Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Kilpailukausi 2022: Valikoituja ralleja WRC-autolla

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ajankohta
Kilpailun nimi ja paikkakunta
Tulos
Raportti
14.-16.01.2023
Arctic Lapland Ralli, Rovaniemi
lkesk.
Raportti
04.-05.03.2023
SM Jyväskylän Talviralli
1. (WRC) Raportti
12.-13.08.2023
Future SM-ralli, Lahti
1. (WRC) Raportti

Kilpailukauden 2023 videot:
- Arctic Lapland Rally 2023 - Ford Fiesta RS WRC action
- Arctic Lapland Rally 2023 - Testit #1: Mäntyharju
- Arctic Lapland Rally 2023 - Testit #2: Mäntyharju
- Arctic Lapland Rally 2023 - Testit #3: Rovaniemi
- Arctic Lapland Rally 2023 - Shakedown
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK1: Jyrhämäjärvi
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK2: Mäntyvaara #1
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK3: Kaihuavaara
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK4: Kivalo Siikakämä
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK5: Mäntyvaara #2
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK6: Siikakämä
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK7: Aittajärvi
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK8: Ounasvaara
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK9: Heinunkierto
- Arctic Lapland Rally 2023 - EK10: Sarriojärvi

- SM Jyväskylän talviralli 2023 - Testit
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK1: Killeri
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK2: Kelloperä
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK3: Palsankylä
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK4: Ilomäki
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK5: Kuohu
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK6: Moksi
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - EK7: Parkkola
- SM Jyväskylän talviralli 2023 - Kisakooste
- Mikko Eskelinen & Enola Hsieh - Ford Fiesta RS WRC Experience
- Future SM-Ralli 2023 - EK5: Toijala #1
- Future SM-Ralli 2023 - EK6: Porvola #1
- Future SM-Ralli 2023 - EK7: Avus #1
- Future SM-Ralli 2023 - EK8: Neroskulma #1Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
17.1.2023 - Mikko Eskelisen Arctic Lapland Ralli päättyi tekniseen vikaan - Rikkoontunut pyörännapa keskeytti kilvanajon ennen viimeistä erikoiskoetta

58. kerran Napapiirillä ajetussa Arctic Lapland Rallissa kilpaillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 50, ja hänen pitkäaikainen kartanlukija, petäjävetinen Arto Kapanen, 59, jäivät vain yhden erikoiskokeen päähän tavoittestaan; WRC-luokan voittoa hakemaan lähtenyt kaksikko kärsi teknisestä murheesta ja oli pakotettu jättämään kovatasoinen kilpailu kesken.

- Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella autostamme hajosi toinen takanapa ja kolmivetoisella autolla raahauduimme Sarriojärven erikoiskokeen maaliin. Periaattessa autolla olisi voinut hiljaa ajella maaliin, mutta päätimme keskeyttää välttääksemme isommat vahingot. Lisäksi kun olisimme hiljaisella vauhdilla olleet tulppana takana tuleville ja siten pilanneet heidän kovan kilvanajon niin päätimme lähteä saunan lämmitykseen, Eskelinen kertoo.

Toiveikkain mielin pitkän autourheilu-uransa 17. kerran Arctic Lapland Rallissa sen ainoalla WRC-autolla ajanut Eskelinen oli toisen erikoiskokeen jälkeen yleiskilpailun kahdeksannella sijalla. Kuitenkin spinnaus ja sen seurauksena moottorilämpöjen nousun myötä kilvanajo kärkisijoituksista muuttui arkiseksi ralliseikkailuksi erittäin haastavissa olosuhteissa ajetussa kilpailussa.

- Lähdin normaalisti ajamaan oikealle taittuvaa mutkaa kunnes perä lähti pöperössä irti. Sain nopeasti auton hallintaan, mutta kuitenkin spinnasimme kun keula viisti lumihankea. Siinä samassa sammutin sisämutkan katselijoiden jätkänkynttilät ja auton keula täyttyi lumesta. Moottorilämmöt nousivat muutaman kilometrin ajon jälkeen ja meidän oli pakko pysähtyä putsaamaan lumet pois jäädyttimien edestä, Eskelinen kertoo.

- Ounasvaaran syheröisellä erikoiskokeella spinnasin toisen kerran ja sitten vielä pitkän Sarriojärven erikoiskokeen puolivälissä auton toinen takanapa rikkoontui ja WRC-autostamme tuli kolmivetoinen malli. Koska emme halunneet rikkoa autoa lisää eikä haluttu olla tien tukkona pilaamassa takanamme omista luokkavoitoistaan ajaneiden kuljettajien taistelua niin jätimme kilpailun kesken ja lähdimme lämmittelemään saunan lauteille, Eskelinen kiteytti pettymyksellisen kilpailunsa tapahtumia.

Arvostetun rallin yleiskilpailun voitosta nähtiin huikea taisto kahden Rallin moninkertaisen Suomenmestarin välillä. Kissa-hiirimäinen kilvanajo päättyi lopulta Teemu Asunmaan voittoon. Alavutelainen ajoi kaksi päivää ja yli 200 erikoiskoekilometriä vain 1,5 sekuntia karkkilaista Juha Saloa nopeammin. Eskelinen suunnittelee ajavansa seuraavaksi kotikilpailunsa eli maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylässä ajettavan Ralli SM-sarjan kolmannen osakilpailun.

Lopputulokset 58. Arctic Lapland Rally 2023: Yleiskilpailu top-3:
1. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki, Skoda Fabia R5 EVO, 1:57:49,0
2. Juha Salo & Kristian Temonen, Skoda Fabia R5 EVO, +1,5s
3. Lauri Joona & Tuukka Shemeikka, Skoda Fabia R5 EVO, +1:48,7s
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, tekninen vika ek10jHighslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
5.3.2023 - Palsankylän raju hypy oli koitua Mikko Eskelisen kohtaloksi Jyväskylän Talvirallissa - Rikkinäisellä autolla maaliin ja WRC-luokan voittoon

Ralli SM-sarjan kolmas ja samalla jyväskyläläisen Mikko Eskelisen ja hänen petäjävetisen kartanlukija Arto Kapasen kotiteillä ajettu kilpailu sujui nuottien mukaisesti aina kilpailun kolmannelle erikoiskokeen maalipäässä sijainneelle Palsankylän legendaariselle hyppyrille saakka. Kuitenkin hieman liian vauhdikas lähestyminen johti yllätykselliseen lentoon, jonka päätteeksi kilpailun ainoalla WRC-autolla ajanut kaksikko leiskautti yhden päivän pisimmistä hypyistä ja rysähti pahasti keula edellä maapalloon. Osumassa kartanlukija Arto Kapaselta lähti keuhkoista ilmat ja auton moottorista karkasivat hevosvoimat.

Loppupäivän kaksikko ajeli rikkoontuneilla jousilla ja tehottomalla moottorilla. Yleiskilpailun 12. sija ja WRC-luokan voitto oli silti tavoitteiden mukainen tulos, koska parempaa ei ollut enää Palsankylän hyppyrin jälkeen tarjolla.

- En kilpailua edeltäneessä nuotituksessa huomioinut isoa nyppyä edeltävässä jarrutuksessa ollutta pientä hyppyä. Kun menin jarrulle niin auto kevensi ja näin hyppyrin keulaan saavuttiin aivan liian lujaa. Siten ilmalentoon lähdettiin täysin väärässä asennossa eikä tuulilasista näkynyt mitään muuta kuin tie. Alastulossa Artolta lähti ilmat ja matka maaliin jatkui hänen vointiaan kysellessä. Kapanen urhoollisesti luki nuottia sen minkä pystyi ja maalissa saavuttiin kirosanojen siivittäminä. Sen jälkeen siirtymätaival huoltoon ihmeteltiin auton tietokoneen antamia varoituksia, Eskelinen kertoo.

- Loppupäivä meni ajeluksi ja öljyn lisäämiseksi moottoriin, joka ei Palsankylän rysähdyksestä tykännyt. Koska myös auton jousitus otti siipeensä niin nautiskelu äärimmäisen hienoista ralliteistä muuttui selviytymiskamppailuksi ja maaliin pääsemiseksi, joka sekin oli uhattuna vielä viimeisen erikoiskokeen jälkeen; Viimeisellä siirtymätaipaleella saimme jälleen yhden hälyytyksen lisää kun auton latausjärjestelmä ilmoitti sähköjännitteen pienentymisestä. Kovin pidempää siirtymää maaliin ei oltaisi päästy ja siten tyytyväinen pitää olla, että tavoitteet saatiin lopulta täytettyä, WRC-luokan korkeimpaa palkintoa halannut ja kahden kilpailun keskeytysputken katkaissut Eskelinen jatkaa.

Rallin yleiskilpailun voittoon ajoi sarjan edellisen osakilpailun voittanut Jari Huttunen, joka kahdeksan vuotta vanhalla Skoda Fabia R5 autolla oli 6,2 sekuntia nopeampi tehdasuudella Skoda Fabia Rally2 autolla ajanutta Teemu Asunmaata.

SM Jyväskylän Talviralli 2023: Yleiskilpailu Top-3:
1. Jari Huttunen & Antti Haapala, Skoda Fabia R5, 46:23,6
2. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki, Skoda Fabia Rally2, +6,2s
3. Lauri Joona & Tuukka Shemeikka, Skoda Fabia R5 EVO, +15,0s
---
12. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +3:11,0s (1. WRC-luokassa)Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
13.8.2023 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen WRC-luokkavoittajat Lahden Future SM-rallissa - Yleiskilpailun yhdeksäs sija tyydyttävä tulos viiden vuoden sorarallitauon jälkeen

Viisi kesää sitten edellisen sorarallinsa ajanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 50, ja hänen luottokartanlukijansa Arto Kapanen, 59, ajoivat tyylikkään suorituksen Lahden ympäristössä ajetussa kaksipäiväisessä Future SM-rallissa. 12 erikoiskoetta ja yhteensä 149,12 erikoiskoekilometriä sisältänyt kilpailu ajettiin teknisesti erittäin haastavilla erikoiskokeilla, jotka Suomen ainoalla aktiivisessa kilpailukäytössä olevalla WRC-autolla ajanut Dynamo Teamin kaksikko kiersi yleiskilpailun yhdeksänneksi nopeiten. Koska WRC-luokassa he olivat ainoat osallistujat niin siten maaliin pääsystä heidät palkittiin näyttävillä palkintopokaaleilla.

- Aikaisemmin talvella Jyväskylän SM-talvirallin Palsankylän hyppyrin kovassa alastulossa WRC-automme sai sen verran siipeensä, että kevät ja osittain myös kesä meni auton korjauksessa ja tekniikan huoltamisessa. Lahden SM-ralliin saatiin auto valmiiksi ja siten kahden hyvän testipäivän turvin lähdettiin ilman sen suurempia tavoitteita päättämään viisi vuotta soralta kestänyt kilpailutauko. Tottakai ajatuksissa oli Heikki Kovalaisen vauhtiin pääseminen ja puoleen väliin kilpailuun saakka ajettiinkin hänen kanssaan sekunttitaistelua. Kuitenkin kun teimme viimeiselle neljälle erikoiskokeelle väärän rengasvalinnan niin Kovalainen oli lopulta puolisen minuuttia meitä nopeampi, Eskelinen kertoo.

- Silti yleiskilpailun yhdeksäs sija ja toinen peräkkäinen WRC-luokan voitto maistui makealta. Tiimi teki hyvää työtä ja saimme ajaa teknisesti murheettoman kilpailun. Tottakai kovempaa olisi voinut yrittää mennä, mutta kun yhtään isompia palkintopokaaleja ei se olisi tuonut niin annettiin Heikin mennä menojaan ja keskityttiin nautiskelemaan todella hienoista sekä ennen kaikkea äärimmäisen vaativista erikoiskokeista, Ford Fiesta RS WRC-autolla ajamisesta isosti nauttinut Eskelinen jatkaa.

Future SM-rallin yleiskilpailun voittokamppailu oli jännittävää seurattavaa aina sen viimeisen erikoiskokeen maalilipulle saakka. Kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva Lauri Joona oli lopulta viisi sekuntia rallin kymmenkertaista Suomenmestari Juha Saloa nopeampi. Rallin MM-sarjan WRC3-luokan ylivoimaisessa johdossa oleva Roope Korhonen oli myös tiukasti mukana kilpailun voittokamppailussa kunnes spinnaus pudotti hänet johtoasemasta. Kahdeksannella erikoiskokeella sattuneen virheen jälkeen hän putosi neljänneksi, josta lopuilla erikoiskokeilla kuitenkin onnistui nousemaan palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

Lopputulokset Future SM-Ralli, Lahti 11.-12.8.2023, Yleiskilpailu Top-3:
1. Lauri Joona & Tuukka Shemeikka, Skoda Fabia RS, 58:44,3         
2. Juha Salo & Kristian Temonen, Skoda Fabia R5 EVO, +5,1s
3. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Volkswagen Polo GTI R5, +16,5s
---
9. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +3:27,8s (1. WRC-luokassa)

 
     
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi