Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

26.5.2024 - Mikko Eskelinen liittyi kattokerhoon Länsirannikon Mad-Croc SM-rallissa - Viides sija muuttui keskeytykseksi yleisön muokkaamassa mutkassa

17-vuotta sitten autourheilu-uransa ensimmäisen Ralli SM-sarjan osakilpailun ajanut ja nyt viikonloppuna Turun ympäristössä ajetussa kilpailukauden 2024 neljännessä osakilpailussa kahden erikoiskokeen jälkeen upeasti yleiskilpailun viidennellä sijalla ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 51, liittyi kolmannella erikoiskokeella ralliautoilijoiden kuuluisaan kattokerhoon. 

18,6 kilometrin mittainen pikataival sisälsi runsaasti draamaa kun SM1-luokan sarjajohtaja Roope Korhonen rysäytti ulos vain 400 metriä ennen katsojien maisemoimaa mutkaa, jossa niin Mikko Eskelinen kuin SM1-luokan hopeasijalla oleva Benjamin Korhola kaatoivat autonsa. Katsojat olivat niittäneet ulkomutkan korkeat puskat ja siten halusivat hämätä kuljettajan näkymää. Vaikka tuomaristo antoi kilpailijoille asiasta ns. lisämääräyksen niin silti kaksi SM1-luokan kärkikuljettajaa kaatoi autonsa samaisen hämäännyksen seurauksena. 

- Perjantain kahden erikoiskokeen jälkeen olimme tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa ja tarkoituksena oli lähteä nostamaan kyytiä. Ennen kohtalokasta erikoiskoetta saimme järjestäjän lisämääräyksen katsojien toiminnasta, mutta se ei auttanut vaan pienen hämäännyksen aikana tulin mutkaan väärällä linjalla. Tie loppui kesken ja auto kaatui keskeytyskuntoon. Miehistöön ei onneksi sattunut, lähes 52 vuotta sekä ennen kaikkea 17 rallin kilpailukautta ennen ralliuransa ensimmäistä kaatoa elänyt Eskelinen kertoo.

- Jos maisema olisi ollut samanlainen nuotituksessa niin olisin laittanut nuottiini hämää tai hämää paljon, jolloin olisin myös kilpailutilanteessa kiinnittänyt paremmin huomiota asiaan. Nyt kun maisema oli yötauon aikana katsojien toiminnasta muuttunut niin pienen mutta silti ratkaisevan verran olin myöhässä mutkaan tultaessa. Toivon, että Autourheilun Kansallinen keskusliitto esimerkiksi laatii säännön, että mikäli katsojat muokkaavat pikataivalta tai sen maisemaa niin erikoiskoe perutaan. Muuten tällainen ja tahallinen toiminta ei tule loppumaan, Eskelinen jatkaa.

SM Mad-Croc Länsirannikon rallin voittoon ajoi Teemu Asunmaa, joka Korhosen ja Korholan ulosajojen myötä sai rauhassa ja täysin nautiskellen ajella kilpailun voittoon. Samalla Asunmaa nousi sarjatilanteessa neljännelle sijalle Roope Korhosen jatkaessa sarjajohtajana 11 pisteen turvin. Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun puolivälissä Seinäjoen seudulla.

- Vaikka Dynamo Team saa naputeltua kaatuneen autoni takaisin kilpailukuntoon niin minun pitää pohtia, että onko mielekästä jatkaa kilpailemista Ralli SM-sarjan jäljellä olevissa kolmessa osakilpailussa. Keskeytyksen myötä nollapisteet tarkoittivat käytännössä sitä, että putosimme mitalisijoituksien ulkopuolelle ja siten panosta ei loppukauden osakilpailuissa tule olemaan. Lisäksi haluan nähdä, että ottaako Autourheilun Kansallinen Keskusliitto millaisen kannan katsojien aiheuttamaan toimintaan vai hyväksytäänkö, että samainen katsojien ilkivaltainen toiminta saa jatkua, Eskelinen pohtii.

