiseksi nopein. Näin ollen hän starttaa eturivistä ja tavoitteenaan aivan samanlainen tulos kuin tänään eli PRO-AM luokan voitto.

23.9.2018 - Suomalaiskuljettajille kaksi palkintokolähtöroketta Shanghain F1-radalta - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen jaetussa sarjajohdossa Italian finaaliviikonloppuun

Kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen saalistivat kaksi arvokasta palkintokorokesijoitusta Kiinan Shanghaissa ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailuviikonlopussa. Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620 hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO autolla ajanut kaksikko nappasi lauantain osakilpailusta PRO-AM luokkavoiton ja sunnuntain osakilpailusta PRO-AM luokan palkintokorokkeen alimman sijan eli runsaan pistepotin. Kuitenkin pitkän kilpailukauden kymmennennen osakilpailun voittokamppailu kariutui varaslähtöön ja sitä seuranneeseen varikon läpiajorangaistukseen.


Shanghain lauantain 50 minuutin mittaisessa kilpailussa sarjan ainoat suomalaiskuljettajat tekivät täydellistä työtä ja suvereeniseen tapaan saavuttivat täydet mestaruuspisteet. Lisäksi Juuso Puhakan huikean aika-ajokierroksen myötä sunnuntain kilpailuun he starttasivat yleiskilpailun kakkosruudusta eli eturivistä, jossa kuitenkin hallitseva PRO-luokan sarjamestari, malesialainen Afiq Yazid koulutti nuorta ja erittäin nopeaa Puhakkaa sillä seurauksella, että hänen kikkailu ennen vihreiden valojen vaihtumista johti suomalaiskuljettajan vääränaikaiseen johtoasemaan eli sääntöjen vastaiseen tekoon.

Vaikka ajovuorojensa aikana kummatkin suomalaiskuljettajat tekivät muuten virheettömät suoritukset, tuomariston antaman rangaistuksen seurauksena he tippuivat kolmanneksi ja jäivät kakkossijasta juurikin tuon rangaistuksen aiheuttaman aikahukan verran. Siltikin kummatkin kuljettajat, mukaan lukien tallipäälikkö Ingo Leipert pitivät viikonloppua erittäin onnistuneena, koska lauantain voiton myötä härmäläiset saalistivat kaksi mestaruuspistettä enemmän kuin mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ja siten marraskuun puolivälissä Italian Vallelungan radalla ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdetään tasapistein.

- Ansaitsemani eturivin paikka suli täysin käsiin kun vain hetkeä ennen vihreiden valojen vaihtumista paalupaikkamies jarrutti autollaan sen verran, että minä en ehtinyt reagoimaan ja ohitin hänet ennen lähtöviivaa jonka myötä sain rangaistuksen. Tovin ajelin kilpailua johtaneena kuljettajana kunnes tulin suorittamaan tuon saamani rangaistuksen jonka myötä tipahdimme yleiskilpailun seitsemännelle ja PRO-AM luokan kolmannelle sijalle. Tärkeintä oli se, että sain henkisesti nollattua virheeni ja pystyin ajamaan kilpailun nopeimpia kierrosaikoja koko ajovuoroni ajan. Tästäkin opitaan, Puhakka kertoo.

- Kun kilpailusta oli ajettu noin puolet niin Juuso toi auton minulle ja vaikka kaikkeni tein niin en pystynyt mestaruustaistelun kannalta pahimpia kanssakilpailijoita saavuttamaan. Muutenkin PRO-AM luokan voittanut japanilaisautokunta ajoi yleiskilpailun kolmannelle sijalle eli heille tänään tuskin olisimme pystyneet vastaamaan, mutta kakkossija olisi ehkä ollut saavutettavissa. Vaikka palkintokorokesijoitus on tavoitteidemme mukainen tulos, maistuu se silti vähän karvaalta kun ajatellaan, että olemme nyt tasapisteissä pahimpien kanssakilpailijoidemme kanssa. Sen myötä reilun kuukauden päästä Italiassa tullaan aivan varmasti näkemään huikea taistelu mestaruustittelistä, Eskelinen jatkaa.

Leipert Motorsport tiimin toinen australialainen autokunta kävi huikean taistelun yleiskilpailun palkintokorokesijoituksesta, mutta joutui kilpailun loppumetreillä antautumaan PRO-AM luokan voittaneelle japanilaisten Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnille. Neljäs sija oli silti heille arvokas, koska heidän autokunnan Ben Gerskowski ajaa Italian finaaliviikonloppuna hopeisesta sijasta. Kilpailukausi huipentuu marraskuun puolivälissä Italian Rooman läheisyydessä olevalla Vallelungan radalla, jossa Aasian, Euroopan ja Amerikan sarjojen finaalilähtöjen lisäksi ajetaan myös Lamborghini Super Trofeo ratasarjan maailmanmestaruudesta.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, lauantain osakilpailu, 22.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +8,310sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), +18,362sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Shanghai 2018, sunnuntain osakilpailu, 23.9.2018: PRO-AM luokka, Top-3
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 23 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +12,277sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +39,515sek

15.11.2018 - Juuso Puhakalla ja Mikko Eskelisellä edessä autourheilun superviikonloppu - Panoksena Lamborghini Super Trofeo ratasarjan tittelit

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Seuraavien neljän päivän ajan kansainvälisesti suurta arvostusta nauttiva Lamborghini Super Trofeo ratasarja kerää yhteensä 65 autokuntaa huipentamaan kilpailukautensa Italian Vallelungan radalle, jossa ajetaan niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan maanosien sarjojen kaksi viimeistä osakilpailua kuin ns. World Finals eli MM-kilpailut.

Sarjan ainoa kokonaan suomalainen autokunta eli kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen on kuluneella kilpailukaudella napannut yhdeksän kymmenestä mahdollisesta Aasian ratasarjan palkintokorokesijoituksesta ja sen myötä starttaa jaetussa sarjajohdossa perjantaina ajettaviin kahteen finaalilähtöön, jossa samanaikaisesti ajaa myös Amerikan sarjalaiset.

Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko suuntaa tänään torstaina ajettaviin virallisiin harjoituksiin sekä aika-ajoihin toiveikkain mielin; Suomalaiset eivät poikkeuksellisesti tavoittele palkintokorokkeen korkeinta sijaa vaan heidän tavoitteenaan on puhtaasti olla vähintään hieman parempi kuin pahimmat kanssakilpailijat eli japanilainen Akihiro Asai ja hänen taiwanilainen tiimikaveri Evan Chen. Kahdessa aikaisemmassa osakilpailussa Puhakka ja Eskelinen ovat heitä kaksi mestaruuspistettä parempia olleet ja siten samanlaisella taktiikalla he näihin finaaleihin suuntaavat.

- Vallelungan neljän kilometrin mittainen kilparata on todella ahdas ja syheröinen. Tiistaina ajetuissa epävirallisissa harjoituksissa nähtiin paljon ulosajoja ja uskon, että samanlaisia suorituksia tullaan näkemään myös kaikissa viikonlopun useissa ajosessioissa. Kaikilla kilpailijoilla tuntuu virtaa olevan kun jokaiselle tämä finaaliviikonloppu on paras mahdollinen näytön paikka. Niin se on myös meille ja sen myötä tulemme tekemään kaikkemme, että kotisuomeen tuliaisina olisi sinivalkoisen moottoriurheiluhistoriamme ensimmäinen Aasian ratasarjan mestaruus, Juuso Puhakka kertoo.

- Tämä on minulle urani viides MM-viikonloppu ja siten kokemuksesta tiedän, että kukaan ei tule antamaan metriäkään periksi. Tätä mantraa olemme myös itsellemme kertoneet ja siten nyt katsotaan kuinka kovasti me tuon tarjottimella olevan Aasian tittelin haluamme. Toisaalta tiedämme myös, että meidän ei tarvitse olla koko joukon parhain vaan riittää, että olemme parempi kuin Chen ja Asai, joita varsinkin nyt loppukautena olemme karvan verran parempia olleet. Olisihan se oikein mukavaa voittaa titteli ja siten saada palkintokaappiin täytettä saavuttamani vuoden 2015 EM-hopean ja MM-pronssin sekä vuoden 2017 Aasian hopeamitalin rinnalle, Eskelinen jatkaa.

Aasian finaalien aika-ajot ajetaan tänään torstaina Suomen aikaa klo 14.30 ja kaksi viimeistä 50 minuutin mittaista osakilpailua kaasutellaan perjantaina aamu- ja iltapäivästä. Lauantaina edessä on MM-osakilpailujen aika-ajot sekä ensimmäinen osakilpailu ja kilpailukausi päättyy sunnuntaina ajettavaan toiseen MM-osakilpailuun, jossa Eskelinen ja Puhakka saa vastaansa mm. toisen suomalaiskuljettaja Tuomas Tujulan.

16.11.2018 - Kansainvälisen Lamborghini ratasarjan voitto Suomeen - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen uudet Lamborghini Super Trofeo Aasian mestarit!

Italian Vallelungan kilparadalla ajetut Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan finaalikilpailut sujuivat suomalaisittain erinomaisesti kun kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja jyväskyläläinen Mikko Eskelinen nappasivat aamupäivän kilpailusta viidennen voittonsa ja iltapäivän kilpailusta kauden kolmannen kolmossijan. Näiden lisäksi kaksikko pokkasi kolme kakkossijaa eli puolen vuoden aikana olivat palkintokorokkeella yhteensä 11/12 kertaa. Erittäin jännittävien finaalikilpailujen jälkeen kaksikko kruunattiin kautta aikain ensimmäisiksi suomalaisiksi Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan suomalaismestareiksi.


Edelliset kaksi osakilpailuviikonloppua Puhakka ja Eskelinen ovat tehneet virheetöntä työtä ja samanlaisella suoritustasolla he jatkoivat myös Vallelungassa, josta aamulla voitto heltisi erittäin tiukan taistelun jälkeen; Eskelinen avasi kilpailun ja pystyi vastaamaan mestaruustaistelun kannalta pahimman kanssakilpailijansa eli taiwanilaisen Evan Chenin ja hänen japanilaisen tiimikaveri Akihiro Asain vauhtiin. Kuljettajan vaihdon jälkeen Puhakka pitkään painosti johdossa ajaneita kanssakilpailijoitaan kunnes kilpailun viimeisillä kierroksilla käytännössä väkisin painoi ohitse ja näin voiton myötä suomalaiset siirtyivät sarjajohtoon kolmen mestaruuspisteen turvin.

Iltapäivän toiseen kilpailuun Puhakka starttasi eturivistä ja oli jo ehtinyt hyvälle karkumatkalle kunnes, kanssakilpailijan pyörähtämisen seurauksena, turva-auto tuli radalle ja keräsi kilpailijat yhteen letkaan. Uusintalähdön jälkeen Juuso pystyi jälleen tekemään eroa kanssakilpailijoihin ja toi auton PRO-AM luokan johtoasemassa Eskeliselle, joka pystyi puolustamaan tuota sijaa aina kilpailun loppumetreille saakka.

Hallitseva Aasian ratasarjan hopeamitalisti kuitenkin kaatui saappaat jalassa kun ensiksi japanilaiset Takeshi Matsumoto ja Toshiyuki Ochiai sekä hetkeä myöhemmin pahimmat kanssakilpailijat eli Asai ja Chen osuivat Eskelisen ja Puhakan autoon siten, että autosta varisi radan varteen niin etu- kuin takapuskurin aerodynamiisia osia eikä 620 hevosvoimainen Lamborghini Huracan Super Trofeo EVO auto ollut enää parhaimmillaan.

Kuitenkaan, koska Asai ja Chen eivät voittaneet niin palkintokorokkeen alin sija riitti tuomaan mestaruuteen tarvittavat pisteet. 12 osakilpailun mittaisessa sarjassa Eskelisen ja Puhakan pistesaldo oli 146 pistettä kun Asain ja Chenin 144 pistettä.

- Olemme viimeisessä kolmessa osakilpailuviikonlopussa olleet 2-3 mestaruuspistettä Asaita ja Cheniä parempia, joten tiesimme olevamme vahvoilla myös näissä finaaleissa, joka tuloksellisesti oli myös toisinto edellisestä Kiinan Shanghain kilpailusta. Eli meillä oli käsikirjoitus olemassa, jota orjallisesti noudattamalla saimme tavoitteet täytettyä eli nyt olemme suomalaisen moottoriurheiluhistorian ensimmäiset Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan mestarit, Puhakka kertoo ja jatkaa, - Kaikkemme annettiin ja tulos oli sen mukainen. Myöskään olotila ei voisi olla onnellisempi, koska tämä oli täydellinen huipentuma tähänastisen autourheilu-urani menestyksekkäimmälle kilpailukaudelle.

- Mestaruus ei tullut helpolla vaan koko pitkän kilpailukauden ajan olemme periksiantamattomasti töitä sen eteen tehneet. Erinomaisesti hyödynsimme minun sekä Leipert Motorsport tiimin lähes kymmenen vuoden kilpailukokemuksen tästä sarjasta; Pystyin osakilpailusta toiseen parantamaan omaa suoritustasoani ja kun Juuso on jokaisessa ajosessiossa ollut radan nopeimpia kuljettajia niin voidaan todeta, että tämä mestaruus oli ansaittu. Iso kiitos huikeasta vastuksesta kanssakilpailijoillemme, jotka viimeisen osakilpailun viimeiseen metriin saakka yrittivät päästä tähän tulokseen. Tämä päivä on ehdottomasti koko 11-vuotisen autourheilu-urani huikein, Eskelinen jatkaa.

Kaksikko ei kauaa ehdi titteliään juhlistamaan, koska aikaisin lauantaina heillä on edessään Lamborghini Super Trofeo MM-osakilpailujen aika-ajot ja myöhemmin iltapäivästä sen ensimmäinen osakilpailu, jossa Eskelinen ja Puhakka saavat vastaansa niin Euroopan ja Amerikan kuin Aasian parhaimmat kuljettajat. Lisäksi kilpailussa ajaa myös kolmas suomalaiskuljettaja, lappeenrantalainen Tuomas Tujula.

- Vaikka kilpailukautemme tärkein tavoite eli Aasian mestaruus on nyt saavutettu niin siitä huolimatta meillä riittää tavoiteltavaa myös MM-kilpailuissa, joissa kaikki menestys otetaan kiitollisena vastaan. Ehkäpä kokeilemme tätä samaista menestysreseptiä ja katsotaan mihin se riittää, Eskelinen pohtii edessä olevia kilpailukauden kahta viimeistä kilpailua.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 11/12, 16.11.2018 Vallelunga (Italia), PRO-AM, Top-3:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), 32 kierrosta

2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +0,190sek
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 17,523sek

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 12/12, 16.11.2018 Vallelunga (Italia), PRO-AM, Top-3:
1. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 29 kierrosta
2. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), +10,633sek
3. Mikko Eskelinen (FIN) & Juuso Puhakka (FIN), +15,238sek


18.11.2018 - Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen jäivät niukasti Lamborghini Super Trofeo MM-pronssista - Aasian mestaruus historiallinen suomalaistulos

Italian Vallelungan radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan MM-finaaleissa kirkkonummelainen Juuso Puhakka ja hänen jyväskyläläinen tiimikaveri Mikko Eskelinen ensiksi nappasivat yhteisen kilpailukautensa 12. palkintokorokesijoituksen ja siten toiveikkaana starttasivat toiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Kuitenkin pettymyksellinen kuudes sija pudotti heidät niukasti MM-mitalilta ja sarjan ainoan kokonaan suomalaisen autokunnan oli tyytyminen MM-kilpailujen neljänteen sijaan. Siltikin sijoitus oli parhain myös suomalaisittain katsottuna, koska MM-kilpailuissa ajanut kolmas suomalaiskuljettaja, lappeenrantalainen Tuomas Tujula joutui lähtökolarin seurauksena keskeyttämään kilpailunsa ennen kuin se oli edes ehtinyt alkamaan.


Kymmenettä juhlavuotta ajetussa kilpasarjassa Puhakka ja Eskelinen tekivät suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kun he perjantaina, upean taistelun jälkeen, saavuttivat Aasian mestaruussarjan voiton. Lisäksi kun kaksikko nappasi MM-kilpailujen ensimmäisen osakilpailun palkintokorokesijoituksen niin tuloksellisesti nyt päättynyt kilpailukausi oli kummankin sinivalkoisen autourheilijan historian menestyksekkäin; 12/14 palkintokorokesijoituksen lisäksi Puhakka kävi ajamassa kolme voittoa ajamassaan kolmessa Kiinan ratasarjan osakilpailussa.

- Vaikka MM-kilpailussa jäimme kaksi mestaruuspistettä MM-pronssista niin siitä huolimatta enemmän kuin tyytyväisiä voimme suorituksiimme olla; Ensiksi voitto ja kolmossijan Aasian sarjan päätöskilpailuista ja sitten pronssi ja kutossija MM-finaaleista niin todellakin ylpeä saamme tekemisistämme olla. Koko pitkän kilpailukauden ajan suuresti teimme töitä menestyksen eteen ja siksi mestaruus oli täysin ansaittu. Lisäksi kun kilpailusta toiseen pystyimme kilpailukykyämme parantamaan niin nyt hyvillä mielellä voimme näistä huikeista hetkistä koko loppuvuoden nauttia, Puhakka kertoo.

- Aasian mestaruuden ratkettua starttasimme MM-kilpailuihin ilman minkäänlaista tulostavoitetta. Kuitenkin yllätyimme itsekin kun, huikean taistelun jälkeen, pystyimme palkintokorokesijoituksen sieltäkin tuomaan. Vaikka tässä toisessa MM-finaalissa ajoimme koko kilpailukauden huonoimman suorituksen ja olimme kuudes niin siitä huolimatta neljäs sija MM-finaalista on myöskin enemmän kuin osasimme odottaa. Juuso on koko kilpailukauden ajan tehnyt maksimaalista suoritusta ja kun minä olen tasoani pystynyt suuresti nostamaan niin kyllä me Mestaruustittelin olemme ansainneet. Tottakai MM-pronssi olisi ollut sulka hattuun, mutta yhtään ei meitä nelossijakaan harmita, Eskelinen jatkaa.

MM-finaaleissa nähtiin runsaasti tapahtumia ja suurta draamaa. Lopulta PRO-AM luokan MM-voittajaksi ajoivat yhdysvaltalainen JC Perez ja hänen italialainen tiimikaveri Loris Spinelli, joka vuonna 2015 voitti MM-tittelin Eskelisen ja hänen silloisen tiimikaveri Kelvin Snoeksin nenän edestä.

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Vallelunga 2018, 1/2 osakilpailu, PRO-AM top-5:
1. JC Perez (USA) & Loris Spinelli (ITA), 29 kierrosta
2. Lorenzo Bontempelli (ITA) & Emanuele Zonzini (RSM), +12,517sek
3. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +17,790sek
4. Takeshi Kasai (ITA) & August Macbeth (USA), +18,127sek
5. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN) +18,486sek

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Vallelunga 2018, 2/2 osakilpailu, PRO-AM top-5:
1. Simon Larsson (SWE) & Dennis Lind (DNK), 29 kierrosta
2. Lorenzo Bontempelli (ITA) & Emanuele Zonzini (RSM), +1,256sek
3. JC Perez (USA) & Loris Spinelli (ITA), +14,624sek
---
6. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +36,234sek
 
     
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi