Kotisivuni Suomeksi My website in English
Seuraa minua Facebookissa! Seuraa minua Twitterissä! Seuraa minua Instagramissa!
TableTOp
NaviLeft GTM Motorsportin tuoreimmat uutiset Mikko Eskelinen CV & kilpailukalusto Kilpailukalenterini ja tulokset Parhaimmat kuvani Vauhdikkaimmat videoni Nautinnolliset ja vauhdikkaat moottoriurheilun palvelut Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Elias Niskanen - SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestari Luka Nurmi - Ferrari Challenge Maailmanmestari Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
MiddleBar
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Moottoriurheilua suurella sydämellä

16.6.2024 - Mikko Eskelinen jatkaa Ralli SM-sarjan Masters Cupin hopeasijalla - Pohjanmaa rallista tärkeä onnistuminen

Kolme viikkoa sitten Turun SM-rallissa 17-vuotisen autourheilu-uransa ensimmäisen kaadon kokenut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 51, sai olallaan roikkuneen kaatopeikon karistettua nyt Seinäjoen ympäristössä ajetussa Ralli SM-sarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailussa. Yhdeksän pikataivalta ja 127 erikoiskoekilometriä sisältänyt kesäinen soraralli päättyi Skoda Fabia R5 EVO autolla ajaneen Eskelisen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapasen osalta SM1-luokan kahdeksanneksi korkeimpiin sarjapisteisiin. Samalla Eskelinen kasvatti myös Masters Cup luokan pistepussia ja on sarjatilanteen hopeasijalla kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.


- Perjantain yleisöerikoiskoe meni oikein hyvin mutta sitten kaatopeikko vaani olalla viiden erikoiskokeen ajan. Vasta lauantain huoltotauon jälkeisille kolmelle viimeiselle pikataipaleelle sain nostettua vauhtia sille tasolle, jolla se on ollut aikaisemmissa osakilpailuissa. Maalilipun näkeminen oli minulle henkisesti iso asia ja vaikka viimeisellä erikoiskokeella ajoimme yhden risteyksen pitkäksi niin siitä huolimatta tyytyväinen olen kokonaisuuteen; kaadossa korjattu auto ja Riku Sepän vetämä Dynamo tiimi toimi moitteetta, Eskelinen kertoo.

- Sarjatilanteet näyttää siltä, että SM1-luokan mitalitaistelu on Pohjanmaa rallin kärkikolmikon välinen asia ja Masters Cupin voitto on menossa Reijo Muhoselle. Näin ollen täytyy miettiä, että kummalla autolla sitä kahden kuukauden päästä ajettavaan Lahden SM-ralliin lähtisi. Skodalla voisi ajaa Masters Cupissa kolme pistettä perässä vaanivaa Kees Burgeria vastaan kun taas Ford Fiesta RS WRC-autolla voisi ajaa luokkavoitosta. Tietty on myös olemassa vaihtoehto, että jatketaan kilpailutoimintaa ensi vuonna Tunturirallista, kesälaitumille siirtynyt Eskelinen jatkaa.

SM Pohjanmaa rallin voittoon ajoi alavutelainen Teemu Asunmaa, joka kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa kiersi 127 erikoiskoekilometrin rallireitin 8,4 sekuntia SM1-luokan sarjajohtaja Roope Korhosta nopeammin. Lisäksi kun Benjamin Korhola nappasi palkintokorokkeen alimman sijan niin tämä kolmikko on sarjatilanteessa 14 pisteen sisällä toisistaan.

Lopputulokset SM Pohjanmaa Ralli 14.-15.6.2024, SM1-luokka, Top-3:
1. Teemu Asunmaa & Ville Mannisenmäki, Skoda Fabia RS, 1:02:20,1
2. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota GR Yaris Rally2, +8,4s
3. Benjamin Korhola & Sebastian Virtanen, Hyundai i20, +24,7s
---
8. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Skoda Fabia R5 EVO, +3:19,0s

Ralli SM-sarjan pisteet 2024: 5/7 osakilpailua, SM1-luokka, Top-3:
1. Roope Korhonen, Skoda Fabia/Toyota GR Yaris Rally2, 88p
2. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia RS, 75p
3. Benjamin Korhola, Hyundai i20, 74p
---
7. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 36p

Rallin Masters Cup sarjatilanne 2024: 5/7 osakilpailua: Top-5:
1. Reijo Muhonen, BMW M3, 51p
2. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 35p
3. Kees Burger, Skoda Fabia R5, 32p
4. Arto Juolahti, Mitsubishi Lancer E10, 23p
5. Ville Ruokanen, Ford Fiesta Rally3, 23p

Kisan videot:
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK1: Seinäjoki City
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK2: Nopankylä
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK3: Paavalinvuori
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK4: Kytölä-Torstila #1
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK5: Suorttila
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK6: Kärkimäki
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK7: Järviranta
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK8: Kytölä-Torstila #2
- SM Pohjanmaa Ralli 2024 EK9: Ooperi

Kisan kuvat

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

14.6.2024 - Mikko Eskelinen tavoittelee maalilippua SM Pohjanmaa rallissa - Kaatopeikko ajettava pois olalta

Kolme viikkoa sitten Turussa 17-vuotisen ralliuransa ensimmäisen kaadon kokenut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 51, tavoittelee nyt viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavasta kilpailukauden viidennestä SM-rallista vain ja ainoastaan maalilipun näkemistä. Kuluneiden viikkojen aikana Riku Sepän vetämä Dynamo rallitiimi teki täydellisen huollon GTM Motorsportin Skoda Fabia R5 EVO autolle ja näin Eskelinen luottokartanlukijansa Arto Kapasen kanssa ovat valmiita yhdeksän erikoiskokeen ja yhteensä 127 erikoiskoekilometrin mittaiseen soraralliin.


- Koska mahdollisuudet Ralli SM-sarjan mitalisijoituksille kariutuivat Turun kaatoon ja sitä seuranneeseen keskeytykseen niin pitkään mietin osallistumista SM Pohjanmaa ralliin. Kuitenkin ns. kaatopeikko on ajettava olalta pois ja tottakai on myös ajettava autolla, jotta voidaan nähdä onko se korjaustoimenpiteiden jälkeen kunnossa. Siitä se päätös sitten syntyi eli kilpailussa ollaan mukana, Eskelinen kertoo.

- Torstaina käytiin ajamassa pieni mutteritesti ja nuotitettiin kolme erikoiskoetta. Auto ja tiimi toimii moitteetta, joten nyt perjantaina ensiksi päivällä jatketaan nuotitusta ja sitten illalla ajetaan kolme ensimmäistä erikoiskoetta. Fiilis on hyvä ja luottavainen, Eskelinen jatkaa.

Ralli SM-sarjan SM1-luokan sarjatilanteen kahdeksannella sijalla oleva kaksikko matkaa rallireitillä numerolla 7. Maaliin heitä odotellaan lauantaina klo 17 aikoihin.

Ralli SM-sarjan pisteet 2024: 4/7 osakilpailua, SM1-luokka, Top-3:
1. Roope Korhonen, Skoda Fabia/Toyota GR Yaris Rally2, 70p
2. Benjamin Korhola, Hyundai i20, 59p
3. Anssi Rytkönen, Skoda Fabia R5, 53p
---
8. Mikko Eskelinen, Skoda Fabia R5 EVO, 29p
 
Mikko Eskelisen kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Digitaalisen median tuotantostudio - www.mediaguru.fi