Lopputulokset SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli 24.-25.5.2024: SM1-luokka, Top-3:
1. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki Ville, Skoda Fabia RS, 43:03,5
2. Niclas Grönholm & Samu Vaaleri, Skoda Fabia RS, +51,7s
3. Anssi Rytkönen & Mikael Korhonen, Skoda Fabia R5, +2:12,4s
---
kesk. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Skoda Fabia R5 EVO, ulosajo EK3

Ralli SM-sarjatilanne 2024 (4/7 osakilpailua), SM1-luokka, Top-3:
1. Roope Korhonen, Skoda Fabia/Toyota GR Yaris Rally2, 70p
2. Benjamin Korhola, Hyundai i20, 59p
3. Anssi Rytkönen, Skoda Fabia R5, 53p
---
8. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 29p

Masters Cup sarjatilanne 2024 (4/7 osakilpailua): Top-5:
1. Reijo Muhonen, BMW M3, 45p
2. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 28p
3. Kees Burger, Skoda Fabia R5, 27p
4. Arto Juolahti, Mitsubishi Lancer E10, 23p
5. Ville Ruokanen, Ford Fiesta Rally3, 23p

Videoita kisasta:
- EK1 - Hallioja: https://youtu.be/92itHbyf9X
- EK2 - Ohensaari: https://youtu.be/dFm9nrr6FdE
- EK3 - Suni: https://youtu.be/yAvyz9hfSY8
- Kaato ulkoapäin kuvattuna: https://youtu.be/EKBQ1iGqfw8?si=rp46eOo7m1DmmocP&t=278

Kuvia kisasta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS24.5.2024 - Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen varovaisen toiveikkaina Ralli SM-sarjan Mad-Croc Länsirannikon Ralliin - Tavoitteena nousta sarjapisteissä lähemmäksi mitallisijoituksia

Kolmen talvisen Ralli SM-sarjan osakilpailun jälkeen SM1-luokan sarjatilanteessa kuudennella sijalla oleva, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 51, janoaa lisää sarjapisteitä nyt viikonloppuna Turun ympäristössä ajettavassa kilpailukauden ensimmäisessä sorarallissa.

Skoda Fabia R5 EVO autolla yhdessä luottokartanlukijansa Arto Kapasen, 60, kanssa kilpaileva Eskelinen valmistautui ralliin Voikoskella ajetuissa testeissä.

- Kahdeksan viikon mittainen kilpailutauko päättyi kesäisissä olosuhteissa ajettuihin testeihin, joista löydettiin lisää vauhtia nousujohteisesti sujuneeseen talvikauteen nähden. Tavoitteena on saada kutistettua eroa Ralli SM-sarjan kärkikuljettajiin nähden ja sitä kautta kerättyä repullinen sarjapisteitä, Eskelinen kertoo.

Kahdeksan pikataipaleen ja 101,26 erikoiskoekilometrin mittaiselle rallireitille Dynamo Teamin alaisuudessa ajavat rallipapat suuntaavat toiveikkain mielin.

- Vaikka siitä on kahdeksan vuotta kun viimeksi olen Turun seudulla rallia ajanut ja kahdeksan kuukautta kun viimeksi olen soralla kilpaillut niin motivoituneena tulemme yhden tärkeimmän yhteistyökumppanini sponsoroimaan kilpailuun starttaamaan. Olemme yhdeksän sarjapistettä SM-pronssimitalisijoitusta perässä ja koska neljä osakilpailua on ajamatta niin taistelumielin erikoiskokeille lähdetään, Eskelinen jatkaa.

Mad-Croc Länsirannikon Ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella ja loput kuusi ajetaan lauantaina. Eskelinen ja Kapanen ajavat kilpailussa lähtönumerolla 5.

Kesätestit Voikoskella 2024:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi