Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

5.2.2024 - Mikko Eskelisellä ja Arto Kapasella yksi parhaimmista Tunturirallin 18. kilpailukerroista - Yleiskilpailun 11. sija Rallin MM-sarjan kuljettajien joukossa oli 51-vuotiaalle kova tulos

Vuonna 2008 ensimmäisen kerran Arctic Lapland rallissa kilpaillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 51, ja vuodesta 2010 lähtien hänen vierellään lähes poikkeuksetta kartturoinut Arto Kapanen, 60, saivat 59. kerran järjestetyssä ns. Tunturirallissa vastaansa MM- ja SM-sarjan tähtikuljettajat.

Kaksipäiväisessä ja 200 erikoiskoekilometrin kilpailussa Dynamo Teamin kaksikko tasaisesti kellotti SM1-luokan 10. nopeimpia aikoja ja lopulta 12 vaativan erikoiskokeen päätteeksi heidät palkittiin yhdeksällä Ralli SM-sarjan pisteellä. Kahden Ralli SM-osakilpailun jälkeen Skoda Fabia Evo autolla ajavat Ralli SM-sarjan konkarikuljettajat ovat SM1-luokan kuudennella sijalla ja vain 13 pistettä hopeasijaa perässä.

- Nyt kun yhteensä 300 erikoiskoekilometriä on Skoda Fabia R5 EVO autolla takana niin olemme saaneet huomata, että vauhtimme on parantunut jokaisella ajetulla kilometrillä. Siitä iso kiitos kuuluu tiimille, joka on niin pitänyt huolta autosta kuin kuljettajan ajotaitojen kehittymisestä. Nykypäivän auto vaatii hieman erilaisen ajotyylin kuin WRC-auto ja siten uuden ajotyylin sovittaminen käytäntöön on vaatinut hieman aikaa, Eskelinen kertoo.

- Tunturiralli oli meille jälleen hieno seikkailu. Olimme lähdöstä maaliin tuloksellisesti paremmassa vauhdissa kuin aikaisemmassa Riihimäen SM-rallissa ja siten saatiin myös erinomaisesti tuotettua näkyvyyttä yhteistyökumppaneillemme. Vaikka emme Rallin MM-sarjan kärkikuljettajien vauhtiin päässeet niin silti yhdeksän sarjapistettä antoi meille runsaasti uskoa tulevaisuuteen, urallaan niin rallissa kuin radalla erinomaisesti jo lähes 20-vuoden ajan viihtynyt Eskelinen jatkaa.

Vuoden 2024 Arctic Lapland rallin voittoon ajoi vuoden 2022 rallin Suomenmestari Mikko Heikkilä, joka samalla toi Toyotalle sen historian ensimmäisen Rally2-auton yleiskilpailun ykkössijan. 200 kilpailukilometrin matkalla Mikko Heikkilä oli lopulta 7,3 sekuntia hallitsevaa Rallin Suomenmestari Teemu Asumaata nopeampi.

Kolmas ja samalla Ralli SM-talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan maaliskuun toisena viikonloppuna Tuurin ympäristössä.

Lopputulokset 59. Arctic Lapland Rally 2024: SM1-luokka, Top-3:
1. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota GR Yaris Rally2, 1:41:02.8
2. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia RS Rally2, +7.3s
3. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota GR Yaris Rally2, +35.7s
----
10. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Škoda Fabia Rally2 evo, +4:15.4s

Ralli SM-sarjatilanne 2024 (2/7 osakilpailua): SM1-luokka, Top-5:
1. Roope Korhonen, Skoda Fabia RS, 45p
2. Mikko Heikkilä, 34p
3. Benjamin Korhola, Hyundai i20, 34p
4. Anssi Rytkönen, Skoda Fabia R5, 26p
5. Teemu Asunmaa, 25p
6. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 21p


Masters Cup sarjatilanne 2024: Top-5:
1. Reijo Muhonen, BMW M3, 32p
2. Ville Ruokanen, Ford Fiesta Rally3, 23p
3. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 21p
4. Yrjö Martti, BMW M3, 16p
5. Kees Burger, Skoda Fabia R5, 15p

Kisan videot:
- Kisakooste: https://youtu.be/By6-rFWZsRU
- Shakedown: https://youtu.be/7Cg0G4TxSdE
- EK1: Aittajärvi #1: https://youtu.be/xuajMjHhywY
- EK2: Mäntyvaara #1: https://youtu.be/C2J-1q5SFu8
- EK3: Siikakämä-Kivalo: https://youtu.be/mqWAVY4jwng
- EK4: Kaihuavaara: https://youtu.be/eaYwkXCik7A
- EK5: Mäntyvaara #2: https://youtu.be/0uzqhQloYt4
- EK6: Aittajärvi #2: https://youtu.be/cV3kiQ7mS2g
- EK7: Siikakämä: https://youtu.be/LxPYvk5aqn0
- EK8: Ounasvaara: https://youtu.be/P0rPc7nTTuI
- EK9: Sarriojärvi #1: https://youtu.be/Kdn-wvOEQXM
- EK10: Patovaara: https://youtu.be/cAe9TWaXn3Y
- EK11: Kemijärvi: https://youtu.be/7HRz2tIarSY
- EK12: Sarriojärvi #2: https://youtu.be/th-EE7tHvfE

Kisan kuvat:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

1.2.2024 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen yhteensä 43 Tunturirallin kokemuksella Arktiseen ralliseikkailuun - Kilpailusta tulossa selvitymiskamppailu rallirenkaiden kestävyyden kanssa

Jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä, 51, on edessään pitkän autourheilu-uransa 18. ns. Tunturiralli ja hänen petäjävetisen luottokartanlukija Arto Kapasella, 60, on vastaavasti jo huikea 27. lumiteiden Grand Prix. Järjestyksessään 59. kerran Rovaniemen ympäristössä ajettava perinteikäs kilpailu tulee tänä vuonna olemaan erittäin poikkeuksellinen, koska lämpimät talvikelit ovat sulattaneet rallitiet sorapintaisiksi erikoiskokeiksi ja se tulee asettamaan erittäin suuria haasteita niin Ralli SM-sarjan kuin myös sen ulkopuolella ajaville kilpailijoille.

12 pikataipaleen ja noin 200 erikoiskoekilometrin mittaiseen koitokseen Skoda Fabia R5 EVO-autolla starttaava kaksikko suuntaa toiveikkain mielin; Ralli SM-sarjan pistepussissa on 12 sarjapistettä ja hallussa SM1-luokan nelossija. Lauhaisan kelin Arctic Lapland rallin reitille he suuntaavat lähtönumerolla 10, joka tänä vuonna tarjoaa lumiränniin sijasta ruskean soraladun. Kaksikon tavoite on asetettu SM1-luokan palkintokorokesijoituksille ja sinne pääsemiseksi rengasvalintojen merkitys tulee näyttelemään suurta roolia.

- Kahden nuotituspäivän aikana olemme saaneet huomata kuinka lumi ja jää on paennut erikoiskokeiden pinnalta. Paikotellen ajetaan jopa 10 kilometriä kivisellä soratiellä lumi ja jääpinnan sijasta. Tiedämme jo nyt, että rallirenkaat tulevat olemaan kuin mummon hampaat ja siten se kenellä on lauantai-iltapäivänä kahteen kertaan ajettavan Sarriojärven 32 kilometrin erikoiskokeelle jäljellä pitoa niin tulee olemaan korkealla lopputuloksissa. Lisäksi kun myös muita erikoiskokeita ajetaan kahteen kertaan niin meiltäkin vaaditaan enemmän kestävyyttä kuin nopeutta, Eskelinen kertoo.

- Muuten fiilikset ovat erinomaiset. Rallin MM-sarjan tähtikuljettajat lähtevät eteemme ja sen myötä yhteistyökumppanimme tulevat myös saamaan ansaitsemaansa kansainvälistä näkyvyyttä. Luottavaisin mielin lähdemme keräämään lisää Ralli SM-sarjan ns. korotettuja pisteitä ja sen myötä tavoitteemme on pitää meidät mitalitaistelussa mukana, pitkällä autourheilu-urallaan useita Mestaruuksia ja muita mitalisijoituksia voittanut autourheilija kertoo.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy Rovaniemen Lordi-aukiolta perjantaina klo 11 ja maaliin heitä odotellaan lauantaina klo 19 aikohin. Tulospalvelu ja LIVE-lähetykset yms GPS-seuranta löytyy osoitteesta www.rallism.fi.
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi